Dodaj do ulubionych

Spersonifikowałam sobie forum

14.07.17, 11:52
Dzisiaj mnie "tknęło" i wymyśliłam sobie, że będę bardziej kontrolować treści które piszę na forum, zwłaszcza te które są nie tyle "merytoryczne", co wynikają z moich humorów, uprzedzeń itd.
Wiem, że to anonimowe forum, ale myślę sobie, że w realu, nigdy obcej sobie osobie nie powiedziałabym tego, co mówię tutaj, albo powiedziałabym, ale w taki sposób, by jej nie urazić. Cholera, w sumie nigdy nie byłam jakoś tu forumowo wredna, ale chyba dorosłam i postanowiłam dla samej siebie i dla innych być zwyczajnie kulturalniejszawink
Odbiło mi, czy "rosnę"wink
Obserwuj wątek
    • miss_fahrenheit Re: Spersonifikowałam sobie forum 14.07.17, 11:56
      To raczej pozytywne zmiany smile

A co ci wyszło z personifikacji?
      • saszanasza Re: Spersonifikowałam sobie forum 14.07.17, 11:57
        miss_fahrenheit napisała:

> To raczej pozytywne zmiany smile
        >
        > A co ci wyszło z personifikacji?

No: uosobiłam "wirtualne byty"wink
    • nowel1 Re: Spersonifikowałam sobie forum 14.07.17, 11:57
      Podoba mi się to.
    • a.va Re: Spersonifikowałam sobie forum 14.07.17, 12:26
      No akurat ty to raczej niekulturalna tu nie bywasz, parę innych osób mogłoby się podpisać pod twoim postem wink
      • saszanasza Re: Spersonifikowałam sobie forum 14.07.17, 13:47
        No czasami mnie "ponosi" niestety, a nie wartosmile Nie dosc, ze sama sie wku...am to i jeszcze kogos. No chyba ze sa takie "ktosie" co to lubiawink
    • ichi51e Re: Spersonifikowałam sobie forum 14.07.17, 13:56
      Ja staram sie pisac majac to w pamieci https://goffredoconsulting.files.wordpress.com/2013/04/tweet-think.jpg
      Ale ogolnie mam zly charakter i czesto mi nie wychodzi sad zwlaszcza nie umiem sie powstrzymac od usluznego linkowania watkow.
      • hallbera.jarlakappi Re: Spersonifikowałam sobie forum 14.07.17, 14:14
        n makes no sens
      • butch_cassidy Re: Spersonifikowałam sobie forum 15.07.17, 00:22
        Fajne, ale jak na tutejsze warunki to chyba zbyt dużo wymagań wink

90% wpisów trzeba by kasować. W tym niniejszy tongue_out, bo choć uważam go za prawdziwy, to nie jest ani specjalnie pomocny, ani inspirujący, ani potrzebny smile Jakoś szczególnie uprzejmy też raczej nie.

Ale ogólnie wątek mi się podoba i zgadzam się z Autorką.
    • suchawloszkana3 Re: Spersonifikowałam sobie forum 14.07.17, 14:53
      Zrobilam to juz jakis czas temu. Plus, zanim wysle post, staram sie pomyśleć, czy serio musze go pisac wink
      • mebloscianka_dziadka_franka Re: Spersonifikowałam sobie forum 14.07.17, 15:59
        Ja często piszę, a potem to kasuje i olewam. Ale chyba nie jestem sama w tym swoim dziwactwie. smile
    • mamma_2012 Re: Spersonifikowałam sobie forum 14.07.17, 15:15
      A ja, lubię tą bezpośredniość, której brakuje w realu. Nie personifikuję, bo wkrada mi się za dużo stereotypów, zresztą wiele osób ma po kilka tożsamości.
      • saszanasza Re: Spersonifikowałam sobie forum 14.07.17, 15:34
        mamma_2012 napisała:

> A ja, lubię tą bezpośredniość, której brakuje w realu. Nie personifikuję, bo wk
        > rada mi się za dużo stereotypów, zresztą wiele osób ma po kilka tożsamości.

No ale to jakby "problem" tych osób.
        Myślę, że to jest właśnie skutek zbyt personalnych ataków, lub też wynikowa własnego charakteru (chociaż specyfiki forum również).Ja wiem, że na forum przebywają różne osoby, "normalne", "mniej normalne" i całkiem "nienormalne", no ale za tymi nickami kryją się jednak jakieś osoby, źywe, myślące, odczuwające jakieś emocje (nawet te negatywne). Dla własnego zdrowia psychicznego lepiej traktować tych ludzi jednakowo. To ułatwia komunikację a w przypadku osób ze skłonnościami do ataków ad personam, ją zwyczajnie urywa.
        Chyba jednak wolę wycofać się z dyskusji, gdy widzę, że oponentowi sprawia przyjemność mój wkurw, nawet jeśli miałby to uznać za "wygraną", bo w pewnym momencie nie chodzi o merytoryczną dyskusję. Myślę, jednak , że większość dziewczyn na tym forum jednak bardziej ceni sobie dyskusję, niż jatkę (no chyba, że mam zbyt wielką wiarę w ludziwink)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka