Dodaj do ulubionych

40 ste urodziny

18.07.17, 10:53
Jak obchodzilyscie swoje 40 ste urodziny? Hucznie czy spokojnie, przywiązywalyscie do tej rocznicy jakąś szczególną uwagę , zdawaliście sobie sprawę że młodość się skończyła o nadszedł ten wiek średni? jakiś bilans życiowy ??
Obserwuj wątek
    • maadzik3 Re: 40 ste urodziny 18.07.17, 10:58
      nie. w ogóle nie obchodzę urodzin poza przyjęciem życzeń od najbliższych.
    • alpepe Re: 40 ste urodziny 18.07.17, 11:01
      Nie świętowałam. Bilans życiowy zrobiłam, co nieco zmieniłam w swoim życiu na plus.
    • gulcia77 Re: 40 ste urodziny 18.07.17, 11:28
      Spiłam się na maksa, wytrzeźwiałam, przetrwałam kaca i wróciłam do normalnego trybu życia. big_grin
    • hermenegilda_zenia Re: 40 ste urodziny 18.07.17, 11:35
      Wynajęłam knajpę tylko dla naszego towarzystwa i zrobiłam imprezę dla przyjaciół. A zrobiłam ja dlatego ze z zasady nigdy nie świętuje urodzin i obiecałam, ze 4 dychy uczcze hucznie i będzie impreza. Z ta "hucznoscia" nie do końca wypaliło, bo byłam wtedy w zaawansowanej ciąży, ale i tak było ekstra.
    • sabina211 Re: 40 ste urodziny 18.07.17, 11:37
      Trzy dni przed "40" urodziłam najmłodsze dziecko i w dzień moich urodzin wracaliśmy ze szpitala do domu...Ostatnią rzeczą, jaka by mi wtedy przyszła do głowy to jakieś podsumowania, albo tym bardziej imprezy...Czułam (i nadal czuję) się młodą mamą i tak pół żartem, pół serio stwierdzam, że dziecko na okrągłe urodziny to najlepszy lek na rozkminy wszelakie. Te zostawiam na "50" - wtedy już rodzić nie zamierzam...
      • wiosennaburza1 Re: 40 ste urodziny 18.07.17, 11:38
        Udawałam, że to osiemnaste, nie czterdzieste. potem spojrzałam w lustro i sprawa się rypła.
        • kornelia_sowa Re: 40 ste urodziny 18.07.17, 13:06
          smile
          • mikita10 Re: 40 ste urodziny 18.07.17, 13:32
            Ja kończę w tym roku. Myślałam nie robić bo co tu świętowaćsmile ale jak się zastanowiłam to w końcu zarezerwowałam lokal. Mam bardzo fajnych przyjaciół i kuzynostwo. I tak by przyszli jak to sami orzeklismile A że to moje urodziny i nie mam ochoty spędzić ich w kuchni to wyszło jak wyszło. Nie chciałam za bardzo iść w koszty bo to nie o to w tym chodzi, ale po prostu nie miałam ochoty napracować się i na własnej imprezie paść.
        • ginger.ale Re: 40 ste urodziny 25.08.17, 00:00
          wiosennaburza1 napisał(a):

> Udawałam, że to osiemnaste, nie czterdzieste. potem spojrzałam w lustro i spraw
          > a się rypła.

I co mamy uwierzyć, że w sklepie przestali pytać o dowód?!? wink
    • liliawodna222 Re: 40 ste urodziny 18.07.17, 11:42
      W ogóle nie czuję, że młodość się skończyła, bo ja zupełnie nie czuję się na swoje lata, a poza tym raczej dobrze wyglądam. Co do świętowania - nie znoszę tego, ale mąż zaprosił mnie do restauracji smile Ogólnie nie robię imprez z okazji urodzin/imienin czy rocznicy ślubu.
    • kornelia_sowa Re: 40 ste urodziny 18.07.17, 11:42
      Chciałabym bardzo zrobić wtedy mega imprezę - to w 2020 r. będzie smile
      • karme-lowa Re: 40 ste urodziny 18.07.17, 12:25
        kornelia_sowa napisała:

> Chciałabym bardzo zrobić wtedy mega imprezę - to w 2020 r. będzie smile
        To tak jak u mnie😜.
    • edelstein Re: 40 ste urodziny 18.07.17, 12:01
      40 to bedzie najpierw obchodzil moj partner, ale jeszcze mu sporo zostalo.Dam znac co wymyslil z tej okazjibig_grin w kazdym razie ostatnio stwierdzil, ze juz nie jest mlodybig_grin do 40 to bedzie starcem chybabig_grin
      • kaz_nodzieja Re: 40 ste urodziny 18.07.17, 13:00
        Po 50-tce dojdzie do wniosku, że jest jeszcze młodzieńcem i zmieni Cię na młodszy model big_grin
        • edelstein Re: 40 ste urodziny 18.07.17, 17:32
          Eee tam predzej ja jegobig_grin
    • kkalipso Re: 40 ste urodziny 18.07.17, 12:03
      Hucznie obchodziłam trzydziestkę potem było już bardzo spokojnie. Co tu kurde świętować?! Nie mam problemu z wiekiem, dobrze mi jest, co miałam przeżyć przeżyłam wiele jeszcze przede mną, nie chciałabym znów być młoda i "zagubiona" rozmyślać/rozważać czego to ja od życia chcę. Urodziny lubię dzieci ludzie starsi powinni sobie darowaćtongue_out
    • beata985 Re: 40 ste urodziny 18.07.17, 12:04
      jakoś specjalnie nie świętowała, imprezy nie robiłam ale ja ostatnio w ogóle nie robię.
      za t obyłam u znajomej, zrobiła w lokalu przyjęcie na ok. 10 osób-zwykła posiadówka z jedzeniem i alkoholem.
      każdy swiętuje według swoich potrzeb.
    • mamma_2012 Re: 40 ste urodziny 18.07.17, 12:16
      Czeka mnie to w najbliższych dniach, akurat nie będzie mnie w kraju. Rezerwując bilety nawet nie pomyślałam o urodzinach, tylko akurat w tym okresie wychodziła mi fajna cena. Będę więc świętować w całkiem sympatycznych okolicznościach i odpadła mi impreza urodzinowa dla szerszego grona, a w tym roku organizowałam ich już tyle, że nie chciałoby mi się robić kolejnej. Zabieram szpilki i elegancką sukienkę, bo czuję, że zostanę zaproszona na fajną kolację. Podsumowań i bilansów nie planuję, nie mam takiego charakteru.
    • kura17 Re: 40 ste urodziny 18.07.17, 12:19
      ja lubie liczby pierwsze, wiec 40 specjalnie nie swietowalam, ale na 41 i 43 zaprosilam znajomych na glilla wink
      ... nastepny grill za 2 lata, hehe
      • aqua48 Re: 40 ste urodziny 18.07.17, 12:58
        Mnie się młodość wcale nie skończyła z czterdziestką, Nadal nie czuję się staro, a bilansów ani podsumowań nie mam potrzeby robić. Urodziny zawsze świętuję hucznie w gronie rodziny i sprawdzonych przyjaciół.
      • rorzrzutny Re: 40 ste urodziny 25.08.17, 11:55
        kura17 napisała:

> ja lubie liczby pierwsze, wiec 40 specjalnie nie swietowalam, ale na 41 i 43 za
        > prosilam znajomych na glilla wink

Ach, ci zaprzyjaźnieni z liczbami... smile
        Mówi informatyk do informatyka:
        - Masz pożyczyć pięć stów?
        - Spoko. Masz tu 512, będzie na równo.

big_grin
        • yuraathor Re: 40 ste urodziny 25.08.17, 12:30
          sorry że zajrzałem , jestem 55 letnim facetem.
          na swoje 40 urodziny uznałem że czas przestać być gó...arzem i przestałem pić.
          niedługo będzie 15 lat
    • kaz_nodzieja Re: 40 ste urodziny 18.07.17, 13:01
      Nie obchodzę nigdy urodzin.
    • leanne_paul_piper Re: 40 ste urodziny 18.07.17, 13:30
      Moje będą w przyszłym roku, nie chcę robić wielkiej imprezy, bo tak naprawdę cenię sobie Zweisamkeit.
      Ale mam swoje marzenia np. wyjazd do teatru Bolszoj. Albo w ogóle wakacyjny wyjazd w tym terminie, bo zawsze chciałam, żeby mi hotel ułożył życzenia na lozkuwink. Ale mam urodziny w listopadzie, więc się nigdy jakoś nie składało do tej pory.
      A 40tki się nie boję, lata 30-40 to były jak do tej pory najlepsze lata mojego życia, więc do 50tki musi być równie dobrze, jak nie lepiejwink.
      • k1234561 Re: 40 ste urodziny 18.07.17, 13:36
        Moje przypadają w przyszłym roku.Mąż i córka już roztaczają plany,jaką to mi zaczepistą imprezę z tańcami zorganizują.A ja tak naprawdę jestem typem samotnika i szalonych imprez do białego rana nie znoszę.Po 4 godzinach jestem i tłumem i muzyką zmęczona.Ale mamy dużą rodzinę i to najbliższą zatem nie wypada nic nie zrobić...A ja najbardziej chciałabym ten wieczór spędzić tylko i wyłącznie z mężem i córką na pysznej kolacji w bardzo eleganckiej restauracji,ale niestety nie przejdzie....
        • kaz_nodzieja Re: 40 ste urodziny 18.07.17, 13:53
          No to im to powiedz. Zarezerwuj dla Was stolik w restauracji i tyle. To Twoje urodziny.
          • k1234561 Re: 40 ste urodziny 18.07.17, 14:04
            kaz_nodzieja napisała:

> No to im to powiedz. Zarezerwuj dla Was stolik w restauracji i tyle. To Twoje u
            > rodziny.
            >

Mówiłam im wiele razy,że żadnej hucznej imprezy nie chcę.Ale sama byłam na hucznej 40-stce braci i bratowych męża.Zatem wypada ich wszystkich zaprosić...sad
            • liliawodna222 Re: 40 ste urodziny 18.07.17, 14:09
              k1234561 napisała:

Mówiłam im wiele razy,że żadnej hucznej imprezy nie chcę.Ale sama byłam na hucz
              > nej 40-stce braci i bratowych męża.Zatem wypada ich wszystkich zaprosić...sad

Wbrew sobie...? Nie pojmuję takiej postawy.
            • kaz_nodzieja Re: 40 ste urodziny 18.07.17, 14:21
              Po 40-tce to już nic nie wypada Kochana. Postaw się i zorganizuj imprezę po swojemu i tego się trzymaj przez kolejne 40 lat. Dość ustawienia Ci życia przez innych.
    • anorektycznazdzira Re: 40 ste urodziny 18.07.17, 16:24
      Raczej miałam to w tyle, nie widzę związku pomiędzy okrągłymi cyframi a JAKIMKOLWIEK wydarzeniem w moim życiu, więc mi to zwisa. Urodzin nie lubię, więc byłam zdania, że najlepiej byłoby to olać. Uparł się mąż i najbliżsi znajomi, zrobili małą imprezę ogródkową.
    • grave_digger Re: 40 ste urodziny 18.07.17, 17:20
      Za 3 tygodnie imprezę robię razem z przyjacielem. Na działce. Będzie 30 osób.
    • bergamotka77 Re: 40 ste urodziny 18.07.17, 17:47
      40-tke spędziłam z mężem w Kanadzie w super knajpie we dwoje. Nie planuje imprezy choć byłam na kilku hucznych jak wesela 40-tkach.
    • miniulowa Re: 40 ste urodziny 24.08.17, 21:08
      Była mega impreza dla rodziny i przyjaciół. Ehh, bosko było smile
    • lucadimontezemolo Re: 40 ste urodziny 24.08.17, 21:25
      Nijak nie świętowałam, bo nie obchodzę urodzin. Dzień jak co dzień.
    • nickbezznaczenia Re: 40 ste urodziny 24.08.17, 21:30
      Bez żadnych ekscesów. Urodziny jak każde inne.
    • dziennik-niecodziennik Re: 40 ste urodziny 24.08.17, 21:31
      My mamy tak, ze w polowie drogi miedzy moja czterdziestka a meza czterdziestka mamy dziesiąta rocznice slubu.
      Impreza będzie, oj bedzie... Chyba nawet dwie, bo jedna dla rodziny, a druga z przyjaciolmi. I chcemy cos zrobic, cos nowego i nietypowego. Tylko mam problem bo kojarza mi sie wylacznie bungee, spadochrony itd, a mąż ma lek wysokosci i nic takiego nie wchodzi w gre, chyba ze chce wdowa zostac...
    • mamati3 Re: 40 ste urodziny 25.08.17, 10:25
      Tak, była impreza na działce w gronie rodziny i przyjaciół. To były jedyne ( poza 18- tką) huczne urodziny obchodzone przeze mnie w dorosłym życiu. W dniu urodzin postanowiłam wziąć się za siebie, zaczęłam chodzić na fitness ☺
    • jatojagodnik Re: 40 ste urodziny 25.08.17, 14:39
      Hucznie świętowałam 18-tkę - była wielka impreza rodzinna połączona z 25 rocznicą ślubu moich rodziców. Potem była huczna 30-tka. W trzy znajome osoby mające urodziny w podobnym terminie wspólnie wynajeliśmy całą knajpę i zrobiliśmy imprezę na 100 osób. Po 40-tce przeszłam życiową rewolucję. Rozwiodłam się, mam nowego faceta, który uwielbia tańczyć i organizować imprezy. I tak od trzech lat mamy w domu huczne urodziny z tańcami do białego rana na 30-40 osób dwa razy do roku - moje urodziny i jego urodziny. Najbliższe i to wyjątkowe 50-te jego będą już za miesiąc. Lista gości niebezpiecznie się wydłuża...
      • blanka-78 Re: 40 ste urodziny 25.08.17, 14:47
        Ja zmianę kodu i krzesełeczko z przodu będę świętowała w przyszłym roku. Nie obchodzimy hucznie imprez rodzinnych i np 40 męża tylko parę najbliższych osób na torcie i winku a potem kolacja w lokalu tylko ja i mąż. Jeśli chodzi o moje urodziny to nie mam pomysłu chociaż marzy mi się wyjazd do hotelu ze SPA taki romantyczny weekend we dwoje ale nie wiem jak to by było z organizacją wolnego wekendu u męża w pracy.Taki weekend w SPA to tez nie taki mały wydatek.No i kwestia tego czy ja sama sobie mam uszykować w prezencie takie SPA ? Hmmmm.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka