Dodaj do ulubionych

Obraz w głowie

24.07.17, 13:06
Czy spotykacie się z tym że ktoś przykleja do was na stałe jakies cechy i zachowania tylko dlatego ze ma w swojej głowie obraz waszej osoby. Przykład jako młoda dziewczyna studentka, zanim wyszłam za mąż jedyne na co wydawałam wiekszosc pieniedzy to były ciuchy, mieszkałam z rodzicami, nie gotowałam, nie lubiałam ale tez nie miałam po co, takie były okoliczności życia. Sęk w tym że minęło kilkanaście lat, mam swoją rodzinę a moja matka wciąż uważa że jesli wydaje pieniądze to musi byc je widac przede wszystkim na mnie, bo interesują mnie głownie ciuchy i że nie gotuje. Co w aktualnych okolicznościa mojego zycia dodam dorosłego jest bzdurą.
Czemu ludzie to mają?Przeciez wszystko płynie, zycie i ludzie sie zmieniają.
Obserwuj wątek
    • ola_dom Re: Obraz w głowie 24.07.17, 13:09
      taniax napisała:

> Czemu ludzie to mają?Przeciez wszystko płynie, zycie i ludzie sie zmieniają.

Bo musieliby poczynić wysiłek myślowy, żeby to zmienić.
      A czasem im się nie chce, czasem jest to niewygodne - generalnie więcej "przeciw" niż "za".
    • kk345 Re: Obraz w głowie 24.07.17, 13:19
      Z tego, co pamiętam, jest to już N-ty twój wątek o tym, jak cie postrzegają ludzie i dlaczego to jest dla ciebie krzywdzące- chyba czas najwyższy, abyś zastanowiła się, dlaczego tak dużą wagę przykładasz do opinii innych o sobie i co stoi na przeszkodzie, byś miała ją w trąbie. Problem jest ewidentnie w tobie, bo nie sądzę, żebyś była najczęściej komentowaną przez otoczenie osobą w Polsce.
    • mid.week Re: Obraz w głowie 24.07.17, 13:44
      Ja tam bym nie miała nic przeciwko, żeby moja tak myślała i na mnie wydawała wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka