Dodaj do ulubionych

Taka sytuacja

27.07.17, 21:30
Jak byście się zachowały w takiej sytuacji?Broniłybyście się?Baba nie ułomna zdrowa słusznej postury 40 latka daje się pobić 14 latce?Ja bym się broniła.Sprałabym gó...arę na kwaśne jabłko.Nawet gdyby patologia założyła by mi sprawę w sądzie to pewnie bym ją wygrała,A może patologia sprawy by nie założyła tylko oklep wpisała w ryzyko swoich poczynań?Sądząc po opiniach o dziewusze to mnie niekaranej chyba nie skazano by za pobicie biednego dzieciątka?
www.fakt.pl/wydarzenia/polska/wroclaw/glogow-nastolatka-pobila-40-letnia-kobiete/9ltzhr6
Obserwuj wątek
    • livia.kalina Re: Taka sytuacja 27.07.17, 21:39
      Jestem pewna, że ta kobieta nie dlatego nie pobiła tej nastolatki, że się bała, że później przed sądem za to odpowie tylko dlatego, że nie mogła, nie umiała- ze strachu lub słabości fizycznej. Trudno mówić z całym przekonaniem jak ktoś zachowa sie podczas takiej krytycznej sytuacji, zanim się tego nie sprawdzi.
    • sanrio Re: Taka sytuacja 27.07.17, 21:43
      mój boże, co za artykuł big_grin serio czytasz Fakt? Dlaczego?
      • 3fanta Re: Taka sytuacja 27.07.17, 21:51
        O tym nie tylko Fakt pisał ale akurat mi pod rękę podeszło w chwili aby napisać wątek
    • nickbezznaczenia Re: Taka sytuacja 27.07.17, 21:57
      Ona ma 13 lat i nie rozumiem czterdziestolatki.
      • taki-sobie-nick Re: Taka sytuacja 27.07.17, 22:23
        nickbezznaczenia napisał(a):

> Ona ma 13 lat i nie rozumiem czterdziestolatki.

Czterdziestolatka z cywilizowanych ludzi, nie umie się bić. Takie g...ary niestety umieją.
        • manala Re: Taka sytuacja 27.07.17, 22:26
          No chyba, że 40-latka ematkę czytała i wie, że małolatów się nie tyka bo to przestępstwo. Bo cóż ona biedna - mamusi nie ma - nie jej wina, że nikt jej nie powiedział, że się nie tłucze innych.
          • taki-sobie-nick Re: Taka sytuacja 27.07.17, 22:29
            manala napisała:

> No chyba, że 40-latka ematkę czytała i wie, że małolatów się nie tyka bo to prz
            > estępstwo. Bo cóż ona biedna - mamusi nie ma - nie jej wina, że nikt jej nie po
            > wiedział, że się nie tłucze innych.

Z tego, co widać, to raczej jej powiedział, że tłuc innych należy.
          • kaz_nodzieja Re: Taka sytuacja 28.07.17, 12:56
            Obecne nastolatki są wyższe niż poprzednie pokolenie.
            Wystarczy, że nastolatka miała (co całkiem możliwe) 175 cm wzrostu, a kobieta 160 cm.
        • nickbezznaczenia Re: Taka sytuacja 27.07.17, 22:28
          Nie pleć.
          • taki-sobie-nick Re: Taka sytuacja 27.07.17, 22:30
            nickbezznaczenia napisał(a):

> Nie pleć.

Możesz rozwinąć? Mam 43 lata i też nie umiem się bić.
            • nickbezznaczenia Re: Taka sytuacja 27.07.17, 22:35
              Tutaj nie trzeba umieć się bić, ale prostu bronić.
              • manala Re: Taka sytuacja 27.07.17, 22:36
                Dokładnie a baba całkowicie bierna.
    • anorektycznazdzira Re: Taka sytuacja 27.07.17, 23:34
      Jestem wysportowana lepiej niż niejedna 20latka, przez ileś lat ćwiczyłam sporty walki.
      Sądzę, że wczesna nastolatka nie powinna do mnie wyskakiwać.
    • kkalipso Re: Taka sytuacja 27.07.17, 23:51
      Patolka nie była sama, pewnie wybrała na ofiarę spokojną, cichą osobę. Szkoda że kobieta nie ma ze trzech synów co by wpie...spuścili. Takim to tylko ich językiem.
      Co ja bym zrobiła, hmm w zasadzie rozsądnie jest uciec albo poddać się, ale z moim charakterem to złapałabym i nie puściła póki policja nie przyjedzie. Fakt że wtedy nie wiadomo jak by sprawa w sądzie wyglądała więc może i babka dobrze zrobiła, przynajmniej gó...ara ma pozamiatane.
    • znowu.to.samo Re: Taka sytuacja 28.07.17, 00:04
      Z tego co ja wiem to ta kobieta była pod wpływem alko co na pewno przyczyniło sie że leżała bezwładnie jak kłoda. Na filmiku leży bezwładnie jakaś kobiecina a dziewczyna kopie ją. Też sie dziwiłam bo ja bym na bank walczyla zwłaszcza že jestem wysportowana. Gó...ara wybrała łatwy cel, kogoś pod wpływem alko
      • iwoniaw Re: Taka sytuacja 28.07.17, 11:12
        No też mi się wydaje, że przytomna osoba nie leżałaby bezwładnie i bezczynnie, tylko albo oddała agresorce, albo uciekła/próbowała uciekać. Przecież nikt, nawet kompletnie "nie umiejący się bić"/uważający bicie (nawet w obronie własnej) za niepożądane, się w takiej sytuacji nie kładzie na ziemi czekając na rozwój wypadków. Pewnie dziewucha zaatakowała właśnie dlatego, że widziała, że ofiara jest niezdolna do obrony. Inaczej tego nie widzę - spróbowałam sobie wyobrazić, że ktoś mnie napada - nie jestem ani mistrzynią sztuk walki, ani nawet osobą jakoś specjalnie wysportowaną, no ale przecież próba odepchnięcia napastnika, głośne wzywanie pomocy, próba ucieczki to takie odruchowe reakcje, które pojawiają się automatycznie i bez głębszych refleksji?
    • lauren6 Re: Taka sytuacja 28.07.17, 13:00
      I Ty byś poszła do pierdla za pobie dziubdziusi, a agresorka dostanie kuratora. Ot, taka różnica.
    • ewa_mama_jasia Re: Taka sytuacja 28.07.17, 13:08
      Dziwna sprawa. Wczoraj czytałam na gazeta.pl. Dziwi mnie brak reakcji poszkodowanej. Gdyby to była babcia 80 +, to może zrozumiałabym sytuację. Ja ma 45 lat. Nie wyobrażam sobie leżeć bez ruchu i czekać na ciosy. Albo to była osoba psychicznie niepełnosprawna, która nie rozumiała, co się dzieje, albo jakaś ciotka, babka z rodziny - tu dopuszczam brak reakcji, bo jakże to uderzyć dzieciaka, którego się bawiło do niemowlaka.
      Pomijam ocenę działalności małolaty, bo samo przez się zrozumiała. Natomiast jestem ciekawa, kto filmował sytuację zamiast wprać małolacie.
    • feliz_madre Re: Taka sytuacja 28.07.17, 17:14
      Myślę, że wtedy tytuł by brzmiał "30-latka pobiła 13-letnie dziecko" i wszyscy by wieszali psy na tej kobiecie, wyzywali od patoli, psycholi i chcieli wsadzić do więzienia na następne 5 lat.. Na pewno nie miałaby lekko sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka