Dodaj do ulubionych

Prezent na chrzciny

09.08.17, 15:00
Hej dziewczyny, podrzućcie proszę pomysł na prezent na chrzciny. Niestety nie wybieram się (chrzciny w środku tyg 300 km dalej), będę wysyłać pocztą. Córka mojej siostry, ma 2 miesiące i ubranka odpadają-ma mnóstwo wink Myślałam o jakimś obrazku i otulaczu.
Obserwuj wątek
    • aankaa Re: Prezent na chrzciny 09.08.17, 15:15
      łańcuszek + zawieszka z wygrawerowanym imieniem i datą chrztu
    • gaga-sie Re: Prezent na chrzciny 09.08.17, 15:17
      Moje dziecko dostało obrazki na porcelanie ( z dziećmi) z tej serii www.pensiero.pl/Produkty/WYSPIANSKI_-kolekcja_porcelany/
    • vi_san Re: Prezent na chrzciny 09.08.17, 15:42
      Ty znasz najlepiej gust siostry - jeśli obrazek - to baaardzo uważnie wybrany, coby nie został uznany za kiczyk beznadziejny i upchnięty za szafą. Swobodnie zawsze dobrym prezentem jest kocyk [może być z wyszytym imieniem/datą], albo tego typu drobiazg - można mieć ich kilka i i tak się użytkuje. Z tym, że to raczej prezenty dla mamy niż dal dziecka...
      Zdecydowanie dobrym prezentem, dla dziecka, a nie dla matki jest złoty drobiazg - łańcuszek z zawieszką [np. pierwszą literą imienia, albo innym małym "pikusiem"] lub inny drobiazg biżuteryjny - oczywiście maluszek tego nie doceni, ale kiedy będzie starsza... smile Ja sama mam do dziś złoty krzyżyk otrzymany na chrzest i parę kolczyków...
    • mel-laa Re: Prezent na chrzciny 09.08.17, 17:17
      a może krzesło stoke-trip-trap- rośnie razem z dzieckiem..
    • ga-ti Re: Prezent na chrzciny 09.08.17, 17:37
      Moje własne dostały łańcuszki z medalikami, kolczyki, obrazki z aniołem stróżem, pismo święte, ubranka, książeczki typu album dziecka, pieniądze.
      Powiem tak, łańcuszków złotych nie noszą (lat 13, 9, 3) bo ciągle jak nie basen to inne bieganie i się boją, że zerwą, zgubią, nie mają parcia na złoto itp. Kolczyki 9 latka czasem zakłada, ale podobnie jak z łańcuszkiem woli małe wkrętki, bo bezpieczniej, a pewnie za kilka lat będą za małe. Obrazki wiszą przy łóżkach.
      Ja bym postawiła, obok czegoś na pamiątkę, na coś dla dziecka, zabawka typu karuzela do łóżeczka, pozytywka, zawieszka jakaś do wózka, czy zestaw do samochodu, mata, krzesełko, zestaw typu talerzyk, kubeczek i sztućce, maluszek jest mały i będzie dłuższy czas z tego korzystał. Tylko ustal z siostrą, co już ma.
      • aankaa Re: Prezent na chrzciny 09.08.17, 23:28
        łańcuszków złotych nie noszą (lat 13, 9, 3)
        ===
        poczekaj kilka/naście lat
    • ga-ti Re: Prezent na chrzciny 09.08.17, 17:40
      Otulacz, hm, może śpiworek do wózka? Na zimę jak znalazł.
    • ania.n-82 Re: Prezent na chrzciny 09.08.17, 19:08
      Otulacz to raczej dla noworodka, nie dla 2-miesięcznego dziecka. Może jednak spróbuj się wybrać - chrzciny są raz w życiu, a jesteś najbliższą rodziną. 300 km to nie tak daleko smile

Prezent w jakiej cenie? Dziecko pierwsze czy kolejne? (jak kolejne to pewnie większość rzeczy ma po starszym rodzeństwie)
      • zefirkowapola Re: Prezent na chrzciny 09.08.17, 23:30
        Dziecko pierwsze, chrzciny we wrześniu więc wyjazd odpada bo moja córka chodzi do szkoły. Budżetu nie ma, ale najchętniej bym zamknęła się w 250 zł.
    • memphis90 Re: Prezent na chrzciny 09.08.17, 23:23
      Ja kupowałam bransoletkę z zawieszką lilou, ale wiedziałam, że mama dziecka bardzo je lubi i na pewno będzie córce zakładać, jak mała podrosnie. Do tego drewniane pudełko na pamiątki, takie "dekupażowe" w groszki z obrazkiem malej baletnicy. Innej dziewczynce krzyżyk na łańcuszku i jakaś zabawkę, chyba Arkę Noego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka