kfugktru23 10.08.17, 17:21 Mimo zastrzeżeń Rzecznika Praw Obywatelskich i błagań organizacji lokatorskich prezydent Andrzej Duda podpisał ustawę ułatwiającą eksmisje przy programie Mieszkanie+. leża i kwicza jak paczę na zwolenników dobrej zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
livia.kalina Re: noclegownia+ 10.08.17, 17:52 Możemy sobie dowcipkować w nieskończoność bo działania pis to wdzięczny temat ale prawda jest taka, że ustawa uderzy w najbiedniejszych, najmniej zaradnych, których głos nie będzie słyszany bo niemedialnych. A programu nie możemy nazwać noclegownia+, tylko jak słusznie zwróciła uwagę anetapzn3, eksmisje+, bo zapewnia eksmisje bez zwiększenia nawet liczby miejsc w noclegowniach. Odpowiedz Link Zgłoś
issa-a Re: noclegownia+ 10.08.17, 18:18 >Możemy sobie dowcipkować w nieskończoność bo działania pis to wdzięczny temat niby masz racje ale dopóki "dobra zmiana" nie uderzy w suwerena to się ich nie pozbędziemy bo 500+ zrobilo swoje. Musza odczuc skutki "dobrej zmiany" na własnej skorze bo inny argument, niz finansowy, do nich nie przemawia. Oni cała resztę maja w odwłoku. No trudno, tak głosowali to tak mają. Jesli nie widzi się, że "bogacenie sie bogatych" powoduje takze "bogacenie sie biednych" no to trzeba sie nauczyć, że okladanie kijem to też nie metoda. A nawet, że to gorsza metoda. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: noclegownia+ 10.08.17, 19:08 > Musza odczuc skutki "dobrej zmiany" na własnej skorze bo inny argument, niz fin > ansowy, do nich nie przemawia. Oni cała resztę maja w odwłoku. to jest Twoja refleksja? bo ten argument pojawia się pięć razy dziennie na ematce i dwadzieścia razy dziennie ogólnie w mediach. Od dwóch lat, codziennie. Do kogo więc kierujesz swoje słowa? Do tych wykształconych zwolenników opozycji, którzy jako własny pogląd przyjmują to, co słyszą codziennie po pięć razy, bo cztery razy dziennie to za mało? > Jesli nie widzi się, że "bogacenie sie bogatych" powoduje takze "bogacenie sie > biednych" Akurat koncentracja kapitału czyni wszystkich bogatszymi. Jest super, bo 1% ludności posiada 99% zasobów, a będzie jeszcze lepiej dla wszystkich, jeśli 0,1% ludności będzie posiadało 99,9% zasobów. Dlatego pracujmy za jak najniższe stawki, bo przecież im bardziej wzbogaci się bogaty, tym bardziej wzbogaci się zwykły obywatel. Jest to słynna "gra o sumie niezerowej", w której wszyscy wygrywają. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: noclegownia+ 10.08.17, 19:24 1/99? Gdzie to takie rewelacje, synuś? Zasada Pareto to 20 do 80. Odpowiedz Link Zgłoś
issa-a Re: noclegownia+ 10.08.17, 19:57 >Do kogo więc kierujesz swoje słowa? na pewno nie do ciebie bo ty masz "stale argumenty', od 2 lat, i nie wnikam, przez kogo wymyslone (nie obchodzi mnie). No zgadnj, doo kogo kieruje...? (komu odpowiadam? na pewno nie tobie). >to jest Twoja refleksja? tak, to moje wynurzenia. Jestem juz na tyle duza (stara, dorosla, jak wolisz) ze nauczyłam się samodzielnie mysleć. kiedyś tego uczono. >Dlatego pracujmy za jak najniższe stawki, nie bedę z toba dyskutowała bo właśnie ucieka mi blisko 1 mln zł na zabezpieczenie miesiączki prezesa (moje podpaski jednak tańsze są...). A za kilka mies. ucieknie kolejny milion zł za jego ochrone. I wszystko z mojej kieszeni. Twojej zreszta też. I na tym zakonczmy dyskusję na temat rżniecia "zwyklego obywatela" Odpowiedz Link Zgłoś
issa-a Re: noclegownia+ 10.08.17, 20:05 aaa, nie dopisałam, że moje wcześniejsze wynurzenia dotyczą demokracji a nie dyktatury, gdzie jeden kurdupel (ze swoimi krolikami) zyje na koszt 40 mln pozostałych obywateli. W normalnej "demokracji" państwo bogaci sie nie na patologii, żyjacej z socjalu, tylko na obywatelach pracujacych i bogacących sie (wtedy tez wiecej jest na socjal). Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: noclegownia+ 10.08.17, 20:03 > dopóki "dobra zmiana" nie uderzy w suwerena to się ich nie pozbędziemy bo 500+ zrobilo swoje. Święte słowa. Dlatego takie ustawy wywołują uśmiech na mojej twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
anetapzn3 Re: noclegownia+ 11.08.17, 10:55 livia.kalina napisała: > Możemy sobie dowcipkować w nieskończoność bo działania pis to wdzięczny temat a > le prawda jest taka, że ustawa uderzy w najbiedniejszych, najmniej zaradnych, k > tórych głos nie będzie słyszany bo niemedialnych. A programu nie możemy nazwać > noclegownia+, tylko jak słusznie zwróciła uwagę anetapzn3, eksmisje+, bo zapewn > ia eksmisje bez zwiększenia nawet liczby miejsc w noclegowniach. Eksmisja+ bo nawet inny lokal najprymitywniejszy wyrzuconym nie będzie przysługiwał. Livia, owszem uderzy w najmniej zaradnych, ale chyba nawet najmniej zaradny umie policzyć, jaki bedzie czynsz za mieszkanie+ i czy mu się to kalkuluje. Do tego nie trzeba być ani rekinem biznesu ani mieć super wysokiego IQ, trzeba po prostu liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: noclegownia+ 10.08.17, 19:21 > Eksmisja + Serio myśleliście, że nie trzeba będzie płacić czynszu? Może i jest to niezły pomysł, sprezentować pisowskim januszom mieszkania całkowicie za darmo, ale to raczej w drugiej kadencji. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: noclegownia+ 10.08.17, 19:29 Naprawdę wierzysz, że eksmisja ciebie na pewno nigdy nie spotka? Nie przytrafi ci się ciężka choroba, wypadek, choroba najbliższych osób, nie oszuka się i nikt nie okradnie? Zawsze będziesz taki wypłacalny i samowystarczalny i nigdy nie będziesz potrzebował pomocy? Naprawdę jesteś aż tak głupi, ze myślisz, że eksmisje trafiają się wyłącznie osobom, które "sobie na to zasłużyły"? Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia Re: noclegownia+ 10.08.17, 20:32 Przecież on już jest niewypłacalny, skoro musi zarabiac pisząc te żałosne wypociny na matce. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: noclegownia+ 10.08.17, 19:17 > prezydent Andrzej Duda pod > pisał ustawę ułatwiającą eksmisje przy programie Mieszkanie+ Niedobrze. Przecież trzeba chronić obywateli bezprawnie zajmujących lokale. Przecież trzeba chronić niepłacących czynszu, szczególnie w obliczu sytuacji, gdy mieszkanie mogłyby zająć osoby gotowe płacić czynsz. Ciekawe co byście powiedzieli, gdybyście wynajęli komuś swoje mieszkanie i lokator by uznał, że nie będzie Wam płacił czynszu, bo przecież na ematce sami pisaliście, że eksmisje niepłacących są złe. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: noclegownia+ 10.08.17, 19:21 Jak wylądujesz pod mostem to przyjdź nam opisać swoje refleksje. Odpowiedz Link Zgłoś
suchawloszkana3 Re: noclegownia+ 11.08.17, 10:47 Niestety ustawa zabezpiecza jedynie mieszkania z programu mieszkanie+. Właściciele mieszkan na wynajem juz tak chronieni nie są Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: noclegownia+ 10.08.17, 20:01 Czy ktoś przeczytał tę ustawę i może mi powiedzieć czy nakaz eksmisji bez wyroku dotyczy tylko beneficjentów Mieszkanie + czy zmienia także zapisy innych ustaw? Bo jeśli tylko mieszkanie+ to jestem więcej niż pewna że nie otrzyma go żaden suweren tylko ludzie związani bezpośrednio lub pośrednio z PISem a oni raczej o eksmisję martwić się nie muszą. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum_2 Re: noclegownia+ 11.08.17, 10:51 kfugktru23 napisał: > Dotyczy to tylko mieszkań+ Ale to jest oczywista nierówność wobec prawa... Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: noclegownia+ 11.08.17, 10:54 nie pierwsza i, niestety, nie ostatnia... Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: noclegownia+ 11.08.17, 11:00 iziula1 napisała: >ludzie związani bezpośrednio lub pośrednio z PISem a oni raczej o > eksmisję martwić się nie muszą. dopóki będą wierni Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum_2 Re: noclegownia+ 11.08.17, 11:05 iwles napisała: > iziula1 napisała: > > >ludzie związani bezpośrednio lub pośrednio z PISem a oni raczej o > > eksmisję martwić się nie muszą. > > dopóki będą wierni Prezydent ostatnio został prezydentem całego ubekistanu czyli po prostu zdradziecką mordą... Czyżby stał się, tak po prostu, jednym z nas? Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: noclegownia+ 11.08.17, 16:46 dyzurny_troll_forum_2 napisał(a): > Prezydent ostatnio został prezydentem całego ubekistanu czyli po prostu zdradzi > ecką mordą... Czyżby stał się, tak po prostu, jednym z nas? A. Duda sam z siebie powiedział,że nie jest i nigdy nie będzie prezydentem wszystkich Polaków. Nigdy wiec nie stanie się jednym z nas. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: noclegownia+ 11.08.17, 10:54 jak kania dżdżu wypatruję pierwszych wybudowanych mieszkań+ i eksmisji Odpowiedz Link Zgłoś