17.11.18, 18:07
Czy ktoś z odwiedzających to szlachetne forum podróżników natknął się podczys wojaży na funkcjonujący bez zarzutu telewizor? Ja zaliczyłem już trochę mniej lub bardziej ugwiazdkowionych (więcej tych mniej) noclegowni i jeszcze nie trafiłem. Także w Europie, niekoniecznie w "ciepłych" krajach.

P.S.
Uprzedzając (ewentualne) kpiąco-szydercze komentarze; tak, wyjeżdżam tylko po to, żeby zamknięty w pokoju hotelowym oglądać telewizor.
Obserwuj wątek
    • kornel-1 Re: Telewizor 17.11.18, 21:07
      zbyfauch napisał:

> Uprzedzając (ewentualne) kpiąco-szydercze komentarze; tak, wyjeżdżam tylko po t
      > o, żeby zamknięty w pokoju hotelowym oglądać telewizor.

Sugerowałbym włączanie odbiornika. Nie ograniczaj się do oglądania telewizora.

Kornel
      • zbyfauch Re: Telewizor 17.11.18, 21:15
        kornel-1 napisał:

> Sugerowałbym włączanie odbiornika. Nie ograniczaj się do oglądania telewizora.
        > Kornel

Touché.
        Proponuję faję pokoju. Zapalisz?
        • kornel-1 Re: Telewizor 17.11.18, 22:31
          Jedną z moich telewizyjnych przyjemności, których doświadczyłem, było oglądanie reportażu o Krakowie w jakiejś zapadłej dziurze w Chinach. W większości wypadków nawet nie włączam telewizora, jeśli już - to po to, by posłuchać wieści ze świata. I tu zazwyczaj jest problem, bo hostel/hotel dostarcza głównie lokalne/regionalne kanały a oglądanie talk-show po wietnamsku czy opery mydlanej po hiszpańsku mało mnie kręci.

Kornel
          • zbyfauch Re: Telewizor 17.11.18, 22:59
            Ja włączam, i tak, jak Ty, częściowo udaję się do BBC, ewentualnie do Deutsche Welle, w kwestii niusowej, niemniej głównie oglądam miejscowe programy. Na pewno byłeś w Tajlandii. Jeśli oglądałeś film w telewizji, musiałeś zauważyć, że papieros, czy butelka piwa, zbliżając się do ust konsumenta/tki ulega osobliwemu rozmydleniu.
            Polecam też reklamy w Malezji. Madame jakaśtam, sprzedająca uzdrawiającą, cudowną pagodę. Z tak cudownie kalecznym, angielskopodobnym akcentem. Bajka.
    • 1klassa Re: Telewizor 27.11.19, 17:36
      To specjalne telewizory do hoteli były, dlatego :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka