Dodaj do ulubionych

Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Triss?

12.08.17, 14:15
Poradzcie prosze, gdzie najlepiej się wybrać z 6-latkiem na wakacje w Bieszczady: Cisna, Wetlina czy może Ustrzyki Górne? Polecicie jakąś miejscówkę? Będę wdzięczny. Liczę na Triss oraz inne emamy i etaty.
Obserwuj wątek
    • asmarabis Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 12.08.17, 15:45
      Bieszczady sa straszne jedli chodzi o ofertę dla dzieci. Tak jakby czas sie zatyrznal na roku 1970. To miejsce zarezerwowane dla osób z podkarpackiego których nue stać na inne wakacje!!!! Nie popełniaj tego błędu !!!!!!!
      • gingers73 Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 12.08.17, 15:50
        Jesteś zmotoryzowany
        - 1 dzień - drezyny
        - 1 dzień - rowery wodne + Polańczyk
        - 1 dzień - połonina caryńska
        - 1 dzień - lenistwo
        • gingers73 Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 12.08.17, 15:51
          My byliśmy nad Soliną - domki ale z 2 dzieci i znajomymi
          miłe wspomnienie
      • hemp_plant Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 12.08.17, 15:52
        bieszczady sa pełne warszawiaków i krakowian smile
        cisną, wetlinę odradzam.
        • asmarabis Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 12.08.17, 15:55
          W życiu nie słyszałam o warszawiaku ktory jeździ w Bieszczady sa inne modne i droższe kierunki gdzie łatwiej dojechać
          • hemp_plant Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 12.08.17, 21:20
            no nie wiem, ja wielu spotkałam big_grin strasznei się rzucasz, wiesz?
            • asmarabis Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 12.08.17, 21:39
              Dziwne ze chce im sie jechać 9 godzin zeby popływać na rowerze wodnym skoro mkga jeździć na Mazurach gdzie dojada w 2 godziny wink
              Kupy sie nie trzymasmile
        • lauren6 Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 13.08.17, 11:10
          I co? Ten Warszawiak lub Krakowianin ugryzł cię w tyłek, że tak się ich boisz?
      • bywalec.hoteli Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 12.08.17, 21:07
        Asma, jak masz mnie zniechęcać, a nie dawać konstruktywne odpowiedzi, to wypad z tego wątku!
        • hemp_plant Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 12.08.17, 21:22
          szczerze ja nie wiem co z nią jest nie tak sad
        • asmarabis Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 12.08.17, 21:43
          No napisałam ze nie ma nic dla dzieci, jak mozna konstruktywniej ?
          Wygodniej ci bedzie pojechać nad Zegrzyński i wejść na górkę szczesliwicka- poziom wrażeń taki sam
    • aagnes Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 12.08.17, 21:37
      W maju spedzilismy 8 dni w Wetlinie, a raczej tam po prostu spalismy, zeszlismy co sie dalo, w Wetlinie jest oczywiscie nuda kwadratowa ale po calym dniu w gorach po zjedzeniu obiadu czy raczej kolacji pogralismy w cos i spać, bardzo polecam, mozna sie zresetowac totalnie, i nie isc na Tarnice, bo korek smile wiekszosc szlakow jest dla dziecka do ogarniecia, my bylismy z 9 latką, która wbiegała przed nami, ja na końcu ledwo żywa.
      • asmarabis Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 12.08.17, 21:41
        Tłuc sie 12 godzin zeby dojechać w Bieszczady i nie wejść na Tarnica ???
        Pod ziemie bym sue zapadła ze wstydu
        • aagnes Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 12.08.17, 21:45
          Zaliczyc mozna, ale jakbym miala malo czasu to wolalabym isc gdzie indziej, sa tam miejsca przepiekne, szlaki dlugie i nie uczeszczane, polecam.
      • black.sally Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 16.08.17, 12:19
        agnes poleć coś proszę... Wywal jak ciemnocie.Bo ja bym bardzo chciała, a nie byłam nigdy i niie wiem jak to ugryźć.A wole mięc choć nikły plan wyjazdu smile
        • aagnes Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 17.08.17, 10:20
          słuchaj, ja byłam prawie wszedzie: www.twojebieszczady.net/szlaki2.php
          najwazniejsza jest baza wypadowa, my spimy w wetlinie, znamy, bylismy wiele razy i nie szukamy niczego nowego, stąd mozna sie dostac na kilka szlaków, moj ulubiony to Wetlina - Riaba Skała - Czerteż - Kremenaros - Wielka Rawka - Mała Rawka - Dział - Wetlina szlak żółty szlak niebieski szlak zielony ścieżka przyrodnicza i Bukowe Berdo, ten pierwszy długi bardzo, ale piękny, również to: Opis trasy Wołosate - Przełęcz Bukowska - Rozsypaniec - Halicz - Przełęcz Goprowska (1160 m n.p.m.) - Przełęcz pod Tarnicą (Siodło, 1286 m n.p.m.) - Tarnica - Wołosate
          (kopiuje z ww strony, zeby czegos nie pomylić i nie wpuscic kogos w maliny), zreszta będąc tam, mając podstawową mape nie sposób sie zgubić. Bieszczady niestety sa obecnie bardzo popularne, i tylko na dlugich szlakach jest w miare pusto i przyjemnie, Smerek, czy Tarnica to tak jak pisalam wyzej - korek, czlowiek na czlowieku.
          ubierzcie sie dobrze, wezcie sporo jedzenia i w droge!
          • bywalec.hoteli Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 17.08.17, 11:59
            Te szlaki z Wetliny, o których piszesz można zacząć z miejscowości Smerek?
    • andaba Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 12.08.17, 21:57
      Zależy co dziecko lubi robić. Jak lubi chodzić i jest wytrzymałe, to zdobycie przynajmniej dwóch szczytów będzie powodem do dumy - wtedy Ustrzyki.
      Jak nie lubi chodzić po górach... to też Ustrzyki - można na konie do Wołosatego i San bliżej, puścić w wodę i niech tamę buduje, nie znam sześciolatka, który by się nie lubił ciaptać. Żeby zażyć wycieczek iść na Bukowe Berdo, trasa łatwa, a widoki najpiękniejsze.
      • asmarabis Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 13.08.17, 07:32
        Czy taplać to sie jie moze w baseniku na balkonie ?
        Koniecznie go trzeba szargać 500 km?
      • bywalec.hoteli Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 22.08.17, 22:27
        Którędy na Bukowe Berdo?
      • blodin Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 23.08.17, 08:38
        Trohaniec jest absolutnie cudny.
    • bywalec.hoteli Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 12.08.17, 22:32
      A Triss może się wypowie?
      • hemp_plant Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 12.08.17, 23:01
        w bieszczadach jest big_grin słaby internet
      • martishia7 Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 13.08.17, 10:46
        Nie wypowie, bo siedzi właśnie w dziczy bez zasięgu big_grin Wraca po długim weekendzie do cywilizacji, to z pewnością się udzieli wink
    • morekac Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 12.08.17, 23:58
      Jeśli planujesz w tym roku w sezonie - to tam, gdzie znajdziesz dach nad głową...
      • bywalec.hoteli Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 13.08.17, 00:34
        Wlasnie widze. Prawie wszedzie noclegi pozajmowane. Co jest, ze ludzie sie tak rzucili na Bieszczady?
        • morekac Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 13.08.17, 06:40
          Nie wiem, czy się rzucili jakoś szczególnie, ale to nie są jakieś wielkie miejscowości (w sumie to nie mają nawet 1 tys. mieszkańców). Spróbuj może gdzieś dalej, chociaż też nie wróżę sukcesu - rodzice rezerwując w czerwcu na sierpień znaleźli lokum w Ustrzykach Dolnych, czyli 50km od prawdziwych gór. Bliżej nie było.
        • asmarabis Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 13.08.17, 07:31
          Nie rzucili sie tylko tam nie ma żadnego zaplecza turystycznego. Hehehe jesteś rak słodko naiwny jak ja w tamtym roku smile
          • morekac Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 13.08.17, 07:36
            Co ci te Bieszczady zrobiły, że tak na nie plujesz, hę?
            • hemp_plant Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 13.08.17, 10:15
              ale ona jest dziwna- bieszczady sa piękne... dzikie (coć może nie w sierpniu...)
              w nocy, ze względu na mała emisję światła, można doskonale obserwować gwiazdy.
              zegrzyński sucks
              mazury- mogą być, ale to cos zupełnie innego
              jak można porównywać góry z jeziorami????
              solinę, jak dlamnie można zobaczyć, ale nie jest tak super
              ale te góry!
              • asmarabis Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 13.08.17, 15:51
                Ale tu chodzi o urlop z 6 latkirm przecież, małe dzieci nie zachwycaja sie górami
            • asmarabis Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 13.08.17, 15:49
              Po prostu byłam bardzo rozczarowana w ubiegłym roku, nic więcej
        • morekac Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 13.08.17, 11:16
          Możesz spróbować pojechać i szukać czegoś wolnego na miejscu. Chociaż standard nie musi być zbyt wysoki. No i raczej po długim weekendzie, na ostatnie dni sierpnia/początek września masz szansę moim zdaniem. Strasznie tam zresztą gorąco ostatnio, nie da się chodzić po górach.
        • kannama Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 13.08.17, 12:40
          My byliśmy w lipcu, nocowaliśmy w miejscowości Hoczew. To 10km od Polańczyka, ale jak sie ma samochód to nie problem.
    • mama_duzych_dzieci Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 13.08.17, 08:53
      Witam, byłam w Cisnej, były dzieci i mniejsze i daję głowę, że można wszystko robić z dziećmi. Jesteś zmotoryzowany? pewnie tak. To wszędzie można z takim dzieckiem się udać. Podjeżdżasz ( ktoś ładnie napisał że dziecko będzie dumne że coś zdobyło czy przeszło - a da radę spokojnie ) zostawisz samochód, w drogę, powrót, jedzonko i dziecko śpi 14 h. Zaliczysz kolejkę wąskotorową, wokół Cisnej grzybów w bród, pojedziesz nad Solinę i tam spędzisz dzień i do Ustrzyk można się wybrać itd. ja tak byłam i super się bawiłam.
      • bywalec.hoteli Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 13.08.17, 11:45
        Zmotoryzowany! Dzięki. A Przysłup - co sądzicie o tej miejscowości?
        • morekac Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 13.08.17, 11:48
          Koło Wetliny? Jeśli tam masz dach nad głową, to bierz, w góry blisko.
          • bywalec.hoteli Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 13.08.17, 11:59
            A sama miejscowość? Słyszałem, że tam nawet sklepu nie ma?
            • morekac Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 13.08.17, 12:35
              Sklepy z pewnością znajdziesz - w Wetlinie i Cisnej są, więc z głodu nie umrzecie tak szybko.
              Miejscowość jak miejscowość - klimatyczne nadsańskie i bezludne zadupie do ładowania akumulatorów to nie jest, chociaż piękne okoliczności przyrody też są. Za to drogi ponad okoliczny standard, w góry blisko, końcowa stacja kolejki bieszczadzkiej. Jeśli koniecznie chcesz w tym roku pojechać w Bieszczady, a kwatera spełnia twoje wymagania, to możesz jechać tam równie dobrze, jak do Wetliny czy Cisnej.
            • asmarabis Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 13.08.17, 15:54
              umarlam

Bywalec hoteli ktory ciagle bywa na AI na Malediwach bedzie żywił sie na urlopie wiejskim spozywczaku ?
              • morekac Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 13.08.17, 17:02
                No wiesz, to rodzaj survivalu...
              • bywalec.hoteli Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 13.08.17, 22:30
                Pierdzielisz jak głupi kodowiec smile
    • kannama Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 13.08.17, 10:12
      Leśne mini zoo w Lisznej
      Zoo w Myczkowicach (tam oprócz zwierząc też trochę "sportowych obiektów"). Byliśmy również w Mucznem- wybieg żubrów. Najlepiej sie tam wybrać około 13 bo wtedy są karmione i jak sie uprzesz to nawet je można pogaskac. W Mucznem jest też Muzeum Przyrodnicze.
      • bovirag Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 13.08.17, 16:37
        Siedze wlasnie w Bieszczadach z dwojka swoich i trojka znajomych dzieciakow.
        Lazimy po gorach, plywamy na rowerkach wodnych i kajakach.
        Dzieciaki 9-16lat sa przeszczesliwe, bo maja towarzystwo. Gramy w karty i planszowki.
        Wczoraj zastanawialismy sie co bysmy tu sami robili- dla mnie raj, dla dzieci doopa. Nudy. Oprocz gor, jeziora solinskiego i koni to tu nic dla dzieci nie ma.
        Trafilismy na super pogode, bez pogody dzieci bym tu nie ciagla.
        Ps. Kocham Bieszczady od zawsze i ja mam tu co robic o kazdej porze roku.
    • bywalec.hoteli Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 16.08.17, 09:19
      Triss wróciłaś, to odpowiedz smile
      • triss_merigold6 Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 16.08.17, 09:30
        A, z 6-latkiem. Teraz byliśmy ze starszakiem i naszą 6-latką. W Tarnawie, bo Tarnawa robi mi zen. Zasadniczo najlepsza byłaby Rusinowa Polana, ale tam miejsca są rezerwowane z rocznym wyprzedzeniem.
        Zalezy jakie masz dziecko i czy będzie bardzo cierpieć bez tv i internetu.
      • triss_merigold6 Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 16.08.17, 09:34
        Jeśli chcesz jeździć konno - kraniec Lutowisk (stajnia Trohaniec) tam jest sporo kwater prywatnych albo Tarnawa Niżna (do wyboru są 2 miejsca - pokoje u Agaty i dość specyficzny obiekt zwany hotelikiem BPN, który ma knajpę z jadalnym jedzeniem). Pod kątem popularnych szlaków - Wetlina (upiorny tłum) albo Ustrzyki Górne (też upiorny tłum, masz szansę na miejsce w hoteliku Białym, standard ciut lepszy od schroniska). W Wołosatem w szczycie sezonu nie znajdziesz miejsca. Do Cisnej można podjechać zjeść w Siekierezadzie i tyle, nie przepadam, ale kwater tam sporo.
        • bywalec.hoteli Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 16.08.17, 09:47
          A miejscowości Przysłup i Smerek - co o nich sądzisz? Która lepszą lokalizacją?
          • triss_merigold6 Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 16.08.17, 09:49
            Oberża Biesisko? To już lepszy hotel Smerek, z obu miejscówek i tak wszędzie musisz podjechać samochodem.
            • bywalec.hoteli Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 16.08.17, 09:58
              Nie, nie Biesisko, ale blisko. Gdzie jest hotel Smerek? Chodzi o to, żeby wieczorem można było pójść na piwko czy kolację piechotą w miejscowości oraz żeby warunki byowe były przyzwoite.
              • triss_merigold6 Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 16.08.17, 10:01
                Hotel Smerek jest taki schowany, skręca się z głównej drogi, wyguuglaj sobie.
                Konkretnej kwatery Ci tam nie wskażę, w Biesisku tylko jadłam parę razy i jeździłam konno. Jak na Bieszczady ceny wysokie, a żarcie bez szału.
                • bywalec.hoteli Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 16.08.17, 10:28
                  Chodzi Ci o "OW Smerek" czy o jeszcze coś innego? Chyba lepiej faktycznie ten Smerek bo w tym Przysłupiu chyba nawet sklepu nie ma?
                  • triss_merigold6 Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 16.08.17, 10:33
                    OW Smerek. Człowieku, pytasz mnie o formę spędzania czasu trochę studencko-bezdzietną tj. gdzie wyskoczyć na piwo, iść na kolację i nie wiem co Ci odpisać, bo korzystam z Bieszczad w trochę innej formie. Mnie interesuje jazda konna w konkretnych miejscach i z konkretnymi osobami, a miejsca do jedzenia mają być akceptowalne dla dzieci i tyle. Do picia piwa mam bar w Tarnawie i patrzenie na drogę w charakterze rozrywki.
                    • bywalec.hoteli Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 16.08.17, 10:57
                      Nie, nie o to chodzi. Tylko jak zejdziemy ze szlaku to pewnie byśmy wypili jedno piwko i coś zjedli i potem na kwaterę spać. A dla dziecka w której miejscowości będzie lepiej? Smerek, Przysłup, Dołżyca?
                      • triss_merigold6 Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 16.08.17, 11:00
                        Weź najpierw spójrz na mapę i określ jakie szlaki są w zasięgu możliwości 6-latka. Zostałabym przy Smereku jeśli już.
                        • bywalec.hoteli Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 16.08.17, 11:09
                          Dzięki!
                          • triss_merigold6 Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 16.08.17, 12:10
                            I pomyśl czy będziecie dojeżdżać na parkingi pod szlakami samochodem czy np. dojeżdżać sobie busami. Pod Rawkami (6-latek wejdzie) masz schronisko z jedzeniem, w Wołosatem przy zejściu z Tarnicy masz jakieś bary i z drugiej strony przy zejściu z Tarnicy przez Szeroki Wierch też, w Ustrzykach (IMO za długa trasa dla 6-latka). A przy zejściach na Przełęczy Wyżniańskiej nie masz nic, parking i przystanek pks.
                            • bywalec.hoteli Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 16.08.17, 12:26
                              Chcemy podjeżdżać samochodem. Busy to już raczej nie dla nas - ciasno, przeładowane, niebezpiecznie jeżdżą, poza tym nie chcę być uzależnionym od tego czy busik przyjedzie i o której. Dziecko jeszcze nie chodziło po górach, więc pewnie nie co dziennie pójdziemy. Na pewno na Połoninę Wetlińską, a czy inne góry to nie wiem. Na Tarnicę nie będziemy iść.
                              • triss_merigold6 Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 16.08.17, 16:28
                                Na Połoninę Wetlińską z Brzegów Górnych w tempie wlokącej się pięciolatki (mojej) idzie się godzinę. Busiki jeżdżą non stop, tu akurat nie widzę problemu (poza tym, że za Muczne nie jeżdżą regularnie).
                                • bywalec.hoteli a zasięg internetu T-Mobile? 16.08.17, 17:29
                                  Dzięki! a orientujesz się czy internet T-Mobile jest ma zasięg? Okazało się, że nasza chatka w Smerku nie ma Wi-Fi.
                                  • asmarabis Re: a zasięg internetu T-Mobile? 16.08.17, 18:20
                                    O masakro, oferty noclegowej w bieszczadach prawie nie ma ale znalezc w XXI wieku nocleg bez wifi to naprawde wyzwanie smile
                                  • triss_merigold6 Re: a zasięg internetu T-Mobile? 16.08.17, 18:34
                                    Po huk Ci zasięg w Bieszczadach? Podjedziesz do obwodnicy i masz zasięg.
                                    • bywalec.hoteli Re: a zasięg internetu T-Mobile? 16.08.17, 18:39
                                      Żeby planować wieczorkami kolejne atrakcje i wyprawy w Bieszczadach.
                                      • triss_merigold6 Re: a zasięg internetu T-Mobile? 16.08.17, 18:41
                                        Myślę, że możesz zainwestować 20 zł w mapę ze szlakami i opisami różnych atrakcji.
                                        • bywalec.hoteli Re: a zasięg internetu T-Mobile? 16.08.17, 18:51
                                          Może i masz rację smile albo kupię przewodnik z mapą.
                                          • morekac Re: a zasięg internetu T-Mobile? 17.08.17, 11:39
                                            Mapę to i tak jakąś zakup...
                                    • bywalec.hoteli Re: a zasięg internetu T-Mobile? 16.08.17, 18:52
                                      Przy obwodnicy jest zasięg?
                                      • triss_merigold6 Re: a zasięg internetu T-Mobile? 16.08.17, 18:56
                                        Zasadniczo tak. W Wetlinie jest, w Ustrzykach Górnych jest, w Wołosatem nie ma, na Haliczu i Tarnicy się pojawia, od Mucznego do Sanu i dalej do Sokolików czy Beniowej - nie ma (trzeba uważać, bo można złapać ukraiński i płacisz jak za zboże). Koło Zatwarnicy nie ma, w Dwerniku jest o ile nie wieje za bardzo. W Pszczelinach czy Lutowiskach zasięg piękny.
                              • asmarabis Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 16.08.17, 18:21
                                Wezcie ekstra kase na nielegalne, "obowiazkowe" parkingi drozsze niz przy Marszalkowskiej w Wawie
                                • triss_merigold6 Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 16.08.17, 18:44
                                  15 zł za dzień to drogo? Na godziny jest w Cisnej tuż przy Siekierezadzie.
                                  • asmarabis Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 16.08.17, 19:00
                                    Za nielegalny "parking" jednym kolem w blocie a drugim w trawie po pas, nie nalezy sie nawet 1,5
                                    "Parkingowy" to chyba glowny zawod w Bieszczadach wszyscy tym sie paraja smile
                            • bywalec.hoteli Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 22.08.17, 22:29
                              Podejście na Małą Rawkę da radę?
                            • bywalec.hoteli Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 22.08.17, 22:54
                              A jak to strome podejście na Małą Rawkę, da 6-latek radę bez problemu wejść i zejść?
                              • morekac Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 23.08.17, 10:08
                                6latek - zapewne tak, z tobą będzie gorzej. wink
                                • bywalec.hoteli Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 24.08.17, 09:44
                                  Hehe. Może jednak zostało mi cos z młodości kiedy wbiegałem i zbiegałem z Tatr smile
                                  • morekac Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 24.08.17, 11:30
                                    Tia... wink
          • triss_merigold6 Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 16.08.17, 09:51
            Porównywalna, parę kilometrów różnicy nie robi. Chyba Smerek bym wybrała.
    • black.sally Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 16.08.17, 12:17
      to ja sie dołączę.Bo jak co roku we wrześniu obowiązkowo góry.Jako iiż Tatry mnie z lekka przerażają ilośćią osób i w sumie uważam,że moje dzieciaki na Tatry jeszcze za małe, tak więc rozważam Bieszczady.I mam taki pomysł. Nigdy nie byłam, więc nie wiem od czego zacząć.Ale mam taki plan zakreślony na chwilę obecną:
      Tarnica.
      Wejście od Ustrzyk Górnych, zejście Wołosatem.

Co jeszcze polecicie?
      A jesli nie Bieszczady to co?
      • anel_ma Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 17.08.17, 13:34
        wycieczkę na żródła Sanu, jakieś 20 km, ale po urozmaiconym terenie, bez duzych podejść
        Tylko trzeba wodę i prowiant wziąć, bo po zostawieniu samochodu na parkingu w Bukowcu już tylko dzicz i Straż Graniczna smile

Rawki - wejście od Małej Rawki (od Bacówki), zejście łagodnym zielonym szlakiem w stronę Wetliny przez pola jagód smile

Krywe, Tworylne - wyjscie z Zatwarnicy

I Bieszczady Zachodnie - Komańcza, Łupków, jeziorka duszatyskie, koncery w Zagrodzie Chryszczatej u Heńka zakapiora smile - niesamowite klimaty
        • morekac Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 17.08.17, 17:31
          Z pięciolatką byłam u źródeł Sanu i na Caryńskiej. Przy czym droga jezdna do Bukowca jest podobno w stanie strasznym.
          • anel_ma Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 23.08.17, 09:57
            w zeszłym roku była całkiem w porządku - na końcu zwykła żwirówka, a kawałek za Tarnawą nadal asfalt ładny, choć wąski
            W ogóle 2 lata temu zrobili do Mucznego nowy asfalt, bo przedtem był ser szwajcarski, teraz sie jedzie ładnie, ale na zakrętach ograniczenie do 40 bo miśki moga łazić
            • triss_merigold6 Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 23.08.17, 10:03
              Żubry i dziki. No i woda spływa w poprzek jezdni jak tylko mocniej popada.
            • morekac Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 23.08.17, 10:10
              Moi rodzice w tym roku usłyszeli, że droga za Tarnawą to raczej dla terenówek się nadaje...
              • triss_merigold6 Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 23.08.17, 10:31
                Co do zasady, owszem. Do torfowisk jest w miarę ok, ale dalej do Bukowca i Beniowej znacznie gorzej.
      • ga-ti Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 17.08.17, 14:36
        Jeśli nie Bieszczady to Beskidy, Śląski, Żywiecki - cudny i wokół mnóstwo atrakcji, Sądecki też ciekawy i miejscowości zdrojowe do odwiedzenia. Dla dzieci dużo atrakcji i trasy łatwe.
        • black.sally Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 17.08.17, 17:01
          no własnie od wczoraj rozkminiam Beskidy.
          • ga-ti Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 17.08.17, 23:02
            No to polecam. W zeszłym roku byliśmy w sądeckim, Nowy i Stary Sącz, Muszyna, Krynica i okolice, a mieszkaliśmy w Wierchomli. Jest co zwiedzać, dużo atrakcji dla dzieci. Polecam wstąpić do Informacji Turystycznej w Starym Sączu, nas przemiły młody chłopak - miłośnik okolicy, zarzucił informatorami, mapkami, planami i pomysłami na wycieczki.
            W tym roku Beskid Śląski, takie koło dookoła Parku Krajobrazowego, przez środek z Ustronia do Wisły do Szczyrku albo dołem przez Istebną i Koniaków. Do Żywca tylko zajechaliśmy i wstąpiliśmy też do IT tam pani zasypała nas informacjami, co się w okolicy dzieje, co warto, a co trzeba zobaczyć. Czasu nam zdecydowanie zabrakło.
            • morekac Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 17.08.17, 23:21
              Też polecam.
      • bywalec.hoteli Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 20.08.17, 22:52
        Mize ktora cos jeszcze poradzi smile
    • black.sally Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 16.08.17, 12:25
      chyba co noc ta ma.
    • ona7654 Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 16.08.17, 15:22
      Dwa razy byliśmy w Woli Matiaszowej (domki Matiaszówka) - kilka km. od Polańczyka. Polecam bo miejsce super. Basen, plac zabaw dla dzieciaków, cisza i spokój. Jedyny minus to gzy nad wodą, ale to chyba specyfika wiejskiego klimatu.
    • niktmadry Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 16.08.17, 17:50
      Byłam - nocowałam w Myczkowcach blisko małej zapory. W ośrodku Andrzejówka. Biuro turystyczne "Bieszczader" organizuje jakieś jednodniowe wycieczki - skorzystałam. Rewelacji wielkiej nie ma ale źle nie było.
      Co zwiedzić?
      - Zaporę małą i dużą
      - wyjść w góry
      - ogród biblijny
      - w Lesku można polatać szybowcem (150 zł od osoby)
      - drezyny kolejowe
      W sumie - pomijając dużą zaporę, Polańczyk - to można ta odpocząć w ciszy, wyłączyć się, zachwycać się przyrodą. W okolicy jest wiele starych cerkwi - choć chyba te nie zainteresują 6-latka. Co do zwiedzania rezerwatu łosi - nam przewodnik mówił, żeby przyjechać rano lub wieczorem - w południe chowają się przed słońcem i można żadnego nie zobaczyć.
      Większość barów serwuje tam placki ziemniaczane (na wiele sposobów) i pierogi. Ja osobiście miałam problem by zjeść obiad całą rodziną w JEDNYM barze (bo restauracji na tych wiochach to nie widziałam żadnych) - ale moje dzieci to niejadki - jeśli masz mniej wybredny egzemplarz jest szansa, że zjecie gdzieś wspólnie. Pizzerii na tych wioskach nie zobaczysz.
      Ośrodek w którym byłam mogę z czystym sumieniem polecić ale opisywać nie będę bo wiem, ze do końca sezonu ma już pełne obłożenie.

• bywalec.hoteli Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 17.08.17, 09:47
      Może ktoś jeszcze coś poradzi? smile
      • robbea1 Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 17.08.17, 11:33
        W tym roku będąc w Bieszczadach zatrzymaliśmy się w tej miejscowości w domku.
        Zaraz obok był bar z jedzeniem i sklepem spożywczym. www.facebook.com/uBolka
        Oprócz tego wypożyczalnia kajaków i rowerków wodnych.
        Di głównej zapory w Solinie 15 minut samochodem. Do Polańczyka 20 minut.
        Cisza i spokój.
    • ga-ti Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 17.08.17, 14:32
      Nad Soliną dłużej bym nie dała rady, tam gorzej niż nad morzem wink ale pojechać i zobaczyć polecam.
      Cisna jest miastem turystyczno-rozrywkowym z wieloma komercyjnymi atrakcjami dla dzieci, typu trampoliny, kule z wodą, dmuchańce, automaty... mnie zauroczyły knajpki stylem i smakiem smile
      My byliśmy od zachodniej strony, u gościa, który konie hoduje, dzieciaki jeździły na konikach, bryczką, wozem, miały jakiś mini placyk zabaw i dużo, dużo przestrzeni, dookoła olbrzymia łąka do biegania i turlania wink Smaczne jedzonko. Po sąsiedzku kozy hodowali i mleko i sery sprzedawali oraz można było taką produkcję sera obejrzeć.
      Mieliśmy auto, więc wycieczki robiliśmy po okolicy. Gospodarze obdarowali nas mapami, przewodnikami, własną wiedzą.
      Pewnie, że dziecku małemu wystarczy miska z wodą na balkonie i trochę piasku w pudełku, patyk i może się bawić pół dnia, ale czemu nie pokazać mu czegoś innego?
      • bywalec.hoteli Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 17.08.17, 15:31
        a zdradzisz może nazwę tego obiektu w Cisnej, gdzie byliście?
        • mali-nki Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 17.08.17, 16:32
          Wlasnie wrocilismy z Bieszczad mieszkalismy w miejscowosci Strzebowiska miedzy Cisna a Wetlina. Swietne polozenie najblizsze knajpy to w Przyslupie i w Smerku a sklep Abc w Wetlinie. Z atrakci oprocz lazenia: splyw kajakiem z Sanoka, konie, zubry, spacerki do wodospadow, fotosafari o 4 rano, aquyapark w Lesku, lokalne festyny...
        • ga-ti Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 17.08.17, 16:47
          W Cisnej tylko jedliśmy i podziwialiśmy wink
          Zatrzymaliśmy się w Osławicy, w pensjonacie Wojtasiówka. Choć nie wiem, co u nich, bo coś mi google pokazują, że zamknęli działalność, nie wiem o co chodzi. Miejsce śliczne, duży teren, cisza, wielkie łąki, grzyby w lesie, konie, pyszne jedzenie. Wspominamy bardzo miło. Choć do głównych szlaków i atrakcji bieszczadzkich trochę daleko, ale z samochodem bez problemu.
          • anel_ma Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 23.08.17, 10:02
            w Osławicy są najlepsze owcze sery na świecie - w bacówce koło szosy.
            A jak się na redyk trafi, to można stać pół godziny i czekać aż pastuchy te owce przegonią i jest morze wełny dookoła samochodu smile

Polecam wycieczkę pieszą ze Smolnika nad Osławą do Duszatyna (a stamtąd na Jeziorka Duszatyńskie i Chryszczatą) - 4 razy przekracza się rzekę brodem smile Raz można torami starej kolejki wąskotorowej.
            • ga-ti Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 24.08.17, 12:20
              O, trafiliśmy do owczych serków wędzonych przy drodze! Pan baca wyglądał bardzo podejrzanie wink ale sery marzenie! Sto razy lepsze niż te tatrzańskie.
              I mieliśmy okazję zobaczyć owce poturbowane przez wilki, jak nam pan baca powiedział, to młode wilczki uczą się polować i nie zagryzają, tylko podgryzają, a owce czekały na przyjazd kogoś z nadleśnictwa i wycenę strat.
              Nad jeziorkami też byliśmy, pięknie tam jest! Jaki kolor wody! I dzieci dały radę.
    • olaf2011 Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 23.08.17, 10:22
      Wykasowali mi posta, że niby reklama.
      Ale Ja na prawdę reklamuję tzn polecam to miejsce, nie daję linka, ale w Stężnicy domki Uroczysko. Byliśmy z dzieciakami tam jest mega plac zabaw piaskownica nad płyciutką rzeczką (to jest strzał w dziesiątkę) konie, alpaki, barany staw rybny. no miejscówka dla dzieciaków jest MEGA. i droga dojazdowa do Polańczyka i do Cisnej. To nie reklama, że chcę swoje sprzedać, ale POLACEM to miejsce
    • bywalec.hoteli Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 29.08.17, 10:25
      Wróciliśmy - tu opisane wrażenia: forum.gazeta.pl/forum/w,567,164566287,164566287,Bieszczady_z_dzieckiem_wrazenia.html
      • bywalec.hoteli Re: Bieszczady - Cisna, Wetlina czy Ustrzyki - Tr 29.08.17, 10:26
        Wróciliśmy - tu opisane wrażenia:
        forum.gazeta.pl/forum/w,567,164566287,164566287,Bieszczady_z_dzieckiem_wrazenia.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka