Dodaj do ulubionych

Reklamy na forum

20.08.17, 21:52
Czyli co ja paczę. Chodzi mi o te spersonalizowane, tak jak nisar reklamuje się pismo dla kobiet 50+, tak mi od jakiegoś czasu wyskakują: płatne treningi dla pracowników NHS, studia doktoranckie z leśnictwa w Słowacji oraz przyrządy do badań metrologicznych w przemyśle samochodowym i preparat culevit. Nie przypominam sobie, żebym choć trochę była zainteresowana powyższymi, ani cień podejrzenia skąd algorytm wziął podejrzenie, że choć trochę może mnie to zainteresować.
Macie takie reklamy od czapy?
Ps. Powyższe występuje na komórce, na kompiie mam adblocka.
Obserwuj wątek
    • inguszetia_2006 Re: Reklamy na forum 20.08.17, 22:09
      Witam
      Nie mam. Pojawia się biżuteria, ciuchy i wakacje w Chorwacji. Nie wiem, dlaczego akurat Chorwacja, bo akurat byłam w NY.
      Pzdr.
      Ing
      • kk345 Re: Reklamy na forum 20.08.17, 22:14
        Ciesz się z tej Chorwacji, ja mam "wynajem aut Tirana" big_grin
        • chocolate-cakes Re: Reklamy na forum 20.08.17, 22:18
          A ja mam kurs angielskiego dla małych dzieci. Nie mam małych dzieci smile
          • chocolate-cakes Re: Reklamy na forum 20.08.17, 22:19
            A, jeszcze nauka japońskiego.
            • kk345 Re: Reklamy na forum 20.08.17, 22:23
              Może swiat chce ci coś zasugerować? Korzystaj!
              • chocolate-cakes Re: Reklamy na forum 20.08.17, 22:26
                Coś w tym jest smile
                • jak_matrioszka Re: Reklamy na forum 22.08.17, 14:01
                  U mnie Rossmann, znaczy ze rodziców mam odwiedzic smile
                  Wczoraj mialam strone galerii sztuki z akwarelami i grafika, ale to akurat z sensem, bo pewnego artysty szukalam. Troche mnie meczy, ze moim miastem jest Warszawa, niewiedziec czemu.
    • mika_p Re: Reklamy na forum 20.08.17, 22:31
      Mam adblocka, a to, co adblock przepuszcza, mam poza ekranem.
      Ale może w tym artykule znajdziesz odpowiedź, bo mam wrażenie, że on własnie o tym:
      niebezpiecznik.pl/post/za-darmowe-aplikacje-mobilne-placisz-informacjami-o-sobie-wyjasniamy-smartfonowy-skandal-z-openera/
    • zona_mi Re: Reklamy na forum 20.08.17, 22:58
      Mam adblocka, a teraz wyświetla się:

Piesze wycieczki dla singli? - Poznaj 100,000+ użytkowników
      Szukasz pieszych wycieczek dla singli? Najpierw poznaj partnera na spacery.

Hm. Może poszukam wink
      • ra-sowa Re: Reklamy na forum 20.08.17, 23:06
        Ooo, mnie się też wyświetla o singlach, ale grupa wiekowa tych singli jakaś nie taka, coś młodziutcy za bardzo
      • beneficia Re: Reklamy na forum 20.08.17, 23:11
        Mnie też to się wyświetla. Ale gdzie sens? Skoro szukam wycieczek akurat dla singli (pomijając, że nie szukam), to raczej nie jestem zainteresowana partnerem. Więc hm.
        • ra-sowa Re: Reklamy na forum 20.08.17, 23:14
          Wycieczka dla singli, czyli jedziesz sobie taka sama, par nie ma, wszyscy samotni, można wybierać ile się chce i kogo się chce big_grin
          • zona_mi Re: Reklamy na forum 21.08.17, 10:14
            Sensu to bym się nie doszukiwała - dziś mam reklamę rzucania palenia, co uczyniłam 20 lat temu.
    • adriana.la.cerva Re: Reklamy na forum 20.08.17, 23:19
      A mi wyskakuje aplikacja ''moja ciaza'' ... Coz wiecej dzieci nie planuje wiec troche kula w plot
    • beata985 Re: Reklamy na forum 20.08.17, 23:42
      Emama mi podpowiadziala ze mam sobie zainstalować przeglądarkę adblock browser co też uczyniłam i mam spokój z reklamami 😁
    • hemp_plant Re: Reklamy na forum 20.08.17, 23:44
      Mam.
      Ale myślałam że to przez to że jeżdżę i w wielu krajach byłam.
      Ja mam jeszcze po chińsku/ koreanski???? Wtf??
    • kropkaa Re: Reklamy na forum 21.08.17, 00:14
      Pokazują mi mleko w proszku i kłamią, że to zdrowy start w przyszłość. Nie planuję żadnych bobasów w błękitnych czapeczkach, a poza tym nie użyłabym mleka w proszku, co algorytm powinien wiedzieć.
      Drugi algorytm powinien wiedzieć, że mam piekarnik i nie będę kupować drugiego, nawet 400 zł taniej.
    • obrus_w_paski Re: Reklamy na forum 21.08.17, 00:30
      Wydarzenia dla singli w Polsce oraz targi wyposażenia wnętrz w Warszawie. Nie jestem singielka, nie wymieniam mebli ani się nie przeprowadzam. Nie mieszkam w Warszawie, a nawet w Polsce. Bardzo od czapy.
      Niedawno byłam u dalszej znajomej, która puszczała muzykę z YouTube i w pewnym momencie miedzy piosenkami pojawiła się reklama testów owulacyjnych. Nawet bym się nie zorientowała, gdyby znajoma nie Zrobiła buraka i zaczęła jakoś się jąkać "co to za reklama bez sensu"- było nas łącznie chyba z 10, teraz czekamy na ciąże gospodyni wink
      • semihora Re: Reklamy na forum 21.08.17, 12:06
        Biedna dziewczyna... Mnie ostatnio przy piosence dla dzieci poleciała reklama prezerwatyw, a jako żywo nie szukałam ich w necie, bo nie mam takiej potrzeby.
        • hemp_plant Re: Reklamy na forum 21.08.17, 12:19
          Mąż szukał a IP takie domo
    • agnieszka_kak Re: Reklamy na forum 21.08.17, 08:27
      Mnie się pojawiały reklamy preparatów na łysienie. Obrzydliwe wizualnie. Zainstalowałem adblock browser na komórce i moje życie stało się lepsze.
    • ichi51e Re: Reklamy na forum 21.08.17, 12:28
      Ja mam ubranka dzieciece i przedszkola uncertain
    • muchy_w_nosie Re: Reklamy na forum 21.08.17, 12:37
      Apartamenty w ścisłym centrum Warszawy
    • kurt.wallander Re: Reklamy na forum 21.08.17, 12:59
      A ja mam w większości z sensem: farby do ścian, hotel, podłogi bambusowe. Tylko drukarki i media expert trochę od czapy smile
    • alpepe Re: Reklamy na forum 21.08.17, 13:02
      tu na forum? Mam adblocka, nic się nie przeciska, może doinstaluj sobie filtry?
      • alpepe Re: Reklamy na forum 21.08.17, 13:04
        pała z czytania dla mnie. Na komórce też mam różne dziwactwa, ale głównie związane z nieruchomościami i domami opieki.
        • beata985 Re: Reklamy na forum 22.08.17, 14:31
          No ale w telefonie też popierasz sobie przeglądarkę adblock browser i jest spokój. Ja nie mam żadnych reklam.
    • mikams75 Re: Reklamy na forum 22.08.17, 14:31
      z takich od czapy mam czolgi i statki kosmiczne - chyba o jakieg gry chodzi a nigdy sie nie interesowalam grami ani nikt z domownikow.
      • paniusia.aniusia Re: Reklamy na forum 22.08.17, 15:37
        Część reklam jest spersonalizoeanych A część wyskakuje bo po prostu zostało wykupione miejsce reklamowe. Ja mam angielski dla dzieci.
    • loganberry Re: Reklamy na forum 22.08.17, 17:24
      U mnie hasselblad "już od" 42999zł. Chyba się skuszę, jak za darmo big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka