Dodaj do ulubionych

Facet to świnia - dylemat

30.08.17, 22:10
Sytuacja jak z kiepskiej telenoweli ...

Moja ciocia ma sąsiadów. Młode małżeństwo, 3-letni synek. Córka cioci mieszka bardzo daleko, w to samo miejsce wyjeżdża do pracy sąsiad (X). Ciocia czasem prosi sąsiada o zabranie paczki dla córki, wiadomo - wtedy wpada na kawę, trochę posiedzi, więc mąż kuzynki (Y) jego dobrze zna.

No i wczoraj szok - dzwoni Y, mówi że jego znajoma (samotna matka) wystawiła na Facebook zdjęcia z nowym facetem, którym się okazał X!!! Wchodzimy na profil - no on ci tam, zadowolony, zakochany, tuli do siebie znajomą Y i jej córeczkę 😱

Po pierwsze - no jak tak można????
Po drugie - co tu zrobić?
1 - Kupić popcorn i czekać na rozwój wydarzeń?
2 - Zaalarmować żonę X-a? Kuzynka ją dobrze zna i lubi, jakoś nie wyobraża sobie rzucać bombę w jej poukładany świat.
3 - Poinformować znajomą Y-ka, że jej nowa miłość posiada kilkaset km dalej żonę i dziecko? Y ją ledwo zna, my wcale.
Obserwuj wątek
    • bergamotka77 Re: Facet to świnia - dylemat 30.08.17, 22:13
      Ja bym sie nie angazowala bo to nie moja sprawa.
    • tol8 Re: Facet to świnia - dylemat 30.08.17, 22:14
      Zbyt to zapętliłaś, nie ogarniam
    • nathasha Re: Facet to świnia - dylemat 30.08.17, 22:15
      a moze anonim? choc jestem zwolenniczka nie wtracania sie o ile nie chodzi o osoby bliskie.
      • goodnightmoon Re: Facet to świnia - dylemat 30.08.17, 22:17
        Ale anonim do żony czy kochanki? smile

Też jestem zwilenniczką nie wtrącania się, dlatego opcja 1 jest jaka jest ... ale jestem ciekawa waszego zdania.
        • beata985 Re: Facet to świnia - dylemat 30.08.17, 22:33
          Może do sprawcy tego ambarasu???
        • princesswhitewolf Re: Facet to świnia - dylemat 30.08.17, 23:59
          Ja jest em zwolleniczka solidarnosci jajnikow miedzy babkami i dyskretnego polzartem zwrocenia na facebooku uwagi kogos kto na pewno tej i tamtej Pani powtorzy... Jesli chce.

Pewno kazda jedna mysli ze jest jedyna. Naiwne kobitki trza otaczac babska ochrona przed padalcami
          • memphis90 Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 09:32
            Można skomentować zdjęcie pani na fb- "Jarek to Ty? Pozdrów żonę i córeczkę!".
      • szorstkawelna Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 07:00
        Anonim? To sporo o Tobie mówi.
        • nathasha Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 07:37
          To sporo mowi o tym ze zwykle jak sie w taka obyczajowa sprawe wtracisz to oberwiesz ty i to od wszystkich. Przy bliskiej osobie moge to wziac na klate, przy prawie obcej mi sie nie chce.
          • szorstkawelna Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 07:54
            To chyba lepiej po prostu się nie wtrącać, prawda?
            Nie da sie "uzdrawiac" swiata bezkosztowo, a pisanie anonimow jest najzwyczajniej niskie.
            I jeszcze ta biedna żona (domyślam sie, ze to ona mialaby byc adresatka) zastanawiająca się kto jej to wysłał i dlaczego.
            • znowu.to.samo Re: Facet to świnia - dylemat 06.09.17, 09:22
              No pewnie, po co ją informiwać. Nawet anonimowo, bo to takie niskie. Niech se machnie chłop jeszcze dziecko z kochanicą, będzie o czym plotkować.
              U znajomej sprawa sie dopiero rypła jak pan mąż zrobił kochanicy dziecko. A o romansie wszyscy naokoło wiedzieli, nikt nie puścił pary.
              Chciałybyście sie znaleźć w takiej sytuacji?
    • maslova Re: Facet to świnia - dylemat 30.08.17, 22:18
      > Wchodzimy na profil - no on ci tam, zadowolony, zakochany, tuli do siebie znajomą Y i jej córeczkę 😱

To jakiś idiota? Posiadając żonę publikuje w internecie zdjęcie z inną kobietą?
      • goodnightmoon Re: Facet to świnia - dylemat 30.08.17, 22:20
        To jego kochanka opublikowała zdjęcia.
        Ani on, ani jego żona nie mają konta na Facebook.
        • maslova Re: Facet to świnia - dylemat 30.08.17, 22:23
          > To jego kochanka opublikowała zdjęcia.

A on jest tego świadomy?
        • taki-sobie-nick Re: Facet to świnia - dylemat 30.08.17, 22:25
          goodnightmoon napisała:

> To jego kochanka opublikowała zdjęcia.

O, zdążyli zostać kochankami?
    • nena20 Re: Facet to świnia - dylemat 30.08.17, 22:20
      Jakoś nie ogarnęłam kto w końcu z kim. Co nie zmienia faktu że facet to świnia.
      • nanuk24 Re: Facet to świnia - dylemat 30.08.17, 22:36
        O jeżu, sąsiad cioci spotyka się ze znajomą kuzynki, a jej męża znajomą.
        • goodnightmoon Re: Facet to świnia - dylemat 30.08.17, 23:28
          Uprzedzałam, że to jak w telenoweli tongue_out
        • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Facet to świnia - dylemat 30.08.17, 23:38
          nanuk24 napisała:

> O jeżu, sąsiad cioci spotyka się ze znajomą kuzynki, a jej męża znajomą.

jeżeli chodzi o jeża to proponuję:

• princesswhitewolf Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 00:01
            To jez czy kwa w koncu bo nic nie rozumiem juz?

Chlopak chyba w domu zycie przesiedzial. W parkach pelno jezy i lisow mieszka
            • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 00:04
              princesswhitewolf napisała:

> To jez czy kwa w koncu bo nic nie rozumiem juz?
              >
              > Chlopak chyba w domu zycie przesiedzial. W parkach pelno jezy i lisow mieszka

Mam wrażenie, że chłopak był pod wpływem substancji (silnie) psychoaktywnych, ale i tak dobry - choć stary- materiał warty rozpowszechnienia!

Xsioonc
              • princesswhitewolf Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 00:15
                Noooo to ten jez mogl w jego glowie byc wielkosci slonia i robil nie lada wrazenie
    • nanuk24 Re: Facet to świnia - dylemat 30.08.17, 22:30
      Ja bye poinformowała pana, że jego zdjęcie z nową panią krąży po facebooku i że pół miasta już o tym wie.
      • beata985 Re: Facet to świnia - dylemat 30.08.17, 23:11
        Pan fb nie ma.. To jego druga pani chwali się nowym nabytkiem.
        • nanuk24 Re: Facet to świnia - dylemat 30.08.17, 23:45
          No przecież wiem i dlatego piszę, żeby pana poinformować
        • mamagapka Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 21:15
          coś czuję że bardzo szybko sobie załozy ...
    • lauren6 Re: Facet to świnia - dylemat 30.08.17, 22:34
      Przygotuj sobie dużo popcornu. Sprawa predzej czy później wyjdzie na jaw skoro są na etapie słit foci na fb. Nie ma po co się angażować.
    • znowu.to.samo Re: Facet to świnia - dylemat 30.08.17, 22:34
      Niech ktoś poinformuje tą biedną kobietę, że ją mężuś kompromituje. Choćby anonimowy liścik. Ty byś chciała być uświadomiona, czy słyszeć tylko śmiechy i szepty za plecami???
    • issa-a Re: Facet to świnia - dylemat 30.08.17, 22:49
      a mąż kuzynki Y to mąż córki ciotki?
      Oczywiscie, możecie powiedzieć tu czy tam, ale wiesz, że wtedy koniec z paczkami?
      Poważnie to znajomą Y to jakos warto by uswiadomic, poki dziewczyna jeszcze specjalnie sie nie zaangazowala (wnioskuje, bo "nowy facet" to czasu nie było). Może niekoniecznie wprost ale jakos sposobem, przypadkiem.
      Po co dziewczyna ma sobie robic jakies nadzieje.
    • baltycki Re: Facet to świnia - dylemat 30.08.17, 22:49
      > Po drugie - co tu zrobić?
      Nic
    • lady-z-gaga Re: Facet to świnia - dylemat 30.08.17, 22:52
      4. Poinformować faceta, że się widziało kompromitujące zdjęcia. Niech on się pomartwi wink
      • goodnightmoon Re: Facet to świnia - dylemat 30.08.17, 23:31
        Może to i dobre rozwiązanie wink
      • princesswhitewolf Re: Facet to świnia - dylemat 30.08.17, 23:53
        Ja bym sie wpisala na tym facebooku z niewinnym pytaniem: Oo jaka mala Zosia ma sliczna przyrodnia siostrzyczke!
        • antyideal Re: Facet to świnia - dylemat 30.08.17, 23:59
          Braciszka.
          • princesswhitewolf Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 00:02
            Fakt
        • bi_scotti Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 00:04

> Ja bym sie wpisala na tym facebooku z niewinnym pytaniem: Oo jaka mala Zosia ma
          > sliczna przyrodnia siostrzyczke!

Popieram. Skoro wszystko sie odbywa na Facebook, jesli ktos z postronnych w kregu Goodnight jest w circle of Facebook friends pani zamieszczajacej zdjecie, pytanie jest jak najbardziej uzasadnione. Moze tez byc wersja "Jadziu, a znasz malzonke Wieska? Super cool kobita - na pewno sie zaprzyjaznicie!" ale to juz moze zbyt wredne tongue_out Cheers.
          • minor.revisions Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 00:14
            Albo w ogóle (bo z przyrodnicze rodzeństwem to Wiesiek może dalej sciemniać, że jest po rozwodzie albo że ona go wyrobila w dziecko a on się i tak nie ożenił) napisać "ty, jest Wiesiek może u ciebie? Bo jego żona chciała żeby kupił ziemniaki po drodze do domu"
            • dziennik-niecodziennik Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 08:47
              Napisac wprost 'piekne zdjecie. Szkoda ze żonie Wieska sie nie spodoba'...
              A wczesniej printskrin, bo zdjecie poleci w niebyt w mgnieniu oka...
              • bi_scotti Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 20:58
                dziennik-niecodziennik napisała:

> Napisac wprost 'piekne zdjecie. Szkoda ze żonie Wieska sie nie spodoba'...

Well, tego nie wiemy. Czy sie nie spodoba. Moze akurat to jest fantastyczne kolorystycznie i kompozycyjnie zdjecie, co owa zona Wieska doceni ze smakiem tongue_out Connection miedzy sfotografowanymi osobami moze wzbudzic w zonie Wieska zdumienie/wzburzenie/smutek/pusty smiech/rzadze krwi ... whatever, ale co "zdjecie" winne? Ono moze byc perfect masterpiece sztuki fotograficznej big_grin Cheers.
    • bergamotka77 Re: Facet to świnia - dylemat 30.08.17, 23:42
      goodnightmoon napisała: Sytuacja jak z kiepskiej telenoweli ...ciocia goodnightmoon Helena ma sąsiadów. Młode małżeństwo Nowakow, 3-letni synek. Córka cioci Heleny, Zosi, mieszka bardzo daleko, w to samo miejsce wyjeżdża do pracy sąsiad Nowak. Ciocia czasem prosi sąsiada Nowaka o zabranie paczki dla córki Zosi, wiadomo - wtedy wpada na kawę, trochę posiedzi, więc mąż kuzynki Zosi, Mietek, go dobrze zna.
      >
      No i wczoraj szok - dzwoni Mietek, mówi że jego znajoma (samotna matka) wystawiła na Facebook zdjęcia z nowym facetem, którym się okazał Nowak!!! Wchodzimy na profil - no on ci tam, zadowolony, zakochany, tuli do siebie znajomą Mietka i jej córeczkę.

Teraz zrozumiałes? wink

> Po pierwsze - no jak tak można????
      > Po drugie - co tu zrobić?
      > 1 - Kupić popcorn i czekać na rozwój wydarzeń?
      > 2 - Zaalarmować żonę X-a? Kuzynka ją dobrze zna i lubi, jakoś nie wyobraża sobi
      > e rzucać bombę w jej poukładany świat.
      > 3 - Poinformować znajomą Y-ka, że jej nowa miłość posiada kilkaset km dalej żon
      > ę i dziecko? Y ją ledwo zna, my wcale.
      >
      • bergamotka77 Re: Facet to świnia - dylemat 30.08.17, 23:45
        aha no i pytania na koniec wink

> > Po pierwsze - no jak tak można????
        > > Po drugie - co tu zrobić?
        > > 1 - Kupić popcorn i czekać na rozwój wydarzeń?
        > > 2 - Zaalarmować żonę Nowaka? Kuzynka Zosia ją dobrze zna i lubi, jakoś nie wyobraża sobie rzucać bombę w jej poukładany świat.
        > > 3 - Poinformować znajomą Mietka, że jej nowa miłość posiada kilkaset km dalej żonę i dziecko? Mietek ją ledwo zna, my wcale.
        • bergamotka77 Re: Facet to świnia - dylemat 30.08.17, 23:50
          kluczowe: corka ciotki to kuzynka watkodajki (logiczne) ktora ma meza znajacego kochankę sasiada ciotki - to on bywa u kuzynostwa gdy podrzuca paczki. Przypadkowo maz kuzynki zna kobiete z ktora wali w rogi żonę sasiad ciotki autorki.
      • princesswhitewolf Re: Facet to świnia - dylemat 30.08.17, 23:54
        No wiesz... Moglas yo ubarwic wstawiajac imiona z brazylijskich oper mydlanych: Pedro, Annabella itd
        • mamagapka Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 21:16
          big_grin

> No wiesz... Moglas yo ubarwic wstawiajac imiona z brazylijskich oper mydlanych:
          > Pedro, Annabella itd
    • miss_fahrenheit Re: Facet to świnia - dylemat 30.08.17, 23:50
      2 - podesłać żonie X linka do zdjęcia na Facebooku. Zrobi z tą wiedzą, co zechce.
      • lodomeria Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 00:27
        Screenshota.
        • miss_fahrenheit Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 00:31
          Faktycznie, doczytałam, że żona nie ma konta na Facebooku. Tak czy owak, jestem zdania, że powinno się powiadomić obie kobiety, albo chociaż żonę, i to w sposób pozostawiający jej możliwość wyboru, co z tą sytuacją zrobić.
    • lodomeria Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 00:53
      Gratuluję tematu na wątek, nie zazdroszczę dylematu. Cokolwiek zrobicie to i tak winna będzie ciocia i po co ten mój chłop się zgadzał obcej babie paczki wozić.

Jednakże pragnę zwrócić uwagę na to, że tytuł wątku jest krzywdzący, dyskryminujący i wrzucający połowę ludzkości do tego samego worka tylko ze względu na płeć.
      • minor.revisions Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 00:59
        Jeśli już to tytuł dyskryminuje niewinne zwierzęta. Przecież w tytule nie jest "faceci" tylko "facet", ten konkretny. Co miała napisać, że Zenon to kutas?
        • lodomeria [...] 31.08.17, 01:21
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • minor.revisions Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 03:50
            Słyszałam i uważam je za wyjątkowo durne, mające u podłoża mocno wątpliwe założenie "człowiek to brzmi dumnie".
    • krisdevalnor Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 01:06
      Ja sie chyba wylamie bo uwazam, ze trzeba powiedziec. Zawsze sobie siebie stawiam w takiej sytuacji, ja bym wolala wiedziec. Tak, to wywroci jej swiat do gory nogami ale przyjmniej nie bedzie zyc w iluzji a lepiej dowiedziec sie zawczasu niz ktoregos pieknego dnia uslyszec od meza: wlasnie sie spakowalem, odchodze, to trwa juz od lat. Wtedy to juz masakra.
    • 3-mamuska Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 02:33
      Zrobiła bym scany zdjeć i z nowej poczty wysłała do zony, i poinformowała ze nowa panią ze pan c ma kobietę.
      Nie umiałabym zostawić tego tak.
      Żaden facet nie zasługuje na to zeby go kryć.
      • 3-mamuska Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 02:40
        Kurczę coś mi ucięło .
        I poniformować nowa panią ze pan ma żonę miało być.
    • vi_san Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 06:54
      Założyć fikcyjne konto na fb i zapytać kochankę czy wie o żonie. W miarę możliwości zamieszczając np link do fb tejże żony [gdzie kochanka mogłaby zobaczyć zdjęcia rodzinne, albo coś takiego - tak, żeby mogła się we własnym zakresie upewnić, że to nie obmowa niewinnego misia, tylko prawda. I tyle.
      • iwles Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 08:04

istnieje ryzyko, że kochanka o żonie wie, a zdjęcie zamieściła specjalnie, by przyspieszyć decyzję pana o odejściu od żony, gdy ta dowie się o kochance wink

Więc najlepiej panu dac do zrozumienia, że się wie, a on niech już drży, co wy z tą wiedzą zrobicie.
        • goodnightmoon Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 09:34
          iwles napisała:

> Więc najlepiej panu dac do zrozumienia, że się wie, a on niech już drży, co wy z tą wiedzą zrobicie

Gorzej, jak uzna, że za dużo wiemy i nas zlikwiduje wink
      • anorektycznazdzira Re: Facet to świnia - dylemat 19.09.17, 17:34
        Przecież normalni ludzie mają jakoś poustawianą prywatność, nie ma takiej opcji, żeby hopotetyczna kochanka mojego męża weszła na moje konto i zobaczyła "zdjęcia rodzinne". Musiałaby najpierw zgłosić się jako moja znajoma i zostać przyjęta. W opisanej historii takiej opcji nie ma, panie się nie znają.
    • kura17 Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 08:22
      tak szczerze, to sie dziwie troche Waszym opiniom. postawcie sie w sytuacji zony.
      ja zawsze bylam z frakcji, ze NIE chce wiedziec, JESLI maz jest dyskretny i inni tez nie wiedza ... natomiast jesli "pol miasta" gada, a zona nic nie wie - uwazam to za bardzo niefajna sytuacje, mowiaca cos, jednak, o znajomych zony. przeciez tutaj to mlode malzenstwo, maja jedno dziecko, mozliwe, ze staraja sie o drugie?? naprawde zyczycie tej kobiecie podjecie takiej decyzji bez znania wszystkich _waznych_ faktow?? a ona tutaj, przynajmniej na pierwszy rzut oka, niczemu nie jest winna! juz nawet nie wspominam, ze druga dziewczyna tez moze byc robiona w konia przez casanove ...

moze jestem przewrazliwiona, ale moja bliska znajoma zmarnowala sobie jakies 5 lat zycia w malzenstwie z gejem (lub biseksualista, nie znam szczegolow), ktory jej nie kochal, nie szanowa i caly czas miewal romanse z mezczyznami. mial tez romans w czasach ich narzeczenstwa i gdy brali slub i o tym romansie pol jej biura wiedzialo, wiele z tych osob okreslalo sie mianem przyjaciol! NIKT jej slowa nie powiedzial sad
      naprawde chcialybyscie byc w takiej sytuacji? czasu sie cofna nie da i takie rzeczy potrafia mozno skopac zycie...
      • heca7 Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 09:01
        Moja znajoma dopiero po kilku latach, rozwodzie i stwierdzeniu nieważności dowiedziała się, że wszyscy z rodziny byłego męża wiedzieli, że jest gejem. I nie powiedzieli, doskonale się bawili na ślubie. Dziewczyna wpakowała się z mężusiem na minę w postaci kredytu we franku. A po ok. 2 latach on ją zostawił wyprowadzając się do "przyjaciela".
      • kropkacom Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 09:09
        Myślisz, że by uwierzyła, czy posłuchała kogoś z boku? Może. Z dużym prawdopodobieństwem nie. Ja nie chciałabym być w takiej sytuacji, ale dlatego, ze zafundowałaby mi ją partner.
        • kura17 Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 09:21
          > Myślisz, że by uwierzyła, czy posłuchała kogoś z boku? Może. Z dużym
          > prawdopodobieństwem nie.

a ja mysle, ze tak. tam byly dowody, to madra dziewczyna. sama dowiedziala sie przez przypadek, jak znalazla niewyczyszczone przez meza strony w necie - chcialabys tak? ona mi mowila potem, ze on dobrze sie kryl - czyli nie wiedziala, ze towarzystwo dookola zna fakty sad ja sie tez dowiedzialam pozniej od "zatroskanych" przyjaciolek (juz po rozwodzie kazdy byl rozmowny ...). szkoda, ze nie wiedzialam wczesniej.
          • kropkacom Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 09:31
            Ja już napisałam czego bym nie chciała. I nie, nie dam sobie ręki uciąć, że każda kobieta uwierzyłaby zatroskanym przyjaciółkom.
            • kura17 Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 09:38
              > I nie, nie dam sobie ręki uciąć, że każda kobieta uwierzyłaby zatroskanym
              > przyjaciółkom.

jasne, ze nie kazda. jednak czasem (czesto?) sa dowody, a osoby nie sa tylko przyjaciolmi, czasem po prostu znajomymi z pracy, jak w moim przypadku.

i oczywistym jest, ze to partner zniszczyl zwiazek/zycie, jednak wieloletnie milczenie duzej grupy osob uwazam za skandaliczne.
              • dziennik-niecodziennik Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 09:39
                Ja tez. W efekcie wszyscy z dziewczyny glupia robili.
                • jolie Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 14:57
                  Straszna sytuacja, współczuję dziewczynie. Ja też z tych, które chciałyby wiedzieć, żeby później nie czuć się jak idiotka, a przede wszystkim - nie mieć poczucia, że straciłam czas. Tak szczerze to nie rozumiem tego "nie wtrącaj się".
      • mapt Re: Facet to świnia - dylemat 05.09.17, 14:04
        Siostra znajomej była w ten sposób trzymana w nieświadomości przez swoją rodziną przez wiele lat. Jej ciotka widziała jej męża jak z inną spacerował, obejmował i rękę na tyłku trzymał - nie powiedziała. Jej matka w tajemnicy przed córką pożyczała mu kasę. Jej siostra ze szwagrem wymieniała refleksje o małżeństwie i chodzeniu na boki, wiedząc że szwagier za plecami siostry się puszcza, właściwie to popierała szwagra bo ta siostra to taka oziębła... Wszyscy milczeli, a dziewczyna żyła latami w nieudanym związku nie zdając sobie sprawy gdzie jest przyczyna tego że to małżeństwo takie bez ikry. Gdy problem pękł, to mąż miał już ponad 150tys długów, bo m.in. żeby młodym kochankom imponować to nabrał pożyczek od lichwiarskich firm i pieniądze przepuścił a pożyczki spłacał kolejnymi. Teraz te długi spłaca żona, wzięła na nie kredyt, bo mieli wspólnotę majątkową, mąż zarabia mało. Ba, żona nadal nie wie że była zdradzana, mąż się przyznał tylko do hazardu "bo chciał zarobić" a świadkowie zdrad nadal udają , że nic nie widzieli, dowodów na zdradę brak.
        Musi być straszne posiadanie takiej rodziny.
        • szalona-matematyczka Re: Facet to świnia - dylemat 19.09.17, 16:59
          Mapt, musi byc straszne posiadanie takiej znajomej jak ty. Dlaczego nie uswiadomisz "siostrze znajomej", ze zyje ze zdrajca, skoro tak sie oburzasz? Ty tez swoim milczeniem dorzucasz cegielke do jej nieszczescia.
    • joaaa83 Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 08:38
      Porobiłam print screeny stron z fb (tak aby widać zdjęcie i czyj to profil z danymi) i z anonimowego konta pocztowego wysłała do żony, ewentualnie wydrukowała i wysłała pocztą, czyli anonimowy donos.
      • minor.revisions Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 14:41
        tylko należałoby zaznaczyć że tamta pani nie wie że została odkryta, nie wiadomo czy ma pojęcie że pan żonaty i niech małżonka robi z tą wiedzą co chce. Żeby żona nie pomyślała że to taki scenariusz jak u Raczka, że kochanica sama zaczęła takie anonimy wysyłać "w trosce" o żonę. No jednak jeśli państwo rozważają np. drugie dziecko albo kredyt to na miejscu tej pani bym wolała wiedzieć na czym stoję. Oczywiście mogę tego nie przyjąć do wiadomości, ale to już mój wybór, a nie wiedząc tego wyboru nie mam.
    • ichi51e Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 08:40
      Cicho siedziec nie wasza sprawa
      • dziennik-niecodziennik Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 08:58
        Jeju, ja tego nie ogarniam.
        Kuzynka zdradzana zone dobrze zna i lubi. Widzi ze dzieje jej sie krzywda, o ktorej sama zona jeszcze nic nie wie, no ale sie dowie, bo sytuacja robi sie publiczna. I co, i tak serio nic? Znam ja, lubie, ale jej nie ostrzege? A niech jej sie dzieje krzywda, to nie moja sprawa?
        Ja nie mowie zeby ja namawiac na rozwod czy cos. Ale trzeba ja uswiadomic. Chocby tylko pokazac zdjecie. Co z tym zrobi - jej sprawa.
    • szeptucha.z.malucha Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 08:54
      A co na to forumki, które od postronnych dowiedziały się o mistyfikacji swojego osobistego życia? Pomogła Wam ta wiedza?
      Ja bym chciała wiedzieć, bo nie ma opcji, że podwójne życie nie wpływa na związek. A tak kobietacprzynajmniej wie dlaczego jest jak jest.
      • kura17 Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 08:58
        > Ja bym chciała wiedzieć, bo nie ma opcji, że podwójne życie nie wpływa na
        > związek. A tak kobieta przynajmniej wie dlaczego jest jak jest.

no wlasnie. w watku obok wiekszosc uwaza, ze memy w sieci moga zniszczyc zycie (z czym sie zgadzam!), a przeciez podwojne zycie partnera/meza to rownie guba (o ile nie grubsza) sprawa.
      • dziennik-niecodziennik Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 09:00
        Ja bym chciala wiedziec. O pojedynczym bzyknieciu nie musze, ale jesli w gre wchodza uczucia i drugi zwiazek - to tak.
        • handzia.kaziukowa Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 09:46
          z drugiej strony, szkoda będzie tych paczek uncertain wink
          • goodnightmoon Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 09:54
            handzia.kaziukowa napisał(a):

> z drugiej strony, szkoda będzie tych paczek uncertain wink

Bez przesady, kuzynka bez nich przeżyje smile
    • muchy_w_nosie Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 09:49
      Jakby to bylu moi przyjaciele, prawowici mąż i żona, to bym powiedziała facetowi że na fb jest jego fotka z panią x.
      I teraz dylemat miałabym straszny jeśli chodzi o przyjaciółkę, bo nie znam okoliczności powstania zdjęcia, taka informacja to nóż w plecy. Z drugiej strony ja miałabym pretensje do przyjaciółki że wiedziała i nie powiedziała. Zapewne na wszelakie sposoby dowiedziałabym się o co chodzi i jeśli przyjaciel to faktycznie zdradza to bym poinformowała jego żonę, moją przyjaciółkę ale delikatnie, typu: słuchaj widzialam na fb zdjęce "Bartka" z jakąś kobietą z dzieckiem .... i tyle, nawet jakbym wiedziała że się rżną codziennie jak króliki to bym tego nie była w stanie powiedzieć.
      • muchy_w_nosie Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 09:55
        Prawowici w znaczeniu identyfikacji osob biorących w zdarzeniu udział. Bo jakby moimi przyjaciółmi była "kochanica" i cudzy mąż to miałabym obcą dla mnie kobietę w dupie.
    • swiecaca Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 10:55
      a może to brat bliźniak X-a?
    • kobieta_z_polnocy Re: Facet to świnia - dylemat 31.08.17, 12:56
      Zrobić printscreen i powiedzieć, zarówno żonie X jak i tej znajomej Y.

Ktoś powyżej już to ładnie ujął: przysłowiowe pół miasta już wie albo zaraz się dowie. Utrzymywanie, przede wszystkim żony, w nieświadomości jest świństwem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka