05.09.17, 21:37
Niedawno dowiedziałam się, że sąsiadkę porzucił mąż. Sąsiadka ma niepełnosprawne dziecko, nie pracuje od wielu lat, nie ma właściwie własnego życia. Chciałam jej jakoś pomóc. Przy dziecku to nie bardzo, bo wymaga specjalistycznej opieki. Poszukać wolontariuszy do pomocy, do załatwienia jej spraw, może specjalną opiekunkę dla dziecka. Czy może ktoś ma jakieś info gdzie szukać dla niej takiej pomocy ? Co jeszcze można zrobić dla osoby z depresją, zamkniętej w sobie, bez perspektyw, jak ją pocieszyć ? Pomóżcie
Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick Re: porzucona 05.09.17, 22:00
      Pocieszać jej nie masz co, lepiej poszukaj grupy wsparcia dla osób takich jak ona.
      • znowu.to.samo Re: porzucona 05.09.17, 22:29
        W tej sytuacji już sama świadomość że kogoś obchodzi twoje nieszczęście podnosi na duchu. Samo zainteresowanie, czyjaś obecność. Dobrze że są tacy ludzie jak ty Ludina
    • ichi51e Re: porzucona 05.09.17, 22:20
      Jak bardzo specjalistycznej? W jakim wieku dziecko? Bo moze np moglabys z nim posiedziec 2h jak spi wieczorem zeby sasiadka mogla pojsc do teatru czy kina np?
      • znowu.to.samo Re: porzucona 05.09.17, 22:31
        Może niekoniecznie teatr i kino, ale może kobieta musi iść coś kupić, załatwić sprawę. ...
    • livia.kalina Re: porzucona 05.09.17, 22:47
      A skąd jest? Bo to różnica przecież. Ja mogę polecić świetnie Stowarzyszenie w Poznaniu.
      • ludina Re: porzucona 05.09.17, 22:51
        W-wa
        • tt-tka Re: porzucona 05.09.17, 22:57
          Poszukaj (najlepiej na stronach NGS-ow) stowarzyszenia osob z depresja, znajdziesz takze inne organizacje czy programy wspierajace osoby wykluczone (z racji choroby wlasnej/dziecka).
          O fachowa opiekunke tez mozna tam popytac, ale moze lepiej skontaktuj sie (albo niech ona to zrobi) z pracownikiem socjalnym z rejonu - jesli jest sensowny, wiele moze pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka