lewababa 24.09.17, 21:43 robiła któraś Ematka? jak długo utrzymuje się efekt? Kosztowne to, wiec się zastanawiam Myslę o zmarszczkach pionowych w okolicy ust Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nisar Re: wypełnianie zmarszczek kawasem 24.09.17, 21:45 Robiłam dokładnie to miejsce, kwasem hialuronowym. Efekt był fantastyczny, ale bardzo krótki. Moja kosmetyczka twierdzi, że moja skóra ma duże zapotrzebowanie na hialuronowy kwas, stąd "pobrała" sobie ten wstrzyknięty w bruzdy koło ust. Niestety, gdybym chciała utrzymać efekt musiałabym wstrzykiwać co miesiąc, nie stać mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: wypełnianie zmarszczek kawasem 24.09.17, 21:47 No, też bym chętnie te zmarszczki wypełniła, i lwią... Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: wypełnianie zmarszczek kawasem 24.09.17, 21:51 U mnie efekt utrzymuje się 12-18 miesięcy. Dodając, że używam kremu za 20 zł, to wcale nie TAKIE kosztowne. Ja robię bruzdy pionowe przy ustach i takie zapadki na brodzie pod dolną wargą, nie wiem jak to nazwać. Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: wypełnianie zmarszczek kawasem 24.09.17, 22:07 tryggia napisała: > Ja robię bruzdy pionowe przy ustach i takie zapadki na brodzie pod dolną wargą, > nie wiem jak to nazwać. Masz na myśli "marionetki" - kiedy usta opadają w dół? Jeśli to masz na myśli - to zdradź czy po uzupełnieniu to miejsce wygląda naturalnie? kąciki ust idą do góry? Odpowiedz Link Zgłoś
una_mujer Re: wypełnianie zmarszczek kawasem 25.09.17, 12:37 U mnie wygląda naturalnie; robiłam rok temu i ciągle jest efekt, chociaż powoli schodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: wypełnianie zmarszczek kawasem 24.09.17, 22:01 Robiłam to ponad 8 lat temu i jak dotąd nie musiałam powtarzać. Po prostu skóra się "podbudowała" i teraz sama daje radę. To nie botox, efekty utrzymują się znacznie dłużej niż by to wynikało z samego działania preparatu. P.S. ile to teraz kosztuje...? bo moim zdaniem ceny poleciały w dół (większa konkurencja) Odpowiedz Link Zgłoś
lewababa Re: wypełnianie zmarszczek kawasem 24.09.17, 22:13 tam, gdzie ew się zdecyduję 1199 zł być może można i taniej ale to sprawdzony lekarz więc mam po prostu zaufanie.. Odpowiedz Link Zgłoś
gingers73 Re: wypełnianie zmarszczek kawasem 24.09.17, 22:21 Czemu akurat kwasem ? A nici ? A botoks ?? Odpowiedz Link Zgłoś
lewababa Re: wypełnianie zmarszczek kawasem 24.09.17, 22:23 botoks na dolne partie twarzy ?? ja nie chcę unieruchomić twarzy tylko wypłycić zmarchy Odpowiedz Link Zgłoś
gingers73 Re: wypełnianie zmarszczek kawasem 24.09.17, 22:36 Pytam bo sie nie znam A taki botoks w żelu np ziaja lub inny Daje jakis efekt ? Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: wypełnianie zmarszczek kawasem 25.09.17, 13:12 Nie, bo botox musi być wprowadzony głębiej niż sięgają kremy Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: wypełnianie zmarszczek kawasem 25.09.17, 13:15 lewababa napisała: > tam, gdzie ew się zdecyduję 1199 zł > być może można i taniej ale to sprawdzony lekarz więc mam po prostu zaufanie.. Rozumiem, ale to strasznie dużo, jak ostatnio pytałam to strzykawka kosztuje 500 zł (a jedna spokojnie wystarcza, tego się nie pompuje na litry), więc różnica jest bardzo duża. Ten, którego pytałam "robił" parę gwiazd, więc chyba też sprawdzony. Odpowiedz Link Zgłoś
lewababa Re: wypełnianie zmarszczek kawasem 25.09.17, 15:49 możliwe- nie sprawdzałam cen w innych klinikach do tej doktor mam po prostu zaufanie bo mi moja lwią zmarchę "wyprostowała" Odpowiedz Link Zgłoś
vivyan Re: wypełnianie zmarszczek kawasem 25.09.17, 11:05 Robiła ematka U każdego się efekt utrzymuje różnie, bo to się w różnym tempie wchłania. U mnie wystarczyło lwią zmarszczkę wypełnić raz, do tego robiłam botoks, botoks szybko puścił a zmarszczki jak nie było, tak nie ma już z 6 lat. Bruzdy przy twarzy wypełniałam też raz, nie wróciły, ale od trzech lat robię raz w roku wolumetrię i mi twarz tak nie opada. Z tym, że trzeba znaleźć lekarza, który ma to "coś" w rękach, bo jak ktoś przesadzi to skończy wyglądając jak chomik albo pani Minge Odpowiedz Link Zgłoś
lewababa Re: wypełnianie zmarszczek kawasem 25.09.17, 15:47 no wlasnie ja lwią też się odważyłam -rok temu zrobiłam i jest bosko gładko az się w lustrze polubiłam w moim przypadku była mega głęboka ta zmarcha - tez miałam kwas i botox no i tak sobie myślę właśnie nad kwasem na te okolice ust.. co do lekarza -zgadzam się z TObą .W tym przypadku wydaje mi się, że mogę mieć zaufanie-p.doktor kategorycznie stwierdziła, ze botox tylko w górne partie twarzy bo inaczej maska wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
vivyan Re: wypełnianie zmarszczek kawasem 25.09.17, 16:23 No to jak masz zaufanego lekarza to popytaj też o wolumetrię A bruzdy przy ustach zrób i tak, efekt jest naprawdę fajny Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: wypełnianie zmarszczek kawasem 18.12.17, 20:48 a jak dziala ta wolumetria? Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: wypełnianie zmarszczek kawasem 18.12.17, 12:28 Jak ja się cieszę i jak powinna sie cieszyć moja rodzina, że nie przywiązuję wagi do starzenia się oraz nie mam żadnych nałogów. Naprawdę, tak bardzo zwracacie uwagę na oznaki starzenia się ? Osobiście byłoby mi szkoda kasy na to by przez chwilę wyglądać odrobinę młodziej. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: wypełnianie zmarszczek kawasem 19.12.17, 00:08 makurokurosek napisała: > Jak ja się cieszę i jak powinna sie cieszyć moja rodzina, że nie przywiązuję wa > gi do starzenia się oraz nie mam żadnych nałogów. Też się cieszę > Naprawdę, tak bardzo zwracacie uwagę na oznaki starzenia się ? Osobiście byłoby > mi szkoda kasy na to by przez chwilę wyglądać odrobinę młodziej. Tak bardzo to nie, ale trochę tak. Nie przez chwilę tylko czasem całkiem długo. A to "całkiem długo" to z kolei kawał życia. Może czyjś ostatni? Może warto go przeżyć z ładniejszą gębą? Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: wypełnianie zmarszczek kawasem 19.12.17, 00:34 "A to "całkiem długo" to z kolei kawał życia. Może czyjś ostatni? wink Może warto go przeżyć z ładniejszą gębą?" Każdy z nas się starzeje, zarówno my jak i nasi partnerzy , znajomi. Komu chcesz dorównać i zaimponować tą gładszą na chwilę twarzą ? Młodsza i bardziej jędrna niż dwudziestolatki nie będziesz, tak więc sztucznie wygładzoną twarzą faceta nie zatrzymasz. Zresztą jeżeli facet jest z tobą tylko dlatego, że nie masz zmarszczek to współczuję faceta, oraz swojej niskiej samooceny. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: wypełnianie zmarszczek kawasem 19.12.17, 01:39 makurokuro > Każdy z nas się starzeje, zarówno my jak i nasi partnerzy , znajomi. Komu chces > z dorównać i zaimponować tą gładszą na chwilę twarzą ? Młodsza i bardziej jędrn > a niż dwudziestolatki nie będziesz, tak więc sztucznie wygładzoną twarzą faceta > nie zatrzymasz. Zresztą jeżeli facet jest z tobą tylko dlatego, że nie masz zm > arszczek to współczuję faceta, oraz swojej niskiej samooceny. Facetów bym do tego nie mieszała. Kto powiedział że nie mam zmarszczek? Tak, masz rację, ani ładne buty, ani dobra sylwetka, ani odrobinę młodsza twarz, ani podróż dookoła świata nie zatrzymają pochodu ku śmierci Może on być tylko trochę przyjemniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: wypełnianie zmarszczek kawasem 19.12.17, 08:13 "Tak, masz rację, ani ładne buty, ani dobra sylwetka, ani odrobinę młodsza twarz, ani podróż dookoła świata nie zatrzymają pochodu ku śmierci wink Może on być tylko trochę przyjemniejszy. " Przyjemny to może być poranek, brak akceptacji siebie i swojego wieku nie jest przyjemne raczej smutne. Jak bardzo trzeba być płytkim i mało pewnym siebie by widzieć siebie tylko przez pryzmat urody, która niezależnie jak poprawiana i tak nie zatrzyma upływu czasu . Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: wypełnianie zmarszczek kawasem 19.12.17, 12:13 > > Przyjemny to może być poranek, brak akceptacji siebie i swojego wieku nie jest > przyjemne raczej smutne. Jak bardzo trzeba być płytkim i mało pewnym siebie by > widzieć siebie tylko przez pryzmat urody, która niezależnie jak poprawiana i ta > k nie zatrzyma upływu czasu . Masz rację, jestem płytka i widzę siebie wyłącznie przez pryzmat urody. Jako i wszystkie panie malujące twarz, włosy, smarujące twarz kremem, pilnujące by dentysta zakładał w przednich zębach wypełnienia w kolorze zęba a nie ścierki do podłogi Te co mają więcej niż trzy pary butów to już w ogóle puste są - trzy pary na trzy rodzaje pogody wystarczą wszak. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: wypełnianie zmarszczek kawasem 19.12.17, 12:56 Czym innym jest dbanie o swoje zdrowie ( dentysta) czym innym usilne odmładzanie się. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: wypełnianie zmarszczek kawasem 19.12.17, 13:53 makurokurosek napisała: > Czym innym jest dbanie o swoje zdrowie ( dentysta) czym innym usilne odmładzani > e się. To prawda. Sto pięćdziesiąt par butów, makijaż centymetrowej grubości, kilo kwasu hialuronowego w twarzy, sztuczne cycki rozmiaru 75Omega, wargi jak hemoroidy, zęby w kolorze biało-niebieskim - przesada, w porywach nawet niezdrowa przesada. Czyli usilne upiększanie/odmładzanie się. A mój przykład stomatologiczny dotyczył nie leczenia zębów w sensie czyszczenia zęba z próchnicy i zakładania wypełnienie czyli działania prozdrowotnego tylko zakładania wypełnień w kolorach swojego zęba oraz koron w kolorach i przezierności maksymalnie zbliżonych do naturalnych, młodych, zdrowych zębów. Ciekawe dlaczego ludzie to robią, co? Przecież dla zdrowotności wystarczyłby kompozyt w obojętnym kolorze a korona czy most mogłyby być w kolorze ścierki i też spełniałyby dobrze swoją funkcję? Po co farbujemy włosy, stosujemy kremy, makijaże, dbamy o dobrze dobrane plomby w przednich zębach? Widzisz jakąś różnicę jakościową między farbowaniem siwych włosów czy ratowaniem wypadających a zabiegami wykonywanymi przez kosmetyczki (np. mezoterapia igłowa czy bezigłowa) lub przez lekarza kosmetologa (np. tzw. wampirzy lifting, usuwanie pypci z twarzy)? Bez włosów w pewnym wieku można żyć tak samo jak ze starczą brodawką na nosie czy zmarszczkami na pół metra. To są wszystko działania odmładzające. Odpowiedz Link Zgłoś
paloma_blauwinder Re: wypełnianie zmarszczek kawasem 18.12.17, 12:57 W temacie - nie wiem, nie robiłam. Ale możesz sobie zażyczyć pod choinkę i założyć swój wątek "kwas świąteczny" Ja akurat nie pracuję wyglądem, tzn. w żaden sposób by się to nie przełożyło na większe dochody, więc nie ma sensu, żebym sobie twarz apgrejdowała. Ale krótkowzroczność bym sobie chętnie zrobiła (2900 za jedno oko i boję się), bo pracę mam taką, że się wgapiam w kompa. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: wypełnianie zmarszczek kawasem 18.12.17, 14:11 > Ale krótkowzroczność bym sobie chętnie zrobiła (2900 za jedno oko i boję się) Paloma, niezupelnie 100% w temacie, ALE moj syn mial laserowo robionego bardzo powaznego zeza obu oczu i wynik jest _rewelacyjny_! oczywiscie balismy sie bardzo, w trakcie operacji i po, jednak w szpitalu nie zaobserwowalismy u nikogo zadnych komplikacji przez te kilka dni, a sporo tych ludzi bylo, glownie dzieciaki. nie wiem, czy moge Ci napisac "polecam!", ale u naszego dzieciaka sprawdzilo sie idealnie i naprawde nie cierpial zbyt wiele fizycznie. troche bardziej "psychicznie", bo przez pare dni widzial podwojnie i bardzo go to zloscilo Odpowiedz Link Zgłoś
paloma_blauwinder Re: wypełnianie zmarszczek kawasem 19.12.17, 08:55 Ja też znam osobiście tylko osoby z dobrym efektem zabiegu laserowego. No i jednak krótkowzroczność jest mniejszym problemem w życiu codziennym niż zez. Więc strach jest. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.stefa Re: wypełnianie zmarszczek kawasem 18.12.17, 14:34 Ale zdajesz sobie sprawę z tego, że wbrew optymistycznym reklamom odsetek powikłań po laserowej korekcie krótkowzroczności nie jest niski jednocyfrowy tylko dwucyfrowy, i mogą dojść takie atrakcje, jak konieczność używania sztucznych łez do końca życia? Odpowiedz Link Zgłoś
paloma_blauwinder Re: wypełnianie zmarszczek kawasem 19.12.17, 08:57 Sztucznych łez to akurat musi używać mnóstwo osób po prostu mających pracę komputerową/siedzących w ogrzewanych/klimatyzowanych pomieszczeniach. Mnie oczy szczypią w soczewkach, a używam już tylko jednodniowych No ale tych powikłań właśnie się boję. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 a nici któraś robiła? 18.12.17, 14:56 Tak a propos kwasu hialuronowego. Jakiś spostrzeżenia, uwagi? Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: a nici któraś robiła? 18.12.17, 21:54 aandzia43 napisała: > Tak a propos kwasu hialuronowego. Jakiś spostrzeżenia, uwagi? > > A co chciałabyś wiedzieć? Zabieg jak dla mnie bezbolesny, bez siniaków, po pierwszym wypełnieniu , po mniej więcej 6-7 miesiącach powtórka, a potem bez problemu wystarcza na co najmniej rok. Wypełniam bruzdy nosowo-wargowe, marionetki, a ostatnio wypełniałam zmarszczki nad ustami- za pomocą kaniuli. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: a nici któraś robiła? 19.12.17, 00:12 > A co chciałabyś wiedzieć? Zabieg jak dla mnie bezbolesny, bez siniaków, > po pierwszym wypełnieniu , po mniej więcej 6-7 miesiącach powtórka, a potem bez > problemu wystarcza na co najmniej rok. > Wypełniam bruzdy nosowo-wargowe, marionetki, a ostatnio wypełniałam zmarszczki > nad ustami- za pomocą kaniuli. Które części twarzy podniosło ci najlepiej? To wypełnianie marionetek, bruzd i zmarszczek to poza zabiegiem nici hialuronowych czy w ramach? Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: a nici któraś robiła? 19.12.17, 06:16 aandzia43 napisała: > Które części twarzy podniosło ci najlepiej? To wypełnianie marionetek, bruzd i > zmarszczek to poza zabiegiem nici hialuronowych czy w ramach? > Zamorduj-ale tytułu nie przeczytałam - przepraszam. Nie korzystałam jeszcze z nici hialuronowych-tylko z wypełnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: wypełnianie zmarszczek kawasem 19.12.17, 09:07 Efekty są super, tylko trzeba robić u dobrego specjalisty. Po pierwsze, żeby użył preparatów wysokiej jakości, po drugie dlatego, że efekt utrzymuje się stosunkowo długo i jeśli coś pójdzie nie tak szybko problem nie zniknie. Odpowiedz Link Zgłoś