mamablue 30.10.17, 10:11 Wiadomo, teraz szklarniowe. Kroicie ze skórką czy obieracie? Ja po umyciu w ciepłej wodzie kroję ze skórką, ale ostatnio koleżanka mnie pouczyła, że to groźne dla zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dyzurny_troll_forum Re: Ogórki 30.10.17, 11:29 jola-kotka napisał(a): > Zadnych ogorkow nigdy nie jem ze skora Obierasz korniszony!?!!? Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Ogórki 30.10.17, 11:34 Tak kiszone tez,tak samo sciagam skore z pomidorow,scinam cieniutko skore z papryki,obieram jablka Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Ogórki 30.10.17, 11:51 jola-kotka napisał(a): > Tak kiszone tez,tak samo sciagam skore z pomidorow,scinam cieniutko skore z pap > ryki,obieram jablka Rozmawiałaś już o tym z psychiatrą? Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy22 Re: Ogórki 30.10.17, 12:25 A po co miałaby o tym rozmawiać??? Ty porozmawiaj ze swoim, bo jak widać masz duuuży problem z zaakceptowaniem tego, że inni ludzie mogą robić inaczej niż ty, a to już sprawa dla psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Ogórki 30.10.17, 12:30 jednorazowy22 napisał(a): > A po co miałaby o tym rozmawiać??? Gdyż wskazuje to na odchył... > Ty porozmawiaj ze swoim, Mój mówi, że robię postępy... Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy22 Re: Ogórki 30.10.17, 12:55 No to super, gratuluję. Obieranie wszystkiego ze skórki, to nie odchyl, to co najwyżej dziwactwo, a to jest dozwolone i całkowicie normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Ogórki 30.10.17, 12:58 jednorazowy22 napisał(a): > No to super, gratuluję. > > Obieranie wszystkiego ze skórki, to nie odchyl, to co najwyżej dziwactwo, a to > jest dozwolone i całkowicie normalne. Ohh tak, prawie tak normalne jak sprawdzanie co 5 minut czy się ma portfel.... Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy22 Re: Ogórki 30.10.17, 13:03 No, jakbyś miała w tym portfelu czek na milion, to byś i co minutę sprawdzala, czy go masz. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Ogórki 30.10.17, 12:27 Sluchaj ja nie widze problemu w tym,te skory to syf taka papryka lezy na straganie nie wiem czym ona jest nablyszczana itd. Pomidor podobnie,z psychiatra nie trzeba o tym rozmawiac ,kazgy moze jesc co i jak chce. W moc wody akurat tutaj do mnie nie przemawia Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Ogórki 30.10.17, 12:31 jola-kotka napisał(a): > W moc wody akurat tutaj do mnie nie przemawia To wymocz przez noc w domestosie.... Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Ogórki 30.10.17, 18:25 Ufff cierpliwosc podobno poplaca wiec bede milczec. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry_lady007 Re: Ogórki 30.10.17, 11:28 Bez skórki od kiedy ze 2 lata temu po takich ze skórką córce na twarzy powychodziły jakieś krostki i inne alergiczne rzeczy, a po obieranych ogórkach nie miała czegoś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: Ogórki 30.10.17, 11:40 Obieram ogórki zarówno z własnego ogródka jak i kupne, skórka po prostu nam nie smakuje. Za to uwielbiam skórkę z cukinii i bakłażana. Obieram kupne jabłka, gruszki, duże winogrona, pomidory. Odpowiedz Link Zgłoś
blue_meerkat Re: Ogórki 30.10.17, 12:18 Ze skorka. I nie odcinam koncowek z bananow 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
leyre1 Re: Ogórki 30.10.17, 12:26 blue_meerkat napisała: > Ze skorka. I nie odcinam koncowek z bananow 😆 To tak jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy22 Re: Ogórki 30.10.17, 12:21 Nigdy nie jem ogórków ze skórką, bo jest obrzydliwa, więc nie mam takiego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ogórki 30.10.17, 12:28 Co wy za ogorki jecie skoro je trzeba obierac? Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Ogórki 30.10.17, 12:45 A czemu? Takie syfne ogórki ta koleżanka kupuje, czy coś? Cukinię też ze skórką jem, i pomidora. I jabłka. I gruszki. I winogrona. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Ogórki 30.10.17, 12:49 aerra napisał(a): > A czemu? > Takie syfne ogórki ta koleżanka kupuje, czy coś? > Cukinię też ze skórką jem, i pomidora. I jabłka. I gruszki. I winogrona. Nawet winogrona?! Córko nie znasz dnia ani godziny.... Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Ogórki 30.10.17, 13:07 Mój mąż na ten przykład winogrona obiera... czasem nawet JA mu obieram (ale to tego.. jak sobie wyjątkowo zasłuży, hehe) Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Ogórki 30.10.17, 12:59 Raczej obieram- bo taka była tradycja w domu, mimo, ze często jedliśmy ogórki z własnego ogrodu. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Ogórki 30.10.17, 18:21 obieram, ze skorka jadam tylko korniszony i kiszone. Po prostu nie smakuja mi ogorki ze skorka. Nie mam manii antyskorkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Ogórki 30.10.17, 20:07 Mlode, niewyrosniete, prosto z ogrodka jemy ze skorka. Szklarniowych nie jemy w ogole. No, prawie - czasem, rzadko uzywam troche do salatek (np. z paluszkow krabowych). Wtedy obieram. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Ogórki 30.10.17, 20:12 mamablue napisała: > Wiadomo, teraz szklarniowe. Kroicie ze skórką czy obieracie? Świeże? Obieramy. Ze skórką jadamy konserwowe. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Ogórki 30.10.17, 20:33 Niczego nie obieram. Tylko kartofle, ze względu na solaninę pod skórką. Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: Ogórki 30.10.17, 21:00 Ale zdajesz sobie sprawę, że najwięcej środków ochrony roślin, metali ciężkich i innej "chemii" jest właśnie w skórce? Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Re: Ogórki 31.10.17, 00:51 Nie kupuję szklarniowych ogórków, są dla mnie niejadalne obojętnie czy ze skórką czy bez Odpowiedz Link Zgłoś