makinetka82 30.10.17, 20:46 Co mam zawieźć jako prezent dla ośmiolatki ? Ostatnio dostawała jakieś ksiażki, kiedyś zestaw plastyczny i świnkę skarbonkę do samodzielnego malowania, wcześniej lalę.... co dla dziewczynki z 2 SP? do 50 zł? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tereska.z.bombaju Re: prezent dla ośmiolatki 30.10.17, 20:54 Eos-takie okrągłe smarowidło do ust, do kupienia m.in. w rossmanie, cena ok. 25 zł. Hicior u takich dziewczynek. Odpowiedz Link Zgłoś
tereska.z.bombaju Re: prezent dla ośmiolatki 30.10.17, 20:55 Aha- chodzi o tę konkretną firmę Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: prezent dla ośmiolatki 31.10.17, 08:35 Moja córka co rok dostaje jakieś smarowidła do ust, wszystkie made in china, zaklinam ją, by się tym nie smarowała. Dostała też raz jakieś kosmetyki, cienie czy inną cholerę, na szczęście lost in action, nie mam pojęcia gdzie się podziały. W tym roku jakiś num noms, też podobno hit, może sobie powąchać. No, ale trzeba wdrażać od lat najmłodszych do kupowania smarowideł. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: prezent dla ośmiolatki 31.10.17, 12:29 Co jest zlego w pomadkach ochronnych?taki sam kosmetyk jak pasta do zebow Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy22 Re: prezent dla ośmiolatki 30.10.17, 20:56 Laleczka lol w kuli, to modne teraz wśród dziewczynek i dostatecznie beznadziejne, żeby rodzice nie chcieli tego kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: prezent dla ośmiolatki 30.10.17, 22:54 zestaw do hodowli krysztalow zestac do produkcji mydelek jakies cos do eksperymentow z roslinami jakas gra karciana Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: prezent dla ośmiolatki 31.10.17, 06:30 szkicowniki o modzie, eleganckie rzeczy papiernicze, zestaw do kaligrafii, muzyka (CD, mp3 na czymś?) z klasykami popu, książka kucharska dla dzieci, fajny ciuch (np. z cekinami tworzącymi dwa różne wzory po przewróceniu), coś z biżuterii dziecięcej Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: prezent dla ośmiolatki 31.10.17, 08:29 A może najpierw dopytaj, czym się owo dziecię interesuje? I wtedy książeczka w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: prezent dla ośmiolatki 31.10.17, 08:30 W ogóle nie rozumiem wątków pytań o prezent. Czemu nie spytacie czym dziecko się interesuje i sami wybierzecie czegoś z wybranej półki cenowej? Czemu dorośli tak bardzo boją się być trendsetterscy, zwłaszcza, że rynek zalany jest reklamowanym głównie w TV guanem? Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: prezent dla ośmiolatki 31.10.17, 12:03 czasem chce sie zrobic niespodzianke a nie ma sie zielonego pojecia o danej frupie wiekowej; czasem sie nie wie co ciekawego istnieje na rynku; moja corka zapytana nie wie zazwyczaj co by chciala dostac, albo odpowiada, ze lego. A na takich urodzinach dostaje mnostwo rzeczy, o ktorych nie wiedziala, ze sa i jest zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: prezent dla ośmiolatki 31.10.17, 12:21 Jak i niemało takich, które najchętniej wystawiłoby się pod śmietnik albo upłynniło na allegro jako nówkę, ale dziecko już otworzyło opakowanie. Niespodzianka i jej wielkość tak naprawdę są kwestią farta skoro nic się nie wie o dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: prezent dla ośmiolatki 31.10.17, 13:27 co roku z duzych urodzin corka ma ok. 20 prezentow. Z tego moze 1-2 faktycznie nietrafione. W zeszlym roku dostala od dwoch osob to samo - jak dziecko po urodzinach powiedzialo to w domu, to mama sie sama zglosila z paragonem, zebym mogla wymienic na cos innego. U mlodszego dziecka bywalo wiecej niewypalow np. wszelkie lalki i lalkowe gadzety bo to popularne prezenty, a moje dziecko niewiele bawilo sie lalkami. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: prezent dla ośmiolatki 31.10.17, 12:20 W zeszłym roku an 8 urodziny koleżanki zanieslimsmy pamiętnik taki ze długopis nie ejst widoczny, a widać co się napisało tylko pod odpowiednim światłem, czy jakoś tak. Nie pamiętam o co chodziło z tym, że nie widać pisma ale to był taki tajemny pamiętnik. Dla dziewczynek kupowałam też pościel z królikiem dla dziewczynki co miała królika, tu był zachwyt. Zestaw kul do kąpieli a w srodku kuli cos tam zatopione, tu wiedziałam, ze mają wannę Odpowiedz Link Zgłoś
kwietniowka2011 Re: prezent dla ośmiolatki 31.10.17, 12:34 koraliki do prasowania, mata twister Odpowiedz Link Zgłoś