Dodaj do ulubionych

Która torebka?

01.11.17, 22:30
www.vitkac.com/pl/p/torba-na-ramie-z-glowa-meduzy-versace-torba-dvitx-53786#
www.vitkac.com/pl/p/torba-na-ramie-versace-torba-dvitx-knjoc-56709#
www.vitkac.com/pl/p/torba-na-ramie-versace-torba-dvitx-57795#
www.mytheresa.com/euro_en/prada-saffiano-leather-shoulder-bag-851148.html?catref=category
www.mytheresa.com/euro_en/saint-laurent-classic-monogram-888277.html?catref=category
Chciałabym ją moc założyć czasami na codzień, ale przede wszystkim na imprezy na mieście (nie żadne bale) .
Trzecia jest najbardziej na codzień, najmniej imprezowa.
Ysl chyba już mi się opatrzyły. Zresztą ta która mi się podoba grubo przekracza założony budżet. Tak do 1000 EUR.
Obserwuj wątek
    • cosmetic.wipes Re: Która torebka? 01.11.17, 22:36
      Jakby mi ktoś pistolet do głowy przyłożył, to ostatnia. Bez przymusu żadna.
      • sasanka4321 Re: Która torebka? 01.11.17, 22:42
        Mnie jakby ktos pistolet do glowy przylozyl, to bym chyba dalej nie mogla zdecydowac. Bo raz mysle ze druga, jako jedyna, ktora nie ma logo na pol torebki. Albo inaczej - jest na pol torebki, ale chociaz nie zlote. Ale co z tego, kiedy ta jest poprostu brzydka...
        • claudel6 Re: Która torebka? 02.11.17, 00:44
          ja też bym z tym pistoletem została przy głowie. kilka tysięcy zl na cos tak koszmarnego...to sie zdarza w świecie, którego nie znam i na szczęście nigdy nie poznam.
          • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 10:14
            ha ha ha na pewno jest to koszmarem wydac tyle pieniedzy na taki odpust.
            • domowapani Re: Która torebka? 02.11.17, 11:08
              Bo papugi, pieski i kotki dla 40 łatki to szczyt dobrego gustu i klasa sama w sobie.
              Księżniczko - na km bije od ciebie ostatnio coś mocno antypafycznego sad
              • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 11:33
                nie mam torebki z pieskami czy kotkami hmm..

oo papugi tak. sa fajne ale kupilam zolwiki w koncu. Dziecior zachwycony

A czemu nie, z czym mam niby chodzic do parku z dzieckiem i na imprezy dzieckowo matkowe? Z Chloe Marcia ? to dopiero byloby niezbyt na miejscu ha ha, moze jeszcze w garniuturze z roboty

>Księżniczko - na km bije od ciebie ostatnio coś mocno antypafycznego

za bardzo personalnie bierzesz wszystko co pisze. Rozmawiamy o torebkach a nie tobie. No dobra jesli tak cie urazilam to nie bede sie odzywac.

• princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 11:35
                  zreszta... wstawilas klasyke wieczorowa z wielkim logo. Cos co od lat 80tych jest w sklepach i niewiele sie zmienia.

Bedziesz miala 90% na nie i 10% na tak. To taki styl ktory ma wielkich zwolennikow albo wielkich przeciwnikow uwazajacych ze to epatowanie marka.

To jak pasta Marmite. Wiekszosc nienawidzi i mniejszosc szaleje za tym. Nie ma co sie spierac o gusta.
                  • domowapani Re: Która torebka? 02.11.17, 11:47
                    No właśnie. Klasykę smile i nie wiem czy to loga są aż tak jepitne.
                    Pomysl, że rozwazalam favorite MM LV wink
                    • domowapani Re: Która torebka? 02.11.17, 11:49
                      Rzecz jasna w wersji monogram canvas 😂
                • domowapani Re: Która torebka? 02.11.17, 11:42
                  Ja na plac zabaw / do parku zabieram telefon i coś do picia.
                  Na dłuższe wyjścia z dziećmi, gdzie trzeba brać pieluchy i ciuchy na przebranie, biorę torbę w stylu shopper.
                  I nie widzę nic dziwnego ani niestosownego w noszeniu tej twojej Marcie na spacer:
                  dtpmhvbsmffsz.cloudfront.net/posts/2014/10/05/543127083a3efc4ada2133ab/m_5448369f9126440568036b0f.jpg

Torba jak torba...
                  Myślę że w gruncie rzeczy to ty masz dość nabożne podejście do torebek i ich cen....
                  • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 11:46
                    w sensie modlitwy nabozne?

chyba nie skoro mam jaja by chodzic z zolwikami. Mam poczucie humoru

cen?

no chyba w tym sensie ze nie lubie epatowac metkami i markami

Marcie mam czarna. Nie jest to az niestosowne ale powiedzmy ze jest z mysla o mamie a nie dzieciach itd. Poza tym mi sie nudzi lazenie ciagle tak sztampowo

• zla.m Re: Która torebka? 02.11.17, 13:31
                    Bardzo ładna torba, najlepsza z tych pokazanych big_grin

No dobra, wiem że szukasz czegoś innego. Z tych wieczorowych wzięłabym YSL
    • nickbezznaczenia Re: Która torebka? 01.11.17, 22:40
      Wszystkie brzydkie.
      • domowapani Re: Która torebka? 01.11.17, 22:47
        Ale to są b proste czarne torebki. Klasyczne. Szukam czegoś w tym kształcie, kolorze, wielkości i długości łańcuszka / paska.
        Ta Versace z meduza występuje też w wersji bez złotej, tylko z czarną meduza.
        Dzięki w każdym razie. Chyba i tak muszę podotykac.
        • bergamotka77 Re: Która torebka? 01.11.17, 22:50
          Nic specjalnego jak za ta cenę wink
    • jeziorowa Re: Która torebka? 01.11.17, 22:44
      Jeśli dałoby kupić się wersję bez nachalnego logo to ostatnia może być. Bez zachwytu.
    • catroux Re: Która torebka? 01.11.17, 22:54
      A muszą tak walić logo po oczach?
      Z małych 'wizytowych' wziełabym taką: www.vitkac.com/pl/p/torba-na-ramie-faye-chloe-torba-bkr-60844?id=103453 (i upier***ła ten łańcuch).
      • domowapani Re: Która torebka? 01.11.17, 23:19
        Ma nieproporcjonalnie gruby pasek w stosunku do wielkości torebki, nie uważasz? Ale jest ładna.
    • astrum-on-line Re: Która torebka? 01.11.17, 22:55
      Albo obleśny złoty łańcuszek, albo obleśne złote logo albo i jedno i drugie. Naprawdę do 1000 EURO nie ma nic ciekawszego?
      • domowapani Re: Która torebka? 01.11.17, 23:26
        Akurat torebki na lancuszkach świetnie sprawdzają się na wyjścia - zwłaszcza, jeśli ktoś tak jak ja, nie nosi biżuterii.
        • aankaa Re: Która torebka? 01.11.17, 23:46
          lepsza biżuteria niż takie torebki
    • princesswhitewolf Re: Która torebka? 01.11.17, 23:06
      bardzo lubie watki torebkowo butowe ale.... nie tym razem.

Problem polega na tym ze to sa takie torebki: marka trzaskajace po oczach czyli w zasadzie nic ciekawego za to marka i to na zloto wyeksponowana na calego. To styl Rosjanek.
      • domowapani Re: Która torebka? 01.11.17, 23:24
        Czyli mam kupić witchena za 1300 zł?
        To nie ma być torebka ciekawa, tylko prosta. Ciekawe torebki do mnie nie pasują. Ubieram się b stonowanie, więc look Rosjanki mi nie grozi.
        Ale dzięki.
        • princesswhitewolf Re: Która torebka? 01.11.17, 23:39
          nie znam witchena bo tu takiej marki nie ma. Ale Versace najlepiej schodzi w Rosji i na Bliskim wschodzie.

sa inne marki niz Versace i Prada....

Zobacz Hermes, Bottega Veneta, Givenchy, Dolce& Gabbana. Tom Ford, Alexander McQueen, Gucci, moje ulubione Chloe , Dalej wymieniac? Malo to marek produkuje torebki wieczorowe... Tom Ford glownie takie
          • nathasha Re: Która torebka? 01.11.17, 23:41
            Hermes zwlaszcza w ogole w rosji nie sprzedaje
            • princesswhitewolf Re: Która torebka? 01.11.17, 23:46
              wszystkie lux marki sprzedaja sie w Rosji ale widuje czasem na South Kensington bogate Rosjanki. Rozpoznasz na odleglosc po ilosci zlota na nich i na torebkach i na wszystkim. Do tego bardzo mocny kolorowy makijaz
              • nathasha Re: Która torebka? 01.11.17, 23:47
                I napisie na czole Jestem Rosjanka
                • princesswhitewolf Re: Która torebka? 01.11.17, 23:55
                  nie rozpoznajesz jak slyszysz po jakiemu ludzie mowia? No dobra... ja stara szkola, nawet rozumiem co mowia.
                  • nathasha Re: Która torebka? 01.11.17, 23:56
                    Nie napisalas ze z daleka slyszysz co mowia
                    • princesswhitewolf Re: Która torebka? 01.11.17, 23:58
                      natasha o czym ty wlasciwie marudzisz? Jak idziesz za kims nie slyszysz po jakiemu mowia? Jak wolaja siebie czy kogos nie slyszysz? No wezze przestan sie czepiac. Ich jest masa wokol Harrodsa tam.
          • domowapani Re: Która torebka? 02.11.17, 00:05
            No dolce faktycznie logiem nie wali wink Hermes - no aż takich pieniędzy nie mam. Chloe też każdy widzi że Chloe po tym dziwnym kółeczku.
            Stella Mc cartney ma śliczne, ale ona nie robi ze skóry.
            Gucci już mam.
            • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 00:13
              no ale jest mase marek... nie marudz.

Ja lubie Chloe. Nie sa to flaki z olejem i widac ze designer robi

Zobacz jak Versace sie cudownie sprzedaje w UK ze ciagle wyprzedaze robia. To marka ktora byla hitem za zycia jej brata w latach 80tych 90tych... secretsales.com/women/versace-1969-womens-bags
        • aankaa Re: Która torebka? 01.11.17, 23:50
          domowapani napisał(a):

> Czyli mam kupić witchena za 1300 zł?
          > To nie ma być torebka ciekawa, tylko prosta. Ciekawe torebki do mnie nie pasują
          > . Ubieram się b stonowanie, więc look Rosjanki mi nie grozi.
          > Ale dzięki.
          domowapani napisał(a):

> Czyli mam kupić witchena za 1300 zł?
          >>>założony budżet. Tak do 1000 EUR

nieboraku, za 1/4 ceny

> To nie ma być torebka ciekawa, tylko prosta. Ciekawe torebki do mnie nie pasują
          > . Ubieram się b stonowanie, więc look Rosjanki mi nie grozi.

a takie wybrałaś
    • nathasha Re: Która torebka? 01.11.17, 23:25
      No Saint Laurent jednak najpiekniejszy. A Prada nie byla tez w wersji aksamitnej? Zdaje sie ze taka widzialam na mytheresa. I bym ta Prade brala.
      • domowapani Re: Która torebka? 01.11.17, 23:26
        Tak. Jest też aksamitna, ale szukam skórzanej.
        • nathasha Re: Która torebka? 01.11.17, 23:40
          To zostaje przy pradzie
        • princesswhitewolf Re: Która torebka? 01.11.17, 23:49
          ale musi byc rodzaj malej kopertowki czy po prostu mala i nie musi byc prostokatna?

• domowapani Re: Która torebka? 02.11.17, 00:00
            Napisałam już. Ma być czarna, skórzana, pasować na wyjścia na miasto (i do dżinsów i szpilek i do małej czarnej) ale też fajnie gdybym mogła ją nosić czasem na codzień.
            Wiec to nie ma być kopertowka na wielkie przyjęcia.
            I ma być jednocześnie trochę bizuteryjna, bo przeważnie torebka to jedyny przykuwający element w moim stroju. Nie lubię biżuterii.
            • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 00:04
              jesli maja byc proste to Tom Ford, Mulbery,
              • sylwia1607 Re: Która torebka? 02.11.17, 04:13
                Ja mam Chloe drew czarna, uwielbiam ja, pasuje i do jeansow i na wyjscie.
                www.google.de/search?biw=1600&bih=794&tbm=isch&sa=1&ei=AI36WaPhM9KvsAf3w6HICw&q=chloe+drew+bag+schwarz&oq=chloe+drew+bag+schwarz&gs_l=psy-ab.3...8351.16997.0.17853.10.9.1.0.0.0.107.709.8j1.9.0....0...1.1.64.psy-ab..0.2.187...0j0i30k1j0i8i30k1j0i24k1.0.rc-1w8VbO50
                • emigrantkaaa Re: Która torebka? 02.11.17, 05:32
                  No i zachorowałam na Chloé Drew wink Ile pięknych kolorów!
                • domowapani Re: Która torebka? 02.11.17, 07:21
                  www.mytheresa.com/euro_en/drew-nano-leather-shoulder-bag-684669.html?catref=category

Faktycznie - mało złota i bez łańcuszka wink
                  Ps, rozmiar który mi by pasował kosztuje 1190 euro tak btw.
                  Ale rozumiem że chodzi o to, żeby nikt nie wiedział jakiej marki torebkę mam.
                  Tyle że akurat Chloe mam wrażenie, jest teraz wszędzie. Każda szafiarka z koziej wolki nosi Chloe. Na wszystkich fotkach tych internetowych butików z ciuchami dla tzw lambadziar widzę albo siodło albo kółeczko.
                  • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 10:19
                    >Ale rozumiem że chodzi o to, żeby nikt nie wiedział jakiej marki torebkę mam.

a to chodzi o to by torebka glosno krzyczala : mam torebke praaady. mam torebke versaaaaace?
                    To nie jest dobrze odbierane z wyjatkiem krajow "emerging economies" i nowobogackiej tamze klasy ktora musi na kazdym kroku podkreslac "stac mnie! stac mnie"

no zastanow sie o co ci chodzi.

>Tyle że akurat Chloe mam wrażenie, jest teraz wszędzie.

a Prada i Versace to rzadko noszone firmy czy jak?

a co do Chloe = bo maja swietny design. Kocham Chole Marcie

• nikki30 Re: Która torebka? 02.11.17, 10:41
                      >z wyjatkiem krajow "emerging economies"

A czy USA, ZEA, Francję i Japonię do takich krajów zaliczasz? big_grin
                      Bo głównie tam spotykam kobiety z bardzo markowymi torebkami, niezwykle rzucającymi się w oczy (np. Charlotte Olimpia). I nie nie jest to klasa nowobogackich krezusów. Tokio tu zdecydowanie wiedzie prymbig_grin To co dla Polaka jest synonimem luksusu dla wielu ludzie na tzw. zachodzie jest normą.
                      Nie wiem czy wiesz ale od wielu sezonów logo jest trendy i bardzo trudno jest kupić torebkę bez widocznego loga. Nawet logo na torebkach Chloe sprzed 30 lat jest mniej wyraźne niż teraz.

>a co do Chloe = bo maja swietny design.

Mieli. Gdybyś zobaczyła kolekcję torebek mojej mamy sprzed 30 lat to dopiero była byś zachwycona! To był design, wykonanie i ponadczasowy charakter. W mojej ocenie "kółkowy' styl opatrzy się za kilka lat. Torebki w większości bardzo niepraktyczne chyba, że ktoś pozuje na ściankachsmileCo do Marcie to pełna zgoda ale to właśnie ten ponad czasowy charakter, tylko że to torebka nie na oficjalne wyjściasmile
                      • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 10:53
                        w USA spotykalas kobiety z bardzo markowymi torebkami? Chyba w NYC... albo LA albo Floryda bo tam sobie nawet zloca okna. Specyficzne miejsca. Popatrz na marki amerykanskie: Donna Karan, Ralf lauren czy Tom Ford styl i zrozumiesz w czym gustuja amerykanie.

Ale dobra, tam mase obcokrajowcow lazi po ulicach

>dla wielu ludzie na tzw. zachodzie jest normą.

noszenie oczojebnych logo krzyczacych "stac mnie"? Ja nie wiem co jest norma dla Polaka bo jak tu mawiaja jestem odrealniona od realiow polskich, ale 21 lat w UK i 5 lat w polnocnej Kalifornii i zapewniam cie ze torebki z takimi logo nie wlozy kobieta z klasa. Mlodziez: moze.

> W mojej ocenie "kółkowy' styl opatrzy się za kilka lat

jak wszystko...
                        Ja bardzo kocham Chloe Marcie i to jest moja ulubiona torebka, a ta akurat jest bezkolkowa

https://img.babsta.net/1qdC47k5EVGVIzzeERAgGDN2iV8=/fit-in/1196x1794/57599c2179334e80897575cdd67c2139

to nie jest torebka wieczorowa ale do pracy.

• princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 10:56
                          najpiekniej wypada w bezach i brazach ale ja optuje albo w czarnych do pracy albo w kolorowistych.

https://images.bergdorfgoodman.com/ca/2/products/mu/BGV0RU2_mu.jpg

https://farm8.staticflickr.com/7216/7015530531_c971b2d98f_o.jpg
                          • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 10:57
                            kolorowych poza praca
                            • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 11:00
                              ja kupuje zawsze na brandalley albo secretsales albo venteprive czy zully gdzie mozna kupic wszystko o 50% a jak sie czasem uda i 60% taniej. Nigdy nie kupilabym torebki dla logo i marki. Musi mi sie podobac i nie lubie epatowac marka
                          • domowapani Re: Która torebka? 02.11.17, 11:22
                            Akurat jeśli chodzi o duże torebki do latania po urzędach i taszczenia pieluch np to wolę Johna Richmonda i Mulberry.
                            • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 11:29
                              to z Mulberry sie zgadzam. Nie znam John Richmond marki
                        • nikki30 Re: Która torebka? 02.11.17, 11:33
                          >w USA spotykalas kobiety z bardzo markowymi torebkami? Chyba w NYC... albo LA albo Floryda

Nie, nie tylko.Najwięcej na eventach w Teksasiesmile Pracowałam i studiowałam w Stanach i nawet już na uniwerku większość studentek miała bardzo markowe torebki i plecaki z logo, więc ten tego tamtegosmile Torebka która kosztuje tysiąc dolarów będzie bardziej dostępna dla chętnej do jej kupna amerykanki niż dla polki.
                          >noszenie oczojebnych logo krzyczacych "stac mnie"?

No widzisz dla ciebie oczojebne logo jest synonimem stać mnie, a dla większości kupujących synonimem dobrej jakości i przynajmniej ja na tą jakość zwracam uwagę w pierwszej kolejności plus ponadczasowość i praktyczność produktu bo tego nie można odmówić Gucciemu, YSL czy nawet Pradzie. Reszta mnie nie interesuje. Dla mnie tragedią jest kupowanie takich produktów na kredyt…
                          Wiesz dla Arabek ubranych w nikab torebka z dużym logo to często jedyny element, który ich wyróżnia i dodaje kolorytu ich życiu. Czy one sa kobietami bez klasy? Nie sądzę...

>ale 21 lat w UK i 5 lat w polnocnej Kalifornii i zapewniam cie ze torebki z takimi logo nie wlozy kobieta z klasa. >Mlodziez: moze.

Proszę Ci to właśnie amerykanie mają fioła na punkcie loga - chodzą w bluzach, czapkach z logiem szkoły, wyższej uczelni, miejsca swojego zamieszkania, po japonkach noszą najbardziej "oznaczone" ubrania.Nie wiem czy uda Ci się dotrzeć do tej informacji ale zobacz sobie gdzie Givenchy i Kenzo sprzedał najwięcej swoich logo typowych produktów ano w Stanach właśnie. Swego czasu popularna marka w Stanach tj. RL i Hilfiger (w Polsce nadal luksusowasmile to było jedno wielkie logo… Teraz trochę z tym przystopowali.

BTW to jak na osobę która mieszka tyle lat za granica masz dalej typowo Polskie przyzwyczajenia i bardzo szybko oceniasz ludzi po pozorach, klasyfikujesz. Naprawdę niech każdy kupuje to co mu się podoba i nie oceniajmy tego w sposób pejoratywny. Tak samo nie oceniajmy ludzi których na dobra luksusowe stać ale nie chcą ich kupować. Każdy ma wolny wybór, ale każdej bym życzyła takiego statusu materialnego aby każda z nas miała nieograniczony wybórsmile
                          • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 12:29
                            >nawet już na uniwerku większość studentek miała bardzo markowe torebki i plecaki z logo

nie wiem... ja studiowalam na prywatnym uniwersytecie w San Francisco i bylo sporo zamoznych dzieci swoich rodzicow bylo...logo owszem wiekszosc miala nie YSL itp To nie cos co mlodziez by nosila. To bylo juz wtedy kojarzone z 40+ wiekiem i z tzw Eurotrash. Azjatki moze nosily tego typu rzeczy... Mlodzi Amerykanie woleli USA marki.

> Dla mnie tragedią jest kupowanie takich produktów na kredyt…

nigdy nie posiadalam zadnego dlugu na karcie kredytowej. American Express uzywam w podrozy dla bezpieczenstwa.

>Wiesz dla Arabek ubranych w nikab torebka z dużym logo to często jedyny element, który ich wyróżnia i dodaje kolorytu ich życiu. Czy one sa kobietami bez klasy? Nie sądzę...

toz mowilam ze kobiety z Azji mniejszej i Rosji nosza takowe by sie odroznic na tle biedy wokol.

>ie wiem czy uda Ci się dotrzeć do tej informacji ale zobacz sobie gdzie Givenchy i Kenzo sprzedał najwięcej swoich logo typowych produktów ano w Stanach właśnie.

chyba w NYC gdzie pelno Europejczykow. Amerykanie ktorych znam nie nosza za bardzo europejskich marek. W ogole maja inny gust. Lubia prostote. Ukochane ciuchy to GAP , Banana Republic czy North Face itd.

>masz dalej typowo Polskie przyzwyczajenia i bardzo szybko oceniasz ludzi po pozorach, klasyfikujesz.

moje szwagierki widocznie tez sa Polkami tylko o tym nie wiedza jeszcze. Na widok czegos z wielkim logo patrza z niesmakiem. W zyciu by czegos takiego nie wlozyly bo to obciach.

no wlasnie to jest stwierdzenie ktore swiadczy o typowo polskich kompleksach. Jakies odcinanie sie od tego ze myslenie polskie jest gorsze i jesli ktos nie wali marka po oczach tak by oslepic "stac mnie" i woli byc low-key to na pewno Polaczek. Dla mnie to wlasnie swiadczy o kompleksach emigracyjnych. Takie teksty sa zalosne. tak tak... nie polskie myslenie jest taaaakie "swiatoooowe" lol

> Naprawdę niech każdy kupuje to co mu się podoba i nie oceniajmy tego w sposób pejoratywny. Tak samo nie oceniajmy ludzi których na dobra luksusowe stać ale nie chcą ich kupować

przestan moralizowac. Tu nie chodzi o to co na kogo stac bo to bardziej widac po samochodze itd. Tu chodzi o kawal kiczowatej blachy ktora sie poskramia po oczach wroga. Ryczace YSL. No daj spokoj...

• nikki30 Re: Która torebka? 02.11.17, 12:48
                              >przestan moralizowac.
                              Na razie to ty moralizujesz…
                              >Tu chodzi o kawal kiczowatej blachy ktora sie poskramia po oczach wroga. Ryczace YSL. No daj spokoj…
                              Daj ludziom żyć po swojemu. Tobie się podoba Chloe innemu Prada lub YSL. Każdy ma wybór i oby ten wybór był jak najszerszy.
                              Ja nie mam kompleksu emigracyjnego bo od nastu lat mieszkam już w Polsce.
                              >Tu nie chodzi o to co na kogo stac bo to bardziej widac po samochodze itd

A jak samochód jest na kredyt, wypożyczony, służbowy to bogaty czy nie?wink
                              Torebka też może być wypożyczona, podrobiona itd..
                              Sama widzisz jak łatwo jest oceniać ludzi po pozorach i nie trafićsmile
                              Dla mnie synonimem zamożności jest... piękne uzębienie i spokój finansowy, nie torebka, nie samochód, nie dom, nie zegarek. No ale to dla mnie.
                              • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 19:35
                                >Dla mnie synonimem zamożności jest... piękne uzębienie i spokój finansowy, nie torebka, nie samochód, nie dom, nie zegarek. No ale to dla mnie.

Dentysta nie jest taki kosztowny by w ogole poruszac temat. implanty to byl rarytas moze 20 lat temu. Spokoju finansowego nie ma nikt. Po aferze z Enron niejeden milioner co mial spac bezpiecznie sie zdziwil

>A jak samochód jest na kredyt, wypożyczony, służbowy to bogaty czy nie?

Ale juz jest to bardziej miarodajne iz co nosisz pod pacha.
                                Zresza czy to ma znaczenie.

>Daj ludziom żyć po swojemu. Tobie się podoba Chloe innemu Prada lub YSL. Każdy ma wybór i oby ten wybór był jak najszerszy.

no ale o tym mowilam. Tylko ty sie rzucilas na mnie bo sie wyrazilam ze takim zlotym logo epatuja Rosjanki. No sorry... ale tak tu jest. Przykro mi. Nie mowie ze wszystkie YSL czy Prada zaraz daja taka etykietke bo sa rozne ale... no te dziewczyny notorycznie wybieraja krzyczace zlotem i logo modele.
                                • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 19:36
                                  byl taki czas jakies 10 lat temu ze Polke z daleka rozpoznac mozna bylo po metalowych flekach w nierzadko bialych kozakach i tez dosc mocnym makijazu. Dzieki Bogu sie jakos ta moda uspokoila
                                  • miss_fahrenheit Re: Która torebka? 02.11.17, 19:52
                                    Naprawdę Polki w UK tak się nosiły?
                    • domowapani Re: Która torebka? 02.11.17, 11:16
                      Nie nie. Mi ma się torebka podobać, a lubię w torebkach złote ozdobki. Tylko w torebkach dodajmy.
                      To Ty robisz problem z tego, że każdy będzie wiedział co to za marka i ile kosztowała.
                      Ale oh wait, przy Chloe ci to już nie wadzi...
                      Wiec ciut brak tu konsekwencji.
                      Jak dla mnie, obcy mogą sobie nawet myśleć, że noszę podróbki. Ja mam się z tą torebka dobrze czuć.
                      A np z 2.55 jest mi na imprezach klubowych niewygodnie. Ma dla mnie zbyt krótki łańcuszek żeby fajnie i wygodnie przewiesic ja na krzyż. Noszona na ramieniu, dynda w tańcu, a jak ja noszę z łańcuszkiem na pół, to czuje się jak ciotka klotka z kopertowka pod pachą, bo de facto muszę ją w tańcu przytrzymać pachą.
                      I tyle w temacie.
                      • domowapani Re: Która torebka? 02.11.17, 11:17
                        I jest cholernie ciezka
                      • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 11:27
                        nie, te chloe ktore ja wybieram ( wkleilam ci czarna Marcie jedyna jaka posiadam) nie maja logo na 1/4 frontu torebki. Marki sa dyskretne. Nie posiadam zadnej torebki ktora walilaby logo po oczach. Jesli juz to malutkie jak musi. Marcie z wielkim logo od razu bylby zdyskwalifikowane.

>Jak dla mnie, obcy mogą sobie nawet myśleć, że noszę podróbki.

no z tymi duzymi logo to zapewniam cie ze 90% co widzisz na ulicach to kopie. Te najczesciej sie kopiuje bo chodzi o nobilitacje spoleczna niektorym ludziom Jest to do tego stopnia kopiowane ze prawie kazdy zaklada: o nastepna lazi z ta tandetna kopia z Chin. A Chinczycy ostatnio juz robia te kopie nie do rozpoznania identyczne.

> Ja mam się z tą torebka dobrze czuć.

ze wiesz ze nosisz torebke z wielkim logo Prady i jest autentyczna? No to logo moze byc i w srodku.

Wiesz w kwestii lancuszka to rozumiem. Tylko ja uwazam ze less is more czyli jak juz zloty lancuszek to nie wielgasne logo. Jak juz to logo ma straszyc to reszta konserwatywna powinna byc i czarny metalowy pasek czy skorzany. Inaczej sie odpust rosyjski robi

zreszta wiesz... to dyskusja o gustach a w tych sprawach monopolu nikt nie ma. Ja do dzis nie rozumiem fenomenu M Korsa albo Furli a ludzie za nimi szaleja uncertain Co czlek to gust. Nie mozna tez oceniac ze masz gorszy gust czy cos bo to nie fair byloby.
                        Tylko pokazuje ci co mysla ludzie jak widza takowe...logo.

• domowapani Re: Która torebka? 02.11.17, 11:34
                          Ale rozumiesz, że jak się ubierasz, tak jak ja - cała na czarno (na ostatniej imprezie miałam bikery, czarne kryte rajstopy, obcisła kiecke bez dekoltu, z długim rękawem i o długości ciut za kolano,) to taka torebka ze złotymi ćwiekami / logiem i łańcuszkiem nie da za Chiny ludowe looku kiczowatego, tylko podkręci prosta formę reszty?
                          Zgodzę się, że jak uberze ja lalka z różowymi tipsami, zjarana solarium, z dekoltem do pępka i mini z cekinow, to torebka z meduza dopełni taniego looku wannabe.
                          • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 11:38
                            no ale niestety w wiekszosci tego typu kobity jak opisujesz ktore nie maja umiaru...przyczynily sie do obnizenia percepcji tychze torebek jako kicz raczej niz jako ozdobna bizutera. I potem sie to reszcie zle kojarzy niestety juz.

Sama Donatella zobacz jak sie ubiera i do czego nosi te swoje torebki. Na pewno nie klasycznie i dyskretnie
                            • nikki30 Re: Która torebka? 02.11.17, 11:55
                              No heloł ale taki jest styl Versace! To jest styl pełen przepychu! Tak było od zawszesmilePodobnie jest z Aleksander Mc Queen czy Vivienne Westwood.
                              Dla klasycznych kobiet jest Bottega, Chanel, YSL, Chloe, Burberry i czasami Prada.
                              • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 12:06
                                nie... cos ty. Westwood to nie jest zaden przepych tylko styl eklektyczny. Jak sie cos swieci to tylko przypadkiem. Westwood Esencja pewnego stylu grajacego gleboko w duszy brytoli. Vintage+ ludowa Szkocja+ haute Couture + cos cudaczenego na koniec

Aleksander Mc Queen nie ma stylu "przepychu" jak Versace. Alexander to z tych grunge typu i dlatego jego znak rozpoznawczy to zlota trupia czaszka. Ma torebki klasyczne i wieczorowe z nuta hipstersko tatuazowa,

• nikki30 Re: Która torebka? 02.11.17, 12:20
                                  >Aleksander Mc Queen nie ma stylu "przepychu" jak Versace.

Czy miałaś okazję oglądać ostatnią kolekcję AMcQ "Wieczność" - iście bizantyjski styl i przepychsmile Aleksander McQ kochał zresztą kościelny przepych.

Dla mnie przepych to nadmiar detali, stylu, paradność, a takie są w większości kolekcje wymienionych przeze mnie projektantówsmileZnam je dobrze bo lubie na te kolekcje popatrzeć ale żadnej z tych rzeczy bym nie kupiłasmile Nie mój styl.
                                  • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 12:34
                                    nie, ale wlasnie zerknelam co tam najnowszego na jego stronie w sekcji Bags

tu www.alexandermcqueen.com/gb/alexandermcqueen/online/women/bags

nie wali po oczach logo. Wiekszosc torebek nie ma przepychu tylko wpisuje sie w to wyraznie napisalam: klasyke albo hipstersko tatuazowy styl ( husty fredzle cwieki)
                                    • nikki30 Re: Która torebka? 02.11.17, 12:54
                                      >Wiekszosc torebek nie ma przepychu

Nie szczególnie Box Bag 16 i 19big_grin
                                      Przeczytaj sobie w takim razie definicję słowa przepychsmile
                                      Zobacz na kolekcje ubrańi "wieczność"smile
                                      • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 12:57
                                        no 2 znalazlas...

troche na sile to. To nie jest jakas specjalna linia z przepychem. Raczej klasyka i hipsters 2 style razem

Owszem sa designerzy ktorzy lubia przepych. Versace do nich nalezy. I maja swoich klientow. Co czlek to gust. W ogole to troche dyskusja bez sensu o tym bo o gustach nie ma sensu dyskutowac.

Wpisalam swoje zdanie, inne uczestniczki tez. A jesli chcesz to kupuj z wyraznym logo jak lubisz. Good Luck
                                        • nikki30 Re: Która torebka? 02.11.17, 13:09
                                          To wejdź sobie na stronę versace, podobny styl do tego co zalinkowałaś wcześniejsmile
                                          AMcQ nigdy do klasycznych projektantów nie należałsmile
                                          >Wpisalam swoje zdanie, inne uczestniczki tez. A jesli chcesz to kupuj z wyraznym logo jak lubisz. Good >Luck

No nareszcie dotarłosmile Tobie też zyczę jak najbardziej udanych zakupów modowych, zawsze w twoim stylu i w dodatku kupionych okazyjnie!smile
                                          • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 13:38
                                            >No nareszcie dotarło

no ale to chyba wiadomo od poczatku przeciez? tylko jak sie ktos pyta o zdanie to trza sie liczyc z tym jak to wyglada w odbiorze. I tak np na moje zolwiki 90% byla na tak bo sa sympatyczne i fajnie u kogos acz nie kazdy z nich by nosil taka, a 10% kicz i straszliwosci. Tutaj jednak masz chyba odwrotna proporcje. Nie chcialabym chodzic z torebka po ulicy ktora 90% patrzy i mysli "rzyg"
                                            • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 13:39
                                              ja z tych oszczednych ematek co zawsze buszuja po przecenach
                                            • fuzja-jadrowa Re: Która torebka? 02.11.17, 14:13
                                              Tak wiemy, juz wspominalas o tym, jak podobno innym kojarza sie takie torebki. Po co to x razy powtarzac, skoro autorka jak widac przyjela do wiadomosci i srednio sie tym przejela?

Torebki z twojego watku to ciekawy pomysl, ale malowidla wygladaja na takie, ktore wyszly spod niezbyt utalentowanych rak. Tam sie nie odzywalam, bo nie chcialam, zeby watek zrobil sie zbyt negatywny. Mysle, ze wiele osob takich jak ja nie chcialo sie tam odzywac. Po co zasmiecac komus watek negatywna sraczka?
                                              • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 19:25
                                                mow za siebie to raz

dwa: po czasie to czynisz.

Ide sie wyplakacsmile))))))

No wlasnie chodzi o to by to nie bylo realistyczne malarstwo., To ma byc "naive"
                                    • domowapani Re: Która torebka? 02.11.17, 14:33
                                      No ja Cię nie ogarniam.
                                      Krytykujesz złote logo i delikatne łańcuszki w moich, a potem zachwycasz się złotym łańcuchem i topornym kształtem 1,5 razy droższym niż mój budżet
                                      www.alexandermcqueen.com/gb/alexandermcqueen/19-box-bag_cod45348767mc.html#dept=w_bags_spl

• princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 19:24
                                        a ja wkleilam zachwyt nad ta konkretna torebka gdzies? to chyba pomylka

Napisalam ci bys szukala i podalam nazwy marek
                        • nikki30 Re: Która torebka? 02.11.17, 11:49
                          Princess chyba nie zrozumiałaśsmile Chloe -Marcie, Birkin - Hermesa czy 2.55 - Chanel to najbardziej rozpoznawalne torebki na świecie. Ta torebka nie musi mieć loga na połowie produktu aby było widać, że wydałaś na nią kupę kasybig_grin

>no z tymi duzymi logo to zapewniam cie ze 90% co widzisz na ulicach to kopie. Te najczesciej sie kopiuje bo >chodzi o nobilitacje spoleczna niektorym ludziom Jest to do tego stopnia kopiowane ze prawie kazdy zaklada: o >nastepna lazi z ta tandetna kopia z Chin.

Nie wiem jak ty ale ja jako posiadaczka markowych torebek potrafię rozróżnić podróbę na pierwszy rzut oka. Z dobrze zrobioną kopią miałabym pewnie problem. Z LV jest najłatwiej bo w LV monogram nigdy na szwach się nie przecina, skóra ciemnieje itp. niuanse. Potrafię też odróżnić skórę cielęca od skaju, kaszmir, wełnę od chłamu za kilka złotych nawet z największym logo!

> A Chinczycy ostatnio juz robia te kopie nie do rozpoznania identyczne.

Tak tylko kosztują odpowiedniosmile Marcie podobno nawet połowę swojej ceny…Kiedyś natknęłam się na taką stronę na facebooku i ceny były bardzo wysokie. Tak więc znów kopie nie dostępne dla każdegosmile No i zawsze strach na lotniskach szczególnie we Francji.
                          • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 12:14
                            >Nie wiem jak ty ale ja jako posiadaczka markowych torebek potrafię rozróżnić podróbę na pierwszy rzut oka.

ja nie. Posiadam markowe i niemarkowe bo cos mi sie podobalo w sklepie. cennik rozny. W Chinach od paru lat robia idealne juz kopie. Sa tez kopie za 20 funciakow z cow hide skory a sa tez idealne z identycznej cielecej.
                            Nie jestem takim specem by kazdy model rozpoznawac

>Tak tylko kosztują odpowiedniosmile Marcie podobno nawet połowę swojej ceny

eee tam za polowe ceny to masz na "tajnych" wyprzedazach oryginalne. Te marki tez musza uplynniac towar po sezonie by nowsze modele wrzucic. Achica, ventee prive, secretsales czy brandalley itd

Chinczycy robia za 20% ceny czasem bardzo dobre podroby. Widzialam u kolezanki podrobe idealna Birkena na ktora ani jej mnie nie stac w oryginale jak wiekszosc smiertelnikow. Wywalilam oczy ze zdumienia ze ma ta torebke a ona do mnie: cos ty, to podrobka. Potem ogladalam taka na wystawie w NYC. Nie do odroznienia.

Tylko roznica taka ze Chinczycy nie nadazaja z podrobieniem na czas tego co aktualnie jest " w sezonie" i wypuszczaja pod koniec sezonu najczesciej. Tak odroznisz, ale to trzeba byc znawca by wiedziec co jest teraz najnowszym modelem, a ja takim nie jestem, bo az tak szczegolowo nie sledze co tam wypuscil LV w tym sezonie, choc torebki lubie.

• nikki30 Re: Która torebka? 02.11.17, 12:31
                              >eee tam za polowe ceny to masz na "tajnych" wyprzedazach oryginalne.

Wiesz moja znajoma pracuje dla jednej z bardziej ekskluzywnych modowych marek i jako pracownica wyższego szczebla w USA torebki może kupować z rabatem max. 20 procent i to jedną, dwie rzeczy w różnych modelach w roku...smile Tak więc te tajne wyprzedaże bardzo luksusowych marek to można miedzy bajki włożyć. Tak jak zakup niektórych marek w outlecie…
                              Celine, Hermesa, LV, Chanel nie kupisz na wyprzedaży lub w outlecie.
                              Resztę tak. Wystarczy podjechać do pierwszego lepszego Mc Arthur Glenna lub Foxa za naszą zachodnią granicą. Kupisz taniej niż w internecie...

Prawdziwe kopie, których faktycznie nie odróżnisz nie kosztują kilkaset złotych. Widziałam kiedyś w autobusie "kopię" chanelki tylko, że zapięcie się łuszczyłosmile
                              • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 12:42
                                >tak więc te tajne wyprzedaże bardzo luksusowych marek to można miedzy bajki włożyć.

co rozumiesz przez bardzo luksusowe? Wymienie ci co teraz jest na tapecie. Zawsze sa masowe wyprzedaze po sezoniesmile)) co ty mowisz:

wyzej wkleilam wyprzedaz Versace linka o 50% taniej. tu wkleje znow secretsales.com/search/?brand=7189 Luksusowa czy nie?

Marc Jacobs to luksusowa czy nie? Leci na do 50% Secret sales tu secretsales.com/women/marc-jacobs-6?cid=email%7Csecretsales.com%7C11665%7C202%7C11150%7CMorning_HomepageZ_WelcomeCodesRemoved_ENGAGEDQUEUE_F_John%26YokoShearling%7Csubscriber&utm_campaign=11665_202_11150_Morning_HomepageZ_WelcomeCodesRemoved_ENGAGEDQUEUE_F_John%26YokoShearling&utm_content=subscriber&utm_medium=email+-+crm&utm_source=secretsales.com&user_id=1852631&email_token=bf28a97482af8decb1fa8e5064b3f0ad&m_i=SdQSHXU1Nfs31yquVPhWTDQpRDcSAeu26874FKKaGheORZHLKAZzffYy4f%2Bs7FOjl8HwHXxd%2BxrjhJnX3dXqAnZ%2BlpdR1n80Ss
                                inne tam marki w tej chwili : Jerome Dreyfuss, Valentino, oo widze ze jest tez Alexander McQueen

na Brand Alley leci aktualnie z torebek: Prada, Gucci i Alexander Mc Quieen
                                fashion.brandalley.co.uk/u/nrd.php?p=xXiPjpxmmR_415456_2413341_1_4&ems_l=2225402&d=YnZPQzclMjUyQm1nZ1BFJTI1MkJpc0VNVERkOFpiSUs1MkFZOThFTzNKa3M0c0NXUFRoak5kYUNiMkhkVnclMjUzRCUyNTNE%7CMTM3MzMyNjU2%7CeFhpUGpweG1tUg%3D%3D%7CMjAxNy0xMS0wMistK0NsZWFyYW5jZStBTSstK1dvbWVu%7CNjc3NDgw%7C

tyle w kwestii bajek

zarejestruj sie zaloguj sie, mozesz kupowac.
                                • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 12:45
                                  a i jeszcze chcialam dodac ze tam jak sie cos nie sprzeda to ida dalsze znizki i wysylaja tez np 20% off itd oferty na emaila. Nie sa to juz te najciekawsze po kolejnym odsianiu ale sa.
                                • nikki30 Re: Która torebka? 02.11.17, 13:05
                                  >co rozumiesz przez bardzo luksusowe?

Dla mnie dobrem bardzo luksusowym jest taki produkt, który kupujesz na zapisy np. Birkin Hermesa, produkowany w określonej ilości, nie dostępny w outletach ani na wyprzedażach. Luksus na, który stać nielicznych i to nawet nie ze względu na cenę. I te firmy o to bardzo dbają.

To co jest dostępne na wyprzedażach to marki popularne z wyższej pólki cenowej, które dla wielu i tak są luksusem…I tak wielu ciekawych modeli torebek nie uświadczysz na takich aukcjach bo taka jest polityka wielu firm. Wiem doskonale o czym piszęsmile
                                  • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 13:14
                                    Hermesa torebki bywa na tych wyprzedazach i znajdziesz je tam - zobacz liste ktora wymienilam. Pamietam ze byla niedawno ta Hermesa ale wyprzedana juz www.brandalley.co.uk/15457874.html nic nadzwyczajnego. Hermesa zegarki sa nawet w tej chwili. www.brandalley.co.uk/15353659.html Idz zobacz. Nie wiem czy bywaja Birkiny bo tak nie sledzilam ( zastanawiam sie nad fenomenem tych torebek ale wiesz no rozumiem ze sie moga podobac). No ale to jedna linia tylko o ktore mowisz.

Louboutin buty bywa i to czesto jesli ktos lubi. Celem tych wyprzedazy sa wlasnie bardzo luksusowe produkty po sezonie. Nazywaja Vintage nawet juz te z lata 2017
                                    • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 13:16
                                      wlaz zaloguj sie i popatrz a nie opowiadaj bajki

a Birkiny tez bywaja na sales i to w sieciowce: fashionista.com/2017/07/discount-hermes-birkin-bag-price-sale
                              • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 12:56
                                Chanel widzialam wielokronie tam, Hermesa tez i LV. Celine nie pamietam....

Marki sie zmieniaja co ok 7 dni. Wczesniej zapowiadaja.
                                • nikki30 Re: Która torebka? 02.11.17, 13:15
                                  >Chanel widzialam wielokronie tam, Hermesa tez i LV. Celine nie pamietam....
                                  Na pewno oryginalny produkt a jesli oryginalny to używkabig_grin
                                  glamki.se.pl/moda/promocje-i-wyprzedaze/wyprzedaz-w-louis-vuitton-nie-jest-mozliwe-louis-vuitton-pali-swoje-produkty,15_6291.html
                                  vumag.pl/newsy/najcenniejsze-marki-swiata-mody-w-co-inwestowac-by-nie-stracic/wsr0x
                                  Podobną politykę ma Celine.
                                  Gucci, Prada, YSL najbardziej ekskluzywnych modeli też nie wstawiają do outletów. No ale ty pewnie wiesz lepiejsmile
                                  • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 13:21
                                    nie. Tam nie ma zadnych podrobek. Oryginalne tylko i to sa bardzo porzadne strony. Wysylaja ci nawet certyfikaty oryginalnosci z niektorymi produktami. Poczytaj o tych stronach i ich gwarancjach. Sa powszechnie znane i uzywane w UK te na ktorych bywam i kupuje

Oto torba Louisa Vuittona z brand alley: www.brandalley.co.uk/15457902.html Po przecenie.

Tylko jak mowie to wszystko sa vintage czyli poprzednie sezony. Tu byl nawet artykul i linki do ich torebek www.brandalley.co.uk/blog/celebs-love-louis-vuitton-handbags/

wiesz to ze pala to pewno cos jak "ostatni koncert Stinga"

( co 2 lata slysze ze ostatni)
                                    • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 13:22
                                      tu masz Birkiny na wyprzedazach www.tradesy.com/hermes/birkin-bag/

koffana wszystko ma obnizane ceny jak sie nie sprzeda. Zreszta pewno sa Birkiny w serii limitowanej na zamowienie i takie ktorych wiele
                                      • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 13:26
                                        LV to moze i pali tez jakies limitowane edycje itd ale na pewno nie wiekszosc ich produktow. Zreszta to nie jest do zorganizowania bo oni nie sprzedaja tylko bezposrednio ale przez dystrybutorow a ci moga sobie narzucac cene jaka chca.
                                        • nikki30 Re: Która torebka? 02.11.17, 14:00
                                          Wiesz udowodniłaś tym postem, że nie wiesz jak wygląda "dystrybucja" marek luksusowych. Kiedyś w GB pracując dla jednej z kancelarii, której klientem był duży koncern dóbr luksusowych miałam okazję to zobaczyć. Niestety mijasz się z prawdą. Nie możesz narzucać cen, wystroju sklepu, obrandowania, musisz spełniać restrykcyjne kryteria partnerstwa (bo to nawet nie dystrybucja). Nawet głupi event na otwarcie sklepu musiał być zrobiony zgodnie z polityką koncernu.Podstawowa zasada jaka z tego płynęła że to oni są dla Ciebie, a nie Ty dla nichsmile A już najmniej im zależało aby w ich torebkach lub ubraniach chodził przysłowiowy Smith.

EOT bo muszę pracować aby na te torebki zarobićbig_grin
                                          Udanych zakupów!
                                          • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 14:18
                                            >Nie możesz narzucać cen, wystroju sklepu, obrandowania, musisz spełniać restrykcyjne kryteria partnerstwa (bo to nawet nie dystrybucja)

Mowisz nie na temat. Na stoiskach nie sprzedaje sie vintage czyli posezonowych rzeczy tylko te wlasnie w sezonie. Posezonowe musza byc zdjete i luksusowe marki nie robia przecen w swoich sklepach. Robia zas ich dystrybutorzy. Oczekiwanie ze dystrybutor co nie sprzeda to...spali jest nierealistyczne chyba ze dana firma ma umowe ze im produkty odesla i dostana zwrot pieniedzy za to. Musi dostac za zwrot oczywiscie wiecej niz co by dostali po sprzedazy po discounted price. Inaczej pod stolem sprzedadza dalej i nikt sie nie dowie.

Moze jakies limitowane edycje tak maja, niektore marki ale... Birkina tez kupisz on Sales co widac i to z bardzo rzetelnych stron jak Tradesy.

Najczesciej jest to jednak zarzekanie sie oficjalne a w praktyce jest inaczej.
                                            don't teach the grandma how to suck eggs... rozmawiasz z kobieta ktora pracuje od 20 lat w marketingu. Stoiska firmy musza miec branding itd. I w takim Harrodsie maja i w Selfridges itd a sprzedawcy trening nawet. Ale wejdz na strony netowe tam nie ma fizycznych stoisk i ogranicza sie to do strony danej marki. Sa sprzedawane wraz z innymi markami i kazda ma swoja strone. I tak, robia przeceny. Przeciez nawet ci Birkiny po przecenie wkleilam. W co nie wierzysz?
                                            • czyscicka Re: Która torebka? 02.11.17, 18:28
                                              >Na stoiskach nie sprzedaje sie vintage

Czy ty wiesz co to jest Vintage? To nie posezonowe rzeczy ale rzeczy z innej epokibig_grin
                                              Vintage torebki LV są w muzeum albo dziedziczone.
                                              >Posezonowe musza byc zdjete i luksusowe marki nie robia przecen w swoich sklepach. Robia zas ich >dystrybutorzy.

Głupoty straszne piszesz! To nie dystrybutor a odsprzedawca, franczyzobiorca, z określonymi obowiązkami. Cena za LV jest jedna na całym świecie i ustalana jest w euro, to co ją jedynie różni to kurs walut. Reseller dostaje od każdej sprzedanej torebki prowizję. Im więcej ich sprzeda tym prowizja jest większa.

>rozmawiasz z kobieta ktora pracuje od 20 lat w marketingu.

A ty rozmawiasz z osobą, która dla takiej marki pracuje i doskonale wiem jak to wygląda w praktyce. Przez lata robiąc programy dla telewizji też się nasłuchałam różnych historii z pierwszej ręki.
                                              Nie ma możliwości żeby luksusowa marka wyprodukowała, więcej modeli danej torby niż potrzeba. Są modele toreb ponadczasowe, które sprzedają się zawsze i te produkuje się w większej ilości. Nie ma potrzeby ich niszczenia.
                                              Największe upusty mają pracownicy ale też w określonym czasie (np. przed świętami) i w określonej ilości (w systemie figuruje jako rzecz moja, nie do odsprzedaży). Mogę ją tylko podarować.

> I tak, robia przeceny. Przeciez nawet ci Birkiny po przecenie wkleilam. W co nie wierzysz?

Nie muszę wierzyć bo wiem!
                                              Na Birkin czeka się kilka lat w kolejce. Wiele celebrytek w Polsce chciałoby ją mieć, a nie im się nie udaje. I nie pomoże święty boże.Jak myślisz dlaczego?
                                              Przeczytaj książkę 'Bringing Home the Birkin' i zobacz jak się trzeba nakombinować żeby zdobyć oryginał.

A tak apropos to jak na kobietę z marketingu to masz strasznie dużo czasu na dyskusję w necie!smile
                                              • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 19:22

>Nie muszę wierzyć bo wiem!
                                                Na Birkin czeka się kilka lat w kolejce. Wiele celebrytek w Polsce chciałoby ją mieć, a nie im się nie udaje. I nie pomoże święty boże.Jak myślisz dlaczego?
                                                Przeczytaj książkę 'Bringing Home the Birkin' i zobacz jak się trzeba nakombinować żeby zdobyć oryginał

serio?
                                                nie nie wiesz.

Prosze tu mozesz ja kupic:

www.tradesy.com/hermes/birkin-bag/
                                                www.bagsofluxury.com/hermes/birkin-bag/
                                                www.vestiairecollective.com/women-bags/handbags/hermes/black-leather-birkin-hermes-handbag-4587247.shtml?setLocale=4.en.GBP&forceNoRedirect=1&lgw_code=4835-4587247&gclid=CjwKCAjwhOvPBRBxEiwAx2nhLqRtzg8cssat7EcKAm18LyqCcSLKRu4Ql-TwfbJv1KbXIUzA-_TkbxoCNCAQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

i ta ostatnia z napisem VINTAGE z kolekcji z przed 2 lat. Vanessa Paradise w 2004 wystapila w Vintage z przed roku. Tyle o rozumieniu slowa Vintage. Kobieto, vintage w fashion to juz cos co jest po sezonie. To nie to samo co w slowniku znajdziesz.

Birkin ma limitowane serie na ktore sie faktycznie czeka z 4 lata i kosztuja niebo ( bog wie dlaczego) ale tez produkuja ogolno dostepne.

>Nie ma możliwości żeby luksusowa marka wyprodukowała, więcej modeli danej torby niż potrzeba

taa bo wiedza ile sie sprzeda he he... Ty mowisz o limitowanych edycjach Birkina chyba i jakichs creme de la creme najdrozszych markach. Typu Birkin Kelly na przyklad.
                                                Chloe nosi mase kobiet i od ilus sezonow Marcia zawala sklepy i jest ich masa. Wychodza kolejne i kolejne modele. Masz coraz to nowe edycje i ich przeceny. Mase innych marek ma podobnie. Wejdz na strony i patrz a nie dumaj nad ksiazkami

W kwestii autentycznosci to nie kazda firma ma hologram itd. Chloe ma tylko serial numer co zreszta jest charakterytyczne na wiekszosci firm.

>A tak apropos to jak na kobietę z marketingu to masz strasznie dużo czasu na dyskusję w necie!

po prostu nie mam innych nickow w przeciwienstwie do ciebie

bo nia nie jestem. Jestem 20 latka na utrzymaniu dziadka bogacza w Pierdziszewie Mniejszym. Mam silikonowe cycki i dlugie pazury. Nigdy nie bylam za granica

eee nie lepiej:

Mam 60 lat i krzywe zeby. Siedze na zasilku w Srednim Pierdziszewie. W zyciu nie pracowalam. Lepiej ci?

• czyscicka Re: Która torebka? 02.11.17, 21:48
                                                  >W kwestii autentycznosci to nie kazda firma ma hologram itd. Chloe ma tylko serial numer co zreszta >jest charakterytyczne na wiekszosci firm.
                                                  Mam Ci wkleić zdjęcie oryginalnej "dokumentacji" torebki Chloe? Czy nie psuć Ci humoru na wieczór?
                                                  Masz authenticity card od 2008 roku, serial number, hologram na authenticity card. No ale to powinnaś wiedzieć jako właścicielka oryginalnej torebkismile

>Prosze tu mozesz ja kupić:
                                                  Tak zobaczyłambig_grin
                                                  W większość używkismile Na tradesy szczególnie rzuciło się w oczy zdjęcie birkin a w tle skórzane fotelesmile Cudosmile O innych portalach pisze się dość niepochlebnie. Czytałaś? Wklei mi może jakąś ofertę z chanel lub birkin z net - a - porter, mytheresa co?

> Kobieto, vintage w fashion to juz cos co jest po sezonie.

Styl vintage to taki, który liczy sobie min. 20 lat lub są to rzeczy stylizowane na odpowiednio stare. No ale w to też na pewno nie uwierzyszbig_grin Dla Ciebie vintage to rzecz z przeceny sprzed dwóch latbig_grin Młode to vintagebig_grin
                                                  Kończę tą bezsensowną dyskusję ty wiesz i tak lepiej. Poprawiłaś nam humor dzisiaj. Dziewczyny z działu fashion miały niezłą polewkęsmile
                                                  I tak Marcie możesz kupić z przeceny na portalu, będzie oryginalna pod warunkiem że masz authenticity card, hologram, serial number i oryginalne etui.
                                                  • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 23:50
                                                    Na temat kazdej firmy sa krytyczne wypowiedzi. Juz tysiace o samym ebay czy Amazonie. CHocby jedna pokaz ktora nie byla krytykowana. Wszystko ma krytyke w necie. Kazdy sprzedawca. Taka jest charakterystyka biznesu

>Styl vintage to taki, który liczy sobie min. 20 lat lub są to rzeczy stylizowane na odpowiednio stare.

secretsales.com/women/vintage-chanel-1-2?gender=women

to ma 20 lat???

W pracy rozmawiasz o dyskusji na jakims babskim forum? Niedobrze, za bardzo wchodzisz w forum i zatracasz sie. W zyciu nie rozmawialam z nikm prywatnie co na forum pisza a juz nie wspomne w pracy- wysmialiby mnie. To jakies internship dziewuszki chyba skoro niie wiedza ze Chloe nie ma zadnych hologramow w Chloe? tam jest tylko serial... Poczytaj w necie to sie dowiesz: szukaj pod Jak rozpoznac originalna Chloe. Zdziwisz sie ze nie ma hologramow Jest tylko serial. To nie Louis V. Wklejaj ja nie zyje forum i po mnie to jak po kaczce.smile)) Na pewno nie rozmawiam o tym w parcy Etui to kazda torebka powyzej $100 ma...

eh dowartosciowujesz
                                                  • domowapani Re: Która torebka? 03.11.17, 10:41
                                                    Princess... No przykro mi, ale zrobiłaś z siebie koncertowa idiotke w tym wątku "nie wiem, ale się wypowiem".
                                                    Jestem zapisana w lv na newslettera o ich wszystkich akcjach, zapraszana na eventy dla klientów i zapewniam Cię, że słowa o jakimkolwiek sale czy promocji nie pada nigdy.
                                                    A co tu dopiero pisać o Chanel.
                                                    Nie lubię ludzi, którzy nie umieją przyznać się do błędu.

Ps. Faktycznie 3.5 tys za implant - jeden (cena od) to co to za luksus...

Masz zły czas księżniczko. Przytulam mocno. U mnie humor też nie dopisuje.
                                                  • princesswhitewolf Re: Która torebka? 03.11.17, 11:11
                                                    domowa Pani... no prosze cie na torebke wydasz a na zeby to drogo? No nie wiem ja tak na to nie patrze. W UK implant kosztuje juz £550-650 z Dentsply tworzywem. Koszt £650 to jest jakas 1/6 sredniej krajowej brutto. To nie jest nieosiagalna suma. Znajdziesz i tansze miejsca. Zwykla koronka kosztuje tu polowe tego przeciez. Robimy zeby i zyjemy jakos.

Domowapani ja nie pisalam o promocjach ze sa robione przez LV. Wkleilam linki do sprzedazy LV torebek przecenionych. No przeciez sama widzisz jesli odwiedzisz je.

Nie zmuszaj mnie do przyznania sie do bledu jesli w niego nie wierze bo akurat Chanel widze regularnie wszedzie po przecenach zwlaszcza Black Friday niebawem czy w styczniu. ( LV nie sledzilam i tylko wkleilam linki do przecenionych ich torebek). Moze Chanel stores nie przeceniaja ale juz dystrybutorzy wszedzie przeciez. No co to same fakes byly??
                                                  • domowapani Re: Która torebka? 03.11.17, 12:31
                                                    Nie ma czegoś takiego jak przeceniona torebka LV. Nie ma.
                                                    Możesz kupić używaną. Ale nieużywanej, przecenionej nie kupisz.
                                                  • domowapani Re: Która torebka? 03.11.17, 12:38
                                                    Co do zębów - napisałaś w odpowiedzi na któryś z postów, gdzie któraś napisała, że ani auto, ani torebka ani zegarek nie są dla niej wyznacznikami stanu zamożności osoby (swoją drogą ocenianie kogoś po tym czym jeździ to już poprostu poziom pcimia dolnego, a nie światowej obytej kobiety, za którą chcesz uchodzić).
                                                    Wysmialas to twierdząc że przecież na implanty stać każdego. Otóż nie.
                                                    I nie odnos tego do mnie, bo gdybym musiała mieć implanty, to bym je sobie pewnie zrobiła.
                                                    Natomiast dla większości tak - 600 funtów za JEDEN implant to dużo.
                                                    Leczenie stomatologiczne w Polsce też do tanich nie należy. Ile tu wątków było o kanałowym leczeniu i wydatkach rzędu 600 - 800 zł.
                                                    Dbanie o zeby samo w sobie owszem jest tanie - pasta i przeglądy plus co jakiś czas plombowanie..
                                                    Ortodonta to już ciut więcej.
                                                    I do tego odnoszę się ja.
                                                  • domowapani Re: Która torebka? 03.11.17, 12:40
                                                    Daj mi w takim razie namiar na sklep, który sprzedaje Chanel razem z innymi markami.
                                                    Chętnie zaczekam do black friday wink
                                                  • domowapani Re: Która torebka? 03.11.17, 10:44
                                                    I jeszcze jedno. Na allegro znajdziesz podróbki lv za kilka tysięcy.
                                                    I one znajdują nabywców.
                                                    I ja nie ogarniam tego, że kogoś stać na wydanie takiej kasy, a nie stać na 2 stówy na pociąg do Warszawy i kupno w salonie.
                                    • nikki30 Re: Która torebka? 02.11.17, 13:49
                                      >nie. Tam nie ma zadnych podrobek. Oryginalne tylko i to sa bardzo porzadne strony.

Proszę poczytaj komentarze o secret sales, brandalley...
                                      www.sitejabber.com/reviews/www.secretsales.com
                                      fashionunited.uk/v1/fashion/brandalley-denies-accusations-of-selling-fake-prada-handbags/2014062513544
                                      Wiem jaka jest polityka marek luksusowych, więc pozostanę przy swoim zdaniu.
                                      • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 14:06
                                        Idealizujesz. A zycie pokazuje cos innego. wiesz zarzuty mozna wobec kazdej konkurencji wystosowac by odstraszyc klientow i przyszly do siebie.

Aby LV naprawde kontrolowal to musialby sprzedawac TYLKO przez swoje wlasne sklepy czy stoiska w wielkich sklepach. Ale sprzedaja przez dysttrybutorow jak wszyscy. W necie kupisz ich na wielu stronach. Wiec w zwiazku z tym kazdy dystrybutor moze sobie robic przeceny i robia. A jak nie chca to wlasnie sprzedaja to do Brand Alley itd.

Kupilam wiele rzeczy od nich i mialam porownanie z oryginalami. Tocka w tocke.

Ja nie jestem ultra bogata kobieta tylko dobrze zarabiajacym Product Manager w UK. Nie kupilabym Chloe Marcia za 900 funtow bo i po co? dla mnie to duzy wydatek jakas 1/5ta mojej pensji. Kupilam o polowe mniej. Wlasnie tam. Porownywalam potem z oryginalem zreszta ekspedientki nic nie mialy przeciwko temu
                                        Mase rzeczy kupilam na takowych stronach i nigdy nie zauwazylam podrobek. Nie, nie kupowalam jakichs torebek za 5000 funtow itd. Kupilam na urodziny zegarek komus marki Hamilton i byl oryginalny

Zreszta tam akceptuja zwroty bez problemu.
                                        • czyscicka Re: Która torebka? 02.11.17, 15:04
                                          Życie pokazuje to:

www.businessinsider.com/louis-vuitton-never-goes-on-sale-2014-12?IR=T

>porownywalam potem z oryginalem zreszta ekspedientki nic nie mialy przeciwko temu

A wystarczyło wpisać numer z certyfikatu autentyczności, który ma każda torebka ! Certyfikat firma wydaje przy zakupie - musisz dodatkowo wypełnić formularz podać min. imie nazwisko, adres (biała karta ze specjalnym hologramem). Tylko na takiej podstawie możesz stwierdzić, że nie jest to fake.

• princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 16:57
                                            ja nie posiadam torebki LV itd to nikki30 gust.

Poza tym certyfikaty tez moga podrabiac. Nie takie rzeczy podrabiali
                                            • domowapani Re: Która torebka? 02.11.17, 17:09
                                              Ale piszesz w kilku postach że na linkowanej przez ciebie stronie są wyprzedaże Chanel, lv i Hermes. A my ci piszemy, że to jest fizycznie niemożliwe że względu na politykę sprzedaży. A ty się upierasz.
                                              Certyfikat b łatwo sprawdzić. Wystarczy podać kod z torebki / karty na stronie, lub telefonicznie i nagle okazuje się że za 50 procent oryginału, kupiłaś replikę.
                                              • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 19:30
                                                bo to sa miejsca ktore przestalyby istniec gdyby sprzedawaly fakes. Nawet jesli sie zdarzyla taka sytuacja to bylo to jedno. Moze dwa. Dystrybutor

Wiesz Hermes nie sledze bo to nie moja polka cenowa i jak i gdzie kto wyprzedaje ale... Chanel nie ma wyprzedazy??? serio serio? W necie cie nic widac nie przekonuje bo wystarczy ze wpiszesz Chanel sales.
                                                Zapraszam do Londynu w styczniu. Bedziesz miala ich zatrzesienie po przecenach i to nawet w Selfridges i Harrods.

WIesz ja slyszalam ze w PL faktycznie z wyprzedazami cienko. Ale sorry... Chanel?

Chloe ma serial numer a nie karte. I bylam w sklepie z nia jak mowilam.

• maga785 Re: Która torebka? 03.11.17, 21:49

Nie Chloe ma kartę, numer seryjny, hologram. Rachunek wydany na pięknym papierze firmowym.Na karcie podpis sprzedawcy, data sprzedaży. Więcej masz tu:
                                                  realstyle.therealreal.com/street-style-it-bag-real-chloe-faye/

Vuitton nie robi przecen:
                                                  uk.louisvuitton.com/eng-gb/louis-vuitton-outlet

Hermes również:
                                                  uk.hermes.com/customer-service/faq/uk/hermes-products/uk/general-questions/uk

Chanel ma przeceny tylko na torebki nieklasyczne! Klasyka nie podlega przecenie także w Selfidges Harrodsie. Byłam widziałam nawet podczas black friday!
                                                  • domowapani Re: Która torebka? 03.11.17, 21:57
                                                    Oj tam oj tam, Princesska wie lepiej.
                                              • princesswhitewolf Re: Która torebka? 03.11.17, 11:14
                                                Certyfikat b łatwo sprawdzić. Wystarczy podać kod z torebki / karty na stronie, lub telefonicznie i nagle okazuje się że za 50 procent oryginału, kupiłaś replikę.

pisalam juz ze kupilam Chloe. Nie posiadalm LV ani Hermesa. Poszlam do sklepu. W kieszeni ma to wszyty serial numer. tym sie kieruja i patrza. Nie bylo to 50% ale duzo taniej
                                                • domowapani Re: Która torebka? 03.11.17, 12:42
                                                  To teraz wejdź na stronę Chloe albo zadzwoń i podaj ten nr....
                                                  • princesswhitewolf Re: Która torebka? 03.11.17, 12:52
                                                    no ale ja do nich poszlam na ich stoisko.

zreszta o co sie tu spieramy. W Selfridges i w Harrodsie przeciez sa systematycznie wyprzedaze. W dzien wyprzedazy masz wariactwo bo ludzie wrecz sie bija i biegna. baby sobie torebki wyszarpuja... W TV to pokazuja co roku. Ja nie rozumiem dlaczego zakladasz ze wszystkie marki maja taka sama polityke jak LV. Roznie jest z roznymi markami.
                                                  • princesswhitewolf Re: Która torebka? 03.11.17, 12:56
                                                    www.quora.com/What-are-some-well-known-brands-that-never-put-their-products-on-sale

o tu nawet jest ze Chanel ma troche znizek.
                                                    I tych co nigdy nie maja znizek jest bardzo malo. Wymienili tam 6.
                                                  • domowapani Re: Która torebka? 03.11.17, 13:35
                                                    Myślę, że chodzi w przypadku Chanel o ubrania. Ale wiesz co? Wjade do ich butiku niebawem i spytam.
                                                  • domowapani Re: Która torebka? 03.11.17, 13:28
                                                    Bo to ty wymieniłas lv Chanel i Hermes i upierasz się że mają wyprzedaże.
                                            • czyscicka Re: Która torebka? 02.11.17, 17:50
                                              >Poza tym certyfikaty tez moga podrabiac. Nie takie rzeczy podrabiali

To byś musiała się włamać do systemu lub umówić się z rzemieślnikiem, który taką torebkę uszył!
                                              Torebka wychodzi z konkretnym numerem z fabryki. Ten numer jest wpisywany do systemu. Przy zakupie torebki np. takiej chloe jest zapisywane twoje nazwisko, imię, adres, data zakupu,adres sklepu, dane sprzedawcy, inne dane,które podasz fakultatywnie. Do ręki dostajesz rachunek, certyfikat, instrukcję konserwacji torebki i dożywotnią gwarancję z numerem podanym na certyfikacie.
                                              >ja nie posiadam torebki LV itd to nikki30 gust.

Ja posiadam i co zły gust mam? Czy nie znasz modeli i się wypowiadasz? Nie wszystkie LV to monogramy z dużym logo.No ale skoro kupujesz w internecie to skąd masz to wiedzieć?smile
                                        • domowapani Re: Która torebka? 02.11.17, 15:31
                                          Lv nie kupisz nigdzie w necie poza ich oficjalna strona. Co więcej. Niektórych modeli, tak jak Chanel nie kupisz wchodząc z ulicy do sklepu, tylko się zapisujesz. Nie czekasz tyle ile na Hermes, ale czekasz.
                                          Powiem więcej. Raz w roku mniej więcej lv podwyższa ceny. Ostatnio mąż się zdziwił jak po 3 mcach zobaczył moja zachciewajke o 500 zł droższa.
                                          • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 16:59
                                            no ale takie Brand Alley masowo byloby rozpoznawane za podroby z Chinszczyzna jesli by tak bylo. A to jedyny artykul. BYc moze jakis pseudodystrybutor wcisnal i dali sie nabrac.
                • same-old_mona Re: Która torebka? 02.11.17, 15:12
                  No i ja też zachorowałam, jakie one piękne ! Wszystkie!
              • domowapani Re: Która torebka? 02.11.17, 07:22

www.net-a-porter.com/pl/en/product/1037271/valentino/the-rockstud-leather-shoulder-bag

I znalazłam ta jedyna
              • domowapani Re: Która torebka? 02.11.17, 07:34
                www.mytheresa.com/euro_en/icon-leather-shoulder-bag-486158.html?catref=category

Czy
                www.mytheresa.com/euro_en/small-zip-front-leather-shoulder-bag-536514.html?catref=category

wink
                • nathasha Re: Która torebka? 02.11.17, 08:30
                  Obie okropne. Ten tom ford znaczy sie
                  • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 10:20
                    bo ona wybiera celowo chyba takie.... co by zlotem kapaly

jeszcze ta z zamkiem ujdzie ale tez nic nadzwyczajnego
                • fuzja-jadrowa Re: Która torebka? 02.11.17, 12:56
                  Mnie się ta z dużym zamkiem podoba.
    • minerallna Re: Która torebka? 02.11.17, 04:34
      Co kto lubi, ale...
      Za tą kwotę zamówiłabym indywidualny projekt wymarzonej torebki.
      Mało to zdolnych projektantów?
      Łazić z czymś co tak dużo osób ma, w tym okropne oczoje.ne logo, i stada podróbek- dziękuję ale nie.
      Chyba że stajesz na "ściankach" i musisz smile
      • domowapani Re: Która torebka? 02.11.17, 07:13
        A mogę poprostu chcieć?
        • nikki30 Re: Która torebka? 02.11.17, 08:24
          Nie na tym forum nie możesz po prostu chciećbig_grin

Ja mam i pradę i YSL i jakbym teraz kupowała to na pewno nie pradę bo jakość wykonania tej torebki jest taka sobie…
          Versace nie podoba mi się w ogólesad
          Chloe moim zdaniem nie ma modeli bardzo wyjściowych. Model Drew nie sprawdza się moim zdaniem u biuściastychwink Była to jedyna torebka z Chloe jaką miałam, której szybko się pozbyłam...

Zobacz też na model torebki Karla Lagerfelda -kuilted - dostałam taką torebkę w prezencie od męża i bije na głowę jakością wykonania wszystkie inne marki (poza chanelką). Tą zdecydowanie noszę najczęściej także na co dzień.
          • domowapani Re: Która torebka? 02.11.17, 09:56
            Dzięki. Ten Karl ma bardzo przyjemna cenę, ale ciut za toporny i zbyt Chanel przypomina. I dzięki za opinie o pradzie. To już kolejna - ktoś tu ostatnio pisał że nawet MK ma lepszą jakość sad
            • nikki30 Re: Która torebka? 02.11.17, 10:48
              >Ten Karl ma bardzo przyjemna cenę, ale ciut za toporny i zbyt Chanel przypomina.

No właśnie w realu na taki toporny nie wyglądasmile
              A Karl to w końcu był dyrektor artystyczny Chanel więc nie spodziewałabym się niczego innegosmile
    • bye-bye Re: Która torebka? 02.11.17, 08:27
      kup ta velentino☺ jest najlepsza z zalinkowanych!
      naprawdę ładna.
    • zottarella Re: Która torebka? 02.11.17, 08:35
      Ysz. Tę z głowami są straszne
      • zottarella Re: Która torebka? 02.11.17, 08:36
        *Ysl
        • b-b1 Re: Która torebka? 02.11.17, 09:14
          Dołożyłabym do tej:
          www.mytheresa.com/euro_en/bottega-veneta-leather-shoulder-bag-872283.html?catref=category
          • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 10:15
            ja bym nie dolozyla ale... faktycznie ta jest przynajmniej przyzwoita.
    • lea.letizia Re: Która torebka? 02.11.17, 10:27
      YSL, sama mam bardzo podobna ale ze srebrnym logo i lancuszkiem
    • miss_fahrenheit Re: Która torebka? 02.11.17, 11:26
      Kupiłabym jakąś prostą czarną torebkę, a jeśli koniecznie musisz zaspokoić potrzebę kiczu, to jeszcze np. to:
      https://olxpl-ring04.akamaized.net/images_tablicapl/332013571_1_261x203_wiedzmin-3-naszyjnik-medalion-amulet-poznan.jpg
      Przynajmniej trochę zabawne i jeszcze będziesz mogła zaimponować fanom Sapkowskiego wink
      • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 11:30
        to jest torebka? a nie wisiorek?

• miss_fahrenheit Re: Która torebka? 02.11.17, 11:32
          To jest wisiorek, który autorka może nosić w komplecie z torebką, jeśli chce.
          • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 11:39
            Hallowen bylo wczoraj
            • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 11:43
              w zapasach na najwiekszy kicz torebkowy mam argument nie do pobicia:

https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1DK5eSVXXXXXMXVXXq6xXFXXXg/STXL-Brand-Women-PU-Leather-Shoulder-bag-Women-s-watermelon-Crossbody-Bag-Fashion-Ladies-Bag-Female.jpg_220x220.jpg
              • domowapani Re: Która torebka? 02.11.17, 11:49
                Piękna! Już wiem co kupię teściowej na gwiazdkę😂😂😂
                • princesswhitewolf Re: Która torebka? 02.11.17, 12:01
                  swietny pomysl!
            • miss_fahrenheit Re: Która torebka? 02.11.17, 11:48
              Przyda się za rok.
    • joanna266 Re: Która torebka? 02.11.17, 11:36
      Ja mam w tym stylu skórzaną Michela Korsa.Noszę ja na co dzień i na imprezy też. Po prostu się z nią nie rozstaje.Tylko niestety w outlecie w Piasecznie dałam za nią niecałe 500 zł.A wczesniej miałam jeszcze tańszą marki Kazar w podobnym stylu.uwielbiam torebki ktore moge na zakupach nosic na skos.Wolne ręce bez opadajacej torby to jest to winkA z tych co pokazalas najbardziej podoba mi się ostatnia ale i tak moja jest ładniejsza .wybacz wink
    • inguszetia_2006 Re: Która torebka? 02.11.17, 11:47
      Witam
      Brałabym jakąś Versace. Jest fancy. Kicz i jakość w jednym, super. Prada nudna, YSL też nudny.
      Pzdr.
      Ing
    • fuzja-jadrowa Re: Która torebka? 02.11.17, 12:42
      Doczytałam, jak się ubierasz - wybrałabym tę pierwszą.
    • owmordke Re: Która torebka? 02.11.17, 12:59
      Glosuje na Prade (choc trzeba brac pod uwage ze to saffiano leather - trwala ale wyglada jak sztuczna skora). Dalej YSL. Na trzecim miejscu pierwsza od Versace (ze zlotym ornamentem).
    • asia06 Re: Która torebka? 02.11.17, 13:11
      Jeśli już miałabym kupić tego typu torebkę, to jakąś w takim stylu:
      www.kohls.com/product/prd-2201439/rosetti-cash-carry-anita-crossbody-bag.jsp?pfm=rrrecs-pdp-gtab2
      Z podanych przez Ciebie to ostatnia chyba, ale jakby tego złota nie miała. Ja zresztą i tak bym nie miała takiego kłopotu, bo cena tej torebki to niemal moja miesięczna pensja smile Bałabym się ją nosić.
    • natalia.nat Re: Która torebka? 02.11.17, 13:15
      Żadna. Wszystkie paskudne.
    • czyscicka Re: Która torebka? 02.11.17, 14:49
      Valentino bym brałasmile
    • mag1_k Re: Która torebka? 02.11.17, 20:22
      1 2 lub 4

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka