Dodaj do ulubionych

Pobawmy się w kolory

11.11.17, 10:36
Jaki kolor pasuje do duetu czarno - złotego? Za wyjątkiem fioletowego oczywiście. Niebieski, zielony czy biały?
Obserwuj wątek
    • beataj1 Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 10:38
      Każdy?
      • tanebo2.0 Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 10:41
        Jestem facetem, no nie znam się na kolorach.
    • wisniowy_sad Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 11:09
      Niebieki, zielony lub bordowy.
    • anika772 Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 11:27
      Ale co to ma być? Kuchnia, łazienka, strój na imprezę, ozdoby choinkowe??
      • tanebo2.0 Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 11:56
        Kuchnia.
        • tanebo2.0 Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 12:44
          A konkretnie: kuchnia jest otwarta. Długa na 5 metrów. Na dole fronty są płaskie z drapanego orzecha. Po bokach są dwie szafy. W jednej lodówka. Fronty takie same jak na dole. Blat biały, kamienny. Po środku zabudowana kuchnia. Nad nią miedziany okap. Pomiędzy okapem a szafami szafki górne ze szkła lacobel a ich fronty z mlecznego szkła. A ściana to mają być płytki - kremowe, zielone lub niebieskie. Tyle że w tej kuchni nie ma ani jednej pionowej linii i robi się płasko. Pomyślałem że aż prosi się o jakiś akcent nad kuchnią. Pasuje mozaika. Najfajniejsza jest ta czarno-złota. Wpasowuje się w kuchnię - tradycyjne materiały w nowej formie. A poza tym - zasłony w oknach oliwkowe. Ściany w salonie gdzie będzie kuchnia - grafitowe. Meble białe.
          • jematkajakichmalo Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 13:19
            A podloga?
            Nie wiem czy sobie to dobrze wyobrazilam, ale jesli tak i plytki faktycznie na scianie maja byc zielone albo niebieskie to jeszcze jeden akcent wprowadzac? Chyba za duzo, ale jak beda kremowe to mi sie tam bordowy widzi smile
            • tanebo2.0 Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 13:22
              Machoń
              • tanebo2.0 Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 13:23
                Mahoń znaczy się
            • nuta15 Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 13:55
              Nie wiem czy dobrze zrozumiałam twój opis, ale też nie kombinowałabym z wstawkami nad kuchenką. Nad blatem dałabym duże kafle albo mozaikę w jasnoszarym kolorze. Ewentualnie połączenie kafli i mozaiki nad kuchenką w tym samym kolorze.
          • aqua48 Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 18:08
            Płytki w kolorze blatu - białe. Pionowymi liniami są szafki z dwóch stron i ten okap, który rozbija monotonię. Kuchnia, zwłaszcza otwarta nie ma krzyczeć "halo tu jestem" i przyciągać uwagę. Wyrazistszy w tym układzie powinien być salon.
            • tanebo2.0 Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 18:22
              No właśnie nie. Okap jest bardziej poziomy niż pionowy. Szafki górne też są bardziej poziome niż pionowe. Tylko po jednej z ich ścianek ma wektor pionowy. I w sumie to z tego wszystkiego pomieszczenie robi się szerokie i niskie. Poza tym czy te płytki nie zleją się blatem? Salon jest czarno - biały. W sumie to tylko zasłony, poza drobiazgami wnoszą kolor. Chciałbym też kolorystycznie nawiązać do salonu. Salon jest czarno - biały. W kuchni jest kolor biały - blaty. Ale nie ma czarnego.
              • aqua48 Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 18:32
                tanebo2.0 napisał(a):

>Chciałbym też kolorystycznie nawiąza
                > ć do salonu. Salon jest czarno - biały.

To możesz dać czarne szkło zamiast płytek. ale przez to kuchnia będzie jeszcze bardziej pozioma jak to mówisz smile Białe płytki trochę by ja wyciągnęły w górę. Kup czarne osłonki na doniczki z ziołami i postaw je na blacie, będziesz mieć czarny akcent.
        • anika772 Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 21:52
          Nude/ beż.
          • tanebo2.0 Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 21:58
            A nie zleje się białymi szafkami i blatem?
            • anika772 Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 22:06
              Jakieś zdjęcie poglądowe by się przydało.
    • ichi51e Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 11:33
      Czerwony?
      • aqua48 Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 11:37
        Każdy w zasadzie będzie wyglądał dobrze. Najbardziej elegancko moim zdaniem beż.
        • lady-z-gaga Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 13:22
          dla mnie rownież beż
    • yenna_m Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 13:55
      A nie mozesz projektu kuchni wrzucic na jakas facebookowa grupe dekoracyjna?
      Oni potrafia calkiem sensownie doradzic.
      • bialeem Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 22:17
        Po co fb? tu jest bardzo dobra. Nawet dwie. fotoforum.gazeta.pl/71,1,35.html
        forum.ladnydom.pl/forumdom/f,15858,Aranzacja_wnetrz.html

A moim zdaniem orzech + biały + złoty + niebieski/zielony już wystarczy. Raczej zielony niż niebieski. Niebieski ze złotym lubi się mniej. Znajomi mają miedziowaną płytę zamiast płytek/szkła. Też wygląda to ciekawie.
      • 1st.world.problems Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 22:21
        Projekt, chyba w paincie robiony. Obawiam się ze skoro pyta o tak podstawowe sprawy to nie korzysta jednak z usług projektanta.
    • stara-a-naiwna Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 21:55
      chyba dużo zalezy od intensywności kolorów i konkretnego odcienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka