tanebo2.0 11.11.17, 10:36 Jaki kolor pasuje do duetu czarno - złotego? Za wyjątkiem fioletowego oczywiście. Niebieski, zielony czy biały? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tanebo2.0 Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 10:41 Jestem facetem, no nie znam się na kolorach. Odpowiedz Link Zgłoś
wisniowy_sad Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 11:09 Niebieki, zielony lub bordowy. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 11:27 Ale co to ma być? Kuchnia, łazienka, strój na imprezę, ozdoby choinkowe?? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 12:44 A konkretnie: kuchnia jest otwarta. Długa na 5 metrów. Na dole fronty są płaskie z drapanego orzecha. Po bokach są dwie szafy. W jednej lodówka. Fronty takie same jak na dole. Blat biały, kamienny. Po środku zabudowana kuchnia. Nad nią miedziany okap. Pomiędzy okapem a szafami szafki górne ze szkła lacobel a ich fronty z mlecznego szkła. A ściana to mają być płytki - kremowe, zielone lub niebieskie. Tyle że w tej kuchni nie ma ani jednej pionowej linii i robi się płasko. Pomyślałem że aż prosi się o jakiś akcent nad kuchnią. Pasuje mozaika. Najfajniejsza jest ta czarno-złota. Wpasowuje się w kuchnię - tradycyjne materiały w nowej formie. A poza tym - zasłony w oknach oliwkowe. Ściany w salonie gdzie będzie kuchnia - grafitowe. Meble białe. Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 13:19 A podloga? Nie wiem czy sobie to dobrze wyobrazilam, ale jesli tak i plytki faktycznie na scianie maja byc zielone albo niebieskie to jeszcze jeden akcent wprowadzac? Chyba za duzo, ale jak beda kremowe to mi sie tam bordowy widzi Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 13:55 Nie wiem czy dobrze zrozumiałam twój opis, ale też nie kombinowałabym z wstawkami nad kuchenką. Nad blatem dałabym duże kafle albo mozaikę w jasnoszarym kolorze. Ewentualnie połączenie kafli i mozaiki nad kuchenką w tym samym kolorze. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 18:08 Płytki w kolorze blatu - białe. Pionowymi liniami są szafki z dwóch stron i ten okap, który rozbija monotonię. Kuchnia, zwłaszcza otwarta nie ma krzyczeć "halo tu jestem" i przyciągać uwagę. Wyrazistszy w tym układzie powinien być salon. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 18:22 No właśnie nie. Okap jest bardziej poziomy niż pionowy. Szafki górne też są bardziej poziome niż pionowe. Tylko po jednej z ich ścianek ma wektor pionowy. I w sumie to z tego wszystkiego pomieszczenie robi się szerokie i niskie. Poza tym czy te płytki nie zleją się blatem? Salon jest czarno - biały. W sumie to tylko zasłony, poza drobiazgami wnoszą kolor. Chciałbym też kolorystycznie nawiązać do salonu. Salon jest czarno - biały. W kuchni jest kolor biały - blaty. Ale nie ma czarnego. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 18:32 tanebo2.0 napisał(a): >Chciałbym też kolorystycznie nawiąza > ć do salonu. Salon jest czarno - biały. To możesz dać czarne szkło zamiast płytek. ale przez to kuchnia będzie jeszcze bardziej pozioma jak to mówisz Białe płytki trochę by ja wyciągnęły w górę. Kup czarne osłonki na doniczki z ziołami i postaw je na blacie, będziesz mieć czarny akcent. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 21:58 A nie zleje się białymi szafkami i blatem? Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 22:06 Jakieś zdjęcie poglądowe by się przydało. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 11:37 Każdy w zasadzie będzie wyglądał dobrze. Najbardziej elegancko moim zdaniem beż. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 13:55 A nie mozesz projektu kuchni wrzucic na jakas facebookowa grupe dekoracyjna? Oni potrafia calkiem sensownie doradzic. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 22:17 Po co fb? tu jest bardzo dobra. Nawet dwie. fotoforum.gazeta.pl/71,1,35.html forum.ladnydom.pl/forumdom/f,15858,Aranzacja_wnetrz.html A moim zdaniem orzech + biały + złoty + niebieski/zielony już wystarczy. Raczej zielony niż niebieski. Niebieski ze złotym lubi się mniej. Znajomi mają miedziowaną płytę zamiast płytek/szkła. Też wygląda to ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
1st.world.problems Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 22:21 Projekt, chyba w paincie robiony. Obawiam się ze skoro pyta o tak podstawowe sprawy to nie korzysta jednak z usług projektanta. Odpowiedz Link Zgłoś
stara-a-naiwna Re: Pobawmy się w kolory 11.11.17, 21:55 chyba dużo zalezy od intensywności kolorów i konkretnego odcienia Odpowiedz Link Zgłoś