swiecaca 17.11.17, 15:52 co mogę podziamgać przed tv bez ryzyka dla tuszy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
montechristo4 Re: dobre a nietuczące 17.11.17, 15:56 Z wiórków maechewkowo-jabłkowych, po wciśnięciu soku w sokowirówce piekę ciasteczka jak chipsy owocowe. Pyszne i zaspokajają chęć na słodycze wieczorem Odpowiedz Link Zgłoś
mapt Re: dobre a nietuczące 17.11.17, 20:20 www.eujuicers.pl/blog/jak-wykorzystac-odpady-po-wyciskaniu-soku Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: dobre a nietuczące 17.11.17, 16:03 ogórki kiszone kapustę kiszoną w sumie chyba popcorn beztłuszczowy i bez soli (szklanka waży 8 g i ma 31 kcal - tak podaje internet) Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: dobre a nietuczące 17.11.17, 23:25 też miałam to napisać - tylko nie o popcornie (bleh!) właśnie wpieprzamm kapustę kiszoną z kminkiem. przed kompem. Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: dobre a nietuczące 18.11.17, 13:34 Ale po co jeść popcorn bez tłuszczu i soli, to już lepiej pogryźć styropian Odpowiedz Link Zgłoś
mamolka1 Re: dobre a nietuczące 17.11.17, 16:59 Ciecierzyca - my najczęściej ugotowaną i posoloną pochłaniamy. Czasem obtaczam w papryce i ugotowaną podpiekam na patelni. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: dobre a nietuczące 17.11.17, 17:17 Jagielnik akurat ma kaloryczność porównywalną z normalnym ciastem. Może jest jakiś przepis wegański, gdzie kaloryczność jest mniejsza, tego nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: dobre a nietuczące 17.11.17, 17:22 Nie mam pojęcia, nigdy nie szukałam przepisu Po prostu nie mogłam się powstrzymać Odpowiedz Link Zgłoś
beverly1985 Re: dobre a nietuczące 17.11.17, 17:19 Czasem wcinam kalafior- zblanszowane rozyczki, z sosem czosnkowym na jogurcie naturalnym. Pomidorki koktajlowe. Szklanka wody (albo dwie). Edemame Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: dobre a nietuczące 17.11.17, 17:19 Gumę do żucia. A najlepiej wyłącz tv i zacznij ćwiczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
vi_san Re: dobre a nietuczące 17.11.17, 20:19 Włączyć w tv wystąpienia polityków. Efekt "Odechciewa mi się jeść a raczej zaczynam rozważać wymioty" gwarantowany... Odpowiedz Link Zgłoś
bazia8 Re: dobre a nietuczące 17.11.17, 20:38 nie lubię jeść podczas oglądania filmów, ale ostatnio dostałam paczkę solonych ziaren słonecznika (w skorupce), no niebo w gębie! Był tylko kłopot z ich obieraniem ze skorupki, połowy filmu nie widziałam! Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: dobre a nietuczące 17.11.17, 22:45 a jestes pewna, ze sie je je bez skorupki? Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: dobre a nietuczące 17.11.17, 22:48 Na bank w Hiszpanii glownie takie sprzedaja. Sa wieksze od polskich i wlasnie osolone, mimo skorupki. Czlowiek sie tej soli ożre przy obieraniu, bo sa tak twarde, ze w palcach trudno skruszyc, trzeba w zebach. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: dobre a nietuczące 17.11.17, 22:52 ja wiem o jakie ci chodzi... moje dziecko twierdzi, ze to sie je ze skorupka. Ja wole takie solone z dyni - te wcinamy ze skorupka. Odpowiedz Link Zgłoś
tsaria Re: dobre a nietuczące 17.11.17, 23:42 Jak ze skorupką? ona twarda. Ja też słonecznika do łuskania solonego wcinam, tylko on mało dietetyczny i soli człowiek nażre się, ale wciąga bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
ida_listopadowa Re: dobre a nietuczące 18.11.17, 01:49 Przestrzegam przed jedzeniem pestek ze skorupka, kosci i pestek z wisni itp. To potrafi wrosnac w sciane jelita, albo sie otorbic. Na ekranie z tomografi/rezonansu moze wygladac jak rak i cala akcja gotowa nie wymyslam tego - taka sytuacja zdazyla sie mojemu męzowi, z genetyczna sklonnoscia do raka jelita dwie kolonoskopie, ogromny stres i przygotowania do operacji. W koncu doszli do wniosku, ze to pestka albo kawalek chrzastki z kurczaka, do dzis nie wiadomo kawalki tych skorupek potrafia sie wbic w sciane krtanii lub podniebienie (jak osc), trzeba uwazac. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: dobre a nietuczące 17.11.17, 22:34 herbate wypic pomidorki koktajlowe warzywa pokrojone w slupki ja ostatnio wcinam mandrynki, ale chyba w tej ilosci jednak maja sporo kalorii/cukru Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: dobre a nietuczące 17.11.17, 23:07 arbuz ogorki w slupkach marchewka salata ze sladowa iloscia niskokcal dressingu seler naciowy buraczki ( moga byc ugotowane albo lekko octowane) brokuly rice cakes ale nie wiem jak to po polsku. Ciastka Ryzowe? ( nie nalezy przesadzac tez z iloscia) Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: dobre a nietuczące 17.11.17, 23:25 czy wy nie umiecie zjeść warzyw nie pokrojonych w słupki ? Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: dobre a nietuczące 17.11.17, 23:43 umiecie, ale pokrojone w slupki lepiej smakuja i imituja slone paluszki I wydaje sie ich wiecej ,) Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: dobre a nietuczące 17.11.17, 23:40 Mialo byc DOBRE, a Ty tu z marchewka i selerem wyjezdzasz Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: dobre a nietuczące 17.11.17, 23:39 ja sobie zawsze szykuję michę surówki. kapusta czerwona szatkowana, z ostrym sosem z cytryny, musztardy plus sól i trochę oleju. sama mięknie i puszcza sok, palce lizać. surowy kalafior z sosem na bazie musztardy i, w wersji chudej, jogurtu. na wypasie - ciut majonezu. czerwona bomba: papryka + pomidory + czerwona cebula, ciut cukru i soli, to cudo puszcza sok, można dodać kroplę oleju ogórki kwaszone z drobno pokrojonym porem ogórki surowe w świeżym lubczyku, z solą (to w sezonie) kapusta kiszona z kminkiem, albo klasycznie, z marchewką i cebulą. brokuł na parze, w sosie winegret, np. z rukolą. i pomidorem. micha, łycha, i pełnia szczęścia. ...ale i tak ostatnio utyłam! Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: dobre a nietuczące 17.11.17, 23:41 Pomidorki koktajlowe- uwielbiam Ewentualnie jabłko, gruszka itd Papryka, ogórek zielony w słupki, seler naciowy (plus ewentualnie jakiś dip), marchewka itp Odpowiedz Link Zgłoś
tsaria Re: dobre a nietuczące 17.11.17, 23:46 Ja kroje pomidorki w plastry, przekładam cebulką dymką, solę , pieprzę i wcinam. Ogórki kiszone owinięte w białej chudej wędlinie też lubię. Ciecierzyce z patelni w papryce muszę wypróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
barbibarbi Re: dobre a nietuczące 17.11.17, 23:59 A ciecierzyca przypadkiem nie jest kaloryczna? Odpowiedz Link Zgłoś
barbibarbi Re: dobre a nietuczące 17.11.17, 23:57 Ja się zapycham sokiem pomidorowym i niestety do tego musi być trochę węglowodanów, ale troszeczkę - 2 szklanki soku + kawałek bułki, albo kilkanaście paluszków solonych, lub garść płatków kukurydzianych i już jestem umiarkowanie najedzona. A najlepsza jest owsianka, ja lubię z mlekiem, ale mniej kaloryczna jest na wodzie, skutecznie blokuje ssanie w żołądku i jest mega zdrowa. Odpowiedz Link Zgłoś
swiecaca Re: dobre a nietuczące 18.11.17, 12:43 barbibarbi napisała: > Ja się zapycham sokiem pomidorowym i niestety do tego musi być trochę węglowoda > nów, ale troszeczkę - 2 szklanki soku + kawałek bułki, albo kilkanaście paluszk > ów solonych, też lubię takie połączenie, ale... jak poprzestać na kilkunastu? ja jem, póki się paczka nie skończy Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: dobre a nietuczące 18.11.17, 01:08 Chrupkie pieczywo z dipem jogurtowym. Moje ulubione: 1. jogurt, zgnieciony czosnek, sol, pieprz. 2. jogurt plus duuuzo cynamonu. Zapycha bardzo i dobre Odpowiedz Link Zgłoś
swiecaca Re: dobre a nietuczące 18.11.17, 12:39 dzięki za podpowiedzi, niestety wszelkie surowe warzywa odrzucają mnie w sezonie zimowym (choć bardzo lubię w letnim)- bo zimno. słonecznik, orzechy pycha ale bbb kaloryczne... Odpowiedz Link Zgłoś
zlababa35 Re: dobre a nietuczące 18.11.17, 12:41 Pyszny jagielnik z ksylitolem . Odpowiedz Link Zgłoś
swiecaca Re: dobre a nietuczące 18.11.17, 12:44 chętnie jadłabym i jagielnik ale on jest kaloryczny bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
mapt Re: dobre a nietuczące 18.11.17, 12:59 ja dziamgam najczęściej wafle zbożowo-ryżowe, chrupkie pieczywo wytłoczki z sokowirówki marchew/jabłko suszone na chipsy owoce kalarepę albo inne owoce/jarzyny obrane i pokrojone na kawałki mizerię pieczone w piekarniku jabłka pieczoną dynię Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: dobre a nietuczące 18.11.17, 13:37 Marchewkę, selera naciowego (ble, ale niektórzy toto lubią), jabłko, orzechy - kaloryczne, ale zdrowe, tłuste i sycące. Słodkie pomidorki truskawkowe, oliwki, pestki dyni (patrz orzechy). Albo po prostu więcej się ruszać -> zwiększyć zapotrzebowanie kaloryczne -> bez obaw od czasu do czasu wchłonąć popcorn czy paluszki. Odpowiedz Link Zgłoś