Dodaj do ulubionych

Nakarmić kruki

21.11.17, 15:09
Macie sceny w filmach, które was do tego stopnia wzruszają, że nie chcecie ich oglądać, bo wam wstyd przed samymi sobą?
Ja mam. Rozkładam się na scenie z tańczącymi dziećmi w filmu "nakarmić kruki" ... Też tak macie?

www.youtube.com/watch?v=teK9KtD4u9Y
Ryczałam na tej scenie nawet jak nie znałam tekstu utworu, a dzisiaj już znam i jest mi jeszcze bardziej smutno... może dlatego, parę dni temu pożegnałam mojego 13 letniego kocurka, a może nie...

i jeszcze w "wielkim pięknie" scena z pogrzebu, w której Gep Gambardella niesie trumnę, i ta w której zakonnica bawi się w ogrodzie z dziećmi... eh nie mogę na to spokojnie patrzeć
Obserwuj wątek
    • adriana.la.cerva Re: Nakarmić kruki 21.11.17, 15:15
      To ja sie przyznaje, ze mam jakas skaze w osobowosci bo mnie malo co wzrusza w zyciu, a na filmach to juz kompletnie nie.

Przysiegam, ze po raz ostatni wzruszylam sie prawie 6 lat temu jak czekalam na cesarke i pompowali we mnie oksytocyne (wiec to wynik hormonu) i obok mnie przyniesli noworodka jakiejs pani do zwazenia i zmierzenia - to wtedy mi sie lzy polaly.
      • hanka78 Re: Nakarmić kruki 21.11.17, 15:20
        Zastanawiam się, czy Ci zazdroszczę, czy współczuję... Chyba jednak to pierwsze.
        • adriana.la.cerva Re: Nakarmić kruki 21.11.17, 15:25
          Nie ma czego hanka, ja bym chciala wiedziec co to jest wzruszenie, tesknota, ekscytacja itd. Ja jestem wewnetrznie jalowa.

O, ogladalas ''plac zbawiciela'' ??? Nawet te ostatnie sceny mnie nie wzruszaja, jedyne co mysle ze glowna bohaterce brakuje ''jaj''.
          • kim5 Re: Nakarmić kruki 21.11.17, 15:27
            Scena rozprawy ze Znachora.
            Natomiast nieustająco przeraża mnie scena z końskim łbem z "Ojca chrzestnego".
          • hanka78 Re: Nakarmić kruki 21.11.17, 15:34
            Ja też trochę byłam na nią zła... ale potem te jej dzieci i i jej twarz z tym okiem, z tą powieką... o matko. Tak już mam. Widziałam ten film wiele lat temu, ale twarz głównej bohaterki widzę cały czas wyraźnie... i emocje te same
    • redheadfreaq Re: Nakarmić kruki 21.11.17, 15:29
      Zważywszy na fakt, że dziś zeszkliły mi się oczy w powodu reklamy Pampersa (bo wypuścili serię pieluszek dla wcześniaczków <0,8 kg...), to można powiedzieć, że jestem w stanie wzruszyć się absolutnie na czymkolwiek...
      • mamolka1 Re: Nakarmić kruki 21.11.17, 16:26
        Pampersy to nic
        Wczoraj przy prasowaniu jednym okiem oglądałam jakiś film ( oparty na faktach) o dziewczynie, która zostaje pierwszą mistrzynią szachową bodajże Ugandy - poryczałam się jak wygrywała jakąś bardzo ważną partię.
        Nigdy nie grałam w szachy.😂😂
        • arwena_11 Re: Nakarmić kruki 21.11.17, 20:20
          AAA widziałam. Poryczałam się jak wyleciała z tych zawodów w Moskwie - bo przegrała.
    • jolie Re: Nakarmić kruki 21.11.17, 16:13
      Akurat "Nakarmić kruki" mnie nie wzrusza, nie wiem dlaczego. Nie potrafię też płakać na "Róży" - a są tam takie sceny.
      Zawsze, absolutnie zawsze płaczę, a raczej wyję na scenie w domu dziecka w "Przesłuchaniu".
      Standardowo również płaczę, gdy umiera Mateusz w ekranizacj "Ani z Zielonego Wzgórza", ale ja potrafię płakać też na "Królu lwie", czy na programie typu "Czworo niemowląt na sekundę".
      • konwalka Re: Nakarmić kruki 21.11.17, 16:39
        ja becze na przesluchaniu ZAWSZE na scenie spotkania Ferencego z Janda w wigilie; kiedy on wnosi te galazke jodlowa sad
      • jolie Re: Nakarmić kruki 21.11.17, 17:11
        I jeszcze jeden wyciskacz łez w "Sprawie Kramerów" - gdy Dustin Hoffman rozmawia z dzieckiem (genialny chłopczyk!) w jego pokoju przed zaśnięciem, o matce.
      • livia.kalina Re: Nakarmić kruki 21.11.17, 17:12
        Dom dziecka jak dom dziecka ale ta scena kiedy położnicom odbierają niemowlęta to trudno mi nad sobą zapanować.
        • jolie Re: Nakarmić kruki 21.11.17, 17:18
          To też. Ale to chyba zbyt wstrząsające, żeby płakać, coś jak na "Róży". I wszystko "puszcza" u mnie na scenie w domu dziecka.
    • dziennik-niecodziennik Re: Nakarmić kruki 21.11.17, 16:25
      Smierc Simby w Krolu Lwie.
      Ale ja generalnie rycze ma wszystkim...
    • kintsugi Re: Nakarmić kruki 21.11.17, 17:01
      Ja się wzrusza aż zbyt łatwo. Ostatnio Gra o tron wywołała u mnie łzy trzykrotnie. Zawsze gdy Scarlett O'Hara przysięga, że już nigdy nie będzie głodna. To właśnie milosc-gdy Emma Thompson dowiaduje się o zdradzie męża.
      • ente2211 Re: Nakarmić kruki 21.11.17, 19:02
        O tak. Gdy Emma Thompson rozpakowuje płytę, a potem scena w sypialni i Joni Mitchell w tle. Zawsze mnie serce sciska
    • asia_i_p Re: Nakarmić kruki 21.11.17, 17:31
      Nie oglądam przy ludziach "Marzyciela" i "Tajemniczego ogrodu" - końcowa scena na ławce rozwala mnie w pierwszym, a moment "post happy end", kiedy Colin odnalazł ojca, a do Mary dociera, że jest sierotą i nikogo nie odnajdzie w drugim.
    • agua_de_coco Re: Nakarmić kruki 21.11.17, 18:48
      Ja na finałowych scenach: Hair - jak tylko zaczyna się Manchester England i 9 kompania - przy ostatniej walce.
    • livia.kalina I klasyk 21.11.17, 19:54
      Co się wydarzyło w Madison County...
      chyba każdy wie, przy jakiej scenie wink
      • bi_scotti Re: I klasyk 21.11.17, 20:12
        Jus kiedys pisalam, jest taki TV ad by Bell, o ktorym nawet jak mysle to mi sie tak jakos na Kleenex zbiera wink
        www.youtube.com/watch?v=Dd1FNPx_YN4
      • niu13 Re: I klasyk 21.11.17, 20:13
        O matko! Nawet mi nie przypominaj tej sceny!

Ostatnio też na Wiernym ogrodniku rýczałam pod wpływem tej pięknej afrykańskiej pieśni:
        youtu.be/b0Jwf-Y1uww
        • niu13 Re: I klasyk 21.11.17, 20:14
          Chodziło mi o scenę z samochodów z Co się zdarzyło... ofc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka