Dodaj do ulubionych

Biofeedback- proszę o opinie

29.11.17, 14:00

witam
Proszę o podpowiedź gdzie na terenie Krakowa Podgórza możecie polecić gabinet z terapią Biofeedback. Ze tak powiem, dobrze i niedrogo...
czy macie jakieś doświadczenia z tą terapią? Sprawdza się u dzieci? jaka jest wasza opinia?
Dziękuję
Obserwuj wątek
    • jagaa Re: Biofeedback- proszę o opinie 29.11.17, 14:36
      Co prawda nie wiem, gdzie w Krakowie, ale mój syn miał dużą serię w miejscowej poradni i uważam, że to strata czasu. Efektów żadnych, lepsze byłoby rysowanie przez dziecko wzorków, łączenie kropek albo tym podobne ćwiczenia.
    • andaba Re: Biofeedback- proszę o opinie 29.11.17, 15:07
      PPP na Gertrudy. Myślę, że dobrze - mają tam fachowczynię i za darmo. Ale jest problem - półtora roku oczekiwania.
      • misiowamama-2 Re: Biofeedback- proszę o opinie 29.11.17, 15:46
        dziękuje. Dowiadywałam się ale u nich terapia mogą być objęte tylko dzieci będące ich pacjentami....
    • livia.kalina Re: Biofeedback- proszę o opinie 29.11.17, 15:16
      Nie korzystałam nigdy ale rozmawiałam kiedyś o tej terapii z kimś, kto ma uprawnienia do jej prowadzenia. Znam tę osobą dobrze, prywatnie i bardzo wierzę w jej bezstronną opinię. Ta osoba powiedziała mi, ze mimo, ze ma wszystkie niezbędne uprawnienia i kursy dodatkowe nawet to nigdy w życiu by się nie zdecydowała na jej zastosowanie bo uważałaby to za zwyczajnie nieetyczne. Tzn. same założenia, podstawy naukowe- tego nie kwestionuje natomiast samo wykonanie, sposób przygotowania, to wszystko jest tak dalekie od założeń, ze jej zdaniem w 99% przypadków to nie ma prawa działać.
      • misiowamama-2 Re: Biofeedback- proszę o opinie 29.11.17, 15:48
        a dlaczego zdaniem pani znajomej to nie ma prawa działać? bardzo jestem ciekawa, i chciałabym poznać opinię zanim podejmę decyzję
        • livia.kalina Re: Biofeedback- proszę o opinie 29.11.17, 16:18
          Bo programy powinny być ściśle dopasowane do dziecka a tak na prawdę to dziecko jest dopasowywane do gotowego programu, bo ludzie, którzy mają uprawnienia do prowadzenia tej terapii dostają bezwartościowy papierek i mają bardzo małą widzę na ten temat i nie potrafią terapii modelować do potrzeb dziecka. Lecą automatem.
    • mai-ra3 Re: Biofeedback- proszę o opinie 29.11.17, 16:09
      Moje dzieci kilka razy były i obie pozniej już nie chciały na to chodzić. Narzekały, ze je boli po tym głowa. Szkoda czasu u kasy, a tanie to to nie jest.
      • irenalucja Re: Biofeedback- proszę o opinie 29.06.18, 11:40
        moja dwójka dzieci chodzi i dzieci siostry też chodziły. Znacząco poprawiła się im koncentracja i pamięć, nauka szła o wiele szybciej, i lekcje w domu tak samo. Także ja polecam i wierzę w działanie. Nic ich też nie bolało

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka