Dodaj do ulubionych

Odruchy brzuszne

07.12.17, 20:56
Czy jak polozycie sie na plasko i posmyracie sie po brzuchu czyms ostrym macie u siebie odruchy brzuszne?
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: Odruchy brzuszne 07.12.17, 20:56
      O matko, a po co smyrać się czymś ostrym po brzuchu?
      • zlamaneserce8888 Re: Odruchy brzuszne 07.12.17, 21:01
        Ja sie nie pytam czy smyracie sie czyms ostrym tylko czy mavie odruchy brzuszne. A tak sie je wywoluje i czy same jestescie w stanie je wywolac czy trzeba neurologa.
        • aqua48 Re: Odruchy brzuszne 07.12.17, 21:11
          Nie mam pojęcia, ani ochoty by to sprawdzać. Jeśli chodzi Ci o jednoznaczne stwierdzenie SM to nawet lekarze neurolodzy mają z tym problem i brak takich odruchów z tego co wiem na temat tej choroby nie jest żadnym wyznacznikiem. Trzeba przejść kompleksowe i poważniejsze niż smyranie czymś ostrym po całym ciele badania.
          • zlamaneserce8888 Re: Odruchy brzuszne 07.12.17, 21:37
            Ale ty lubisz sobie dopowiadac ina odp na niezadane pytania....wink cos jeszcze chcialas dodac procz nie mam ochoty ale przyjde i napisze. Do tego zapytam po co smyrac sie po brzuchu czyms ostrym i jeszcze napisze o sm ;p

Pozostaje mi tylko podziekowac za troske.

Ja tylko ovhotnikow pytam czy sami sa w stanie u siebie wywolac odruchy brzuszne a ze akurat trzeba sie posmyrac czyms ostrym pi brzuchu no coz...
        • mamolka1 Re: Odruchy brzuszne 07.12.17, 21:24
          A jak to sprawdzić nie smyrając się czymś ostrym po brzuchu?
          Kurczaki, położę dziecko spać i idę po nóż... Zobaczę czy dam radę sama wywołać sobie odruchy brzuszne - na co mam zwrócić uwagę, co ma się zadziać??
          • mamolka1 Re: Odruchy brzuszne 07.12.17, 21:30
            Edit
            Kazałam się siedemnastolatkowi położyć na płasko i zamknąć oczy.. Smyrałam go nożem, dziugnęłam troszkę...
            Zauważyłam li jedynie drgania mięśni ... To te odruchy??
            • zlamaneserce8888 Re: Odruchy brzuszne 07.12.17, 21:34
              To jest to wlasnie. A jak kiedys mialam tak teraz przypadkiem mi wyszlo ze nie mam. O fuck. Dlatego pytam czy zwykly czlek, poza neurologiem jest w stanie odruchy u siebie wywolac . Po przejechaniu pionowo czyms ostym powinny drgac miesnie.
              • h.anka.9 Re: Odruchy brzuszne 07.12.17, 21:35
                a nie poprzecznie?
                • zlamaneserce8888 Re: Odruchy brzuszne 07.12.17, 21:39
                  Tez chyba ja mialam i tak i tak. I kiedys sobie sama je tez wywolalam a teraz ni hu hu. Pytam z ciekawosci czego niektorzy chyba pojac nie moga. wink to do pani nizej ;p
                  • aqua48 Re: Odruchy brzuszne 07.12.17, 21:46
                    zlamaneserce8888 napisała:

> Tez chyba ja mialam i tak i tak. I kiedys sobie sama je tez wywolalam a teraz
                    > ni hu hu. Pytam z ciekawosci czego niektorzy chyba pojac nie moga. wink to do pa
                    > ni nizej ;p

Pani poniżej ma akurat w bliskim otoczeniu osobę chorą na SM i trochę o tej chorobie i jej objawach oraz diagnozowaniu wie z tego powodu. Więc odradzałaby robienie sobie badań na tapczanie nożem i wyciąganie z nich jakichkolwiek wiążących wniosków.
                    • zlamaneserce8888 Re: Odruchy brzuszne 07.12.17, 21:52
                      O co ci do jasnej choroby chodzi? Masz jakis problem?
                      Czy ja napisalam o boze nie mam odruchow brzusznym, mam sm. O matko. Umieram.

Napisalam tak?

Nie masz innych postow czy przyszlas tu nie wiem powkurzac ludzi. Jeden raz mozna z dystansem ale ile mizna sie tlumaczyc z tego czego sie nie napisalo a co sobie dopisalas sama?

Czy ktos cie o cos prosi? Hmm?
                  • h.anka.9 Re: Odruchy brzuszne 08.12.17, 09:45
                    zlamaneserce8888 napisała:

> Tez chyba ja mialam i tak i tak. I kiedys sobie sama je tez wywolalam a teraz
                    > ni hu hu. Pytam z ciekawosci czego niektorzy chyba pojac nie moga. wink to do pa
                    > ni nizej ;p

A nie przytyło ci się? smile bo dr google mówi że im więcej brzucha tym trudniej wywołać
              • aqua48 Re: Odruchy brzuszne 07.12.17, 21:36
                Za dużo zjadłaś na kolację? Doprawdy po co ci te odruchy?
    • jednorazowy22 Re: Odruchy brzuszne 07.12.17, 21:18
      A co to są odruchy brzuszne?
    • anitat Re: Odruchy brzuszne 07.12.17, 21:52
      Odruchów brzusznych może nie być jak miało się jakąś operację w obrębie brzucha, z otwieraniem powłok (W tym CC) i nie świadczy to bynajmniej o chorobie neurologicznej.
      • laruara Re: Odruchy brzuszne 07.12.17, 21:59
        Ja mam odruch wymiotny na słowa "smeranie " i "mizianie ".
        • ichi51e Re: Odruchy brzuszne 08.12.17, 08:20
          O ja tez!
    • mikams75 Re: Odruchy brzuszne 07.12.17, 22:32
      co to sa odruchy brzuszne? ja mam laskotki. to to samo? big_grin
    • lalkaika Re: Odruchy brzuszne 07.12.17, 22:43
      jak chcesz miec odruchy brzuszne zgotuj se bigos z cocacola i rodzynkami.przepisik w watku obok.
    • evee1 Re: Odruchy brzuszne 08.12.17, 01:34
      A ja chcialam sie dowiedziec, czy przejechanie nozem po tluszczu brzusznym tez powinno wywolac jakas reakcje wink.
      • ichi51e Re: Odruchy brzuszne 08.12.17, 08:21
        No wlasnie czy jak ktos ma tlusty brzuch to musi bardziej dociskac?
        • thea19 Re: Odruchy brzuszne 08.12.17, 09:41
          po tlustym brzuchu jezdzisz siekiera a nie nozem. jak brzuch jest potwornie otyly to wtedy uzywasz pily lancuchowej na niskich obrotach.
    • ichi51e Re: Odruchy brzuszne 08.12.17, 08:22
      Wzmozone w nerwicy - moze to jakis trop?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka