Dodaj do ulubionych

H & M zaraz mnie trafi

13.12.17, 08:45
MÓWIENIE JEST OPÓŹNIONE

Mieliśmy ostatnio więcej pracy niż się spodziewaliśmy i dlatego nie mogliśmy doręczyć Twojego zamówienia na czas. Przepraszamy za niedogodności z tym związane.

Staramy się wysłać Twoją paczkę możliwie najszybciej. Gdy tylko Twoje zamówienie zostanie wysłane, otrzymasz od nas e-mail z potwierdzeniem.

Status zamówienia możesz śledzić na swoim koncie H&M w zakładce Zamówienia lub klikając na link w wiadomości zawierającej potwierdzenie nadania paczki.

Aby zrekompensować Ci czas oczekiwania, chcemy Ci zaoferować 15% rabatu oraz darmową dostawę na Twoje następne zamówienie. Wystarczy, że składając zamówienie, wkleisz poniższy kod w odpowiednie pole w koszyku.

Se mogą wsadzić te 15 procent. Zamówiłam kiecke z myślą o przebraniu na sylwestra. Zero informacji JAK BARDZO JEST OPÓŹNIONE.
CZY MAM WYMYSLAC NOWE, A KASA SOBIE U NICH LEŻY.

NIE ZAMAWIAJCIE NICZEGO!!!!
Obserwuj wątek
    • arwena_11 Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 08:52
      Dlatego nie płacę przed otrzymaniem paczki - parę groszy więcej za przesyłkę ( jeżeli muszę płacić ) mnie nie zbawi - a dziwnym trafem takie paczki dostaję w ciągu max kilku dni.
      • domowapani Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 08:54
        Masz rację zmówię to raz jeszcze za pobraniem i jeśli tamta przyjdzie, to tej nie odbiore
        • ambree Re: H & M zaraz mnie trafi 14.12.17, 14:12
          Teraz za pobraniem nic nie pomoże, ja zawsze tylko tak zamawiam i czekam 4 dni, jednak teraz maja opóźnienie i 13.12 doszło zamówienie z 27.11, a z 4.12 wciąż w realizacji...nie wiem czy dojdzie do świąt..
      • semihora Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 10:09
        Zgadzam się z arweną i też tak robię. Wolę nie płacić z góry i potem się nie użerać z nikim - zamówienie nie przyjdzie, to nic nie stracę, a za to sobie nerwów zaoszczędzę.
      • saszanasza Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 10:11
        arwena_11 napisała:

> Dlatego nie płacę przed otrzymaniem paczki - parę groszy więcej za przesyłkę (
        > jeżeli muszę płacić ) mnie nie zbawi - a dziwnym trafem takie paczki dostaję w
        > ciągu max kilku dni.

Nie ma reguły. Ja ostatnio właśnie zamawiałam z hm za pobraniem, czekałam 2 tygodnie. Nie było żadnej informacji o opóźnieniu. Kilka dni wcześniej również zamawiałam za pobraniem. Tym razem dostałam takie samo info co autorka wątku.
      • tryggia Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 12:14
        Zakładając, że zakup zrobiony był impulsywnie i potem żal kasy. Ale jeśli zamówiłam coś wymarzonego to co mi po nieodebraniu paczki.
        • arwena_11 Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 16:17
          Jak ma być na konkretną okazję ( np prezent ) a przyjdzie po fakcie - to co ci po takim zamówieniu? Prezent i tak trzeba kupić jeszcze raz
    • aurinko Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 08:53
      Zamawiam w h&m bardzo często, nieraz pojedynczą rzecz jak córka coś dla siebie wypatrzy, na kilkadziesiąt zamówień raz zdarzyło się opóźnienie. Po trzech dniach od otrzymania info o opóźnieniu paczka była wysłana. Ale wtedy była jakaś mega akcja obniżkowa i spodziewałam się, że będą mieli więcej pracy.
      A na konkretną okazję nie kupuje się na ostatnią chwilę, bo można zostać z ręką w nocniku, z różnych przyczyn (wada towaru, pomyłka pakującego, kurier zawali itp).
      • domowapani Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 10:42
        3 tyg przed to na ostatnią chwilę??? Miałam kulfa w Wielkanoc zamawiać????
        • jednorazowy22 Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 10:48
          Tak 3 tygodnie przed świętami, to na ostatnią chwilę.
          • 1st.world.problems Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 11:01
            HM podaje ze realizuja w czasie od 5 do 13 dni roboczych. Dolicz do tego opóźnienie.

• domowapani Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 11:53
              Potrzebuję na sylwestra, nie święta.
              • 1st.world.problems Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 12:04
                13 dni roboczych plus opoznienie daje trzy tygodnie. zamow teraz druga taka sama za pobraniem
          • tryggia Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 12:15
            Zamówiłam 26 listopada. To jest ostatnia chwila? Litości.
        • aurinko Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 10:53
          Tak, trzy tygodnie przed sylwestrem to jest na ostatnią chwilę. W międzyczasie są święta i coroczny okres przeciążenia w firmach dostawczych - choćby z tego względu można było zamówić wcześniej.
          • domowapani Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 12:00
            Nie, to mało jak się zamawia na allegro u Pana Jozka, co to z Chin gadżety sprzedaje. Jak kupuje się w sklepie sieciowym, gdzie jest napisane dostawa 3-5 dni roboczych, to zapas TOLERANCJI + 14 dni, to o wiele za dużo.

Ps. Smaczku dodaje fakt, że h&m NIE MA MOŻLIWOŚCI ANULOWANIA ZAMÓWIEŃ, nawet jeśli jeszcze nie są przygotowane do wysyłki.
            Czyli gros z tych paczek i tak nie zostanie odebranych / zwróconyh, bo ludzie już ich nie chcą, czyli generują sztuczny tłok w wysyłkach, przez co paczki, na których komuś jednak zależy nie zostają wysłane w terminie.
            Żenada totalna.
    • ichi51e Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 09:06
      Taki okres. Do sylwestra pewnie wysla
    • lauren6 Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 09:10
      W mediach pisali, że h&m, zara itd mają olbrzymie opóźnienia w wysyłce towarów kupionych blach friday.

Btw na zalando Twoją torebkę przecenili suspicious
      • black.emma Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 10:31
        Zara nie miała black friday
        • pade Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 10:38
          Miała.
          • niennte Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 10:54
            I też miała opóźnienia w dostawie.
          • zlababa35 Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 11:12
            Nooo... ale tylko Friday niestety, a ja się zagapiłam wink. Z bólem kupiłam młodej kieckę za pełną cenę w sobotę - rozmiarówka dorosłe S smile.
          • black.emma Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 12:21
            Serio? To sie zgapilam!
            • pade Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 14:17
              Ja też byłam zaskoczonasmile
      • domowapani Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 10:43
        No dlatego ja kupiłam big_grin
        • lauren6 Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 11:09
          Moje buty też przecenili, ale nie wiem które wziąć big_grin
          • domowapani Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 11:47
            Wariatkosmile to znak Boży, że obie pary!
            • lauren6 Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 14:24
              Dwóch zimowych par nie potrzebuję. Chce wziąć jedne zimowe i jedne botki, ale za duży wybór big_grin
    • joaaa83 Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 09:21
      Zamawiałam stamtąd w piątek 8 grudnia i była informacja, że czas realizacji wynosi od 5 do 13 dni roboczych. Jak zamawiałaś to też był taki czas podany czy po 13 dniach poinformowali, że mają opóźnienie?
      • joaaa83 Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 10:48
        Ja też dostałam wczoraj info o opóźnieniu i kupon rabatowy (czyli po 2 dniach roboczych). Wysyłają z automatu wszystkim jak leci, więc nie panikuj bo może dostaniesz sukienkę przed świętami
    • tryggia Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 09:47
      Ja też czekam. Trzeci tydzień.
      Jak dostałam 15% na kolejne zakupy u nich, to pustym śmiechem zareagowałam.
    • jednorazowy22 Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 10:46
      Ale przeciez od wieków wiadomo, że przed świętami zawsze są duże opóźnienia we wszystkich sklepach, bo ludzie masowo zamawiają. Na poczcie i u kurierów, to samo - nie nadążają. U nas już od miesiąca inpost pod paczkomatem paczki z samochodu rozdaje, bo takie przepełnienie.
      Czemu sie dziwisz??
      • domowapani Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 11:10
        Nie. Z Revitalash zamówienie z poniedziałku, dotarło dziś.
        Z rylko, zamówienie z niedzieli też dziś już dostałam.
        Z zalando w poniedziałek zamówiona torebka, będzie jutro u mnie.
      • zlababa35 Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 11:13
        Empik wysyła wszystko w ciągu 1 dnia za to, nie mogę ochłonąć wink. A że skrócili przed świętami czas przetrzymywania przesyłek w salonach, to trochę biegam...
        • domowapani Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 11:20
          W Zarze zamówienie złożone do 15 danego dnia, otrzymuje w dniu następnym.
      • lauren6 Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 11:20
        Przed świętami praktycznie wszystkie zakupy robię przez Internet i póki co tylko jeden sprzedawca z Allegro opóźnia wysłanie paczki. Reszta przychodzi w terminie. Robilam zakupy w sklepach orsay, emag, empik, wittchen, morele i wszystko przyszło błyskawicznie. Zero problemów z wysyłką czy kurierem.

Tak więc nie pisz, że to jakaś norma. Nie, nie jest normą.
    • niennte Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 10:53
      Zamawiałam w Black Friday w H&M i faktycznie czekałam dużo dłużej niż zazwyczaj, na @ nawet nie raczyli odpisać, ale w końcu paczkę otrzymałam 5. grudnia, czyli da się wytrzymać.
    • ankanka3 Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 11:05
      Ja czekam na przesyłkę zamówioną 28 listopada i też mnie szlag trafia. Nawet nie raczyli poinformować o opóźnieniu, nie dostałam żadnej informacji, żadnego maila, nic - cisza. Bezskutecznie dzwonie na infolinię. Dopiero dziś przeczytałam komentarze na ich stronie na fb i dowiedziałam się o sytuacji.
      Nigdy więcej zakupów w h&m przez neta.
    • zlababa35 Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 11:15
      Czemu nie kupujecie stacjonarnie ciuchów z popularnych sieciówek - pytanie nie tylko do autorki wink. H&M jest akurat chyba wszędzie, wystarczy wejść do sklepu i szmaty wiszą wink.
      • kurt.wallander Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 11:26
        zlababa35 napisała:

> Czemu nie kupujecie stacjonarnie ciuchów z popularnych sieciówek - pytanie nie
        > tylko do autorki wink. H&M jest akurat chyba wszędzie, wystarczy wejść do sklepu
        > i szmaty wiszą wink.
        >

Oferta się różni, często stacjonarnie w sklepach nie ma tego, co online. No i nie każdy jednak mieszka blisko H&M. W mojej miejscowości jakos nie ma, żadnej siecówki nie ma.

A juz H&M Home jest tylko w niektórych sklepach.
      • lauren6 Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 11:30
        Bo mamy małe dzieci, które nie zawsze jest z kim zostawić by iść na kilkugodzinne bezstresowe zakupy suspicious
        • domowapani Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 11:48
          Dokładnie
      • niennte Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 11:35
        Jeżeli o mnie chodzi, jako osobie bez samochodu o wiele łatwiej mi zamawiać w necie z przyniesieniem do domu.
        W tym konkretnym wypadku cena ta sama (20% zniżki i bezpłatna dostawa).
        Druga, istotna kwestia - mogę sobie spokojnie wyszukać coś wg podanych parametrów, a nie biegać z obłędem w oku po całym sklepie i przerzucać w tłumie ludzi masę stojaków napchanych ubraniami, gdzie ciężko się dogrzebać metki z rozmiarem i ceną.
        Ostatnio miałam sytuację odwrotną - znalazłam sweterek przez net w H&M i chciałam obejrzeć na żywo, żeby sprawdzić jak leży i czy grubość odpowiednia. Najpierw grzebałam w masie ubrań, potem pokazałam w telefonie ekspedientce, która stwierdziła, że nie mają - a to największy i najlepiej zaopatrzony sklep w Silesia CC.
        Z kolei w Zarze były tak gigantyczne kolejki do kasy, że przymierzyłam w sklepie, co chciałam i zamówiłam przez net.
        Córka zamawia przez net prawie wszystkie ubrania, więc wiemy, że w necie jest o wiele większy wybór (zwłaszcza rozmiarów) niż w sklepach stacjonarnych.
      • znowu.to.samo Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 11:51
        Ostatnimi czasy dużo taniej i więcej można kupić online. Mają nieraz fajne rabaty które można łączyć i większy wybór rozmiarów.
      • anika772 Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 14:07
        Po pierwsze, nie każdy mieszka w dużym mieście. Po drugie, jeszcze nie spotkałam w stacjonarnym h&m działu Premium Quality (jest gdzieś w Polsce?), Home też nie wszędzie.
      • tsaria Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 15:39
        Często na internetowym jest taniej niż w stacjonarnym. Ja np. jak kupowałam bluzy młodemu to w internetowym płaciłam 39,99zł za szt., a w stacjonarnym normalna cena 79,99zł, bez żadnej obniżki.
      • aurinko Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 16:34
        Ja nie lubię chodzić po galerii i sklepach ciuchowych. A córka czasem wejdzie na stronę sklepu i coś sobie wypatrzy. Jakbym miała za każdym ciuchem latać do stacjonarnego to by mi się wszystkiego odechcialo. Poza tym w stacjonarnym czasem nie ma potrzebnego rozmiaru .
      • landora Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 19:58
        Bo online zakupy mogę zrobić ze spokojem wieczorem, kiedy mały diabeł śpi.
    • znowu.to.samo Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 11:49
      Ja kupuje mase rzeczy na h&m o faktycznie czasem trwa to u nich niemiłosiernie długo. Raz zamówiłam ciuchowe prezenty dla dzieciaków w rodzince to sie skończyło na tym, że dzień przed wyjazdem na gwałt kupowałam w stacjonarnym h&m
      Tamto zamówienie przyszło po naszym.powrocie 😒😒😒
    • ewbal Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 12:31
      Kiedy zamówiłaś? Ja w cyber mondey 27.11 za pół ceny torebkę dla córki. Przed chwilą odebrałam paczkę. Przy zamówieniu był czas 3-6 dni, dopiero później wydłużyli. Zakup był nieplanowany, więc nie było dramatu, ale te 15 procent, to rzeczywiście słabo. Też dostałam takiego mejla, a na drugi dzień na stronie było pokazane jako wysłane.
    • anika772 Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 14:05
      Jeszcze mi się nie zdarzyło aż takie opóźnienie w h&m, najwyżej 5-6 dni.
      Gorący okres przedświąteczny...
      • 3-mamuska Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 16:13
        13 dni roboczych to 3 tygodnie, plus opóźnienie.
        Do świat został tydzien do sylwestra 2, mysle ze przyjdzie.
        Ja zamawiam ale zawsze ustawiam odbiór w sklepie.
        Bo podjechać moge a nie musze kopać na wieszakach.
        A z dostawa trzeba kwitnąć w domu i czekać.
    • bei Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 16:20
      Zamawiam jeszcze przed BlackF, paczka przyszła po długaśnym oczekiwaniu, a zamowienie październikowe nie zdażyło dojechać przed 19 listopada ( urodziny syna). Podobnie z reserved, mango, zara, c&a itp. Od długiego czasu nie liczę, ze towar szybko dojdzie
      Dotychczas nie zawiodło Massimo Dutti, femestage, taranko, simple- mimo kupowania na wyprzedażach towar przychodzi najdalej w ciągu 2-3 dni
      • setia Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 16:30
        Ja uwielbiam Answear - zamówiłam w niedzielę po południu, w poniedziałek już miałam przesyłkę w domu smile
    • wapaha Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 19:02
      mam to samo..czekam na swoje od 4 grudnia...w listopadzie miałam taką samą sytuację.. uncertain
      więcej nie zamówię tam już nic
      obrażam się
      • schiraz Re: H & M zaraz mnie trafi 13.12.17, 22:49
        Ja sie obrażam na home&you, jaja sobie robią, zamówienie z black friday niezrealizowane, o tym co zamawiałam w dzień darmowej dostawy pewnie mogę zapomnieć przed świętami, no naprawdę...
    • taki-sobie-nick Bo zamawia się za pobraniem 13.12.17, 20:54
      W przeciwnym wypadku paczka może, na przykład, nie przyjść albo przyjść dopiero po postraszeniu zgłoszeniem do policji lub portalu, na którym się kupowało.

Wtedy sprzedawca wydaje z siebie komunikat jak gdyby nigdy nic "Szanowna Pani, już wysyłamy" albo "Szanowna Pani, mieliśmy opóźnienia, bo były Święta"

(geniusz, przedmiot kupiłam właśnie na prezent i po paru miesiącach czekania przyawanturowałam się na portalu na A.

Sprzedawca wówczas oznajmił, że zwróci mi forsę i zażyczył sobie numeru konta, a potem przysłał przedmiot).
      • aurinko Re: Bo zamawia się za pobraniem 13.12.17, 22:29
        "po paru miesiącach czekania"

big_grin big_grin big_grin
        • 1st.world.problems Re: Bo zamawia się za pobraniem 14.12.17, 11:46
          Może kupowała uzywke od osoby prywatnej, ale i tak przesmiesznie.
    • isa_bella1 Re: H & M zaraz mnie trafi 14.12.17, 12:11
      Fakt z HMu na rzeczy czekam najdłuzej. Potem z Promodu. A z reeserved np.przychodzą w ciągu 2 dni. Kupuje przez internet ( to do pytajacej o to czemu nie w sklepach) gdyz na prowincji niestety jeszcze nam nie pobudowali CH, chba nie kazdy mieszka w fuzym.miescie prawda?
      • isa_bella1 Re: H & M zaraz mnie trafi 14.12.17, 12:12
        *dużym miescie
      • domowapani Re: H & M zaraz mnie trafi 14.12.17, 13:41
        Z promodu ciuchy idą z magazynu w FR
        • isa_bella1 Re: H & M zaraz mnie trafi 14.12.17, 18:32
          Wiem, ale i tak są szybciej niz z H&M

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka