dyzurny_troll_forum 28.12.17, 15:00 Tygodnik Bravo znika z polskiego rynku. Numer wydany 27 grudnia '17 będzie ostatnim w historii. Jak żyć drogie Bravo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
domowapani Re: Drogie Bravo... 28.12.17, 15:30 W dobie smartfonów i tak dziwne, że ktoś to kupowal jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Drogie Bravo... 28.12.17, 16:36 W sumie się nie dziwię, ale ech - wspomnień czar. Te listy do redakcji nieprawdopodobne zupełnie. Te rozkminy o pierwszym razie. Te plakaty z idolami, których dziś nikt nie pamięta. Cały pokój w nich miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Drogie Bravo... 28.12.17, 16:39 sumire napisała: > W sumie się nie dziwię, ale ech - wspomnień czar. Fotostory!!!!!11111jedenjeden Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Drogie Bravo... 28.12.17, 16:42 Taak! To było piękne i tak niesłychanie naturalne Odpowiedz Link Zgłoś
niu13 Re: Drogie Bravo... 28.12.17, 21:47 A w niemieckim wydaniu jakie mieli piękne kolorowe ciuchy. I naklejki były w Davidem Haselhoffem Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Drogie Bravo... 28.12.17, 22:22 Bożu, za "Mój pierwszy raz" płacili 400 000 złotych, chciałyśmy z kuzynką dla kasy pisać! Odpowiedz Link Zgłoś
zosia_1 Re: Drogie Bravo... 28.12.17, 23:31 No i dobrze ponad 20 lat temu będąc nastolatką uważałam, że to chłam. Historie, te listy były już wtedy żałosne, nigdy nie rozumiałam dlaczego mija siostra to czyta Odpowiedz Link Zgłoś
owmordke Re: Drogie Bravo... 28.12.17, 23:35 zosia_1 napisała: > No i dobrze ponad 20 lat temu będąc nastolatką uważałam, że to chłam. Historie > , te listy były już wtedy żałosne, nigdy nie rozumiałam dlaczego mija siostra > to czyta Bravo bylo super. Nie znasz sie. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Drogie Bravo... 28.12.17, 23:46 chłam ale jakie wspomnienia..plakat z Titanica.., boysbandy, kiczowate plastikowe gadżety... Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Drogie Bravo... 29.12.17, 08:48 A ja uważam, że Bravo (i Popcorn i Dziewczyna) odwaliły kawał dobrej roboty w kwestii uświadamiania nastolatków. U mnie w domu seks był tabu. W zasadzie to nawet o miesiączce z mamą jakoś tak niewygodnie się rozmawiało. Dzięki Bravo zaczęłam używać tamponów, wiedziałam bardzo dużo o antykoncepcji, a w jednym numerze był nawet cały artykuł opisujący jak wygląda wizyta u ginekologa. O ironio chłopak mówiący mi "albo będziesz ze mną uprawiać seks (wbrew sobie), albo koniec z nami" przytrafił mi się dopiero w wieku 35 lat, zgodnie z radami Drogiego Bravo - spuściłam go po bandzie. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Drogie Bravo... 29.12.17, 09:36 cauliflowerpl napisała: > A ja uważam, że Bravo (i Popcorn i Dziewczyna) odwaliły kawał dobrej roboty w k > westii uświadamiania nastolatków. Jak już tak sobie wspominamy między nami dinozaurami to pamięta ktoś "Na Przełaj"? Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Drogie Bravo... 29.12.17, 12:46 Też chciałam pisac o Na przełaj i "droga redakcjo" Ale ja dinozaurem jestem.... Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-llina Re: Drogie Bravo... 29.12.17, 11:59 "A ja uważam, że Bravo (i Popcorn i Dziewczyna) odwaliły kawał dobrej roboty w kwestii uświadamiania nastolatków." O to to... Moze infantylnie ale jednak wiele się można było dowiedzieć i to z pewnością było lepsze niż red tube z jednej strony i wychowanie do życia w rodzinie czy jak tam to zwą z drugiej... Jakoś normalnie było przekazane i jakoś mało kto się oburzał nie pamiętam panikujących rodziców, katechetek, czy księży drących się z ambony) Teraz ponton to banda zboczeńców co będzie dzieci seksualizować itd.... Odpowiedz Link Zgłoś
owmordke Re: Drogie Bravo... 29.12.17, 00:18 zosia_1 napisała: > Sama się nie znasz Ja czytalam, w przeciwienstwie do Ciebie. Te historie o pierwszym razie czy streszczenia filmow w obrazkach... Literatura pierwsza klasa👌😃 Odpowiedz Link Zgłoś
zosia_1 Re: Drogie Bravo... 29.12.17, 00:25 Też czytałam, bo moja siostra ciągle to kupowała, przeglądałam z takim samym zdziwieniem i żenadą jak dziś np. Super Expres albo Fakty jak leży u jednej takiej rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Drogie Bravo... 29.12.17, 12:05 Niech zgadnę - przeglądałaś z żenadą, by wrócić do lektury Homera?... Odpowiedz Link Zgłoś
bombalska Re: Drogie Bravo... 28.12.17, 23:59 Mialam kiedys plakat z Milli Vanilli, ale to chyba bylo z niemieckiego wydania. Piekny był. Eeeech... Odpowiedz Link Zgłoś
aj.riszka Re: Drogie Bravo... 29.12.17, 00:24 Bylam pewna, ze juz od wiekow, nie ma tego w sprzedazy. Pamietam, ze kupowalam namietnie. I chyba jeszcze "Popcorn". Odpowiedz Link Zgłoś
husmus Re: Drogie Bravo... 29.12.17, 08:34 A pamiętacie "Dziewczynę". Te gazety to był zupełnie inny świat. Wszyscy byli ładni, super ubrani......... Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Drogie Bravo... 29.12.17, 08:37 Fotostory, zawsze czadowe były jakieś romantyczne fotostory. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Drogie Bravo... 29.12.17, 09:21 Paniętam, że moja mama nie pozwalała mi czytać, więc czytałam od deski do deski u koleżanki. Te wszystkie opisy pierwszych razów czy pytania do redakcji to była dla mnie abstrakcja w wieku 11-12 lat, ale pewnie coś w głowie zostało na przyszłość. Dziewczynę też czytałyśmy, ale słabiej pamiętam niż słynne fotostory czy Mój pierwszy raz z Bravo. Szkoda, koniec Bravo to koniec pewnej epoki. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Drogie Bravo... 29.12.17, 10:02 U mnie w szkole niektóre dziewczyny robiły na nim interes Dostawały całe gazetki od rodziny z zagranicy. Dzieliły je na plakaty, wycinki z artykułami o znanych piosenkarzach, zdjęcia itd. Potem przynosiły to w tekturowych teczkach do szkoły i można było kupić. Wiadomości kto sprzedaje rozchodziły się pocztą pantoflową. Oczywiście plakaty były najdroższe a małe wycinki za grosze Odpowiedz Link Zgłoś
no_easy_way_out Re: Drogie Bravo... 29.12.17, 11:40 To to jeszcze istnieje?? Wow Na pewno kupowalem Popcorn i Bravo ale to na 95% byly miesieczniki wtedy. Wszystko co bylo kolorowe na poczatku lat 90-tych bylo cool- a ze Bravo mialo jeszcze swiatowa literke V w swojej nazwie to juz w ogole szczyt erupcji podjarki na sam widok ;> A ze to miesiecznik to wszystko co zwiazane z muzyka, wywiady, informacje - byly w zwiazku z tym z poslizgiem. Nie pamietam czy to w Popcornie czy Bravo -ale w 1994 byl artykul o Nirvanie, gdzie Kurt Cobain czy Courtney Love mowili, pisali o epizodzie gdzie ten prawie zeszl ze swiata. Jakis szpital i w ogole. No i ze dobrze, ze wszystko sie dobrze skonczylo i ze juz bedzie fajnie. Tyle, ze gdy to bylo wydane i poszlo do sprzedazy to gdy to czytalem w najnowszym numerze Popcornu lub Bravo - kupionym jak tylko sie ukazal- to...czytalo sie to wiedzac, ze Kurt Cobain nie zyje. Ze popelnil (udane) samobojstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Drogie Bravo... 29.12.17, 11:42 no_easy_way_out napisał: > To to jeszcze istnieje?? No właśnie już nie > Na pewno kupowalem Popcorn i Bravo ale to na 95% byly miesieczniki wtedy. Bravo było chyba zawsze dwutygodnikiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
no_easy_way_out Re: Drogie Bravo... 29.12.17, 11:50 >Bravo było chyba zawsze dwutygodnikiem.... moze.. Popcorn na pewno miesiecznik. W pierwszym numerze jaki kupilem, Kriss Kross byli na okladce. Pamietam. Najlepsze, ze nikla szansa jest, ze u rodzicow w domu moze to gdzies jeszcze jest.. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Drogie Bravo... 29.12.17, 11:56 no_easy_way_out napisał: > moze.. > Popcorn na pewno miesiecznik. A w tej kwestii pełna zgoda! Odpowiedz Link Zgłoś
latarnia_umarlych Re: Drogie Bravo... 29.12.17, 15:28 W mojej rodzinie "Bravo" uchodziło za szkodliwy chłam. Czytywałam wobec tego w wielkiej tajemnicy u kuzynki i koleżanek a czasami kupowałam i trzymałam schowane za książkami na regale. Czytałam z wypiekami na twarzy wszystko na temat seksu i antykoncepcji i powiem wam, że faktycznie można było się nieźle bez ściemy doedukować. Odpowiedz Link Zgłoś