Dodaj do ulubionych

Świat Gosi...

01.01.18, 14:59
Trafiłam przypadkiem szukając na YT inspiracji do makijażu na Sylwestra...Pierwszy filmik, dziewczyna pokazuje swój makijaż wątpliwej urody i szczeka mi opada...Ona tak na poważnie? Zarzuciłam jej grillowanie bo przecież hellooo....w świecie kierowanego Instagrama malować, farbowac i ubierać się TAK? Kręcić filmiki bez światełek w tle? No i jej mocno dyskusyjna uroda...Ale przekonałam, obejrzałam następny filmik...I następny...I wiecie cos sobie pomyslalam? Że fajna, naturalna i szczera dziewczyna. Pozytywna, z poczuciem humoru i wielkim dystansem do siebie. I o ile bardziej wolę patrzeć na nią niz na idealne dziewczyny z idealnymi brwiami, hybrydami, sztucznymi urzędami, reklamujące jakies nowe koniecznie-musisz-je-mieć kosmetyki....Jak to jednak pozory mylą i czasem warto przekartkować te kilka pierwszych stron. A Wy jak odbieracie jej osobę?

www.youtube.com/channel/UCoPRn_-2B3zKJO0Zv3nAAQg
Obserwuj wątek
    • ofelia1982 Re: Świat Gosi... 01.01.18, 15:05
      * Zarzuciłam jej trollowanie bo przecież hellooo....w świecie lukrowanego Instagrama...
      • 1st.world.problems Re: Świat Gosi... 01.01.18, 21:36
        ofelia1982 napisała:

> * Zarzuciłam jej trollowanie bo przecież hellooo....w świecie lukrowanego Inst
        > agrama...
        Ona żyje u swojego chłopaka w Szkocji. Nie wiem co tam robi zawodowo bądź nie, ale wymyśliła kanał na yt. Popularność przyniosła jej parodia makijaży a tak to był vlog a la basia kwarc czy inne mowie jak jest
      • 1st.world.problems Re: Świat Gosi... 05.01.18, 18:05
        www.boredpanda.com/truth-behind-instagram-photos-cropping-chompoo-baritone/

A czy w ogóle zdajesz sobie sprawe jaka jest roznica miedzy youtube a Instagramem? No. Wlasnie. Kto by się bawił w drobiazgowa obróbkę materiału do vlogow. To nie są arcydzieła kinematografii. Niektórzy rezyseruja vlogi- niektórzy nie. Goska jest spontaniczna. Zabawne jest np jak z Rossem testują maseczki do twarzy. Albo film "szkot mowi po polsku"

Na insta upiększanie rzeczywistosci jest proste jak drut

Po pierwsze: kadrowanie, ona nie kadruje

A telefony juz od co najmniej 2014 mają autofiltr upiększający. Nie mówiąc już o aplikacjach do obrobki zdjęć. 60-latka może wyglądać jak 20 latka albo jak .... reptilianin big_grin jezeli przesadzi z upiekszaniem
    • princesswhitewolf Re: Świat Gosi... 01.01.18, 15:07
      A co to ma za znaczenie czy jest ladna czy brzydka? Zadne. Nikkie nie jest atrakcyjna a zrobila kariere wlasnie dzieki metamorfozom pokazujac Power of Make Up m.youtube.com/channel/UCzTKskwIc_-a0cGvCXA848Q

Problem z ta Gosia polega na tym, ze niestety ma male pojecie o robieniu makijazu. Ale co tam, kazdy kiedys zaczynal. Za pare lat bedzie lepiej

• ofelia1982 Re: Świat Gosi... 01.01.18, 15:10
        Jasne, że masz racje. Bardziej mi chodziło o wlasnie to, że ja sobie ja w głowie sklasyfikowalam po wygladzie i stylu. A okazuje sie, że jest inaczej. Taka noworoczna refleksja nad myslowymi automatyzmami.
        • 1st.world.problems Re: Świat Gosi... 05.01.18, 18:11
          Mieszkanie ma fajne choć sama bym swojego tak nie urzadzila.
    • simply_z Re: Świat Gosi... 01.01.18, 15:11
      Gośka jest fajna, lubuje się w latach 70-tyvh i 90-tych, horrorach. Szkocji i jest cudownie nieplastikowa na tle instagramowo-youtubowego szajsuwink
      • ofelia1982 Re: Świat Gosi... 01.01.18, 15:17
        O wlasnie wlasnie! O to mi chodzi. Że w tym całym różowym g**** wylewajacym sie z insta i YT wreszcie ktos, kto jest tak normalnie fajny. Nie nagrywa zeby ją podziwiać, tylko staje z tą całą swoją nieperfekcja i po prostu mówi jak jest. Nie wiem czy to jakis moj przesyt social media czy jest naprawde tak zle juz, ze z wielkim WOW witam...normalnosc i niewymuszony, ludzki uśmiech i dystans do siebie.
        • simply_z Re: Świat Gosi... 01.01.18, 15:21
          Na dłuższą metę oglądanie jej filmików może trochę męczyć ale normalność jest tutaj dużym plusem. Przypomina mi trochę świat sprzed kilkunastu lat i ery powszechnego plastiku typu jakieś barbie anelle i inne dziwadła brrr.
    • mid.week Re: Świat Gosi... 01.01.18, 15:16
      hahahaha
      myślę, że podobnie wyglądałby moje nagrania. " obite oko" , " oj coś mi wlazło" , "maskara z pupy" big_grin big_grin
      • ofelia1982 Re: Świat Gosi... 01.01.18, 15:21
        No dokladnie. Chyba jedyna youtuberka przy której filmikach śmieje się na glossmile
        • 1st.world.problems Re: Świat Gosi... 05.01.18, 18:09
          Abstra..uje (taka nazwa kanalu, w miejsc kropek jest "ch" -tez mnie tak samo śmieszą. Choć pewnie reżyserowali.

A "my slowianie -odpowiedz mezcżyzn" to już w ogóle. Hit sylwestra anno domini 2013 i po latach tez bawi
    • konwalka Re: Świat Gosi... 01.01.18, 15:16
      Siedzę I się na nią gapie od 20 minut. I nie mogę przestać. Wczoraj mój mąż tak miał z niejakim
      Sławomirem...
      • ofelia1982 Re: Świat Gosi... 01.01.18, 15:21
        smile
      • cosmetic.wipes Re: Świat Gosi... 01.01.18, 16:21
        Tak, Sławomir jest hipnotajzing big_grin
    • piernicola Re: Świat Gosi... 01.01.18, 15:20
      Gosia to geniusz youtubowego marketingu, po obejrzeniu jej filmików kobiety czują się piękne.
      To jest coś więcej niż model biznesowy polegający na robieniu z siebie pośmiewiska w necie (częsty na youtubie). Ona ma w sobie to coś.
      A tak w ogóle wszystkiego dobrego w nowym roku.
      • ofelia1982 Re: Świat Gosi... 01.01.18, 15:28
        No ja na początku, przyzwyczajona do tego pędu do perfekcji - stwierdziłam, że ona ma niezle narąbane w głowie ze nagrywa z takim...image. Ale kurde. To właśnie to, że przywyczajamy sie do tego, ze ma byc ladnie, rowno, idealnie...A prawdziwe życie biegnie sobie obok. A Gosia jest jaka jest i ma w d**** to jak różni się od tej reszty. Mi w necie chyba właśnie tego brakuje. Wchodzę na insta i widze obrazki jak dziewczyna w idealnych lokach leży w wannie pełnej róż, patrząc na wieżę Eiffela za oknem. Naokoło 10 talerzy pełnych owoców fantazyjnie pokrojonych, same super foods..."Idealny poranek. Miłego dnia kochane!" - głosi podpis. A ja właśnie stoczylam walkę z 4latka o ubranie sie do przedszkola, przez co nie zdążyłam zrobić oka, a teraz jadę w płaskich kozakach (na obcasie z dziećmi slabo) do pracy...i w myślach robię tej panience z wanny dużego fakasmile
        • aqua48 Re: Świat Gosi... 01.01.18, 16:17
          Gosia jest całkowicie normalną zadowolona z tego co ma kobietą, a poza tym ma rzadko spotykany dystans do siebie i luz. Problem z nią nie polega na tym, że ma małe pojęcie o robieniu makijażu, jak napisała princesswhitewolf, problem z nią polega na tym, że perfekcyjny wygląd zwisa jej i powiewa, bo nie buduje na nim swojej wartości.
    • ewcia1980 Re: Świat Gosi... 01.01.18, 16:19
      Nie pamiętam dokładnie jak trafiłam na nią na youtubie.
      Obejrzałam jej film i nie wiedziałam co to jest - jakaś parodia czy co.
      Obejrzałam kolejny film i kolejny i .... kobieta jest świetna.
      Ma ogromny dystans do siebie, poczucie humoru, nie jest instagramowo-youtubowo beznadziejnie idealna, ma pasję i mieszkanie w którym ja nie czułabym się dobrze ale idealnie pasuje do niej.
      Nie śledzę wszystkich jej filmów ale jest zdecydowanie moim numerem 1 na youtubie.
    • bistian Re: Świat Gosi... 01.01.18, 16:51
      Świetnie opowiada, nikt nie zwrócił na to uwagi. Tak coś między Zinem a Makłowiczem. smile
      • bergamotka77 Re: Świat Gosi... 01.01.18, 17:20
        Taaa zwłaszcza "powtórka makijaża". Tragedia -
        wygląda jak klasyczna patolka a nie normalna dziewczyna. I ta uroda wątpliwej jakości. Co zobaczyłam to już nie odzobacze 😄
        • semihora Re: Świat Gosi... 01.01.18, 17:29
          Dawaj swoje foto, ocenimy, czyś nie patolka.
        • bistian Re: Świat Gosi... 01.01.18, 17:43
          bergamotka77 napisała:

> Tragedia - wygląda jak klasyczna patolka a nie normalna dziewczyna. I ta uroda wątpliwej
          > jakości. Co zobaczyłam to już nie odzobacze 😄

Nikt nie jest doskonały. Niektórzy są tego świadomi, a inni nie. wink
        • jasnoklarowna Re: Świat Gosi... 05.01.18, 14:48
          Oj Bergamo
          Ja też czasem wyglądam jak patolka choć wcale się za taką nie uważam.
          Więcej, widziałaś pewnie zdjęcia gwiazd dobre albo robione z znienacka. Tam też niektóre na patogenne wyglądają
    • miniulowa Re: Świat Gosi... 01.01.18, 17:07
      Dystans do siebie ma 😀
      "ja nie mam żadnych zdolności manualnych, więc będzie to porażką"
      😂😂
      Myślę, że polubiłybyśmy się w realu 😁
      • ofelia1982 Re: Świat Gosi... 01.01.18, 17:15
        Dokladniesmile
      • simply_z Re: Świat Gosi... 01.01.18, 17:21
        Nie wiem czy tak nie ma, bo pokazywała całkiem fajnie zrobione przez siebie makramy.
    • saszanasza Re: Świat Gosi... 01.01.18, 19:27
      Dam sobie głowę uciąć, że już kiedyś widziałam taki post dokładnie z tą dziewczyną. Uważam, że to spam w celu uzyskania wejść na stronę/oglądalności.
      • ofelia1982 Re: Świat Gosi... 01.01.18, 19:45
        Że ja to coś z Gosia? Tyaaa
      • zarin Re: Świat Gosi... 01.01.18, 21:17
        To nie spam, ale też miałam deja vu i znalazłam:
        forum.gazeta.pl/forum/w,567,164292666,164292666,A_gdy_sie_maluje_wygladam_tak_.html
    • bei Re: Świat Gosi... 01.01.18, 19:31
      Gosia robi parodię makijażu, kiedys był tu wątek z Gosią😊
    • 1st.world.problems Re: Świat Gosi... 01.01.18, 21:31
      Ona zrobiła parodię RLM żeby się wypromować. Albo tak jak z "jesteszwyciezca" (viral sprzed 4-5 lat)ktoś za tym stoi.

Mieszka w Szkocji wiec ew rozpoznawalnosc na ulicy wisi jej kalafiorem

Jest rownolatką watkodajki lub rok młodsza. Ofelie wyobrażam sobie jako blondynkę z pol długim bobem w ciuchach jak ze stylizacji np z simplicite albo ubierajsieklasycznie. I pewnie dzięki różnym staraniom wygląda na max 27. Ta wygląda na 45, zapewne korzysta z życia na swój sposób.

Paczki dostaje często od 10-latków i ich mam. Choć korci żeby wysłać jej wibrator i niech se go otworzy. Najwyzej wytnie ile montuje te filmiki.

Subskrybenci to heheszkujaca gimbaza.
      • ofelia1982 Re: Świat Gosi... 01.01.18, 23:02
        O kurde..a czemu mnie sobie tak wyobrażasz i...skad tyle wiesz?? Czas nick zmienić!!!!
        • 1st.world.problems Re: Świat Gosi... 02.01.18, 02:46
          To tylko wyobraźnia, kiedyś reklamowałas wszem i wobec stopkę z aukcjami alledrogo i na zdjęciu ciucha "na osobie" były włosy. Ja tam uzywam manekina/torsu w identyko celu - plaszcz, bluzka itp tez wygladaja OK.Nie nie kupowałam nigdy nic od Ciebie. O klasycznym stylu w ubieraniu i slow fashion wyłapalam między wierszami bo pisałaś o torbach ze lepiej mniej a porzadne. Sama obserwuje czasem te blogi bo to interesujaca inspiracja.
    • kadfael Re: Świat Gosi... 01.01.18, 21:31
      Przecież ta dziewczyna sobie jaja robi. To pastisz czy parodia. W sumie sympatyczne i zabawne.
    • 18lipcowa3 Re: Świat Gosi... 01.01.18, 21:54
      Ona nie jest opóźniona umysłowo?
      • 1st.world.problems Re: Świat Gosi... 01.01.18, 22:30
        Wrzucala wspominki i foty z czasów sprzed 10-kilkunastu lat. Mogła z jakiegoś powodu nie skończyć studiów i wyjechać po otwarciu granic. To powitanie to maniera. Specyficzny lajfstaj ja wyniszczyl, boyfriend tez wygląda na rozrywkowego degustatora różnych ciekawych substancji.
        • princesswhitewolf Re: Świat Gosi... 01.01.18, 23:14
          jaja sobie robi a nie opozniona. Po prostu babka z dystansem do siebie a nie kolejna ksiezniczka.
        • simply_z Re: Świat Gosi... 01.01.18, 23:33
          Skończyła filologię rosyjską, a z tego co opowiadała wyjechała do Szkocji jakieś kilka lat temu. Może po prostu ma taki specyficzny wygląd...
          • huexido Re: Świat Gosi... 05.01.18, 14:33
            Bardzo relaksująca osoba. O jej istnieniu dowiedziałam się z cytowanego tu posta kilka mies.temu. Bardzo mylący wygląd, no nie czarujmy się, delikatnie mówiąc specyficzna uroda. Ale zadałam sobie trud oglądnięcia kilku filmików w tym Q&A i absolutnie nie żałuję. W dobie intelektualnych ulewań celebrytów z Koziej Wólki Gosia zdaje się być całkiem fajną dziewczyną. I opowieść o poznaniu Rossa czyli jej Szkota świetna.
            • jasnoklarowna Re: Świat Gosi... 05.01.18, 14:50
              Daj namiar jaki to tytuł o Poznaniu Rossa albo linek plizzzzzz
              • huexido Re: Świat Gosi... 05.01.18, 15:07
                Chyba drugie Q&A. Poznała go na wspinaczce, której jest wielką fanką a Ross specjalistą w temacie. Lubię takich ludzi z pasją i doceniam, bo dużo pracy i kondycji trzeba włożyć, by się wspinać.
                • jasnoklarowna Re: Świat Gosi... 05.01.18, 16:15
                  Dzienx
          • 1st.world.problems Re: Świat Gosi... 05.01.18, 18:14
            Mieszka w UK a nie w Polsce. Tam nie ma taaakiego oceniania czyjegoś dziwactwa po kolorze wlosow. Wrzucala foty z czasow jak mieszkała w PL-zupełnie się pozmieniała.
    • tryggia Re: Świat Gosi... 01.01.18, 23:18
      Nie traktowałabym jej filmów jako tutoriale, jednak uwielbiam takie dziewczyny, takie poczucie humoru.
    • mid.week Re: Świat Gosi... 02.01.18, 07:37
      wygląda jak Korzuchowska smile
      • 1st.world.problems Re: Świat Gosi... 05.01.18, 16:43
        Chyba jak Korzóhozka 2.0 wink
    • lalkaika Re: Świat Gosi... 06.01.18, 18:29
      lubie,makupy niekoniecznie lubie gadke,ma gadane.
    • baziatko [...] 12.04.18, 11:24
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • chyba.ze Re: Świat Gosi... 12.04.18, 11:28
        A ciebie nowy nicku co sprowadza ze starym wątkiem?
        • lalkaika Re: Świat Gosi... 12.04.18, 13:07
          Myslalam,ze to do mnie bylo, a tu cos wyciete. Btw uzywam do nauki polskiego mojego dziecka,target wiekowy 9 lat,zasmiewa sie przy tych filmikach i powtarza jak papuzka.Sa zabawne .
        • piernicola Re: Świat Gosi... 12.04.18, 14:29
          No jak to co ją sprowadza. Reklama jest dźwignią handlu.
          Moja rada - nie klikać, nie linkować. Na youtubie istnieją wartościowe treści nieprofesjonalne, ale to do nich nie należy.
          Nachalne promowanie gosi na ematce zawsze mnie zadziwia, szczerze mówiąc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka