Dodaj do ulubionych

Sędzia Igor Tuleja

04.01.18, 22:07
Obejrzałam dzisiaj w Czarno na białym reportaż o Sędzim Igorze Tulei.
Panie sędzio - czapki z głów!
Obserwuj wątek
    • capa_negra Re: Sędzia Igor Tuleja 04.01.18, 22:16
      Też, z przyjemnością.
      • niu13 Re: Sędzia Igor Tuleja 04.01.18, 22:31
        Oglądajcie, oglądajcie, bo cos sie boję, że lada chwila po panu sędzi pozostanie ino wspomnienie. W każdym razie, jak na niego patrzę, to widzę człowieka zastraszonego.
    • wipsania Re: Sędzia Igor Tuleja 05.01.18, 01:05
      Nie oglądałam, ale dzięki za info - zaraz będzie powtórka dla nocnych marków
    • biceps_of_steel Re: Sędzia Igor Tuleja 05.01.18, 01:18
      Przyznał odszkodowanie Boguckiemu.
      On przypadkiem też nie doprowadził do uniewinnienia Słowika?
      Naprawdę "szlachetny" sędzia.
      • turzyca Re: Sędzia Igor Tuleja 05.01.18, 08:14
        Nie pamiętam, kto zadecydował o uniewinnieniu Słowika - nie "doprowadził", od doprowadzenia jest adwokat - ale Ty to formułujesz tak, jakby jakiś sędzia uniewinnił go z całej działalności gangsterskiej, podczas gdy chodzi o niesłuszne oskarżenie w jednej sprawie.
        I tak, sprawiedliwość polega na tym, że jeśli ktoś został niesłusznie oskarżony, to ma prawo do uniewinnienia, choćby poza tym był zbrodniarzem.
      • turzyca Re: Sędzia Igor Tuleja 05.01.18, 08:14
        Nie pamiętam, kto zadecydował o uniewinnieniu Słowika - nie "doprowadził", od doprowadzenia jest adwokat - ale Ty to formułujesz tak, jakby jakiś sędzia uniewinnił go z całej działalności gangsterskiej, podczas gdy chodzi o niesłuszne oskarżenie w jednej sprawie.
        I tak, sprawiedliwość polega na tym, że jeśli ktoś został niesłusznie oskarżony, to ma prawo do uniewinnienia, choćby poza tym był zbrodniarzem.
      • iwles Re: Sędzia Igor Tuleja 05.01.18, 08:18

on? sam? jednoosobowo ?
      • a.n.i.a.78 Re: Sędzia Igor Tuleja 05.01.18, 08:25
        przyznał odszkodowanie gdyż tak stanowi nasze prawo. jeżeli zostałeś tymczasowo aresztowany w sprawie w której zostałeś potem uniewinniony należy ci się odszkodowanie za niesłuszne pozbawienie wolności. w tym zakresie przepisy obowiązują od kilkudziesięciu lat i sędzia sam nic nowego nie wymyślił.

• marynica Re: Sędzia Igor Tuleja 05.01.18, 09:45
          Sędzia Igor Tuleja nie słucha "głosu ludu" tylko głosu prawa. I za to szacun, bo to nie jest w dzisiejszej rzeczywistości takie oczywiste.
    • kolibeer2 Re: Sędzia Igor Tuleja 05.01.18, 10:27
      a nie Tuleya ?
      ciekawe, jak długo jeszcze będzie sędzią,
      tak się zastanawiam, co zrobi minister Z.ero, żeby odsunąć go od orzekania
    • isa_bella1 Re: Sędzia Igor Tuleja 05.01.18, 10:35
      Sędzia na uslugach po ...pogratulowac idola...
      • iwles Re: Sędzia Igor Tuleja 05.01.18, 10:38

... bo ?
        Bo ty tak myślisz ?
        • livia.kalina Re: Sędzia Igor Tuleja 05.01.18, 12:07
          Bo taki jest przekaz dnia.
    • yenna_m Re: Sędzia Igor Tuleja 05.01.18, 10:39
      Mam mieszane uczucia.
      Miałam wrażenie, że jednak nieco brak mu obiektywizmu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka