Dodaj do ulubionych

najnudniejsze kierunki studiów

• mail-na-gazecie Re: najnudniejsze kierunki studiów 04.02.18, 11:31
      Filologie, stosunki, psychologia, pedagogika i inne humanistyczne czyli tzw mężologia.
      • kochamruskieileniwe Re: najnudniejsze kierunki studiów 04.02.18, 11:43
        Męzologia to raczej kierunki tzw "męskie" . Na moim kierunku, kiedyś zdecydowanie "męskim" koleżanki w akademiku miały w pokoju napis: Studia szczęścia nie dają, ale męża -owszem". big_grin
        Na marginesie - wszystkie trzy wyszły za mąż za kolegów ze studiów tego samego kierunku .
        • kochamruskieileniwe Re: najnudniejsze kierunki studiów 04.02.18, 11:45
          aaaa.... ja też wyszłam za mąż za kolegę z roku. Tyle, że to ja pozostałam w zawodzie, mąż po kilku latach - zmienił,choć styczność z kierunkiem studiów ma nadal (zawodowo).
        • mail-na-gazecie Re: najnudniejsze kierunki studiów 04.02.18, 16:47
          Nie raczej, bo mężologia to zwyczajowo oznacza co oznacza. Właśnie humany.
      • kouda Re: najnudniejsze kierunki studiów 04.02.18, 22:17
        mail-na-gazecie napisał:

> Filologie, stosunki, psychologia, pedagogika i inne humanistyczne czyli tzw męż
        > ologia.
        ——-/
        Ta, na mojej filologii baby stanowiły jakieś 85%. Z tej męskiej 15 połowa to byli uroczy owszem, ale jednak geje, na męża nijak. Jedna koleżanka wyszła za kolegę z roku - jedna jedyna 🙂
        • kouda Re: najnudniejsze kierunki studiów 04.02.18, 22:20
          Na podryw natomiast chodziło się z filologii w kierunku klubów politechnikowych, bajery tak zwanej panowie nie mieli, ale byli przystojni i wybór był duży 😉
    • sumire Re: najnudniejsze kierunki studiów 04.02.18, 11:44
      Kobiety na studiach inżynierskich to jakaś pomyłka - gdyż? Mają za małe rozumki czy męża po takich trudno znaleźć? big_grin
      • bergamotka77 Re: najnudniejsze kierunki studiów 04.02.18, 19:56
        Akurat na studiach inżynierskich, matematykach i informatykach męża znaleźć najłatwiej big_grin
    • kadfael Re: najnudniejsze kierunki studiów 04.02.18, 11:49
      A ja uważam, że nie ma nudnych studiów. Są tylko nudne prowadzone zajęcia, przez nudnych ludzi. No i studiujący musi chcieć zdobywać wiedzę. Musi być ciekawy świata.
      Natomiast tak naprawdę np. w moim przypadku - wiedza ze studiów - średnio mi się przydała w pracy.
    • angazetka Re: najnudniejsze kierunki studiów 04.02.18, 16:03
      Dls mnie - administracja i ekonomia.
    • purchawkapuknieta Re: najnudniejsze kierunki studiów 04.02.18, 17:52
      pedagogika i psychologia.
    • andaba Re: najnudniejsze kierunki studiów 04.02.18, 18:12
      ekonomia, matematyka, elektronika itp.
      • rosapulchra-0 Re: najnudniejsze kierunki studiów 04.02.18, 19:14
        Matematyka? shock
        • hosta_73 Re: najnudniejsze kierunki studiów 04.02.18, 20:30
          Właśnie! Jeszcze matematyka- umarłabym z nudów na wykładzie po 30 minutach smile
    • hosta_73 Re: najnudniejsze kierunki studiów 04.02.18, 20:26
      Dla mnie np. prawo gospodarcze, prawo spółek handlowych itp. Ekonomia też, niestety ( powinnam ją rozumieć i choć trochę lubić - przydałoby się w pracy)
      • bialeem Re: najnudniejsze kierunki studiów 05.02.18, 12:32
        Uwielbiam, ale miałam naprawdę dobrych profesorów, którzy tak fajnie podawali kejsy, że człowiek wychodził z wykładów z rumieńcem na twarzy smile Ekonomia za to bywa nierówna. Nie jest może ciekawa do nauki, ale człowiek dzięki niej inaczej patrzy na świat, co jest już fajne.
    • evee1 Re: najnudniejsze kierunki studiów 05.02.18, 03:57
      Dla mnie nudne bylyby chyba wszelkie filologie i prawo. Filozofia tez mnie strasznie nudzila jak musielismy robic jeden semestr tego, no i ze dwa razy probowalam zmeczyc Sophie's World i nie udalo mi sie uncertain.
    • mdro Re: najnudniejsze kierunki studiów 05.02.18, 13:09
      Taki, który nie interesuje danej osoby. No i oczywiście nawet najciekawszy mogą obrzydzić źli wykładowcy.
    • kornelia_sowa Re: najnudniejsze kierunki studiów 05.02.18, 14:10
      Przeczytałam "najtrudniejsze" a potem odpowiedzi : historia, ekonomia, bibliotekoznawstwo smile

Wg mnie najbardziej nudne: filozofia, socjologia,
    • rooglaik Re: najnudniejsze kierunki studiów 06.02.18, 14:51
      Mam znajomego na Inżynierii Biomedyczniej na Politechnice Warszawskiej. I z tego co opowiada, śmiało można stwierdzić,że jest to jeden z najtrudniejszych kierunków studiów. Ja osobiście byłam na Psychologii, co najtrudniejsze na pewno nie jest, ale też wymaga wiedzy i skupienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka