mail-na-gazecie Re: najnudniejsze kierunki studiów 04.02.18, 11:31 Filologie, stosunki, psychologia, pedagogika i inne humanistyczne czyli tzw mężologia. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: najnudniejsze kierunki studiów 04.02.18, 11:43 Męzologia to raczej kierunki tzw "męskie" . Na moim kierunku, kiedyś zdecydowanie "męskim" koleżanki w akademiku miały w pokoju napis: Studia szczęścia nie dają, ale męża -owszem". Na marginesie - wszystkie trzy wyszły za mąż za kolegów ze studiów tego samego kierunku . Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: najnudniejsze kierunki studiów 04.02.18, 11:45 aaaa.... ja też wyszłam za mąż za kolegę z roku. Tyle, że to ja pozostałam w zawodzie, mąż po kilku latach - zmienił,choć styczność z kierunkiem studiów ma nadal (zawodowo). Odpowiedz Link Zgłoś
mail-na-gazecie Re: najnudniejsze kierunki studiów 04.02.18, 16:47 Nie raczej, bo mężologia to zwyczajowo oznacza co oznacza. Właśnie humany. Odpowiedz Link Zgłoś
kouda Re: najnudniejsze kierunki studiów 04.02.18, 22:17 mail-na-gazecie napisał: > Filologie, stosunki, psychologia, pedagogika i inne humanistyczne czyli tzw męż > ologia. ——-/ Ta, na mojej filologii baby stanowiły jakieś 85%. Z tej męskiej 15 połowa to byli uroczy owszem, ale jednak geje, na męża nijak. Jedna koleżanka wyszła za kolegę z roku - jedna jedyna 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
kouda Re: najnudniejsze kierunki studiów 04.02.18, 22:20 Na podryw natomiast chodziło się z filologii w kierunku klubów politechnikowych, bajery tak zwanej panowie nie mieli, ale byli przystojni i wybór był duży 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: najnudniejsze kierunki studiów 04.02.18, 11:44 Kobiety na studiach inżynierskich to jakaś pomyłka - gdyż? Mają za małe rozumki czy męża po takich trudno znaleźć? Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: najnudniejsze kierunki studiów 04.02.18, 19:56 Akurat na studiach inżynierskich, matematykach i informatykach męża znaleźć najłatwiej Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: najnudniejsze kierunki studiów 04.02.18, 11:49 A ja uważam, że nie ma nudnych studiów. Są tylko nudne prowadzone zajęcia, przez nudnych ludzi. No i studiujący musi chcieć zdobywać wiedzę. Musi być ciekawy świata. Natomiast tak naprawdę np. w moim przypadku - wiedza ze studiów - średnio mi się przydała w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: najnudniejsze kierunki studiów 04.02.18, 16:03 Dls mnie - administracja i ekonomia. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: najnudniejsze kierunki studiów 04.02.18, 17:52 pedagogika i psychologia. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: najnudniejsze kierunki studiów 04.02.18, 18:12 ekonomia, matematyka, elektronika itp. Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: najnudniejsze kierunki studiów 04.02.18, 20:30 Właśnie! Jeszcze matematyka- umarłabym z nudów na wykładzie po 30 minutach Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: najnudniejsze kierunki studiów 04.02.18, 20:26 Dla mnie np. prawo gospodarcze, prawo spółek handlowych itp. Ekonomia też, niestety ( powinnam ją rozumieć i choć trochę lubić - przydałoby się w pracy) Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: najnudniejsze kierunki studiów 05.02.18, 12:32 Uwielbiam, ale miałam naprawdę dobrych profesorów, którzy tak fajnie podawali kejsy, że człowiek wychodził z wykładów z rumieńcem na twarzy Ekonomia za to bywa nierówna. Nie jest może ciekawa do nauki, ale człowiek dzięki niej inaczej patrzy na świat, co jest już fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: najnudniejsze kierunki studiów 05.02.18, 03:57 Dla mnie nudne bylyby chyba wszelkie filologie i prawo. Filozofia tez mnie strasznie nudzila jak musielismy robic jeden semestr tego, no i ze dwa razy probowalam zmeczyc Sophie's World i nie udalo mi sie . Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: najnudniejsze kierunki studiów 05.02.18, 13:09 Taki, który nie interesuje danej osoby. No i oczywiście nawet najciekawszy mogą obrzydzić źli wykładowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: najnudniejsze kierunki studiów 05.02.18, 14:10 Przeczytałam "najtrudniejsze" a potem odpowiedzi : historia, ekonomia, bibliotekoznawstwo Wg mnie najbardziej nudne: filozofia, socjologia, Odpowiedz Link Zgłoś
rooglaik Re: najnudniejsze kierunki studiów 06.02.18, 14:51 Mam znajomego na Inżynierii Biomedyczniej na Politechnice Warszawskiej. I z tego co opowiada, śmiało można stwierdzić,że jest to jeden z najtrudniejszych kierunków studiów. Ja osobiście byłam na Psychologii, co najtrudniejsze na pewno nie jest, ale też wymaga wiedzy i skupienia. Odpowiedz Link Zgłoś