kropkacom 14.02.18, 09:42 Podoba się? Jak dla mnie do bólu siermiężna. www.spidersweb.pl/2018/02/vogue-polska-okladka.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
triss_merigold6 Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 09:47 Jak z początku lat 90-tych i stylu "Grafik płakał jak projektował". Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 10:29 Dokladnie, w dodatku modelki maja tak nieestetycznie rozlozone te nogi. Dziwne i bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 16:21 Zdjęcie i projekt zgodne z najnowszymi trendami, nie żadne GPJP, ale kompletnie nie moja stylistyka. Poza tym taka okładka potwierdza moje obawy, czy to nie bedzie aby warszawkowe pisemko. Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 09:53 Nie podoba mi się, że akurat pierwszy numer jest zdominowany przez komunistyczny Pałac Kultury. Poza tym strasznie bura. Chyba że to ma współczesną Polskę pod rządami PiSu łączyć, skądinąd słusznie, z PRL. Jednak nie tego oczekiwałabym od takiego pisma. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 09:54 Po prostu "Moda Polska"- kolekcja '89/90 Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 09:57 Się nie znam, niech sobie będzie przechylona, specyficznie wykadrowana, niech i pałac kultury ginie w chmurach, ale czemu jest taka ponura, przygnębiająca, smutna? Jak zrozumiałam, to okładka ma jakoś tam pokazywać, że to właśnie numer ukazujący się w konkretnym kraju, jeśli tak to wyszliśmy baaardzo słabo. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 09:59 Ps. a sam Pałac Kultury lubię bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 09:58 Paskudna. 7 latnie dziecko redaktor naczelnej zrobiło kolaż i go wrzucili na okładkę? Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 10:01 Nie podoba mi się. Ale z drugiej strony większość współczesnych okładek pism dla kobiet mi się nie podoba. Ot ładna pani się uśmiecha. Dookoła tytuły artykułów i tyle. W sumie to na plus można im policzyć to że się chociaż odrobinę wyrózniają. Podobają mi się za to dawne okładki vogue Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 11:18 Absolutnie nie piję do tego, że oglądasz The Kardashian show, ale moim zdaniem Vogue zszedł na psy, od kiedy Anna Wintour zaaprobowała Kim Kardashian (z Kanye) na jego okładce Nie wiem czy Kim na okładce pociągnęła Vouge'a w dół (to zbyt mocno powiedziane pewnie), ale nie byłabym zdziwiona gdyby zapoczątkowała modę na okładki bardziej tanie, niechlujne,itd., chociaż w sumie stylistyka okładkowej sesji z nią w roli głównej nie była najgorsza Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 11:24 To nie wina kim. Czas prasy, takze kobiecej mija. Kto to będzie kupował?! Jak bylam młoda, nie byla insta, fejsa, bloga. Wtedy to sie marzyło o polskiej edycji vouqe. Teraz to już po ptokach. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 11:58 Oglądam Moim zdaniem to była desperacka próba podniesienia sprzedaży. Kto dziś kupuje takie gazety? Chyba sami pasjonaci i to raczej w wieku bliżej 40. A reklamodawcy mają swoje wymagania. Można Kim K lubić albo nie ale fakt jest faktem, że jest istotnym zjawiskiem w popkulturze. I te wszystkie 20 - 30 latki wychowane na necie miały dzięki takiej okładce szansę usłyszeć, że jest coś takiego jak Vogue i że może wypadałoby to kupić w wersji papierowej bo nie wszystko jest w necie. Czy to wyszło - nie mam pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 10:01 Komunizm. Czarna wołga porywa dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
z_pokladu_idy Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 10:05 Szarość, komunizm i obozy. Z tym wielu ludziom na świecie kojarzy się Polska, więc Vogue się dostosował. Odpowiedz Link Zgłoś
fadilla Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 15:16 No ale to nie jest Vouge dla świata, tylko dla nas, my wiemy jak tu jest. Odpowiedz Link Zgłoś
yennefer.00 Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 10:08 Podoba jest charakterystyczna, nie jest kolejna kolorowa okladka z jakas pania. Ma klimat i "to cos".kolory tez kojarza sie zarowno z polskim designem, jak i z polska pogoda. To dopiero pierwsza okladka, na cos weselszego tez pewnie przyjdzie czas. Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 11:26 yennefer.00 napisała: > Podoba jest charakterystyczna, nie jest kolejna kolorowa okladka z jakas pani > a. Ma klimat i "to cos".kolory tez kojarza sie zarowno z polskim designem, jak > i z polska pogoda. Bez obrazy, ale dla mnie ta okładka żadnego klimatu wg mnie nie ma i nie jest niestety żadne "coś" Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 17:40 Polski design jest siermiężny, bury, zanieczyszczony i byle jaki? Odpowiedz Link Zgłoś
feliz_madre Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 10:10 Okropna. I dlaczego Pałac Kultury przechyla się niczym wieża w Pize??? Odpowiedz Link Zgłoś
beverlyja90210 Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 10:20 A moim zdaniem jest idealna jak na pierwszy numer Vogue w PL. Bardzo miś się podoba,ma przekaz,gra słów.Bomba. Ciekawa jestem treści Odpowiedz Link Zgłoś
feliz_madre Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 10:31 Jaka gra słów? Wg mnie byłaby niezła, gdybyśmy mieli lata 60-te Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 10:38 Ale jaka gra słów? Toż wołga to radziecki samochód. Pasuje do pałacu kultury, ale ni jak do Polski. To że był eksportowany, toyoty też u nas jeżdżą i o czym to świadczy? To może bmw, czy inne audi, też swego czasu obiekt pożądania, masowo ściągany do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
zla.m Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 10:47 Powinien być golf dwójka. Z "tuningiem" robionym ze szwagrem. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 10:48 To jest ta legendarna czarna wołga co w czasach PRL porywała dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 10:50 A, w sensie, że miało być dowcipnie i aluzyjnie... No to nie wyszło. Bo urban legend czarna wołga rozumie pokolenie 45+, a to chyba nie jest target wiekowy tego wydawnictwa. Odpowiedz Link Zgłoś
niu13 Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 10:20 Ale ,ze Vogue wychodzi w Polsce? Szok. Chyba przegapili właściwy moment. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 10:28 Nie, po prostu nikogo to nie obchodzi. Podniecałam się amerykańską edycją Vogue jak miałam 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 10:56 Tez tak myśle, ze przegapili moment i trochę już za późno z tym wielkim wejściem Vogue do Polski. Koniec lat 90., owszem, nawet 10 lat temu, ok. Ale teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 11:40 Zastanawiam się jaka jest grupa docelowa tego czasopisma?! Kto to kupi i w sumie po co? Raz, że drogie, dwa zawala.miejsce w mieszkaniu, może w kolejce do dentysty, kosmetyczki, ja w takim wypadku i tak wolę net. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 12:27 Kupią szafiarko-blogerki i będą sobie robić z nim pod pachą robić zdjęcia przechodząc ulicą. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 12:30 Fakt, ale raczej ten pierwszy numer. Sama bym go kupiła z ciekawości, jakbym była w Polsce. Ale potem? Ciemno to widzę... Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 12:52 kitek_maly napisała: > Kupią szafiarko-blogerki i będą sobie robić z nim pod pachą robić zdjęcia przec > hodząc ulicą. No zapewne,hahaha. Maff srashion, Jessica Mercedes oraz Natalia Siwiec - to te, które jeszcze traktują posiadania tego typu rzeczy jako "must have" albo coś niezbędnego dla wizerunku. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 13:28 Zapraszam na instagram, to zobaczysz ile dziewczyn robi sobie zdjęcia z pismami. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 14:39 Pierwszy tytuł, można się jarac (choć nie ma czym, ale co będzie później?! Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 14:42 To nie moje zmartwienie. I mi to lotto. Chodzi mi tylko o podejście - 'kupiłabym 20 lat temu'. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 14:48 Ja bym kupiła, ale teraz w życiu, a jestem wrecz wychowana na prasie kobiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 10:31 Autorem zdjęcia jest 54-letni niemiecki fotograf Juergen Teller. Niemcy i generalnie Europa Zachodnia tak właśnie widzą Polskę. Fakt, że Vogue wybiera na autora okładki pierwszej polskiej edycji czasopisma fotografa spoza PL też nie jest przypadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 10:35 Stawiałabym raczej na to, że wydawca szukał kogoś taniego, bo Vogue lata świetności ma daleko za sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 11:35 "Nie mam zamiaru bawić się w adwokata fotografa, ale jednocześnie jestem całkowicie pewien, że fotografując doskonale zdawał sobie sprawę z tego, że zdjęcie jest przechylone. Co więcej, Juergen Teller słynie ze zdjęć bardzo niesztampowych, które przypadkowemu odbiorcy mogą wydać się brzydkie lub niedbałe. " To jest całkowicie w stylu tego fotografa. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 11:42 Vouge udaje, że jest magazynem moda z wczesnych lat dziewięćdziesiątych, szacun za pamięć. Okładka przeciętna. Moim zdaniem, ani to ładne, ani tym bardziej chwytliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 12:21 Jasne. Przy oglądaniu "dzieł" takich niesztampowych artystów przypomina mi się bajka o cesarzu co ganiał po mieście na golasa, a prawie wszyscy udawali zachwyt, bo bali się zostać posądzonymi o brak rozumu. Zdjęcie nie jest, ani ładne, ani ciekawe, pomysł wtórny. Usprawiedliwianie kiepskiego zdjęcia, stwierdzeniem, że taki styl ma "artysta" zupełnie mnie nie przekonuje. To się nie broni. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 14:48 100/100 no jak zachwyca jak nie zachwyca pan fotograf ma zayebistego agenta , skoro udalo mu sie wmówic swiatu mody ze to jest profesjonalna fotografia Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 17:43 Cicho tam, niewyrobiony gust masz! Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 10:41 Witam Przygnębiająca. Miało być zabawnie, że wołga = vouge etc., ale zbyt dosłownie wyszło. Za dużo PRL na jednym zdjęciu. Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 11:32 A to zdjęcie to ma być aluzja? Bo mi się wydaje,że niestety tak nas po prostu widza inni poza granicami kraju. Polska - biedny,smutny i przygnębiający kraj, gdzie dość często pada.A jeśli taka aluzja, to mało śmieszna. Zdjęcie faktycznie jakbyśmy się cofnęli w czasie, ale może tak miało być, nie wiem jaka jest "polityka" okładek Vogue'a. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 11:36 Dokładnie. Tak nas widzą w krajach Europy Zachodniej. Tu nie ma żadnych aluzji. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_fatyga Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 12:16 Raczej tu nie chodzi o to, jak nas widzą w Europie Zach. tylko, że szefostwu Voque pociąg odjechal....a oni się zatrzymali w czasie....Otwierac cos i nie zbadac rynku? Sukcesu nie wróżę...Plajta już wkrótce. W dobie internetu takie gazetki juz dawno zostaly zepchniete do lamusa. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 11:29 Niezbyt. Jak dla mnie zbyt szeroko rozstawione nogi i brzydkie kolana. Co do reszty - nie odbiega od innych zdjęć prezentujących modę. Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 12:00 ewa_mama_jasia napisała: > Niezbyt. Jak dla mnie zbyt szeroko rozstawione nogi i brzydkie kolana. Co do re > szty - nie odbiega od innych zdjęć prezentujących modę. > No pozy są typowe i oczywiście rozdziawione usta Anji - znak rozpoznawczy Jakieś słabe to zdjęcie - nie mówię, że ja bym zrobiła lepsze,ale...Jak dla mnie jakoś mało profesjonalnie to wygląda, raczej jest to żenada. Od początku byłam dość sceptycznie nastawiona co do "Vogue'a w Polsce" i zaskoczyło mnie to, że w ogóle wchodzą na nasz rynek.Co do okładki, to...yyyy, juz na starcie miałam jak najgorsze przeczucia i teraz raczej się one potwierdziły. Pewnie jest trochę tak, że " Jaki kraj, taki Vogue", nawet jeśli na całym świecie poziom tego "czasopisma" spada, to do tego dochodzi jeszcze koloryt lokalny. Bardzo jestem ciekawa jak to będzie u nas wyglądać po czasie, bo kto w ogóle będzie tego Vogue'a kupować? Czytać/oglądać? Rynek mody nie jest u nas raczej zbyt duży, ludzi związanych z modą chyba też nie jest aż tyle, a reszta czytelników to pewnie jakieś celebrytki, yyy...nawet nie wiem,czy blogerki modowe jeszcze bądź też inne szafiarki, jeśli to gazeta na ich portfel. Nie chcę się nabijać, jestem tylko ciekawa ilu odbiorców znajdzie polskie wydanie Vogue'a. Moja pierwsza myśl odnośnie okładki była taka:" Miało być światowo, a jest jak zwykle wsiowo". Przepraszam, jeśli to kogoś uraża Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 12:10 Podobno pierwszy numer rozszedł się na pniu, jutro mają robić dodruk... Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 12:55 Oczywiście, tak samo jak po reklamach wyprzedaży w salonach Mercedesa ludzie stoją nocami w kolejkach po auta i tworzą listy społeczne chętnych. Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 13:01 mdro napisała: > Podobno pierwszy numer rozszedł się na pniu, jutro mają robić dodruk... > No proszę...Ale to pierwszy numer, trudno powiedzieć czy to ciekawość i szał "bo pierwszy numer", czy faktycznie będą wypełniać braki czytelnicze czy nisze na tego typu czasopisma - może i faktycznie w pewnych kręgach jest duże zapotrzebowanie na tego typu "lektury" i polski Vogue będzie się sprzedawać nieźle, aczkolwiek wątpię. Parę numerów pewnie będzie schodzić "na pniu", a potem zainteresowanie mocno spadnie i wątpię, aby ten Vogue utrzymał się na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
catroux Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 13:38 Podejrzewam, że magazyn tego kalibru nie wchodzi na nowy rynek bez rozeznania, więc może nie będzie takiej katastrofy, jak wieszczycie. Imo 20 lat temu nie był czasem na takie gazety, bo Vogue to głównie luksus i reklamy luksusowych produktów - a jak duży był wtedy target takich reklam? Teraz wyraźnie widać, że społeczeństwo się bogaci (z perspektywy Wwy), grupa zamożnych i aspirujących rośnie, luksusowe butiki wyrastają jak grzyby po deszczu, więc i szanse na sukces tego przedsięwzięcia pewnie większa. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 15:13 Ale zauważ, ze polska klasa wyższa, celebrytki, czy tez blogerki, influencerki czy inne fashionistki poradziły sobie bez vogue’a wiec po co on komu? Magazyny w formie papierowej są dziś lekkim przeżytkiem i o ile taki Vogue w Stanach czy innej Francji się póki co trzyma bo musi, bo jest legenda i Biblia mody, tak nie widzę sensu, by dopiero wchodził do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
catroux Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 15:29 Stąd disclaimer o badaniach rynku z pierwszego zdania Też wydaje mi się, że ta epoka już mija, ale z drugiej strony - chyba wprowadza się takiej marki zupełnie w ciemno? Tak sobie naiwnie przypuszczam. A z jeszcze innej strony - moda to nie moja bajka, ale trochę szkoda, że takie magazyny odchodzą do lamusa. Mimo wszystko wierzę, że ogarnięci ludzie z tej branży mają do zaproponowania coś więcej (artystyczne zdjęcia, ciekawe stylizacje - niekoniecznie do noszenia, ale do nacieszenia oczu, rozmowy z jakimiś ludzmi ciekawszymi niz recyklingowani w kółko celebryci) niz influencerki pokroju jesiki mercedes na swoich instagramach-słupach reklamowych. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 16:05 Może i jakieś badania rynku były, a może nie? W końcu to wołg Sama bym z chęcią przejrzała to cudo, mam nadzieje, ze nie będzie porażki. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 13:11 To podobnie jak z reaktywacja przekroju, chociaz o przekrój bili się pewnie bardziej. A teraz przekrój leży na polkach i nikt go sobie z rak nie wyrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 13:27 O rany, jeszcze nie padł? Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 14:46 tez sie dziwie bo on mocno przekombinowany jest Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 11:53 Okładka nie jest zła, problem tylko w tym, że miałaby jakiś sens co najwyżej w połowie lat 90. Choć modelki faktycznie rozkraczone idiotycznie, ale to pewnie taka moda na udziwnianie póz. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love koorynatorka z zachodu myślała, że PRL nadal 14.02.18, 12:09 panuje w Polszy. Stąd ta stylizacja. Chciała więc, żeby typowa Polka poczuła się swojsko i nie czuła nadmiernego onieśmielenia. Brakuje tu jeszcze Janusza w waciaku czy innej fufajce, wtedy przynajmniej można by podejrzewać żarcik. A tak, bieda z nędzą. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 12:46 No dobra. A teraz konkretnie, co Cię w tym zdjęciu zachwyca? Argument, że fotograf to taki niesztampowy artysta , który ma taki oryginalny styl zupełnie mnie nie przekonuje. Oceń dzieło, a nie opinię o artyście. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 14:44 chyba wlasnie to, ze jest takie brutalnie zwykle, a nie wystylizowane przez 1000 specjalistow od photoshopa Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 17:46 Eee... Jak nie jest wystylizowane? Normalne kobiety stoją na placu wdziwacznych pozach i z rozdziawionym karpiem? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 17:50 Oczywiście. Z gołymi nogami zimą, w butach na niebotycznych obcasach idealnych na niewygodną kostkę pod Pałacem. Wydawca nie zarejestrował, że w sklepach jest dobre zaopatrzenie, nie ma już kartek, a głodnych dożywiają charytatywne jadłodajnie i dał dwie krzywe przeraźliwie wychudzone kobieciny. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 22:53 a i tak mi sie podoba...no i co ja na to poradze.. Brzydkie tlo, baby rozkraczone...kolory szaro buro niebieskie..i mi sie podoba..no nic nie poradze..takie zycie Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 12:28 Moim zdaniem super - oldskulowa. Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 12:54 kitek_maly napisała: > Moim zdaniem super - oldskulowa. Ona nie jest oldskulowa, ona jest przypałowa Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 12:56 Dokładnie. Poza tym Vogue spóźnił się z debiutem o 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 13:00 > Dokładnie. Poza tym Vogue spóźnił się z debiutem o 20 lat. W sensie, że Ty 20 lat temu być to pismo kupiła a teraz to już nie? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 13:06 20 lat temu i wcześniej kupowałam amerykańskie edycje Vogue, potem mi się znudziły. Jasne, że teraz nie kupię, nie jestem targetem. Jeszcze mnie nie powaliło, żeby wydać 17 zł na pismo złożone z reklam, które za chwilę będę mogła przejrzeć u fryzjera czy kosmetyczki. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 13:27 Ale przecież są osoby, które to kupią. Odpowiedz Link Zgłoś
inka754 Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 13:34 A ja kupię, nawet ze zwykłej ciekawości. Nie powaliło mnie, tylko w moim budżecie 17 zł to nie jest dużo. A do kosmetyczki lub fryzjera umawiam się na konkretną godzinę, więc na darmowe czytanie gazet nie mam czasu. Chociaż jednego w Twojej wypowiedzi nie rozumiem - nie jesteś targetem czy szkoda Ci pieniędzy? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 13:42 Nowy nick na froncie walki reklamowej? Hm... nie wpadłabym na to, że do fryzjera czy kosmetyczki można nie umawiać się na konkretną godzinę. Może dlatego, że farbowanie długich włosów + inne zabiegi to circa about 3 godziny. Idealny czas na czytanie lekkich i niezapadających w pamięć treści. I jedno i drugie - ponieważ nie jestem w ogóle targetem, szkoda mi pieniędzy, a ciekawość w zakresie zawartości Vogue czy Marie Claire zaspokoiłam kiedy miałam 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 14:03 Ale wiesz, że jest sporo osób, które są od Ciebie 20 lat młodsze? Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.stefa Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 17:29 Rozumiem, że nie robisz u fryzjera niczego poza podcięciem? Bo wiesz, jak się robi cokolwiek innego, to się godzinami po prostu siedzi i czeka, na przykład z farbą. Chyba że w tym czasie siedzisz, patrzysz w ścianę i ssiesz kciuk? Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 12:59 > Ona nie jest oldskulowa, ona jest przypałowa No dzięki, że mi mówisz co mam o tym myśleć, ale jednak zdania nie zmieniam. Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 13:19 Ok.Myśleć każdy może, co chce - to dotyczy i Ciebie, i mnie i kogo tam jeszcze. Różny ludzie mają odbiór rzeczy,zjawisk,itd., czymś oczywistym jest więc dla mnie, że i takie zdjęcie będzie odbierane różnie. Mi się ono nie podoba i uważam je za słabe, więc tylko wyraziłam swoje odmienne zdanie, ale nie boli mnie że komuś innemu się jednak podoba Odpowiedz Link Zgłoś
qwirkle Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 13:05 Wczoraj widziałam dwóch młodych, wysokich panów w ciemnych kurtkach i bez spodni robiacych sobie zdjęcia przed PKiN przy czarnym samochodzie. Zadziwiająco podobne pozy przybierali - chyba przygotowywali sobie materiał przesmiewczy Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 13:20 qwirkle napisał(a): > Wczoraj widziałam dwóch młodych, wysokich panów w ciemnych kurtkach i bez spodn > i robiacych sobie zdjęcia przed PKiN przy czarnym samochodzie. Zadziwiająco pod > obne pozy przybierali - chyba przygotowywali sobie materiał przesmiewczy Zapewne Odpowiedz Link Zgłoś
pani07 Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 13:23 Brzydka, siermiężna, niezachęcająca do kupna. Do tego modelki także niefajnie wyglądają. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 15:15 tak, z kaczką znacznie ciekawiej. Odpowiedz Link Zgłoś
szara.godzina Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 14:32 Omatko, i co ja widzę: chłop jest naczelnym Vołga! Żadna tam Karin Rojtfelt, czy Emanuel Alt. Zwykły chłop, zawodowy naczelny z brzydko brodo, nieciekawie ubrany. Nie było fajnej babki na to miejsce? Chyba też zacznę nienawidzić mężczyzn, jak wątkodawczyni obok. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 14:36 Niestety chyba elle tez chlop jest naczelnym i Twojego stylu. Dla mnie to poniżej krytyki. Odpowiedz Link Zgłoś
szara.godzina Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 14:41 Smutne. Dyrektorem działu moda kobieta, ale z daleka. Taki to Vołg dla Polek. Amerykański różni się od francuskiego i brytyjskiego. A to co będzie? Bajaderka? Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 14:42 a to nie jest syn Chrisa NIedenthala? Odpowiedz Link Zgłoś
anberte1 Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 16:47 ale gdzie ten chlop, z ta broda? bo go znalezc nie moge.... Odpowiedz Link Zgłoś
szara.godzina Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 17:00 W guglu. Filip Niedenthal. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Polski Vogue. Okładka 14.02.18, 14:39 Anja Rubik powinna leczyc sie na anoreksje a nie propagowac pozadany wyglad kobiety w 21 wieku Odpowiedz Link Zgłoś