Dodaj do ulubionych

Zakupy spożywcze-internet

26.02.18, 17:16
Wiecie co ... no wkurzyłam się, robie zakupy w tesco, sporo rzeczy w promocji, przychodzi do dostawy a tu propozycje tylko na sobotę, czyli za 5 dni - promocja już nieobowiązuje bo tylko do 28 lutego. Za 5 dni i to 5h pod rzad do wyboru, zdechne do tego czasu z głodu.
Kiedy robić zakupy, żeby terminy były do wyboru jakieś bliższe?
Czy można poprawić listę zakupów jak sobie o czymś przypomne do tej pip... soboty?
Obserwuj wątek
    • sanrio Re: Zakupy spożywcze-internet 26.02.18, 17:19
      Chętnie pomogę bo robie namiętnie ezakupy w Tesco, ale plis napisz jeszcze raz o co chodzi 😉
      • muchy_w_nosie Re: Zakupy spożywcze-internet 26.02.18, 17:33
        Oki.
        Mam dostępny termin dostaw tylko w sobotę od 14:30 do 18:30, teraz myślę, że to może dlatego że mieszkam na zadupiu i jeżdżą do mojej wsi tylko raz w tygodniu, możliwe to?
        I teraz nie obowiazują mnie promocje bo to tylko jak dostawa jest włącznie z 28.02.2018.
        Czy mogę zmodyfikować zakupy jak już dam zrealizuj czy złóż zamówienie?
        • ib_k Re: Zakupy spożywcze-internet 26.02.18, 17:54
          Dodtawa- nie wiem
          Modyfikacje do północy dnia poprzedzającego dostawę
        • sanrio Re: Zakupy spożywcze-internet 26.02.18, 21:15
          smile teraz rozumiem.
          Ja najczęściej zamawiam we wtorek / środę z dostawą na czwartek / piątek, więc bardzo krótko "przed". Co mi przychodzi do głowy, to albo wielkie miasto, gdzie jest dużo kupujących a mało Tesco, które dowożą, albo to, o czym piszesz.
          te promocje dość często się powtarzają, jak nie na te konkretne, to podobne produkty, tylko np.innej marki. Jak korzystasz jakiś czas, wówczas pojawia się lista poprzednio zakupionych artykułów, od razu z opcją promocji, jeśli jest. To pomaga w planowaniu - chcesz to co zwykle, ale w promocji i jeśli ona obowiązuje, bierzesz, jeśli nie szukasz alternatyw.
          Po złożeniu zamówienia możesz je zmieniać do dnia poprzedzającego dostawę do 23.
        • aurinko Re: Zakupy spożywcze-internet 26.02.18, 21:24
          Pozostałe terminy mogły być zajęte i zostało to co zostało. Profilaktycznie możesz zrobić tak: w pierwszy dzień promocji rezerwujesz termin taki żeby objęły Cię promocje, zaklepujesz dostawę z jednym produktem a potem do dnia poprzedzającego dostawę modyfikujesz sobie zakupy do woli.
    • leni6 Re: Zakupy spożywcze-internet 26.02.18, 17:46
      Ja ostatnio robiłam zakupy w Piotrze i Pawle, był to piątek ok 16, były dostępne terminy dostawy na ten sam dzień.
      • paniusia.aniusia Re: Zakupy spożywcze-internet 26.02.18, 18:12
        Ostatnio robiłam zakupić Tesco. Termin na następny dzień.
      • ewa_mama_jasia Re: Zakupy spożywcze-internet 27.02.18, 12:51
        A co ma wspólnego Piotr i Paweł z Tesco? Watek jest o Tesco.
    • kondolyza Re: Zakupy spożywcze-internet 26.02.18, 18:34
      jak robie zakupy to sprawdzam czas dostawy, najlepszy wychodzi zazwyczaj w piotrze i pawle lub w leclercu
      • domowapani Re: Zakupy spożywcze-internet 27.02.18, 12:01
        Na moją wieś tylko PiP dowozi. Niby wszystko mają, ale fajnie byłoby mieć wybór.
        Właśnie zrobiłam zakupy. Dowóz na dziś 18-20
    • loola_kr Re: Zakupy spożywcze-internet 26.02.18, 21:21
      ja nigdy nie miałam takich długich terminów w Tesco. Sprawdziłam z ciekawości, na jutro na 18 najwcześniej, potem wszystkie terminy wolne.
      Modyfikować możesz do północy do piątku.
      • naturella Re: Zakupy spożywcze-internet 27.02.18, 12:59
        Zmień na Frisco, zakupy na następny dzień. Od roku zamawiam tylko u nich, wcześniej Tesco i Piotr i Paweł. Jestem zadowolona, bo Frisco oprócz krótszych terminów dostaw ma mniejsze braki i mniej konieczności zamienników (w Tesco to było nagminne), a przy tym w sytuacji, gdy coś przyjedzie stare/suche/niedojrzałe (co zdarza się rzadko) zwracają pieniądze.
        • aurinko Re: Zakupy spożywcze-internet 02.03.18, 11:53
          Frisco nie wszędzie wozi pełny asortyment. I mają drogą dostawę. Jak ktoś mieszka w Warszawie to zapewne Frisco się sprawdzi, poza Warszawą niebardzo.
    • muchy_w_nosie Re: Zakupy spożywcze-internet 02.03.18, 12:11
      Zamowiam sobie już kilka dni temu, wczoraj zmodyfikowałam, bo promocje się zmieniły, jutro wieczorem dostawa, śmieszne bo dzisiaj będe w pobliżu sklepu - ale chce sobie przetestować zakupy spożywcze przez internet, jeszcze przed szokiem z zamknietymi sklepami i rzucaniem się tłumów na zakupy w pt i sobotę, bo miesa na niedzielny obiad nie mam zamiaru kupować we czwartek i mrozić.
      Mam plan że zamowię zakupy w pn z dostawą na sobotę i bedę modyfikować listę aż do pt., idzie całkiem sprawnie. Chociaż teraz robiąc to pierwszy raz już z 3h poswiecilam na to.
      • black_magic_women Re: Zakupy spożywcze-internet 02.03.18, 13:39
        W Tesco jeżeli zależy ci na promocjach, to "martwy" jest bodajże czwartek. Promocje, o ile nie są długoterminowe, kończą się w środę, a następne zaczynają w czwartek. Może o to ci chodziło?
    • bei Re: Zakupy spożywcze-internet 22.10.20, 21:47
      Czytałam, ze Tesco wycofuje się z internetowej sprzedaży
      • paniusia.aniusia Re: Zakupy spożywcze-internet 22.10.20, 21:51
        Dziś chciałam zamówić z Tesco a juteo ostatni dzień realizacj zamówień.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka