Dodaj do ulubionych

Papier toaletowy

07.03.18, 15:39
Jaki nie uczula?
Jaki się nie rwie przy minimalnej próbie użytkowania?
Jakich używacie?
Dla dzieci wilgotny sprawdza się?

U nas na razie z rossmanna, ale możę są inne

Na luzie potraktujcie, wiem, wiem, problem z rękawa na koniec dnia....
Obserwuj wątek
    • mozambique Re: Papier toaletowy 07.03.18, 15:44
      JAki nie uczula? mnie uczula jak tylko go widze w tv
      • bananananas Re: Papier toaletowy 09.03.18, 14:20
        tescowy "soft luxury white" mnie nie uczula, a długo szukalam dobrego.
    • same-old_mona Re: Papier toaletowy 07.03.18, 15:45
      Lubie lidlowy czterowarstwowy. Ale nie wiem czy nie uczula bo mnie nie uczula żaden :p
    • koronka2012 Re: Papier toaletowy 07.03.18, 15:47
      Delikatis Reginy. Gruby, wydajny smile nie muszę ciągle zmieniać rolek.
    • saszanasza Re: Papier toaletowy 07.03.18, 15:51
      Dla mnie najlepszy Rossmanowy 5 warstwowy Aluette, czy jak tam go zwą....
      Czy nie uczula? Nie mam pojecia, moja dupa jest bardzo wytrzymała.
      Dzieciakom kupuję wilgotny ale zwykły, też tej firmy, nie żaden tam pachnący.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Papier toaletowy 07.03.18, 15:55
      Polecam nawilżany z Rossmana ale zwykły, nie rumiankowy. Ma najlepszy, najbezpieczniejszy skład i dobrze się nim "operuje" tongue_out Nie wyobrażam sobie już funkcjonować bez niego.
    • mea8 Re: Papier toaletowy 07.03.18, 16:03
      U nas sprawdza sie tylko Delicatis Reginy. Czy uczula nie wiem, nasze pupy pod tym względem są mało wymagające.
    • catroux Re: Papier toaletowy 07.03.18, 16:14
      To papier może uczulać?
      Moja osobista rekomendacja to Alouette 4 lub 5 warstwowy z Rossmana albo Queen Premium z Biedry - ten drugi chyba nawet fajniejszy.
    • heheszki78 Re: Papier toaletowy 07.03.18, 16:17
      Ja kupuje Reginę impressions, bo jest gruby, miękki, wydajny i.. ma super wzór (może mam coś z głową, ale to jest ważne dla mnie wink A nawilżony z Biedy, ten dla dzieci, bo się nie rwie i jest tani.
      • capa_negra Re: Papier toaletowy 07.03.18, 19:00
        Też kupuję Reginę Impessions bo nie rozpada się i nie zostają jego drobiny w wiadomej okolicy, co dla mnie z wiecznymi podrażnieniami po brachyterapii jest kluczowe. Nawilżany mnie podrażnia, ale świetnie, jeśli jest taka potrzeba, sprawdzają się w tej roli chusteczki do higieny intymnej.
    • bialeem Re: Papier toaletowy 07.03.18, 16:36
      Ja mam zewę, której rolki można spuszczać. Jak to odkryłam, to pokochałam, bo mój (i zresztą każdy mi znany chłop z którym mieszkałam) ma problem z wyrzucaniem zużytych rolek. Nie wiem dlaczego. Newralgiczny kibelkowy kosz stoi na wyciągnięcie ręki, a on po prostu stawia te rolki obok, a te zewowe spuszcza. Głupi patent, a mi oszczędza nerwów.
      • butch_cassidy Re: Papier toaletowy 07.03.18, 16:42
        Też ten lubię.
      • frey.a86 Re: Papier toaletowy 07.03.18, 16:48
        A mój nadziewa te rolki na szczotkę toaletową... Ręce opadają, chłop czysty i porządny, sprzątać po sobie umie, a rolek do kosza nie wyrzuci, choć też ma na wyciągnięcie ręki w łazience.
        • bialeem Re: Papier toaletowy 07.03.18, 17:07
          Może to jest jakoś powiązane z chromosomami Y...
          • butch_cassidy Re: Papier toaletowy 07.03.18, 18:25
            U mnie nie wyrzuca ani mąż, ani córka, więc nie wiem... wink
            • madameblanka Re: Papier toaletowy 07.03.18, 18:39
              Kurna, myslałam że to tylko z moim chłopem cos nie tak. Rolki zostawia na mojej półce z kosmetykami czizas...
            • 89mumin Re: Papier toaletowy 07.03.18, 21:42
              Dokładam się, wiele wspólnego z płcią to chyba nie ma - też nie lubię wyrzucać tutek, chłop takoż. Ktoś to zgarnia, jak już brakuje miejsca wkoło kibelka. Obiecuję poprawę, od jutra zacznę stosować metodę męża viridiany, czyli wciskanie tutek, będzie można wyrzucać tutki jeszcze rzadziej big_grin
              • butch_cassidy Re: Papier toaletowy 08.03.18, 14:55
                big_grin
              • pitupitt Re: Papier toaletowy 09.03.18, 09:50
                Tutka tudzież tytka to po poznańsku papierowa torebka na pieczywo...
                • kk345 Re: Papier toaletowy 09.03.18, 12:05
                  Tytka, tak, tutka to rurka...
      • viridiana73 Re: Papier toaletowy 07.03.18, 18:41
        He, he, a mój chłop ściska tę starą tutkę i wkłada do środka nowej rolki papieru. I znowu, i znowu... Aż się zatka na amen; tak z pięć tutek się zmieści (jedna do drugiej, jak matrioszki).
        A co do pytania o papier: co za różnica jaki gruby papier, i tak każdy kawałek składasz na pół. Czyż nie?😉
        • ga-ti Re: Papier toaletowy 07.03.18, 18:53
          No właśnie nie zawsze wink Otóż mój m twierdzi, że ten z Rossmanna 4 warstwowy jest zły, bo pojedynczy za cienki, a złożony za gruby wink
          Kupuję 3 warstwowy, albo z Biedronki, albo z Rossmanna. A jak mam sposobność to też Reginę, taki w rumianki namalowane.
          A i nawilżany dla dzieci, przeważnie z Rossmanna, ale różne rodzaje.
          Nas nic nie uczula.

A rolki po papierze mąż ustawia na półeczce (kosz pod półeczką stoi).
          • viridiana73 Re: Papier toaletowy 07.03.18, 19:20
            No masz, widzę że jednak używanie srajtaśmy to wyższa szkoła jazdy jest😀
            • butch_cassidy Re: Papier toaletowy 08.03.18, 14:56
              Ómarłam big_grin big_grin big_grin
      • chatgris01 Re: Papier toaletowy 09.03.18, 08:25
        Rolki do spuszczania sa nieekologiczne, bo dodatkowo obciazaja oczyszczalnie sciekow, ktore i tak sa przeciazone.
        www.lefigaro.fr/conso/2014/07/19/05007-20140719ARTFIG00012-paris-declare-la-guerre-au-rouleau-de-papier-toilette-biodegradable.php
        • butch_cassidy Re: Papier toaletowy 09.03.18, 16:44
          Przydomowe też?
          • chatgris01 Re: Papier toaletowy 09.03.18, 19:32
            Domowym tez dodatkowo dowalaja zanieczyszczen do przerobu.
            "Lecz ta innowacja pozostaje absurdem ekologicznym, gdyz dorzuca zanieczyszczen do sciekow
            i przedstawia dodatkowe obciazenie do wyeliminowania przez oczyszczalnie".

Ekologiczniej wyrzucac razem z makulatura...
    • dziennik-niecodziennik Re: Papier toaletowy 07.03.18, 16:54
      A jakis uczula?... Jak ktos wrażliwy to powinien unikac zapachowych itd.
      Nie rwie sie Velvet i Queen z Biedronki.
      Uzywamy powyzszych.
      Wilgotny jest ok, o ile nie masz alergii.
    • karola2122 Re: Papier toaletowy 07.03.18, 17:11
      Carrefour 4 duże rolki ok. 7 zł. Jest lepszy, niż podobny Regina, który kupuję tylko kiedy nie chce mi się jechać do Carrefoura. Jak dla mnie najlepszy. Może są jeszcze lepsze, ale jestem zadowolona i dalej nie szukam.
    • memphis90 Re: Papier toaletowy 07.03.18, 20:12
      No tak, zamykają Almy i PiP, i nie ma gdzie kupować ekskluzywnego papieru 😁
    • magia Re: Papier toaletowy 07.03.18, 20:16
      Dwuwarstwowy Foxy Mega 12 rolek w 4.
      Nie można miekszego i wydajniejszego
      • aerra Re: Papier toaletowy 08.03.18, 13:44
        Dokładnie! Mi te grube papiery już w ogóle nie podchodzą, tylko te z mega rolek wink Co prawda Foxy się zepsuł trochę, bo mieli ładny wzorek miłorzębu, a teraz jakieś paskudne kwiatki...
        • magia Re: Papier toaletowy 10.03.18, 23:09
          Widzisz, a mi się trafiają losowo. Raz miłorząb, raz kwiatki.
    • majarzeszow Re: Papier toaletowy 07.03.18, 20:47
      kupuję firmy Kartika - bo mają we flamingi, jednorożce, duże kropy tongue_out
      • wiosennaburza1 Re: Papier toaletowy 07.03.18, 21:50
        weśśś... flamingami se .... podcierać? ja już nawet rozumiem jednorożce, ale flamingi????
        otóż nie. od dziś bojkotuję Kartikę. za flamingi.
        w temacie: rossmanowski allucośtam. jeszcze lepszy jest papier z aldi - ale ostatnio mam nie po drodze. co nie zmienia faktu , że numer jeden to ten z aldika. mnie nie uczula, dziecka nie uczula a to już sukces.
      • butch_cassidy Re: Papier toaletowy 08.03.18, 14:57
        Gdzie dostać taki? Błagam smile
        • aerra Re: Papier toaletowy 08.03.18, 16:23
          W Auchan są.
        • majarzeszow Re: Papier toaletowy 08.03.18, 16:32
          są jeszcze w B1, czyli dawny Real - bo to teraz Auchan kupił i mają tam marki auchanowskie. Zobacz sobie jeszcze ręczniki papierowe do kuchni, też mają fajne wzorki i kolory (np. cały pomarańczowy czy zielony)
          • butch_cassidy Re: Papier toaletowy 09.03.18, 00:02
            Dziękuję smile
            Ręczniki w jednorożce kupiłam niedawno w Leclercu, ale papieru nie widziałam, chyba że źle patrzyłam wink
    • chatgris01 Re: Papier toaletowy 07.03.18, 22:26
      Bialy czterowarstwowy z Lidla.
    • nowaczek1 Re: Papier toaletowy 08.03.18, 12:07
      Infinita BulkySoft - od roku używamy tylko tego i do innego już chyba nie wrócimy. Baaaardzo wydajny, a jednocześnie cienki i bardzo mocny. Fakt, że drogi, ale de facto wychodzi taniej niż kupowane wcześniej Reginy, Velvety czy inne Mole.
    • ailia Re: Papier toaletowy 08.03.18, 17:11
      Wilgotne zapychaja filtry w oczyszczalniach sciekow. Ogladalam reportaz na ten temat, straszna kasa idzie na naprawy. W niektorych budynkach zbiorcze rury tez sie tym zatykaja. Mowili w programie, ze to jest wielka sciema - bo na opakowaniach producenci napisali, ze mozna spuszczac w wc. A nie mozna.
      • czarna_kita Re: Papier toaletowy 09.03.18, 23:11
        Nie wiem, nas w życiu żaden papier nie uczulił. A mokry używamy z Rossmanna.
      • bywalec.hoteli Re: Papier toaletowy 10.03.18, 00:25
        Serio?
    • jopowa Re: Papier toaletowy 10.03.18, 00:38
      Nailepiei w rolkach
      • dagusia333 Re: Papier toaletowy 10.03.18, 09:41
        Dla mnie najlepszy Foxy w niebieskie rumianki, składany na 3 razy, grubość w sam raz.Tutki wkładam do opakowania gdy wyciągam nowe rolki.Potem wyrzucam całość z folią.
    • anette444 Re: Papier toaletowy 10.03.18, 12:39
      Kurczę, nie boli was serce przy wywalaniu rolki do klopka? Przecież to tektura, sporo papieru, powinno trafić do makulatury, niech wróci do obiegu...
      • aj.riszka Re: Papier toaletowy 10.03.18, 23:30
        Rolki po papierze toaletowym? Do kosza? U mnie, rolka nigdy nie marnuje się. Moje dziecko jest baaardzooo kreatywne i nie pozwoli mi na wyrzucenie czegoś pożytecznego wink To samo z rolkami po ręczniku papierowym.
    • bywalec.hoteli Re: Papier toaletowy 11.03.18, 23:49
      Mokry smile
    • alpepe Re: Papier toaletowy 11.03.18, 23:53
      Kauflandowski super miękki, wiem, że jest też w polskim kauflandzie. Od biedy mogę kupić ekologiczny. Wszystkie papiery zapachowe i z nadrukiem to zbędna chemia i nikt mnie nie przekona, że to nieszkodliwe dla ciała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka