Dodaj do ulubionych

dziękuję za uwagę

09.03.18, 14:04
ostatnimi wpisami co niektóre osoby uzmysłowiły mi że emama to nie jest miejsce dla kogoś kto ciężką pracą czegoś się dorobił, broń boże nie wolno powiedzieć że się ma lyz finansowy bo stado od razu takiego zje.
oczywiście nie wszystkie z Was, niektóre, ale z ostatnich dni nie one pierwsze
od dawna jakikolwiek zakup wzbudzał tu negatywne emocje i batdzo źle był komentowany (np wątek o darowaniu bluzek po 500 zl ktore mialy isc ja sprzedaz)
widzę że tu jak sie nie narzeka na wszystko dookola to sie jest tą zadrą
trzeba byc sfrustrowaną swoim dziecinstwem, z popapranymi relacjami rodzinnymi, z mezem alkoholikiem, tyrającą i podpierajscą sie nosem wąską specjalistką
a jak ktos nie ma spiny i wiedzie spokojne poukladane zycie bo tak wybral to jest obiektem drwin ze to niemozliwe nieprawda i obiektem śledztw ze a tu sie zająknęłaś ze wujek sie 20 lat temu napil na chrzcinach szwagra chrzesniaka a wiec mamy cie jednak jestes z patologii a wydajesz za malo na zycie wiec mamy cie scale nie jest tak ze nie masz spinki itd itp
żegnam
nie było miło
Obserwuj wątek
    • kozica111 Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 14:05
      Hehehe.
    • morgen_stern Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 14:06
      Znowu to przedszkole z rzucaniem zabawek? Ile wy macie, 13? Żenada.
    • joa66 Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 14:10
      kondolyza, nie kłam. Nie chodzi o żaden luz finansowy, tylko o to, że piszesz bzdury co pare osób Ci uświadomiło.
      • joa66 Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 14:12
        p.s. pisanie bzdur to pikuś, ale Ty z pozycji tych bzdur w nieprzyjemny sposób pouczasz innych jak powinni żyć.
        • milva24 Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 14:20
          A o co poszło i w którym wątku?
          • milka_milka Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 14:23
            O opiece nad seniorami.
            • joa66 Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 14:28
              I o 500 pln miesięcznie, które zdaniem autorki wystarczy na rozrywkę, spa i fitness dla 4 osobowej rodziny. Rozrywka zawiera koncerty w miejscowosciach, do których autorka dolatuje samolotem.
              • afro.ninja Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 16:06
                500 to może na kino i cztery wyjścia do knajpy.
                • pade Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 17:13
                  eee, kino z popcornem i colą dla czterech osób to 250zł
    • sumire Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 14:12
      Ojejej.
      Jak tak czytam te "odchodzące" wątaski, to się tak zastanawiam, czy ich autorki mężom też wygrażają, że odejdą po każdej różnicy zdań, jeśli byle bzdurka przeczytana na forum potrafi wywołać takie rozżalenie, że aż trzeba rzucać zabawki. Psetskole.
      • arwena_11 Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 15:18
        Nie wystawiają im walizki - a same zostają w mieszkaniu tongue_out
        • zlababa35 Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 15:20
          W mieszkaniu męża big_grin
          • arwena_11 Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 15:52
            A to nie wiesz, że można zażądać eksmisji właściciela jak stosuje przemoc? A jak ma inne zdanie niż e-matka - toż to przemoc w najczystszej postaci tongue_out
            • zlababa35 Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 16:31
              Jakby co, będę pamiętać big_grin
    • cosmetic.wipes Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 14:22
      Zaraza pożegnalna nawiedziła forum czy jaka inna cholera ?
      • milka_milka Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 14:24
        Uwaga! To jest chyba zakaźne!
      • heca7 Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 14:27
        Taka forumowa grypa wink
    • piernicola Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 14:24
      Forum nie wypomni ci spokojnego i poukładanego życia tylko wywyższanie się "patrzcie, patrzcie, jaka ja jestem lepsiejsza, mam to wszystko, bo tak wybrałam, głupie wy, że wybieracie inaczej". A śledztwa też mogą nie być od czapy (choć osobiście nie prowadzę) - zazwyczaj osoby wiodące naprawdę szczęśliwe życie nie czują potrzeby porównywania się i poprawiania sobie samopoczucia kosztem innych.
    • gryzelda71 Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 14:27
      nara
    • stillgrey Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 14:31
      Nie wiem co gorsze, czy te wątki powitalne na wszelkich forach i grupach, czy te pożegnalne. W każdym razie i jedne i drugie są równie zbędne i żenujące.
    • pani-noc Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 14:33
      To sobie idź z forum. Po co ci wątek do użalania się nad samą soba?
    • zlababa35 Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 14:44
      Trochę wybrał, trochę mu się udało, to nie jest aż tak proste i oczywiste. Niemniej zawiści, docinkow i pomniejszania cudzego majątku nie rozumiem. Co mi z tego, że komuś będzie gorzej, mnie nie będzie od tego lepiej wink.
      • joa66 Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 14:50
        Ale to nie chodziło o "pomniejszanie" cudzego majtku, tylko o strumien świadomosci autorki, która nie wie ile co kosztuje, raz opiekuje się seniorem raz nie opiekuje (w zależnosci od tezy, którą w danej chwili udowadnia), radzi innym, zeby rzucili pracę, aby opiekowac się seniorami, a tych którzy kupują w lumpeksach określa, ze kupują na "śmierdziuchach" jednocześnie pisząc, że nie lubi afiszowania się z pieniędzmi. Kompletny miszmasz różnych wersji. Ja nie oczekuję od forumek, ze będą jakoś specjalnie konsekwentne, że nie będą fantazjowały - ale tylko wtedy jeżeli nie pouczają (I to w brzydki sposób) innych.
        • zlababa35 Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 14:59
          Szczerze, to ja w takie wątki nie wchodzę - ale poczytam sobie, żeby mieć obraz wink
    • saszanasza Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 14:45
      Ja już nie mogę czytać kolejnego wątku o tym samym. Czy was wszystkie jakieś menopauzy podopadały?!
      • zlababa35 Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 15:00
        Przesilenie wiosenne wink. Pogoda szaleje, to i ludzie też.
    • semihora Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 14:57
      big_grin big_grin big_grin
    • mozambique Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 15:03
      pierowsza pozenganal sie jolka, na pare miesiecy
      wróciła po 2 godzinach smile

ty tez wrócisz
      • madi138 Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 22:31
        O nie, zaczęła Hedna. Jola była druga tongue_out
        • iwoniaw Re: dziękuję za uwagę 10.03.18, 17:13
          zaczęła Hedna. Jola była druga

Ludzie to już dziś nic szacunku dla historii nie mają. "zaczęła Hedna" - a o prekursorkach sprzed dni i tygodni oraz miesięcy to już nikt nie pamięta big_grin
    • dyzurny_troll_forum Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 15:03
      kondolyza napisała:

> nie było miło

zasłużyłaś wiec bierz:

https://img-ovh-cloud.zszywka.pl/0/0597/7590-lion-facepalm-039.jpg
      • princesswhitewolf Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 18:56
        Ladny ten lew... Na pewno chcesz jej takiego fajnego kota dawac za takie histerie? No wiesz.... To moze tez wysmaruje jakis dramatyczny watek " Odchodze i zostawiam po sobie wspomnienia" bys cos takiego ladnego mi wkleil
    • fadilla Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 16:03
      big_grin No i wszytko pokręciłaś, bo jest dokładnie na odwrót. Ale bye.
    • pade Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 16:10
      Wiesz co, może to po prostu nie jest miejsce na wpisy "ja to mam zajebiście, nie to co wy, głupie gęsi". A wszystko co piszesz jest w tym tonie. W każdym wątku musisz opisać na co Cię stać i jaki masz majątek, bez względu na to jaki jest temat.
      To brzmi po prostu żałośnie. I nie, nie zazdroszczę Ci. Trochę mi Ciebie szkoda, bo coś cobie rekompensujesz dowartościowywaniem się pieniędzmi, wspaniałymi relacjami ect. Jakbyś na siłę chciała udowodnić jaka jesteś szczęśliwa.
    • triss_merigold6 Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 16:12
      W sumie powinnam chcieć Cię przynajmniej lekko kopnąć, bo podobno to moja postawa odnośnie do opieki nad starymi ludźmi wzbudziła Twoje obrzydzenie i zainspirowała Cię do zachłystywania się własną jakże odmienną szlachetnością.
      Ale Cie nie kopnę, bo Twój rozjazd między aspiracjami, a realnymi możliwościami jest wystarczająco dotkliwy.
      • claudel6 Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 22:49
        big_grin
      • anorektycznazdzira Re: dziękuję za uwagę 10.03.18, 07:12
        big_grin
    • muchy_w_nosie Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 17:00
      Tak jak nie opowiadasz obcym spotkanym na choniku co masz, gdzie się wybierasz, tak samo w internecie należy zachować umiar.
      Jak znasz kogoś w realu, to masz świadomość, że mowienie o swoich bogatych turystycznie planach osobie, ktora akurat ma fatalną sytuacje finansowa i nie ma na chleb jest nietaktem i po prostu nie rozpływasz się nad smakiem homarow na Islandii.
    • cauliflowerpl Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 17:04
      Mam propozycję, może by założyć wątek pożegnalny i przypiąć na górze? Kto będzie chciał to się tam pożegna, nawet kilka razy, zamiast tworzyć kolejne wersje...
      • pade Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 17:12
        Bardzo dobra propozycjasmile
      • sasanka4321 Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 17:13
        >Mam propozycję, może by założyć wątek pożegnalny i przypiąć na górze? Kto będzie chciał to się tam pożegna, nawet kilka razy, zamiast tworzyć kolejne wersje...

Dobry pomysl. A pod tym watkiem powinien byc watek powitalny dla "powracajacych", zeby dwadziescia minut pozniej mogli sie i tam wpisac.
        • cauliflowerpl Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 17:16
          W zasadzie przy takim obrocie spraw to nawet przypinać nie trzeba, same się utrzymają na pierwszej stronie.
          • cauliflowerpl Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 17:24
            Może by nawet przyćmił wątek "Która godzina?" hahahaha big_grin
            • ra-sowa Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 17:48
              A może my się przebranżujemy? Ile razy można informować która jest godzina ,teraz byśmy pisały - żegnam was, albo dziękuję za uwagę. Trzeba iść z duchem czasu.
              • cauliflowerpl Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 18:00
                big_grin Ale godzina niech zostanie!
                Nowa świecka tradycja. Jestem za.
                • mid.week Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 18:11
                  Możemy podawać godzinę powitania i pożegnania. Na tej podstawie będzie można wyliczyć średni czas powstawania posta.
                  • kura17 Re: dziękuję za uwagę 10.03.18, 09:14
                    > Możemy podawać godzinę powitania i pożegnania. Na tej podstawie będzie można wyliczyć
                    > średni czas powstawania posta.

ja! ja bede liczyc!! mam na to _programy_!!!
                    • mid.week Re: dziękuję za uwagę 10.03.18, 10:09
                      Świetnie, będziesz liczyć! Tylko wybierz sobie jakąś asystentkę do pisania wyników, bo wiadomo, że kury bazgrzą pazurem i nikt się nie doczyta.
            • cosmetic.wipes Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 18:30
              To zaczynam:
              Godzina 18:30
              Żegnam was.
              A teraz witam.
              big_grin
        • 1matka-polka Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 18:39
          Żegnam.
          • 1matka-polka Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 18:50
            18.50 witam.
          • sasanka4321 Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 18:56
            Ale to nie ma byc samo zegnanie sie! W zegnaniu sie najwazniejsze jest powiadomienie reszty, ze to ich wina, ze sie zegnamy.
            • princesswhitewolf Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 18:59
              No wlasnie i koniecznie jakis dramat a nie tak sucho. nie nudzic, nie sucho tylko jakas tragedir opisywac i obraz skrzywdzonej , lzy i w ogole ambicka takiego watku powinna byc chec wywolania poczucia winy.
            • 1matka-polka Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 19:08
              Jakies zasady, warunki, jakies oczekiwania, pretensje, zirytowalas mnie, zegnam.19.03
              Ps: Moze byc?🤔
              • princesswhitewolf Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 19:20
                Nie no.... Ja rozumiem, ze jest 21 wiek i wszystkim sie spieszy ale to ma byc opera mydlana wiec ma byc darcie szat i foch. Nie zalatwiwsz tego w paru slowach. Staraj sie ale pamietaj.... bycie krolowa dramatu to SZTUKA. Ale cwicz....
                • 1matka-polka Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 19:25
                  tongue_out
          • mid.week Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 19:27
            Musisz napisać dokąd odchodzisz, dlaczego i o której wrócisz.
            • cauliflowerpl Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 19:56
              Popłakałam się big_grin
      • saszanasza Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 17:33
        cauliflowerpl napisała:

> Mam propozycję, może by założyć wątek pożegnalny i przypiąć na górze? Kto będzi
        > e chciał to się tam pożegna, nawet kilka razy, zamiast tworzyć kolejne wersje..
        > .

big_grin
      • saszanasza Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 17:37
        cauliflowerpl napisała:

> Mam propozycję, może by założyć wątek pożegnalny i przypiąć na górze? Kto będzi
        > e chciał to się tam pożegna, nawet kilka razy, zamiast tworzyć kolejne wersje..
        > .

Czekaj, czekaj....ja troszkę przeedytowałabym teoje ostatnie zdanie, żeby brzmiało tak:

"Kto będzie chciał to sie tam pożegna, nawet kilka razy, by następnie pobiec "wesoło" udzielać się w kolejnych wątkach"
        • cauliflowerpl Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 17:41
          Też dobra opcja.
          Można zrobić motto: "Tu możesz się pożegnać, porozmawiać o kłopotach z pożegnaniem, jak również podzielić pożegnaniem, które stało się Twoim udziałem."
          To ostatnie to do bicia się w piersi "to ja przyczyniłam się do odejścia X z ematki".
          • pade Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 17:47
            big_grin
          • lady-z-gaga Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 17:53
            big_grin
          • black.emma Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 18:45
            😂
          • princesswhitewolf Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 19:01
            Proponuje nazwe watku
            Dramatowyje Pozegnalne
            albo
            Foch Pozegnalny
            albo bardziej formalnie:
            Kronika Pozegnan Dramatycznych
            • mid.week Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 19:10
              głosuję za kroniką.
            • pani-noc Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 19:17
              Kronika pożegnań. I dodatkowo kronika powrotów pofochowych big_grin
      • mid.week Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 17:56
        Wątek do żegnania to mi się tak trochę kościelnie kojarzy. Zaraz będzie raban "dlaczego ateistki się żegnają!?!" A ateistki zaczną udowadniać, że już najstarsi wikingowie wykonywali taki gest i pełnił on funkcję drogowskazu - idż w prawo, lewo, w górą i dół, a potem plask na ziemię.
        • princesswhitewolf Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 19:03
          Jestem za umozliwieniem ateistkom utworzenia watku Nicosc Pozegnan. Albo rozpaczliwe: Odejscie bez Boga
        • black.emma Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 19:03
          A to nie było najpierw góra-dół, potem prawo-lewo?
          • mid.week Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 19:10
            nie wiem, nigdy tego nie robiłam.
            • claudel6 Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 22:54
              lol big_grin
          • chatgris01 Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 19:13
            black.emma napisała:

> A to nie było najpierw góra-dół, potem prawo-lewo?

W kosciolach wschodnich, w rzymskim katolicyzmie lewo-prawo.
            • iwoniaw Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 19:24
              W jakich kościołach wschodnich, ona pisała o starożytnych wikingach - żegnają się, żegnają, a pojęcia o kradzieży symboli żadnego wink
              • chatgris01 Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 22:24
                Black.emma tez pisala o starozytnych Wikingach?
                A to nie wiem, faktycznie, jak oni sie zegnali big_grin
                • mid.week Re: dziękuję za uwagę 10.03.18, 10:11
                  O jeśli pytanie było o zwyczaje wikingów to oczywiście robili dokładnie tak jak napisałam. Znam się na tym, mój dziadek był wikingiem.
        • zla.m Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 19:12
          😁 albo "nie żegnamy się ale chcemy wysłać dziubdziusia do komunii, jak to załatwić"
          • iwoniaw Przez Was płaczę :-D 09.03.18, 19:23
            Żegnam zatem big_grin
            • anika772 Re: Przez Was płaczę :-D 09.03.18, 19:44
              Uwielbiam Wassmile
              Idę się rozejrzeć po wątkach, czy nie jestem przez kogoś prowokowana do pożegnania się.
    • zla.m Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 19:09
      Jest jakis konkurs na największą drama queen albo casting do filmu "Długie pozegnanie" czy inne "Pożegnanie z Marią" i dziewczyny trenują?
    • zla.m Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 19:09
      Jest jakis konkurs na największą drama queen albo casting do filmu "Długie pozegnanie" czy inne "Pożegnanie z Marią" i dziewczyny trenują?
      • mid.week Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 19:23
        Ale, że forumki mają grać w tych filmach? No nie wiem, tutaj każda ukrywa się i ceni prywatność...
        Ale w TVN powinni pomyśleć nad "Pożegnaniem z gwiazdami" Kolejni celebryci żegnają się i odchodzą. To byłby mój ulubiony program big_grin

Na forum mógłby mieć powodzenie konkurs na najbardziej spektakularne odejście. Już widzę lawinę pożegnań. np znad klozetu - "s...m na was", wpis bez treści - "nie chce mi się z wami gadać". Wierzę w kreatywność.
        • pade Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 19:28
          Dobrebig_grin
        • cauliflowerpl Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 19:58
          Jakby zaprosić publiczność to może nawet by się bili jak u Springera!
    • kota_marcowa Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 19:27
      Ojej!! Kolejny foszek big_grin znaczy !!!!! (oburzenie)
    • claudel6 Re: dziękuję za uwagę 09.03.18, 22:44
      >a jak ktos nie ma spiny i wiedzie spokojne poukladane zycie bo tak wybral

ale bogactwo nie jest wyborem. gdyby było, wszyscy bylibysmy bogaci.
    • mondovi Re: dziękuję za uwagę 10.03.18, 00:54
      Jeśli ktoś nie ma spiny, nie zakłada wątków np. "dziękuję za uwagę" na internetowym forum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka