Dodaj do ulubionych

sukienka przez internet

03.04.18, 14:29
wiem, że wiele z was kupuje. Z sił już opadam, bo muszę odesłać kolejną sukienkę (na szczęście wiadomo skąd więc bez kosztów, ale niestety wcześniej odesłałam już 3, płacąc za wysyłkę zwrotną). Sukienki dalej nie mam, frustracja coraz większa, czas zaczyna naglić.
Potrzebuję sukienki na komunię dla matki dziecka (kobieta po 30-stce, rozmiar 38, lubiąca prostotę i sukienki raczej przy ciele) i dla matki chrzestnej (czyli mnie, sporo po 40-stce, rozmiar 40, figura klepsydry z niestety sporym biustem, którego producenci sukienek nie przewidują-tak wiem, jest biu biu, ale nic tam nie znalazlam).
Znacie może jakies sklepy internetowe (koniecznie dostawa z Pl) z ładnymi, dobrymi gatunkowo sukienkami (bo odsylane przez nas byly na zdjeciu super, ale po przyjezdzie zwykle made in china się okazywały), najlepiej polskimi wytwórcami, które nas cenowo nie zabiją (max przewiduję 350-400 zl). Stacjonarne sklepy odpadają, bo raz że brak czasu (matka dziecka z maluchem na stanie), a dwa żadnych ciekawych sklepów w okolicy, oprócz znanych sieciówek, które traktuję jako ostateczność.
Obserwuj wątek
    • kouda Re: sukienka przez internet 03.04.18, 14:35
      nie wierze w sukienki przez internet
      mam bardzo latwą do ubrania figurę
      a mimo to musz obmierzyc zanim trafie
      nie mozecie jednej soboty na to przeznaczyc?
      i polatac po centrum handlowym, a dzieciaka sprzedac tacie - przyjemne z pozytecznym smile
      • mozambique Re: sukienka przez internet 03.04.18, 14:42
        czemu soboty ? moze u nich CH pracują w niedzielę?
      • troompka Re: sukienka przez internet 03.04.18, 14:45
        tata za granicą, dziadkowie w sporej odległości, wyprawa z dzieckiem nie ma szans powodzenia. Centum handlowe w naszej okolicy ma tylko sieciówki, gdzie jakośc sukienek tez nie jest powalająca. Ale jest to jakieś wyjście i pewnie jak nam sie nie uda kupic czegos online, to sie wybierzemy. Kurcze, tyle ludzi kupuje ubranie przez internet......może po prostu szukam na niewłasciwych stronach.
        • juuuu7 Re: sukienka przez internet 03.04.18, 14:51
          Zalando.
          • troompka Re: sukienka przez internet 03.04.18, 14:55
            stamtąd też zamawiałam, ale takie na które mówie, wow, są poza przyjetym limitem. Zamowilam bez efektu wow, ale okazaly sie gatunkowo marne.
            • werdipurke Re: sukienka przez internet 03.04.18, 16:21
              dawanda, juz pisalam.
              podstawa to dobry materiał plus opis szczegółowy wymiarów (biust).
    • werdipurke Re: sukienka przez internet 03.04.18, 14:42
      ale to nie patrzylyscie na material? ani na tabele rozmiarow? że aż takiego pecha mialyscie?
      ja mimo duzego biustu nie mam problemow z zamawianiem sukienek przez internet bo wiem co mi sluzy, wiem w jakich fasonach wygladam dobrze, unikam sukienek typu ciocia-klocia czyli sztywne,bez elastanu,z poliestru i z podszewkami... kupuje bawelny, wiskozy, lniane, zaleznie od okazji oczywiscie.
      sprobuj na dawandzie-wybor bardzo duzy, szyte na zamowienie, mozesz w komentarzu dołączyć swoje rozmiary dla pewnosci.

a zalinkuj te co zamowilyscie i byly beznadziejne
      • troompka Re: sukienka przez internet 03.04.18, 14:54
        ostatnio zamawialysmy stad:
        modbis.pl/product-pol-14263-Sukienka-damska-14263-granatowa-kreacja-z-koronkowymi-rekawami.html
        sukienka ładna, ale mocno obciskająca, widać każdą fałdkę.
        ja zamówilam takie jak nizej, ale tradycyjnie biust nie wlazł
        modbis.pl/product-pol-15132-Sukienka-wyszczuplajaca-talie-Ormina-V-popielata-kreacja-kopertowa.html
        modbis.pl/product-pol-14804-Rozkloszowana-sukienka-z-modnym-kolnierzem-14804-elegancka-kreacja-z-paskiem.html
        • ichi51e Re: sukienka przez internet 03.04.18, 16:05
          Czyli szukasz czegos do 300zeta (+/-)? Showroom moze?
        • werdipurke Re: sukienka przez internet 03.04.18, 16:20
          poliester... jako podstawa w składzie. czyli tak jak pisałam. to nie miało prawa się udać.
          poza tym ostatnia sukienka czyli ta bordo na duzy biust? dziwię się że taką wybrałaś...
          a wogóle znałyście ten sklep wcześniej? najlepiej kupować w przetestowanym sklepie...
        • werdipurke Re: sukienka przez internet 03.04.18, 16:22
          wg mnie problem polega na tym że nie znałyście rozmiarówki tego sklepu i po prostu zamówiłyście za małe...
          • werdipurke Re: sukienka przez internet 03.04.18, 16:23
            a skoro tak, to czemu odsyłając po prostu nie zamówiłyście większego rozmiaru? bo zakładam że sukienki Wam sie podobały...
            • troompka Re: sukienka przez internet 03.04.18, 21:42
              Odp za siebie. Patrzac na tabele rozmiarow musialabym kupic kombinacje rozmiarow gdzie gora bylaby 42 czy 44 talia 38 ibiodra 40. Myslalam ze dodatek elastycznej tkaniny pomiesci nadmiar gory a reszta bedzie ok ale niestety rozwala sie wszystko u gory i wyglada slabo. Zreszta z opisow widze ze chyba maja problem z rozmiarowka bo duzo opinii o nietrafionych rozmiarach.
              • werdipurke Re: sukienka przez internet 03.04.18, 22:04
                no wlasnie, jesli nie znam slepu to podpieram sie opiniami. przy takich o nietrafionych rozmiarach to chyba bym nie zamawiała...
    • kkalipso Re: sukienka przez internet 03.04.18, 14:55
      Dlaczego akurat sukienki? Też właśnie latam po sklepach bo za chwilę komunia córki i wybrałam bluzkę i spodnie ze sklepu którym ematka gardzi. Właściwie to sukienkę też ale nie wiem czy nie oddać albo szukać dalej bo przyszło mi do głowy że może po kościele wrócilibyśmy do domu na sekundę się przebrać i wtedy te spodnie i bluzkę bym włożyła. Tak czy inaczej szukanie i zamawianie w necie to dla mnie strata czasu. Nie ma to jak przymierzyć.
    • milka_milka Re: sukienka przez internet 03.04.18, 14:57
      Zalando. Kupiłam masę sukienek, część była dobra inne odesłałam. Ale tam jest duży wybór i fasonów i wzorów. W razie czego bez problemu oddasz.
      Nie znoszę sklepów stacjonarnych.
    • pade Re: sukienka przez internet 03.04.18, 14:57
      Musi być sukienka? Bo czasem są fajne zestawy żakiet plus spódnica. Miałam taki z H&M, całkiem ładny i inny lniany, ale firma już nie istnieje.
      Tatuum ma np. różowy żakiet i spódnicę.
      • bergamotka77 Re: sukienka przez internet 03.04.18, 15:59
        Fajne sa też eleganckie kombinezony. Ja w nich wyglądam najlepiej.
        • bergamotka77 Re: sukienka przez internet 03.04.18, 16:01
          Kupuję na zalando, answear.com czasem domodi.pl.
        • domowapani Re: sukienka przez internet 03.04.18, 17:45
          ja też wyglądam świetnie w kombinezonach. niestety kombinezon z zasady działa odstręczająco na mojego małżonka . z tego co wiem, to działa tak na większość męskiego społeczeństwa. to jakby nieco zmniejszyło mój entuzjazm dla kombinezonu. oraz problematyczność w użytkowaniu toalety big_grin
          • ga-ti Re: sukienka przez internet 03.04.18, 22:51
            A to na Pierwszej Komunii swego dziecka trzeba podniecać swego męża? I jeszcze większość męskiego społeczeństwa? Łoł.
            • domowapani Re: sukienka przez internet 04.04.18, 16:01
              Między odstreczaniem a podniecaniem jest jeszcze sporo przestrzeni... Ale może ja się nie znam...
          • bergamotka77 Re: sukienka przez internet 04.04.18, 21:17
            Coś za coś wink Mojemu się podobam i mojej mamie też a jest dość krytyczna wink Wyglądam seksownie, ale z pazurem. Do sukienek mam za słabe nogi dlatego w kombinezonie wydaje się zgrabniejsza niz w rzeczywistości bo jestem dość proporcjonalna - równomiernie sadelko rozłożone wink Kurczę gdybym schudła byłam całkiem niezła na swój wiek smile Brak mi zapału po tej długiej zimie i nie mam czasu na fitness. Zarobiona jestem. Moja kuzynka wystąpiła na komunii swojego dzuecka w czerwonym kombinezonie zary i wyglądała pięknie - z klasą i atrakcyjnie zarazem.
            • kura17 Re: sukienka przez internet 04.04.18, 21:41
              dziewczyny, pokazcie jakie kombinezony macie ... ja sam pomysl _uwielbiam_, ale nie moge na siebie nic znalezc (mam jeden, kiedys nawet linkowalam na forum, a chcialabym duzo wiecej...). mierze kazdy fajny, ktory znajde, ale ja mam duzy biust (70G/GG) i on podciaga kombinezon do gory i reszta jest "za krotka" - wrzyna mi sie miedzy nogi i wyglada to fatalnie ... mam wrazenie, ze te kombinezony na niskie osoby sa uncertain

tak jak napisano wyzej - kombinezon kojarzy mi sie z ciuchem z pazurem, a takie lubie smile
              • bergamotka77 Re: sukienka przez internet 04.04.18, 22:23
                No ja mam tylko 165 cm i biust średni więc by się zgadzało kura. Kombinezony mam różne - Zary, Promodu i inne.
                • kura17 Re: sukienka przez internet 04.04.18, 22:33
                  no moj jedyny ukochany kombinezon jest z promodu wlasnie ... bede szukac dalej!
                  • johanka79 Re: sukienka przez internet 04.04.18, 22:37
                    Kombinezony
                    shop.mango.com/pl/kobieta/kombinezony-d%C5%82ugie/kombinezon-zak%C5%82adany-dekolt_21097694.html?c=02&n=1&s=prendas.familia;34
    • domowapani Re: sukienka przez internet 03.04.18, 17:43
      a nie myślałaś o spódnicy i bluzce?
      przy figurze klepsydry i zamiłowaniu do "przy ciele" to chyba lepsza opcja, bo możesz ołówkową spódniczkę połączyć z elegancką koszulą i wyjdzie z klasą, przy czym unikniesz problemu z dopasowaniem wymiarów biust talia biodra.
      do tego możesz poszaleć ze stylem.
      lubisz rokowo, to bierzesz skórzaną ołówkową spódnicę do / za kolano, białą koszulową bluzkę i jakąś torebkę z łańcuchem / ćwiekami
      wolisz na pańciowato - ołówkowa wełniana spódnica za kolano i grzeczna koszula ze stójką, do tego lakierowana kopertówka, szpilki
      preferujesz na bogato - ołówkowa spódnica ze złoconego żakardu a'la versace, biała koszula rozpięta dość głęboko, czarne szpilki z ćwiekami i czerwona torebka wink (łodżizys)
      niestety na chwilę obecną, przynajmniej do września 2018 nie polecę Ci żadnej porządnej firmy szyjącej dla różnych typów sylwetek.
      • troompka Re: sukienka przez internet 03.04.18, 21:37
        Brzmi super. Ale kupujac sukienke wybieram tylko raz i mam z glowy gore i dol. Zreszta ja lubie sukienki. Mam ich sporo tylko w wersji biurowej lub sportowej od ktorych wymaga sie mniej niz od wer.eleganckiej. zobacze jeszcze mango i dawande.
        • taki-sobie-nick Re: sukienka przez internet 03.04.18, 21:49
          troompka napisała:

> Brzmi super. Ale kupujac sukienke wybieram tylko raz i mam z glowy gore i dol.

Ale producenci nie przewidują faktu, że można mieć górę w jednym rozmiarze, a dół w innym, więc z głowy masz tylko teoretycznie.

Nie macie tam dobrej krawcowej i sklepu z materiałami?
      • jolie Re: sukienka przez internet 04.04.18, 13:35
        Matka chrzestna ubrana na rockowo, w skórę i ćwieki? Dla mnie - chory pomysł, uważam, że na komunii dziecka można sobie darować wyrażanie siebie. To dziecko jest w tym dniu najważniejsze.
        • domowapani Re: sukienka przez internet 04.04.18, 15:32
          Skórzana spódnica to klasyka. Ćwiek cwiekowi nie równy smile
          Jak ktoś ma styl, to dopasuje swój własny styl do okazji. I będzie wyglądać stosownie.
          Jak dla mnie najbardziej rażą przykro takie kiecunie w pastelowych kolorach, uszyte z koła, co powoduje dodatkowo komiczny efekt przy jakichkolwiek manewrach, do tego biały żakiet i czarne szpilki do rajstop nude.
          Przy tym cwieki to naprawdę małe miki smile
        • domowapani Re: sukienka przez internet 04.04.18, 15:35
          i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/10/09/1412850224152_wps_23_Mandatory_Credit_Photo_by.jpg
          Proszę masz cwieki na pasku i skórzana spódnice. No strasznie, co? wink
          encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTV2lmhCqhNTF2CK0nElyMHx59ZmYydMIXemR3DUKc3rWvskyyQBA
          Skórzana spódnica i panterkowe szpilki - też masakra wink
          • jolie Re: sukienka przez internet 04.04.18, 17:30
            Obydwa zestawy nie nadają się imo dla matki chrzestnej. Nie ubrałabym się tak ani jako chrzestna, ani jako matka dziecka komunijnego. Wolę już tę pastelową sukienkę z koła, jeśli kobieta ma do tego figurę.
            • domowapani Re: sukienka przez internet 05.04.18, 08:08
              Jolie, wybacz ale nie dziwi mnie jakoś, że pomysł z pastelowa sukienka z koła wydaje ci się stosowniejszy wink
          • kkalipso Re: sukienka przez internet 04.04.18, 17:54
            No chyba nie na komunię w tym?
            • werdipurke Re: sukienka przez internet 04.04.18, 18:24
              zestawy te ze skorzaną spodnicą bardzo mi się podobają, są eleganckie (czern+biala bluzka), jest to jakis styl a nie slodko-pierdzace sukienki w kolorze majtkowego błękitu z dolem z ksztaltu kola.
              obawialabym sie tylko czy nie bedzie zbyt gorąco-pocąco w tej skorze w maju
              • kkalipso Re: sukienka przez internet 04.04.18, 19:00
                W sam raz na biznesowe spotkanie albo do pracy ....
                • jolie Re: sukienka przez internet 04.04.18, 20:01
                  Dla mnie również, pasuje na komunię jak kwiatek do kożucha. A pastele (niekoniecznie błękit) też mogą być eleganckie, chodzenie wszędzie w czerni jest imo dziwaczne.
                • nuta15 Re: sukienka przez internet 04.04.18, 20:05
                  Pomysł na zestaw spódnicy z bluzką jest bardzo fajny, tym bardziej, że masz problemy ze znalezieniem sukienki, w której góra pasuje do dołu. Zobacz na te "komunijne" stylizacje
                  avanti24.pl/Magazyn/1,150458,20008346,jak-sie-ubrac-na-komunie-stylizacje-dla-mam.html
                  Trzeci zestaw plisowana spódnica z białą kopertową koszulą jest elegancki, modny, ale nie sztywny jak te wszystkie sukienki etui, idealny dla klepsydry. Spódnica może też być w kwiaty. Albo jak w pierwszym ze stawie zamiast spodni gładka ołówkowa spódnica, bluzka kopertowa w kwiaty, żakiet podkreślający talię.
                • domowapani Re: sukienka przez internet 05.04.18, 08:07
                  Akurat na biznesowe spotkanie butów w panterke bym nie założyła. Spódnica skórzana też raczej nie bardzo, ale zależy kto jakie biznesy prowadzi.
                  • kkalipso Re: sukienka przez internet 05.04.18, 15:37
                    Toż wyżej twierdzisz że to klasyk a tu nagle na komunię pasuje a do pracy już nie. Nie zwróciłam uwagi że buty na drugim zdjęciu to panterka tak czy siak obie stylizacje są pomyłką do kościoła dla matki dziecka.
                    • domowapani Re: sukienka przez internet 05.04.18, 17:52
                      ponieważ?
                    • domowapani Re: sukienka przez internet 05.04.18, 18:01
                      tzn. dlaczego uważasz, że to pomyłka do kościoła?
                      do pracy skórzana spódnica jest zbyt ryzykowna. w sytuacji prywatnej imprezy już nie. komunia to impreza. kościelna ale impreza i jeśli to krótkie przyjęcie w południe, to bardziej pasuje biała koszula i czarna spódnica - w swoich propozycjach, już bez linkowania podałam też zwykłą wełnianą spódnicę ołówkową jako alternatywę dla bardziej zachowawczych pań, niż różowa sukienka rodem z wesela.

• kura17 Re: sukienka przez internet 04.04.18, 21:49
                zgadzam sie - rockowo/skorzane pomysly bardzo do mnie przemawiaja smile
                • kkalipso Re: sukienka przez internet 04.04.18, 22:18
                  Kuro mowa tu o południu, komunii świętej, wiośnie, rodzinnym spędzie - taka "stylizacja" nie pasuje moim zdaniem. Sama na przekór, po obejrzeniu w czym mamy ubrane są przy pierwszej komunii św. na YT zdecydowałam że ja tak nie chcę, ale żeby w skóry wskoczyć to już lekka przesadatongue_out
              • taki-sobie-nick Re: sukienka przez internet 04.04.18, 22:26
                werdipurke napisał(a):

> zestawy te ze skorzaną spodnicą bardzo mi się podobają, są eleganckie (czern+bi
                > ala bluzka), jest to jakis styl

Istnieją sytuacje, kiedy dopasowanie się do okazji jest ważniejsze niż styl.
                • kura17 Re: sukienka przez internet 04.04.18, 22:37
                  > Istnieją sytuacje, kiedy dopasowanie się do okazji jest ważniejsze niż styl.

te zestawy, ktore zalinkowala DomowaPani to akurat do bardzo wielu sytuacji by sie nadawaly, wedlug mnie na komunie tez
                • jolie Re: sukienka przez internet 04.04.18, 22:41
                  Uważam tak samo. A to podkreślanie własnego stylu i oryginalności w czasie komunii- dla mnie słabe. To ja już wolę, żeby było nudno i poprawnie.
                • werdipurke Re: sukienka przez internet 04.04.18, 23:01
                  ale niby dlaczego uwazasz ze te stylizacje to niedopasowanie do sytuacji?
                  • domowapani Re: sukienka przez internet 05.04.18, 08:11
                    Bo dla niej biała bluzka i czarna spódnica są zbyt odważne i woli brzoskwiniowa sukieneczke podfruwajke i biały żakiecik.
                    Byle nie pokazać, że ma się styl, bo by się jeszcze komunia nie przyjęła.
                    • miss_fahrenheit Re: sukienka przez internet 05.04.18, 08:45
                      domowapani napisał(a):

> Byle nie pokazać, że ma się styl, bo by się jeszcze komunia nie przyjęła.

Albo po prostu preferuje stonowaną elegancję, ponieważ głównym bohaterem tej okazji jest dziecko przyjmujące komunię, a nie dorosły, który akurat musi koniecznie zaprezentować "swój styl". Kwestia podejścia.
                      • pade Re: sukienka przez internet 05.04.18, 09:33
                        Swój styl to albo się ma albo nie ma. Najczęściej to drugie maskuje się mundurkami na daną okazję, a na co dzień wygląda to jak "spadło na mnie z szafy więc nałożyłam".
                        • kura17 Re: sukienka przez internet 05.04.18, 09:36
                          > Swój styl to albo się ma albo nie ma. Najczęściej to drugie maskuje się mundurkami na daną
                          > okazję, a na co dzień wygląda to jak "spadło na mnie z szafy więc nałożyłam".

o to, chyba ja jestem tym drugim przypadkiem, bo bardzo czesto mam wrazenie, ze wygladam dokladnie tak, jak ostatnie wyraznie big_grin
                          • pade Re: sukienka przez internet 05.04.18, 09:39
                            big_grin
                        • domowapani Re: sukienka przez internet 05.04.18, 10:14
                          Aaaameeeeen 🙏👍
                        • miss_fahrenheit Re: sukienka przez internet 05.04.18, 10:29
                          pade napisała:

> Swój styl to albo się ma albo nie ma. Najczęściej to drugie maskuje się mundurk
                          > ami na daną okazję, a na co dzień wygląda to jak "spadło na mnie z szafy więc n
                          > ałożyłam".

Myślę, że "mundurek na daną okazję", cokolwiek to znaczy, może być czasem lepszym rozwiązaniem, niż tzw. "swój styl" smile A najlepiej mieć swój styl i jednocześnie umieć go pokazać w zależności od okazji - unika się wtedy opozycji mundurek/brak stylu - brak klasy.
                          • kura17 Re: sukienka przez internet 05.04.18, 10:39
                            > A najlepiej mieć swój styl i jednocześnie umieć go pokazać w zależności od okazji - unika się
                            > wtedy opozycji mundurek/brak stylu - brak klasy.

naprawde uwazasz zalinkowane przez DomowaPania 2 stylizacje (z odpowiednimi butami) za "brak klasy" i/lub niedostosowanie do okazji? rozmawiamy o konkretnych przykladach.
                            • miss_fahrenheit Re: sukienka przez internet 05.04.18, 10:48
                              Rozmawiamy o tym, że pastele to brak stylu. Oczywiście biorę pod uwagę fakt, że ktoś może fatalnie wyglądać w pastelach, ale to nie znaczy, że to nuda i bezstylowość. Zalinkowane stylizacje akurat mi się podobają, ale raczej nie na taką okazję, jak komunia. Brak klasy to raczej próba zwrócenia na siebie uwagi za wszelką cenę - coś jak dyskusje o strojach na wesele, brakiem klasy jest wystąpienie w stroju mającym odwrócić uwagę od panny młodej. Zresztą, mówiąc szczerze, niech każdy nosi to, w czym mu wygodnie, ale jeśli przyznaje sobie prawo do oceniania innych, musi też liczyć się z cudzą oceną.
                              • kura17 Re: sukienka przez internet 05.04.18, 10:55
                                no widzisz, ja mam wrazenie, ze o czyms innym rozmawiamy wink
                                nie mam zdania o pastelach (poza tym, ze mnie w nich fatalnie), jednak zdraznilo mnie wsiadanie na stylizacje odmienne od tychze pasteli ... zwlaszcza, ze 2 razy widzialam na wlasne oczy, jak te "inne" stonowane stylizacje wygladaja w praktyce ... owszem, byly pastele, ale na ogol bardzo krotkie, bardzo wydekoltowane, obcisle, wszytko razem ...
                                • miss_fahrenheit Re: sukienka przez internet 05.04.18, 11:14
                                  Nie ma obowiązku chodzenia w pastelach wink Możliwe, że rozbieżność opinii faktycznie wynika z odmiennych doświadczeń. Jeśli ktoś zakłada, dajmy na to, koronkową prześwitującą sukienkę mini z olbrzymim dekoltem, to faktycznie, żaden kolor, pastel czy nie, nie uratuje takiej stylizacji.
                                  • kura17 Re: sukienka przez internet 05.04.18, 11:16
                                    > Jeśli ktoś zakłada, dajmy na to, koronkową prześwitującą sukienkę mini z olbrzymim dekoltem,
                                    > to faktycznie, żaden kolor, pastel czy nie, nie uratuje takiej stylizacji.

... chyba, ze dlugi czarny skorzany plaszcz i glany tongue_out
                                    • domowapani Re: sukienka przez internet 05.04.18, 11:18
                                      Bikery! Bikery ratują wszystko! wink A latem białe trampki wink
                                    • miss_fahrenheit Re: sukienka przez internet 05.04.18, 11:28
                                      kura17 napisała:

> > to faktycznie, żaden kolor, pastel czy nie, nie uratuje takiej stylizacji

> ... chyba, ze dlugi czarny skorzany plaszcz i glany tongue_out

No, długi skórzany płaszcz ratuje wszystko, co do tego nie ma wątpliwości wink
                                      • kura17 Re: sukienka przez internet 05.04.18, 11:41
                                        > No, długi skórzany płaszcz ratuje wszystko, co do tego nie ma wątpliwości wink

ostatnio w autobusie widzialam kobiete ubrana dosc "rockowo" i wlasnie w takim idealnym plaszczu ... a potem zobaczylam buzie uncertain nie wiem, czy byla chora, czy co, ale cala twarz byla jakby napuchnieta, obrzmiala, w bardzo dziwnym nienaturalnym brazowym kolorze ... az mi sie smutno zrobilo, bo widac, ze albo jakas choroba, albo powazne manipulacje przy twarzy ...
                              • domowapani Re: sukienka przez internet 05.04.18, 11:03
                                Jakimś dziwnym przypadkiem nie widuje wielu stylizacji pastelowych w takim wydaniu:
                                bi.gazeta.pl/im/06/8e/14/z21554694O,Jak-sie-ubrac-na-komunie.jpg
                                Tylko w takim:
                                lb5.dstatic.pl/images/21372874/I250x250.jpg

I myślę, że o takiej sukieneczce myśli Jolie wink
                                • miss_fahrenheit Re: sukienka przez internet 05.04.18, 11:22
                                  domowapani napisał(a):

> Jakimś dziwnym przypadkiem nie widuje wielu stylizacji pastelowych w takim wyda
                                  > niu:
                                  > bi.gazeta.pl/im/06/8e/14/z21554694O,Jak-sie-ubrac-na-komunie.jpg
                                  > Tylko w takim:
                                  > lb5.dstatic.pl/images/21372874/I250x250.jpg

Stąd może różnice w ocenie, bo ja myśląc o pastelach i stonowanej elegancji raczej wyobrażałam sobie coś bliższego pierwszej wersji.

> I myślę, że o takiej sukieneczce myśli Jolie wink

Tego nie wiadomo, chyba, że przegapiłam gdzieś linka z proponowaną stylizacją.
                                  • domowapani Re: sukienka przez internet 05.04.18, 11:46
                                    Była mowa o przykrotkiej sukienusi z koła wink
                                    • miss_fahrenheit Re: sukienka przez internet 05.04.18, 12:15
                                      O pastelowej rozkloszowanej sukience, niekoniecznie przykrótkiej. To może być coś np. bardziej w tym stylu: https://cdn.shoplo.com/0986/products/th1024/a8at/158427-m327-pink-1.jpg
                                      • miss_fahrenheit Re: sukienka przez internet 05.04.18, 12:15
                                        Auć, przepraszam za zbyt duży obrazek, to niechcący.
                                      • domowapani Re: sukienka przez internet 05.04.18, 12:30
                                        4 cm dłuższa i byłaby super.
                              • kura17 Re: sukienka przez internet 05.04.18, 11:09
                                > Zalinkowane stylizacje akurat mi się podobają, ale raczej nie na taką okazję, jak komunia.

no widzisz, a dla mnie sa jak najbardziej poprawne i stonowane, wrecz eleganckie przez ta bialo-czarnosc, i z delikatnym pazurem dzieki skorze. chetnie bym sie tak ubrala, ale u mnie nie da rady z biala gora (przynajmniej do tej pory nie znalazlam tej odpowiedniej bialej gory), a z ciemna gora juz zaczyna sie wlasnie zbyt awangardowo, jak na komunie, robic ...
                                • kura17 Re: sukienka przez internet 05.04.18, 11:13
                                  aha i uwazam, ze wsrod "mojej" grupy komunijnej to wyroznianie sie jest akurat dobre, LOL
                                  i nie uwazam, ze konsekwentne noszenie swojego stylu jest sposobem na "pokazanie sie", czy wyroznianiem sie na sile.
                                • gaga-sie Re: sukienka przez internet 05.04.18, 19:15
                                  Teraz jeszcze pytanie, czy to skóra, czy dermoszpanka.
                      • domowapani Re: sukienka przez internet 05.04.18, 09:49
                        Jeżeli biała koszula i czarna spódnica to mniej STONOWANA elegancja, niż różowe sukienusie, to ja dziękuję za dyskusje.
                        • miss_fahrenheit Re: sukienka przez internet 05.04.18, 10:30
                          Pastele, skoro już mowa o pastelach, to dla ciebie wyłącznie "różowe sukienusie"? Faktycznie, to chyba kończy dyskusję.
                          • domowapani Re: sukienka przez internet 05.04.18, 10:54
                            Mówimy o brzoskwiniowej sukienusi z koła, bo Jolie oznajmiła że wg niej taka sukienusia jest b stosowna, niż zalinkowane przeze mnie propozycje.
                            • miss_fahrenheit Re: sukienka przez internet 05.04.18, 10:56
                              Brzoskwiniowa sukienusia z koła może oznaczać wszystko i wyglądać różnie - od szmatki po elegancką kreację.
                              • domowapani Re: sukienka przez internet 05.04.18, 11:04
                                Oczywiście, ale zakładam że ktoś dla kogo klasyka jest nieteges , preferuje styl taki:
                                lb5.dstatic.pl/images/21372874/I250x250.jpg
                            • jolie Re: sukienka przez internet 05.04.18, 12:51
                              Po pierwsze - zejdź ze mnie. Po drugie - nigdzie nie wkeiłam, co rozumiem pod pojęciem 'brzoskwiniowej sukienki z koła odpowiedniej na komunię' (i nie mam zamiaru tego robić). I powtarzam -dla mnie nie jesteś żadnym autorytetem w kwestiach mody, stylu, a przede wszystkim dobierania stroju do okazji. I co mi zrobisz?
                              • domowapani Re: sukienka przez internet 05.04.18, 15:07
                                Ale no weeez nie bądź taka... Pokaż co ci się podoba na te okazję... Może coś popatrzę, bo mam w majusmile
                                • jolie Re: sukienka przez internet 05.04.18, 17:46
                                  Przecież Twój wybór to skórzana spódnica oraz rozcięta głęboko biała bluzka koszulowa - same Twoim zdaniem klasyki, zatem o co chodzi? A poza tym - komunia dziecka to doskonała okazja na prezentację swojego stylu, o czymś zapomniałam?
                                  • domowapani Re: sukienka przez internet 05.04.18, 18:09
                                    Mój? To moja propozycja dla autorki wątku, która ma problem z kupnem dopasowanej sukienki, z powodu dużej różnicy w obwodach biust talia biodra.
                                    ja jeszcze nie mam wybranego ubrania ...
                                    no nie bądź taka... pokaż coś fajnego....

ps. koszula ma to do siebie, że można ją rozpiąć do pępka i zapiąć pod szyję wink
                                    • jolie Re: sukienka przez internet 05.04.18, 18:15
                                      Fajną sukienkę pokazała Miss, na 100% nie dla mnie ze względu na fason, ale uważam, że na komunię jest ok. Poza tym - eot.
                                      • domowapani Re: sukienka przez internet 05.04.18, 18:16
                                        smile no jest jest.... eot
                    • jolie Re: sukienka przez internet 05.04.18, 09:29
                      Tak, oczywiście, zbyt odważne, Ty za to jesteś taka oryginalna i odważna, ikona mody i wyrocznia stylu. Na 100% nie skorzystałabym z Twoich rad.
                      • kura17 Re: sukienka przez internet 05.04.18, 09:35
                        no widzisz, a ja bym skorzystala - ludzie sa rozni ... i maja (bardzo) rozne gusty i (bardzo) rozne podejscie do tego, co jest odpowiednie i co wypada, a co nie. opisalam ponizej, jak wygladaly "kreacje" u mnie na komunii (polski kosciol w niemczech) - na pewno nie nazwalabym ich "stonowana elegancja". jestem osoba, ktora duzo uwaza za "stosowne", a tam sporo ponad polowa nawet kolo stosownego nie stala ...
                        • jolie Re: sukienka przez internet 05.04.18, 12:55
                          No i co w związku z tym? Każdy zakłada takie ubranie, jakie chce. Własne zdanie można wyrazić czy trzeba koniecznie wszystkim fałszywie się zachwycać?
                          • kura17 Re: sukienka przez internet 05.04.18, 13:01
                            no przeciez ja tez wyrazam _wlasne_ zdanie, nikomu nic nie nakazuje/zakazuje, zreszta malo mnie obchodzi, co inni zakladaja na siebie - wyraznie napisalam, ze MNIE sie pomysl podoba.

czyli - nic w zwiazku z tym, po prostu sobie gadamy smile
                • domowapani Re: sukienka przez internet 05.04.18, 08:10
                  Zrozum, że styl to nie glany i cwieki od rana do nocy. I można mieć swój styl w każdej sytuacji.
    • fil.lo Re: sukienka przez internet 03.04.18, 20:14
      Dla mamy dziecka:
      www.tatuum.com/pl/outlet/30556-era.html#/rozmiar-34/kolor-rozowy
      www.tatuum.com/pl/sukienki/31957-ratiki.html#/rozmiar-40/kolor-rozowy
      www.tatuum.com/pl/sukienki/32059-samelia.html#/rozmiar-l/kolor-rozowy
      www.tatuum.com/pl/sukienki/32072-roksana.html#/rozmiar-l/kolor-rozowy
      www.tatuum.com/pl/sukienki/31966-fara.html#/rozmiar-38/kolor-granatowy
      Same różowe haha, lubię ten kolorwink
      Na dużych biustach się nie znam, to nie doradzę.
      • troompka Re: sukienka przez internet 03.04.18, 21:33
        Dzieki. Sliczna ta w kwiaty...moze bylaby dla mnie?
        • anagat1 Re: sukienka przez internet 04.04.18, 02:10
          Matko.. Straszne kazda jedna to w zasadzie nieksztaltny worek.
        • scarlett74 Re: sukienka przez internet 04.04.18, 12:09
          Ja mam biust średni i te sukienki są nie dla mnie-mocno spłaszczają .Zresztą zobacz, modelka ma prawie 180 cm i rozmiar 34smile. Może coś z większym dekoltem.
      • domowapani Re: sukienka przez internet 04.04.18, 16:04
        2 i przedostatnia są fajne. Ostatnia to raczej mocno nie obowiązującawink
      • asiula1306 Re: sukienka przez internet 04.04.18, 22:20
        przepraszam ale ta ostania od razu skojarzyła mi się z takim babcinym fartuchem:
        https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_Fn5cFwDiKXj8Aw2eVS5A3cG8EaCVtLSb.jpg
    • kanna Re: sukienka przez internet 03.04.18, 20:20
      Wierzę w sukienki przez Internet smile
      Nie mam łatwej figury, ale Zalando i Mango u mnie dają radę.
    • loola_kr Re: sukienka przez internet 03.04.18, 20:32
      ja najczęściej kupuje na Zalando, Ebayu i w Zarze, wiem w jakim kroju dobrze wyglądam i do tej pory żadnej nie odeslałam.
    • taki-sobie-nick Re: sukienka przez internet 03.04.18, 21:50
      sukienki raczej przy ciele

Możesz to określenie zilustrować zdjęciem?
      • inka40plus Re: sukienka przez internet 03.04.18, 22:03
        Beata Cyprian
        Moda su
        Balladine
        • inka40plus Re: sukienka przez internet 03.04.18, 22:04
          Cupriak miało być
          Przepraszam
      • troompka Re: sukienka przez internet 03.04.18, 22:23
        Gdzies tam zapodalam zdjecie takiej granatowej sukienki.
    • black-cat Re: sukienka przez internet 04.04.18, 09:34
      Na swingfashion poszukaj. Szyją też na podane wymiary.
    • mamusia1999 Re: sukienka przez internet 04.04.18, 10:53
      Nie znam polskiego rynku ale mój patent na upatrzony ciuch jest stały: kupić na biust, dopasować u "przeróbkowej" krawcowej. Wychodzi taniej niz np. bravissimo.
      • black_magic_women Re: sukienka przez internet 05.04.18, 11:56
        mamusia1999 napisała:

> Nie znam polskiego rynku ale mój patent na upatrzony ciuch jest stały: kupić na
        > biust, dopasować u "przeróbkowej" krawcowej. Wychodzi taniej niz np. bravissim
        > o.

I ja i ja! Dodatkowo często krawcowa powiększa mi już istniejące dekolty, bo nie mogę mieć zapakowanego biustu (wygląda wtedy jak wałek)
    • kura17 Re: sukienka przez internet 04.04.18, 11:30
      moze popatrz na oferte innego sklepu "biusciastego", urkye.pl/ ?

tutaj jest sukienka "dama karo" - rodzaj dekoltu - ja mam bluzke i dekolt jest niesamowity! (akurat mam dzis na sobie). bardzo fajne sa tez ich sukienki "kopertowki" - mam czerwona i ciemny fiolet

https://urkye.pl/userdata/gfx/0eb6edc8838b5841838e091cd8e369a9.jpg
      • kura17 Re: sukienka przez internet 04.04.18, 11:38
        aha, te ciuchy maja fajne materialy, z dodatkiem elastanu, miesiste, mile w dodtyku.
        • johanka79 Re: sukienka przez internet 04.04.18, 12:28
          taniej asos , drożej ale też na miarę szyjemysukienki
          zobacz mango monnari danhen

• domowapani Re: sukienka przez internet 04.04.18, 16:07
        Tylko mi się wydaje, że zbyt wiele tu jest wyeksponowanego?
        Ostry kolor, mocno podkreślający kształty fason, spory dekolt i długość przed kolano. Na komunię???
        Gdyby kiecka była ciut dłuższa, wg mnie miałaby o niebo więcej klasy.
        • kura17 Re: sukienka przez internet 04.04.18, 16:17
          ja bym takiej na komunie nie wybrala (z roznych powodow), ale chcialam zalinkowac cos z tego sklepu smile
          z tego fasonu mam bluzki i uwielbiam - z fajna spodnica idealne (wg mnie) na komunie.
          • domowapani Re: sukienka przez internet 04.04.18, 16:33
            Uff smile bo mi wyobrażenie o Tobie wzięłaś zaburzylas smile)
            • kura17 Re: sukienka przez internet 04.04.18, 20:46
              > Uff smile bo mi wyobrażenie o Tobie wzięłaś zaburzylas smile)

haha, wyszarzale dresy i rozciagniete t-shirty? smile
              • kura17 Re: sukienka przez internet 04.04.18, 21:05
                a tak na marginesie, ja mialam takie "kreacje" na komuniach moich dzieci - czarna sukienke w biale kropki, do tego biala marynarke i czerwone spodnie, czewone szpilki, szary top i szara maryanarke. daje rade? wink
                • domowapani Re: sukienka przez internet 05.04.18, 08:19
                  Jezu w pierwszej chwili wzięłam to za całość😂
                  Ten drugi fajniejszy, bo nie wiem jaki krój kiecki.
                  Ja miałam olaboga czarna kiecke do kolana / ciut za, z rękawami, które można nosić jako długie i krótkie, w zależności od pogody, beżowe szpilki i czarna torebkę na łańcuszku. Mieliśmy komunię o 15, więc nie ubrałam się w południe jak żałobnica wink choć szczerze mówiąc czarny lubię tak, że często noszę go od rana.
                  Mdlilo mnie od tych chrzestnych matek w białych szpilkach i pistacjowych garsonkach, zwłaszcza że w pastelach mało kto dobrze wygląda.
                  • kura17 Re: sukienka przez internet 05.04.18, 09:27
                    > Jezu w pierwszej chwili wzięłam to za całość😂

haha, to musialoby byc piekne! smile

> Ten drugi fajniejszy, bo nie wiem jaki krój kiecki.

kiecka fajna, taka "zawijana" dookola ciala, wiec biust dobrze wchodzil i bez zadnych obcislosci zbednych, do kolana, moze troche za.

> choć szczerze mówiąc czarny lubię tak, że często noszę go od rana.

ja czarny uwielbiam, nosze caly czas, nie przeszkadza mi rano, haha. na komunie (w okolicach poludnia byla) postanowilam zlagodzic tymi kropkami i bialym zakietem - glownie dla rodziny smile

> Mdlilo mnie od tych chrzestnych matek w białych szpilkach i pistacjowych garsonkach,
                    > zwłaszcza że w pastelach mało kto dobrze wygląda.

ja juz kilka lat temu watek popelnilam - ze pastele, to mi nie przeszkadza az tak bardzo (choc nie nosze, bo wygladam w nich strasznie) - jednak "niemiecka frakcja" nosila glownie koronki, obcislosci, dekolty prawie do pasa, bardzo krotkie kreacje - pol uda lub wyzej - i czesto po kilka z tych atrakcji na raz ... no jak na impreze wieczorna, nie na komunie dzieci ...

... tak wiec styl skorzano/rockowy (w kazdym wydaniu, hehe) przyjelabym z rozkosza tongue_out
                    • domowapani Re: sukienka przez internet 05.04.18, 09:51
                      W takim razie niemiecki styl komunijny niewiele odbiega od tego polskiego wink koronki a jakże! Też były smile))
                      • kura17 Re: sukienka przez internet 05.04.18, 10:01
                        > W takim razie niemiecki styl komunijny niewiele odbiega od tego polskiego wink

to dobrze, ze nie jestesmy oaza bezguscia i braku stonowania ...

> koronki a jakże! Też były smile))

... u nas krolowaly ciemne koronki na jasnym tle, bardzo obcisle i krotkie, kilka bylo mieszanych - na roznych czesciach sukienki na zmiane jasne i ciemne koronki na odpowiednio ciemnym i jasnym tle ... niektore dla mnie to za odwazne byly na randke wieczorna ... choc ja akurat na randkach stawiam na dekolt i spodnie, najczesciej jakies "inne" wink
                        • domowapani Re: sukienka przez internet 05.04.18, 10:13
                          A nie... To tu jednak biel. Jakby panowało powszechne przekonanie, że na komunię TRZEBA na jasno. Kojarzy mi się to trochę z pisankami, trochę z typowym weselem na you tube. Pastele, biała koroneczka, albo koroneczka pastelowa, białe albo czarne szpilki.
                          Ja ogólnie mam jakąś awersje do widoku jasnej delikatnej kiecuni i czarnych butów. Cos we mnie krzyczy na taki widok. Białe buty to taka wyższa szkoła jazdy, że nie umiała bym tego ograć i nawet się nie zabieralam, mimo "modnosci," tychże ostatnimi czasy - wyjątek to trampki i espadryle.
                          • kura17 Re: sukienka przez internet 05.04.18, 10:19
                            nie mam jasnych delikatnych kiecun, wiec bym Cie nie zszokowala butami, hehe (pewnie sobie pochlebiam...).
                            u nas wlasnie pastele pol-na-pol z duzo bardziej wieczorowymi zestawami (czarna koronka na pastelowym tle, na przyklad...).
                            zeby byc uczciwa, bylo troche bardzo fajnie ubranych kobiet, wlasnie stonowanie, jednak WIDAC bylo, ze to cichy z duuuuzo wyzszej polki cenowej ...
                            ... kilka "kreacji" (nie tych koronkowych) nawet mi sie podobalo, ale nie na komunie!

ps. ciekawe, jak JA bylam oceniana przez reszte matek, hehe
                            pps. moja niemiecka rodzina w zasadzie zawsze zjawia sie w "malych czarnych lub granatowych" i jakis fajnych marynarkach i - musze przyznac - wyroznia sie wink
                    • miss_fahrenheit Re: sukienka przez internet 05.04.18, 10:39
                      kura17 napisała:

> jednak "niemiecka fr
                      > akcja" nosila glownie koronki, obcislosci, dekolty prawie do pasa, bardzo krotk
                      > ie kreacje - pol uda lub wyzej - i czesto po kilka z tych atrakcji na raz ... n
                      > o jak na impreze wieczorna, nie na komunie dzieci ...
                      >
                      > ... tak wiec styl skorzano/rockowy (w kazdym wydaniu, hehe) przyjelabym z rozko
                      > sza tongue_out

O matko, przy tym opisie "niemieckiej frakcji" wink faktycznie skóra etc. wygląda jak szczyt elegancji.
                      • kura17 Re: sukienka przez internet 05.04.18, 10:42
                        > O matko, przy tym opisie "niemieckiej frakcji" wink faktycznie skóra etc. wygląda jak szczyt
                        > elegancji.

ja naprawde generalnie mam wywalone na wyglad wlasny i innych i na ogol nie rejestruje strojow, jednak tam az mnie cofnelo, zwlaszcza, ze bylam w "sluzbach porzadkowych" i z duzo liczba ludzi rozmawialam/widzialam z bliska wink

i nie uwazam skory za "szczyt elegancji", a za fajna odmiane - w takiej wersji, jak byla tu linkowana. czasem ta "skorzanosc" ledwo widac, a ja musze przyznac, ze mam skrzywienie (pozytywne) na ciemny lub jeansowy dol i biala bluzke koszulowa - cos, w czym mi fatalnie, wiec zawsze patrze z zazdroscia ...
                        • miss_fahrenheit Re: sukienka przez internet 05.04.18, 10:55
                          O widzisz, jakkolwiek akurat za dżinsami nie przepadam, bardzo lubię takie zestawienie ciemny dół - jasna/biała góra, choć czasem wygląda trochę jak pensjonareczka, ale lubię i pasuje do mnie. Gorzej, lubię sukienki z kołnierzykami wink Mam za to koleżankę, która podnosi mi ciśnienie (z zazdrości wink ) swoimi zestawami ciemne rurki - jasne koszule - boska figura big_grin więc rozumiem twoje emocje.
                          • kura17 Re: sukienka przez internet 05.04.18, 10:59
                            miss_fahrenheit napisała:

> O widzisz, jakkolwiek akurat za dżinsami nie przepadam,

o matko, nie bluznij! obcisle jasne jeansy plus biala koszulka - przede mna na rowerze gorskim!!!

> bardzo lubię takie zestawienie ciemny dół - jasna/biała góra, choć czasem wygląda trochę jak
                            > pensjonareczka, ale lubię i pasuje do mnie. Gorzej, lubię sukienki z kołnierzykami wink

mysle, ze bardzo bys mi sie podobala, ja mam ze 2 jasne bluzki, reszta ciemna, bo zwyczajnie takie do mnie pasuja ... ostatnio dorobilam sie kilku czerwonych, bo akurat modne i okazalo sie, ze mi w czerwonym dobrze ... wiec wygladam zupelnie inaczej, niz Ty - tak mysle - a uwazam, ze bym sie Twoim style zachwycila wink

> Mam za to koleżankę, która podnosi mi ciśnienie (z zazdrości wink ) swoimi zestawam
                            > i ciemne rurki - jasne koszule - boska figura big_grin więc rozumiem twoje emocje.

smile
                    • jolie Re: sukienka przez internet 05.04.18, 19:34
                      Byłam zeszłym roku na komunii i nie zauważyłam ani koronek, ani dekoltów do pasa czy mini. Były kobiety ubrane lepiej, gorzej, żadna sukienka nie przypominała sukienki weselnej. A jaki związek z dekoltami i obcisłościami mają pastele to nie wiem. Bardzo często krótkie i obcisłe sukienki są właśnie czarne, w końcu powtarza się jak mantrę, że czarny wyszczupla i modeluje sylwetkę (dlatego jest popularny). Osobiście czerni nie znoszę, bieli zresztą też.
              • domowapani Re: sukienka przez internet 05.04.18, 08:13
                Weeez, bo ci znowu zarzuca atenntion whoring wink
        • mary_lu Re: sukienka przez internet 04.04.18, 21:46
          Te probiuściaste ubrania zawsze tak wyglądają. Brakuje tylko migającego neonu ze strzałką "cycki! Cycki!". Zawsze znajdzie się coś w normalnych sklepach w co biust wejdzie i nie wygląda się jak biust na dwóch nogach.

Zimą kupiłam 3 cudne kiecki w Grey Wolf. Może i na wiosnę coś mają. Tylko na ich stronie wszystko wygląda tragicznie, nawet nie ma jak linkować bo wstyd big_grin
          • kura17 Re: sukienka przez internet 04.04.18, 22:20
            no ale duzy biust trudno "ukryc"... ja sie tez mieszcze czasem w "normalne" ciuchy (mam biust 70G/GG), ale nie zawsze. jak probuje biust "ukryc", to mi sie czesto z brzuchem zlewa i wyglada to tragicznie ... (oczywiscie to zalezy od sylwetki).
            i jak sukienki "biusciaste" czesto mi nie leza, to bluzki - tak! bo moge je komponowac z dolem, ktory mi pasuje i nie wygladac jak "biust na nogach" wink

i potwierdzam, grey wolf ma fajne sukienki, mam chyba z 6 ...

ps. Mary_lu, ja zawsze myslalam, ze Ty na stale za granica mieszkasz? to skad ten grey wolf? z wizyt (u mnie tak jest).
            • mary_lu Re: sukienka przez internet 04.04.18, 22:25
              Ja tutejsza! Za granicą mieszkałam jak na mój gust za krótko i zbyt dawno temu, tęsknię za tamtym miejscem i może zbyt często wspominam?

Też jestem mocno biuściasta, uświadomiona stanikowo i z bielizny nic poza biuściastymi firmami nie kupię, ale ciuchów probiuściastych szczerze nie znoszę. Moim zdaniem karykaturalnie podkreślają sylwetkę.
              • kura17 Re: sukienka przez internet 04.04.18, 22:35
                moglo mi sie cos pomylic z ta zagranica smile
                ja z biu biu nic nie mam, bo mi sie nie podoba, ale urkye - tak, bardzo lubie jej bluzki wlasnie.
                i wszelkie inne topy "ciagliwe", z h&m mam duzo najprostszych t-shirtow z lini basic albo "pima cotton" - bardzo je lubie i moje trzymaja sie latami ...
                ... no ale na komunie sie raczej nie nadaja, hehe
          • domowapani Re: sukienka przez internet 05.04.18, 08:20
            😂 ej, taki neon bankowo miałby popyt!
            • kura17 Re: sukienka przez internet 05.04.18, 09:30
              Ty sie smiej, ja rozu i odmian bardzo nie lubie, nie mam zadnych ciuchow w tym kolorze, ale czasem cos zmierze - i dobrze w tym wygladam, o zgrozo! na szczescie w moich ukochanych szaro-burych kolorach tez mi dobrze, hehe
    • eweliska18 Re: sukienka przez internet 04.04.18, 13:23
      mariezelie.com/
    • princy-mincy Re: sukienka przez internet 04.04.18, 14:12
      Polecam zalando (ale to pewnie juz znasz) i balladine.com
      Solar tez fajny (wiekszy wybor niz w sklepie stacjonarnym a mozna oddac bezposrednio do sklepu)
      • kura17 Re: sukienka przez internet 05.04.18, 09:32
        > Polecam zalando

naprawde polecacie zalando? ja probowalam kilka razy i zawsze jakosc byla fatalna i wyglad sporo sie roznil (na niekorzysc) od fotek ... a ja nie mam wielkich wymagan ... moze mialam pecha, albo nieodpowiednie firmy zamawialam?
    • daisy Re: sukienka przez internet 04.04.18, 15:25
      Sprawdź Orsay. Ale na żywo.
    • ardzuna Re: sukienka przez internet 04.04.18, 22:53
      tova.pl/kategoria/sukienki/ - zwrot i dostawa darmowe
      • mikita10 Re: sukienka przez internet 05.04.18, 11:20
        a patrzyłaś Taranko lub Bialcon? Mają fajne sukienki i biust się też zwykle mieścismile
    • lela3 Re: sukienka przez internet 05.04.18, 20:20
      A może coś z Vissavi? Dobra jakość, ubrania szyte w Polsce.

Dla matki np vissavi.pl/sukienki/11254-sukienka-bogna-5900210102851.html#/31-rozmiary_-38
      vissavi.pl/sukienki/11156-sukienka-esme-5900210098567.html#/31-rozmiary_-38
      vissavi.pl/sukienki/11212-sukienka-brelita-5900210102301.html
      vissavi.pl/sukienki/11128-sukienka-laila1-5900210096235.html

A dla troompki może coś w tym stylu vissavi.pl/sukienki/11119-sukienka-ginger1-5900210096570.html#/32-rozmiary_-40
      • troompka Re: sukienka przez internet 05.04.18, 20:52
        Dzieki. Bardzo fajne sukienki.
      • domowapani Re: sukienka przez internet 05.04.18, 21:32
        śliczne są!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka