memphis90 04.04.18, 17:03 Wprowadzcie mnie, proszę, bo nie mogę się połapać. Czy do każdego zestawu można dołączyć silniczek czy tylko do niektórych? I jak to sprawdzić, czy dany zestaw jest na silnik czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aerra Re: Lego technic dla laika. 04.04.18, 17:12 Nie w każdym zestawie jest silnik. Ale w zasadzie prawie każdy model możesz przerobić sobie tak, żeby silnik wykorzystać, to już kwestia twoich umiejętności W opisie każdego zestawu masz czy jest silnik czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Lego technic dla laika. 04.04.18, 17:22 I jak to sprawdzić, czy dany zestaw jest na silnik czy nie? Pewna wskazowka moze byc obrazek silnika na pol opakowania Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Lego technic dla laika. 04.04.18, 17:38 Odrazek moze byc mylacy - czasem jest silnik narysowany i wielki napis „mozna polaczyc z silnikiem” co oznacza ze silnika nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Lego technic dla laika. 04.04.18, 18:27 Nie silnik a obrazek zestawu z silnikiem i to z tylu nie z przodu Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Lego technic dla laika. 05.04.18, 15:30 Ja nie pytam który z zestawów ma dołączony silnik, mądralo za 5 groszy, tylko po czym poznać który z pojazdów może zostać podłączony do silnika (który dokupuje się oddzielnie). Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Lego technic dla laika. 05.04.18, 16:00 Po obrazku z zestawem silnika na pol opakowania z tylu Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Lego technic dla laika. 04.04.18, 17:36 Do kazdego mozna tylko trzeba umiec Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Lego technic dla laika. 04.04.18, 18:49 lego.wikia.com/wiki/Power_Functions Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Lego technic dla laika. 05.04.18, 15:36 Hmm, myślałam, że coś mi się rozjasni Inaczej - czy najtańszy samochód z lego technic typu wyścigowa czy spychacz za 50-70 zł można jakoś sensownie połączyć z silnikiem czy lepiej, żeby miało ten napis "power function"? Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Lego technic dla laika. 05.04.18, 16:03 Nie nie do kazdego nie bedzie gdzie umiescuc motiru nie bedzie przekladni Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Lego technic dla laika. 05.04.18, 22:12 tak naprawde jedyne co cie ogranicza to wielkosc modelu - ten silnik jest dosc spory nie wszedzie wlezie. Ale klocki to klocki przebudowac zeby wlazlo da sie zawsze - tyle ze to zabawa raczej dla kogos z zacieciem a nie przypadkowego skladacza. m.youtube.com/watch?v=ml3mWBAsoj0 Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Lego technic dla laika. 06.04.18, 10:32 Czyli muszę kupić zestaw za min 500 zł...? Odpowiedz Link Zgłoś