Dodaj do ulubionych

Pieczone buraki

05.04.18, 13:53
Chłop mój nagle zapałał wielką miłością do sałatka z burakami i fetą, stąd mam dwa pytania - ile takie upieczone buraki wytrzymają w lodówce? Codziennie mi się piec nie chce, a chłop by jadł codziennie najchętniej wink
Pytanie nr. 2 to jakie jeszcze dobre sałatki z burakami robicie? Co do nich pasuje? Mi się już ta feta trochę przejadła wink
Obserwuj wątek
    • wilowka Re: Pieczone buraki 05.04.18, 14:07
      burak, jajko, jabłko, ogórek kiszony, w kostkę i majonez
    • bigzaganiacz Re: Pieczone buraki 05.04.18, 14:11
      mi się piec nie chce, a chłop by jadł codzi

Wrzucic do piekarnika to caly wysilek, nie padnij ze zmeczenia,

Butak z serem lipa ale jak dodasz cebule czosnek papryke pietruszke baklazana to jest duzo lepiej
      • bigzaganiacz Re: Pieczone buraki 05.04.18, 14:13
        I to Pieczone jest, bo w sumie poprzedni pomysl mnie zmylil, a jajoni ogorek kiszony zupelnie rozbilo psychike
      • same-old_mona Re: Pieczone buraki 05.04.18, 14:22
        No paczka pan, jaka ze mnie leniwa s..cz. Nie chce mi się dzień w dzień doglądać piekarnika z dwumiesięczniakiem u cyca wink
        Całe twoje szczęście że nikt ci tego lipnego buraka z serem nie podaje wink
        • schiraz Re: Pieczone buraki 05.04.18, 14:27
          W Biedronce są pakowane próżniowo po 4 sztuki upieczone buraczki. Jadłam i są ok, zresztą wystarczy zerknąć w skład, burak jak byk wink Kosztują 3,99, pewnie że taniej kupić kilo i upiec ale mi też się nie chce i czasem kupuję takie i do sałatek są ok.
          • same-old_mona Re: Pieczone buraki 05.04.18, 14:38
            No właśnie kupowałam te gotowe, ale w holandii one jakieś bezpłciowe, wodniste takie i bez smaku..
        • bigzaganiacz Re: Pieczone buraki 05.04.18, 14:36
          Myslalem ze tajmer to standard jest , wrzucam i nic nie trzeba dogladac , jakies 39 sekund to zajmuje
          • same-old_mona Re: Pieczone buraki 05.04.18, 14:39
            Nie posiadam tajmera smile
    • bei Re: Pieczone buraki 05.04.18, 14:26
      Do buraka pasuje kozi ser, jajko, gruszka, por, jabłko, śledź, papryka, brokuł, marchew gotowana, batat (gotowany albo pieczony albo uparowany), pomelo, ziemniak.
    • babcia.stefa Re: Pieczone buraki 05.04.18, 14:33
      Śliwki, orzechy włoskie + winegret z odrobiną wody różanej.
    • majaa Re: Pieczone buraki 05.04.18, 14:33
      3 dni poleżą spokojnie, sprawdziłam.
    • esme83 Re: Pieczone buraki 05.04.18, 14:36
      Burak (pieczony albo gotowany w skórce), papryka, pestki słonecznika, oliwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka