taki-sobie-nick 07.04.18, 00:05 podsłuchuje czy jednak nie? Bo wychodzi na to, że słusznie jestem technosceptyczna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tanebo2.0 Re: Czy telefon klawiaturowy też 07.04.18, 00:14 Pewny jest tylko ten z tarczą. Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: Czy telefon klawiaturowy też 07.04.18, 00:39 tanebo2.0 napisał: > Pewny jest tylko ten z tarczą. Bo ja wiem? Ja i temu na korbkę bym nie ufał... Odpowiedz Link Zgłoś
domowapani Re: Czy telefon klawiaturowy też 07.04.18, 06:14 No nie wiem... "rozmowa kontrolowana... Rozmowa kontrolowana" Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick No dobrze, ja wiem, że postęp jest fajny, 07.04.18, 22:43 domowapani napisał(a): > No nie wiem... "rozmowa kontrolowana... Rozmowa kontrolowana" niezależnie od tego, jak nas podłuchuje. Dawniej była rozmowa kontrolowana, a teraz co zadzwonisz na infolinię, to cię nagrywa. Jeśli o mnie chodzi, rozmów nigdy u nas nie kontrolowało. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Czy telefon klawiaturowy też 07.04.18, 23:39 hosta_73 napisał(a): > Teraz to nawet nie kontrolują, tylko od razu nagrywają. "Jeśli nie zgadzasz się na rejestrowanie rozmowy, proszę odłożyć słuchawkę". Odpowiedz Link Zgłoś
jem.gluten Re: Czy telefon klawiaturowy też 07.04.18, 00:56 Na wszelki wypadek jak nie chcę być podsłuchana to go wyłączam i wyjmuję baterię Ale po tamtym wątku cieszę się, że nie używam smartfona. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Czy telefon klawiaturowy też 07.04.18, 01:31 Ja mam smartfona, tablet, pracuję przy kompie i jakoś mnie nie śledzi i nie podsłuchuje, więc może wystarczy jednak czytać regulaminy i nie instalować czego popadnie? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Czy telefon klawiaturowy też 07.04.18, 01:35 więc może wystarczy jednak czytać regulaminy i nie instalować czego p > opadnie? Nie instalować czego popadnie - proszę bardzo. Natomiast sugestia "czytać regulaminy" jest absurdalna. Regulaminy są celowo pisane tak, żeby klient nie wiedział, o co chodzi. O czcionce nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Czy telefon klawiaturowy też 07.04.18, 02:33 Jeśli zrozumienie regulaminu do dowolnej apki/rejestracji na stronie kogoś przerasta - to faktycznie jest to powód, żeby się bać i odizolować od technologii Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Czy telefon klawiaturowy też 07.04.18, 06:27 Dokładnie. I jest to bardzo dobre wytłumaczenie swojego lenistwa z durnotą. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Apki? 07.04.18, 22:41 Miałam raczej na myśli urocze regulaminy dostawców energii/gazu tudzież regulaminy operatorów telefonicznych. Oraz jeszcze bardziej urocze taryfikatory, czyli całe zeszyciki poświęcone płaceniu za, na przykład, energię elektryczną. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Apki? 07.04.18, 22:44 Miałam raczej na myśli urocze regulaminy dostawców energii/gazu tudzież regulaminy operatorów telefonicznych. Gdyż takie regulaminy widuję. Mają przeważnie po 4-8 stron, w dodatku jakąś mikrą czcionką, gdyby z tego zrobić tekst znormalizowany, wyszłoby parę razy więcej. ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Czy telefon klawiaturowy też 07.04.18, 22:48 aerra napisał(a): > Jeśli zrozumienie regulaminu do dowolnej apki Wychodzę z założenia, że dorastałam bez apek, to i zestarzeję się bez apek. Podobno taksówkarzom londyńskim, którzy nie używają GPS-a, rozwija się hipokamp, a tym, co używają nie. (źródło "Płytki umysł. Co internet robi z naszym mózgiem"). Odpowiedz Link Zgłoś
pani-noc Re: Czy telefon klawiaturowy też 07.04.18, 07:15 Jak z niego rozmawiasz pod odwróconą wanną to nie podsłuchuje. Odpowiedz Link Zgłoś
domowapani Re: Czy telefon klawiaturowy też 07.04.18, 07:36 I cie małżonek na zieloną kartę poda za ekranowanie się Odpowiedz Link Zgłoś