alina460 26.04.18, 07:31 Kochane czytelniczki, poradźcie proszę! Czas na Kindle, ale nigdy nie miałam i się teraz zastanawiam, jaki wybrać. Doradzicie na co zwrócić uwagę i co trzeba dokupić? O co chodzi z tymi reklamami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slonko1335 Re: Kindle - jaki model? 26.04.18, 07:37 Paperwhite. Reklamy w niczym nie przeszkadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Kindle - jaki model? 26.04.18, 08:12 Na czym polegają te reklamy? Jak się wyświetlają? Odpowiedz Link Zgłoś
peonka Re: Kindle - jaki model? 26.04.18, 08:17 Reklamy sie wyświetlają, kiedy czytnik jest wyłączony. Włączasz i znikają. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Kindle - jaki model? 26.04.18, 08:25 swiatczytnikow.pl/kindle-z-reklamami-pytania-i-odpowiedzi/ swiatczytnikow.pl/dlaczego-kupowac-w-amazonie-a-nie-u-posrednika/ swiatczytnikow.pl/kupno-kindle-pytania-i-odpowiedzi/ Plus wrzuć temat w wyszukiwarkę, pojawia się na forum regularnie Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Kindle - jaki model? 26.04.18, 09:35 Dziekuje za te stronke, ale ja wole polegac na opinii korzystajacych z Kindli emam . Przejrzalam powyzsze linki i konsternacja: to nie kupowac w Polsce? Nic z tego calego marketingu Kindle nie rozumiem, a nie bardzo mam czas wnikac. Czyli reklamy sa ok. Jakies dalsze rady ? Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Kindle - jaki model? 26.04.18, 09:38 Czy powinnam kupic czytnik w Amazonie? Wyjezdzam i nie mam czasu czekac na przesylke i wolalabym w Media Markt czy cos w tym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Kindle - jaki model? 26.04.18, 09:46 Paperwhite koniecznie, nie męczy oczu i nie budzisz współspacza lampką do czytania- ekran świeci dyskretnym światłem. Kindle nie ma oficjalnej dystrybucji na Polskę, więc jeśli kupisz w Polsce, to nie masz gwarancji producenta, mnie to zniechęciło. Kupowałam na niemieckim Amazonie, bez reklam-bo tych tańszych z reklamami nie wysyłają do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Kindle - jaki model? 26.04.18, 10:16 Przesyłka z Amazona to jakieś 3 dni, więc jeśli nie wyjeżdżasz jutro, to warto poczekać Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Kindle - jaki model? 26.04.18, 10:28 Nie Kindle. Jest wiele fajniejszych czytnikow ktore kupisz na miejscu. Kindle jest przereklamowane i placisz za nazwe nie za jakosc. Ja mialam wczesniej inny czytnik i lepiej mi sie uzywalo, ale kupilam Kindle wokol tego utworzyla sie jakas sekta i wpadlam w jej sidla....to gorsze niz swiadkowie Jehowy i antyszczepionkowcy razem wzieci Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Kindle - jaki model? 26.04.18, 10:36 Po prostu jest najlepszy nie dorabiaj ideologi Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Kindle - jaki model? 26.04.18, 10:41 Nie jest, myslalam ze kupuje jajko zlotej kury, tyle zachwytow, ale technologicznie producent sie zatrzymal na latach 80 tych, tylko ceny zapomnial opuscic.....moze kupilas jak surykatka od razu Kindle i nie masz pojecia, co jest dostepne na rynku..... ja sie czuje oszukana przez sekte kindlowcow Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Kindle - jaki model? 26.04.18, 10:43 No totalnie masz rację- ani to nie pierze, ani obiadu nie ugotuje, tylko tekst potrafi wyświetlić- lipa, pani, zwykła lipa... Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Kindle - jaki model? 26.04.18, 10:46 Jesli zechce wyswietlic bo bateria ma czas dzialania jak w latach 70tych.... Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Kindle - jaki model? 26.04.18, 10:56 Mój trzyma kilka tygodni- może spróbuj swojego czasem naładować? Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Kindle - jaki model? 26.04.18, 11:06 Chyba musialabym zamieszkac przy kontakcie, skoro kindle trzeba ladowac niemalze po kazdej przeczytanej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Kindle - jaki model? 26.04.18, 12:24 To chyba kupiłaś podróbę na Aliexpress. Mój trzyma 2 tygodnie przy codziennym czytaniu po kilka godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Kindle - jaki model? 26.04.18, 12:50 Pisalam juz o tym. Swoje pierwsze Kindle oddalam bo myslalam ze jest cos nie tak z bateria ktora trzymala 10 razy krocej niz bateria w czytniku nie sprzedawanym przez sekty. Kupilam drugi Kindle i jest to samo, masakra Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Kindle - jaki model? 26.04.18, 10:39 Skoro asmarabis odradza, to jest ostateczna rekomendacja, ze warto go kupić! Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Kindle - jaki model? 26.04.18, 10:45 co za wysyp trolli oplacanych przez Amazon.....inne firmy robia blad ze nie wynajmuja trolli bo wszyscy sa omotani przez nie tak jak i ja sie stralam ofiara Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Kindle - jaki model? 26.04.18, 09:40 Kupujesz bezpośrednio z Amazon, wtedy nie ma problemów z gwarancją. Model zalezy os tego, cżego potrzebujesz: Bez podświetlenia - Classic, cieżko się czyta na słońcu, do czytania w nocy mozna dokupić lampkę na baterie (w podróży się przydaje), Z podświetleniem - paperwhite, super się czyta i na słońcu i w ciemnym pokoju, podświetlenie mozna wyłączyć. Jest chyba jeszcze oasis, ale do mnie nie przemówił. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Kindle - jaki model? 26.04.18, 10:10 Tak, tylko warto polować na promocje. Kupowałam na amazon.de, bo był tańszy niż na amazon.com. Na stronie Swiat Czytników są informacje o promocjach. A tutaj wrzuciła któraś forumka, której jestem bardzo wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Kindle - jaki model? 26.04.18, 10:29 No wlasnie, ciekawe dlaczego takie promocje - 50 Euro tak jak ja kupowalam? Na dobry produkt nie trzeba dawac takich znizek Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Kindle - jaki model? 26.04.18, 10:41 Bo próbują zawładnąć światem i przemycać potem w książkach przekaz podprogowy, przeprogramowujący ludzi w posłuszne jaszczury- co poradzisz, przejmowanie świata samo się nie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Kindle - jaki model? 26.04.18, 10:47 Potwierdzam, jestem osoba bardzo inteligentna a dalam sie omotac jak przedszkolak.... Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Kindle - jaki model? 26.04.18, 10:57 >jestem osoba bardzo inteligentna Jaka jesteś? Weź, właśnie herbatę piłam, chcesz mnie udusić? Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Kindle - jaki model? 26.04.18, 11:05 predzej twoj mocodawca z Amazon cie udusi jak nie bedziesz werbowac do sekty.... Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Kindle - jaki model? 26.04.18, 11:38 Ja kupiłam kilka lat temu inny czytnik i jest totalnie do bani. Nie używam go. Nie obsługuje wszystkich formatów, ma przyciski do przewijania stron i ogólnie jest beznadziejny. Liczę na to, że jak kupię Kindla to wreszcie przekonam się do książek w wersji elektronicznej. Jak ktoś jest niezadowolony z Kindle to ja chętnie się zamienię na próbę Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Kindle - jaki model? 26.04.18, 11:44 A jakie to formaty obsluguje Kindle????? Wiem o jednym, mozesz rozwinac? I przyciski akurat wydaja mi sie sensowne bo na Kindle leciutko mizniesz i jestes 10 stron dalej Poczytaj sobie moze lepiej o wlasciwosciach, zebys potem nie plakala po nocach z rozczarowania tak jak ja.... Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Kindle - jaki model? 26.04.18, 11:48 "A jakie to formaty obsluguje Kindle????? Wiem o jednym, mozesz rozwinac?" Tego nie wiem, bo nie posiadam Kindla. Mój obsługuje różne formaty, włącznie z PDF i EPUB, ale nie wszystko się otwiera. Może jednak pomęczę jeszcze trochę ten mój i kto wie, przeproszę za zapomnienie Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Kindle - jaki model? 26.04.18, 11:54 No a Kindle nie obsluguje epub, co jest bez sensu, a pdf otworzysz moze i ale w ogole nie da sie czytac, a co mnie najbardziej wkurza to ze Kindle nie wyswietla autentycznej okladki tylko taka przerobiona przez siebie biala z autorem i tytulem, no nienawidze tego! No wlasnie cos mi sie zdaje ze tez jestes osaczona atakami tej sekty i nie znajac szczegolowbedac zmanipulowana uzazasz ze to super produkt...... Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Kindle - jaki model? 26.04.18, 12:26 Chyba jak ściągasz piraty z chomika. Jak kupujesz książki na Amazon, to każda ma normalną okładkę. Ach, zapomniałam - do tego trzeba znać angielski... Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Kindle - jaki model? 26.04.18, 12:48 Nie obchodza mnie ksiazki sekty Amazon, a to wielkie swinstwo ze blokuja ksiazki polskich autorow! Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Kindle - jaki model? 28.04.18, 21:26 >Jak ktoś jest niezadowolony z Kindle to ja chętnie się zamienię na próbę tongue_out Asmarabis na pewno chetnie ci sprzeda za grosze ten swój felerny egzemplarz Odpowiedz Link Zgłoś
tola1990 Re: Kindle - jaki model? 28.04.18, 23:46 Asmarabis ma wiele racji, wiele innych czytników w Polskich realiach może sprawdzic się lepiej, Kindle przewagę miał kiedyś obecnie, to jedna z wielu opcji, którą warto wypróbować jeszcze przed zakupem, bo żadne cudo z tego nie jest porównując dany przedział cenowy, w którym znajdują się poszczególne modele Kindle Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Kindle - jaki model? 29.04.18, 00:13 Jak na razie tylko ty i asma piszecie o tajemniczych konkurentach, bijących Kindle na głowę, zastanawia mnie tylko, ze żadna z was nie podaje konkretnych informacji na temat tych cudów. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Kindle - jaki model? 29.04.18, 18:29 Dokładnie ja o tym pisze, dzieki za poparcie Odpowiedz Link Zgłoś
lalkaika Re: Kindle - jaki model? 26.04.18, 10:49 z lampka albo podswietlany.Wzielam najtanszy bez. I zaluje. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Kindle - jaki model? 29.04.18, 00:52 Kupiłam pierwszym paperwhite jak tylko się pojawił, chyba z 6 lat temu. Przy codziennym czytaniu przez Ok 1h, bateria wytrzymuje 2 tygodnie, dla mnie super, nie ma żadnych reklam. Zastanawiam się nad oddaniem komus mojego modelu i kupieniem najnowszego Odpowiedz Link Zgłoś