Dodaj do ulubionych

To skomplikowane

• princesswhitewolf Re: To skomplikowane 04.05.18, 09:34
      nie, nie mam problemu z technologia i byciem w obiegu. Zgorszylam tu kiedys jakas kobite tym, ze nosze smartwatch bo uznala ze to nie przystoi Pani w srednim wieku

• jeziorowa Re: To skomplikowane 04.05.18, 16:54
        A ile masz lat princesswhitewolf? Pytam, bo prawdopodobnie jestem starsza i też noszę smartwatch. Nie wpadłabym na to, że mi nie wypada😝🧐
        • ania-z-lasu Re: To skomplikowane 05.05.18, 09:04
          To "nie wypada" odnośnie wieku to czysty idiotyzm.
    • werdipurke Re: To skomplikowane 04.05.18, 12:27
      poziom rozwoju świata i nowe technologie nazywasz skomplikowaniem?
      wg mnie to wszystko co swiat dzis oferuje to jest wlasnie wygoda.
      nie ma w tym nic skomplikowanego
      wiekszosc rzeczy jest dostepnych od zaraz, ntuicyjnych w obsudze, a jak cos potrzebujesz zrobic to w sieci w kazdej chwili mozesz wszystko sprawdzic-obejrzec filmik jak to dziala,jak tp wyglada itp

np jadac gdzies za granice mozeszcsobie wirtualnie pochpdzic po uliczkach miasta do ktorego jedziesz,sprawdzic odleglosc od plazy, sprawdzic pogode na Mauritiusie, jaka waluta,przetlumaczyc zwrot np chce wynajac pokoj na lokalny jezyk itp
      wg mnie swiat jeszcze nigdy nie byl tak dostepny i latwy do ogarniecia dla kazdego
      oczywiscie nie ma obowiazku ze wszystkiego korzystac
      nie musze umiec obslugiwac drona itp jesli mnie to nie interesuje

i aby nie wypasc z obiegu wystarczy korzystac z internetu
      • danaide Re: To skomplikowane 04.05.18, 12:56
        Intuicyjne? Wybacz, ale intuicja androida i moja to jednak zderzenie dwóch cywilizacji. Np. chcę zadzwonić. Dlaczego wywala mi wszystkie ostatnie telefony - odebrane, wykonane, pomyłkowe, jak leci (czyli coś jak zbiorczy rejestr), a nie kontakty, jak w Nokii? Albo: są grupy. No są. Jeszcze nie obczaiłam jak przenieść kontakty wrzucone mi przez operatora do utworzonej przeze mnie grupy i wywalić z podręcznych kontaktów (może się nie da?). Być może jest gdzieś w ustawieniach opcja, by, gdy klikasz w ikonkę telefonu pojawiały się ulubione czyli te osoby, do których głównie dzwonisz. Na razie do tego nie doszłam.

Tyle w temacie intuicji.
        • werdipurke Re: To skomplikowane 04.05.18, 15:39
          danaide napisała:

> Intuicyjne? Wybacz, ale intuicja androida i moja to jednak zderzenie dwóch cywi
          > lizacji. Np. chcę zadzwonić. Dlaczego wywala mi wszystkie ostatnie telefony - o
          > debrane, wykonane, pomyłkowe, jak leci (czyli coś jak zbiorczy rejestr), a nie
          > kontakty, jak w Nokii? Albo: są grupy. No są. Jeszcze nie obczaiłam jak przenie
          > ść kontakty wrzucone mi przez operatora do utworzonej przeze mnie grupy i wywal
          > ić z podręcznych kontaktów (może się nie da?). Być może jest gdzieś w ustawieni
          > ach opcja, by, gdy klikasz w ikonkę telefonu pojawiały się ulubione czyli te os
          > oby, do których głównie dzwonisz. Na razie do tego nie doszłam.
          >
          > Tyle w temacie intuicji.

no racja.
          android powinien przestac istnieć.
          korzystalam tylko krotko.

ale przeciez poza androidem jest jeszcze ios, microsoft, blackberry

wyposazenie aut, wszelkie smart tv, urzadzenia agd, audio itp
          automaty do biletow, parkingi itp
          i to wszystko jest intuicyjne
          • danaide Re: To skomplikowane 04.05.18, 19:56
            I 10 znaków na kontakt w Androidzie. Rozumiem, że w Chinach to można za ich pomocą wprowadzić co najmniej cytat z Mao Tse Tunga.

Chałupę to możesz sobie sformatować jak Ci się żywnie podoba.
            Gorzej, jak musisz wyjść do świata i grać w jego grę wg jego zasad.
            Klniesz, skręcasz się, wypłakujesz serwisowi, a na koniec dziadostwo magicznie rusza i...
            Jedną z 1001 robót moich marzeń jest konstruktywna krytyka wszelkich wprowadzonych rozwiązańwink
      • danaide Re: To skomplikowane 04.05.18, 12:58
        O, ci ludzie, którzy stojąc w centrum Wawy z błędnym wzrokiem odlepionym od smartfona pytają mnie jak dojść do ulicy naprzeciw której stoją...wink
        • kura17 Re: To skomplikowane 04.05.18, 13:25
          > O, ci ludzie, którzy stojąc w centrum Wawy z błędnym wzrokiem odlepionym od sma
          > rtfona pytają mnie jak dojść do ulicy naprzeciw której stoją...wink

pojechalam niedawno ze swoimi studentami na konferencje do oksfordu, wszyscy bylismy tam pierwszy raz. ja, jak to stara baba, wydrukowalam sobie mape okolicy naszego "college'u", z uwzglednieniem, jak dojsc do niego z autobusu ...
          ... bylam jedyna z papierem, reszta "ma smartphony" ...
          ... do czasu, jak sie okazalo, ze siec, czy GPS akurat tam nie dzialal ...
          ... wiodlam chyba z 20 osob za soba smile
          • oqoq74 Re: To skomplikowane 04.05.18, 13:32
            A bo to jest też coś o czym pisałam wyżej. My jeszcze pamiętamy papierowe mapy i umiemy z nich korzystać i ew. mapy w smartfonach traktujemy pomocniczo. Część ludzi dzisiaj za bardzo polega na urządzeniach i potem czytamy, że ktoś jadąc i słuchając nawigacji wjechał do stawu.
            • kura17 Re: To skomplikowane 04.05.18, 13:43
              > Część ludzi dzisiaj za bardzo polega na urządzeniach i potem czytamy, że ktoś jadąc
              > i słuchając nawigacji wjechał do stawu.

no, nam tam ostatnio w hiszpanii nawigacja zaproponowala zjazd po skarpie w dol, nasz hotel mial byc "na dole", hehe. odmowilismy wspolpracy!
    • babcia.stefa Re: To skomplikowane 04.05.18, 14:35
      No, mnie na przykład dość przeszkadza, że w mojej branży jest coraz więcej narzędzi do opanowania, z coraz większą liczbą funkcji, i właściwie obecnie sytuacja jest taka, że tak naprawdę znają się na tym wyłącznie ludzie, których jedyna praca polega na ogarnianiu narzędzi. Po prostu nie jestem fizycznie poznać wszystkich funkcje wszystkich narzędzi na poziomie eksperckim, bo nikt mi za to nie płaci, a muszę kiedyś zarabiać na życie.

Dawniej była względna kulturka, jak ktoś sobie życzył pracy w czymś nietypowym, odpowiednio dużo za to płacił albo po prostu płacił za dodatkowy czas na zapoznanie się z narzędziem. Teraz wszyscy oczekują, że będziesz znać wszystko.
    • ania-z-lasu Re: To skomplikowane 05.05.18, 08:31
      Mąż i dzieci pomagają, jak są pod ręką. Jak nie, to zazwyczaj doznaję "cudownego olśnienia" big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka