Dodaj do ulubionych

TVN - "kobieta w objęciach demona"??!!!

12.10.04, 18:50
Oglądałyście "Rozmowy w toku"? Taki był właśnie dzisiaj temat. Kobiety w
różnym wieku opowiadały o swoich doświadczeniach z gwałcącymi je duchami.

Najpierw zdrowo sie uśmiałam, ale potem zaczęłam się zastanawiać - Jak to
możliwe, że w XXI wieku 19-latka prędzej wyobrazi sobie, że gwałcą ją złe
duchy, niż zdrowy numerek np. z B. Pitt'em??? Nie mówiąc o tym, że mogłaby w
czasie tego wyobrażania sama dostarczyć sobie trochę przyjemności....
Czy młode dziewczyny są aż tak zablokowane psychicznie, jeśli chodzi o seks,
czy to tylko jednostkowe przypadki łagodnej choroby psychicznej?
P.S.
dla wszystkich ciekawych dlaczego oglądam "Rozmowy w toku" - BO LUBIĘ
Obserwuj wątek
    • sowa_hu_hu Re: TVN - "kobieta w objęciach demona"??!!! 12.10.04, 19:22
      najbardziej podoba mi sie ostatnie zdanie twojej wypowiedzi smile

nie oglądałam programu więc trudno mi sie wypowiedzieć... ale faktycznie
      ciekawa sprawa smile najwyraźniej młodym dziewczynom juz nie wystarcza wyobrażenie
      b.pitta więc wzieły sie za duchy hehe smile
      ale ja sie tutaj nabija a kiedyś faktycznie slyszałam o czymś takim... brrrr...
    • agacz2905 Re: TVN - "kobieta w objęciach demona"??!!! 12.10.04, 23:10
      Oglądałam niestety tylko końcówkę, ale że tak powiem - jestem "w temacie" -
      czytałam już o duchach gwałcących kobiety w książce Wandy Prątnickiej "Opętani
      przez duchy. Egzorcyzmy w XXI stuleciu." Zresztą pani ta była gościem programu,
      choć chyba siedziała w I rzędzie na widowni. Bzdury, bzdury i jeszcze raz
      bzdury. Jestem ostrą przeciwniczką robienia ludziom aż takiej wieeeelkiej wody
      z mózgu - sama nabrałam się na moje rzekome opętanie, mąż podsunął mi tą
      ksiazkę 48 godz. po mojej ciężkiej II cesarce, byłam wedy w bardzo specyficznym
      stanie psychicznym i łyknęłabym dosłownie wszystko. Na szczęście to było 14
      miesięcy temusmile). Nie wiem dlaczego tak wiele osób daje wiare tym historiom.
      Wiem tylko, że tych osób jest bardzo dużo. I bardzo nad tym ubolewam.
      Agnieszka

A ja oglądam program "Rozmowy w toku" - bo LUBIĘ Drzyzgę.
      • twinmama76 Re: TVN - "kobieta w objęciach demona"??!!! 13.10.04, 09:28
        agacz2905 napisała:

> czytałam już o duchach gwałcących kobiety w książce Wandy
        Prątnickiej "Opętani
        > przez duchy. Egzorcyzmy w XXI stuleciu." mąż podsunął mi tą
        > ksiazkę 48 godz. po mojej ciężkiej II cesarce,

Fajnego masz męża wink)))))))))))
        Mnie tylko zastanawia, dlaczego kobietom łatwiej uwierzyć w gwałcące je duchy,
        niz w to, że same maja ochotę na seks. Wypowiadał sie na ten temat ekspert
        (psychiatra seksuolog), ale chyba niewiele z tego co mówił dotarło do tych Pań.
        Dobiło mnie tez to, że jedna z nich poszła poskarzyć się księdzu, a ten jeszcze
        ją w tych chorych wyobrazeniach utwierdził!!!!!!!

> A ja oglądam program "Rozmowy w toku" - bo LUBIĘ Drzyzgę.

Drzyzgę też lubię wink)))
      • lena_30 Re: TVN - "kobieta w objęciach demona"??!!! 13.10.04, 13:17
        dziwię się wypowiedzi agacz2905, zwłaszcza odnośnie książki Wandy Prątnickiej.
        Uważam ją za wspaniałą lekturę, która pomogła mi zrozumieć i oswoić się nie
        tylko ze światem duchów, ale i śmiercią. Myslę że agacz2905 sama potrzebuje
        pomocy egzorcystki dlatego zachęcam do skorzystania z usług pani Prątnickiej.
        Ona naprawdę pomaga!!!!!!!!!!!!!!
        • agacz2905 Re: TVN - "kobieta w objęciach demona"??!!! 13.10.04, 14:41
          lena_30 napisała:

"dziwię się wypowiedzi agacz2905, zwłaszcza odnośnie książki Wandy
          Prątnickiej.
          Uważam ją za wspaniałą lekturę, która pomogła mi zrozumieć i oswoić się nie
          tylko ze światem duchów, ale i śmiercią. Myslę że agacz2905 sama potrzebuje
          pomocy egzorcystki"
          Nooooo, trochę przesadziłaś. Na podstawie postu twierdzić, że ktoś potrzebuje
          pomocy egzorcystki. I - dlaczegóż to dziwisz się mojej wypowiedzi?? Słyszałaś
          kiedyś o czymś takim jak różnica zdań?? Nie dla każdego lektura tej książki
          musi być wspaniała, prawda?

"zachęcam do skorzystania z usług pani Prątnickiej.
          Ona naprawdę pomaga!!!!!!!!!!!!!! "
          Czyżby darmowa reklama na e-mamie? Bez komentarza. Pozdrawiam
          Agnieszka
          • lena_30 Re: TVN - "kobieta w objęciach demona"??!!! 13.10.04, 15:02
            nie darmowa reklama tylko stwierdzenie faktu. nie z autopsji, ale pomoc
            otrzymała bliska mi osoba i dlatego nie uważam tego za bzdury. zresztą nie ja
            przesadziłam w ocenie tylko ty Agnieszko, może po prostu nie zrozumiałas
            książki. Również pozdrawiam
            • agacz2905 Re: TVN - "kobieta w objęciach demona"??!!! 13.10.04, 15:10
              Cóż... ja miałam mailowy i dość bogaty kontakt z panią Wandą. Zaręczam Ci, że
              moja zdolność rozumienia słowa pisanego i samodzielnego rozumowania "stoi" dość
              wysoko, więc...na jakiej podstawie sadzisz, że czegoś nie zrozumiałam?? Mam po
              prostu swoje poglądy na tematy poruszane m.in. w tej książce. Jeszcze
              jedno....mnie pani Prątnicka pomogła i jestem jej wdzięczna - jednak jej pomoc
              nie ma nic wspólnego z treściami zawartymi w książce ani także z moim rzekomym
              tylko opętaniem przez duchysmile) Pzdr
              Agnieszka
              • procesor Re: TVN - "kobieta w objęciach demona"??!!! 13.10.04, 18:48
                Jakiś czas temu czytałam tę kiążkę.
                Szczegółów nie pamietam - ale pozostało ogólne wrażnie.
                Po pierwsze pewnego chaosu w wypowiedziach autorki i mam tu na mysli stronę
                językową.
                Po drugie miałam wrażnie że ta książką jest forma rozbudowanej autoreklamy..

Co nie zmienia faktu że parę ciekawych i sensownych rzeczy da się tam
                przeczytac. smile
    • michiko rzeczy o których sie filozofom nie śniło 13.10.04, 10:01
      wiec takie wydarzenia moga mieć miejsce ale trzeba równiez wziąc pod uwagę ze
      osoba jest chora psychicznie. istnieje jeszcze coś takiego jak
      opetania,wspomina o takich zdarzeniach nawet św. o. PIO. proponuję poczytac cos
      na ten temat zanim skrytykujecie coś o czym nie macie pojęcia.
      • procesor Re: rzeczy o których sie filozofom nie śniło 13.10.04, 10:29
        Problem w tym że trzeba by odróżnić osoby chore psychicznie od opętanych i od
        takich z wybujałą fanatazją erotyczna..

Że sa rzeczy o których nam sie nie śniło - to fakt.

Do tej pory pamiętam wypowiedz jakiegoś młodego księdza, który brał udział w
        egzorcyzmach (a widac było na jego twarzy że on to nadal przeżywa) że nie da
        sie naukowo wyjasnic tego co widział - a widział np. osobę która zaczęła
        lewitowac w czasie egzorcyzmów..
      • twinmama76 Re: rzeczy o których sie filozofom nie śniło 13.10.04, 11:24
        Akurat czytałam parę książek na temat O. Pio. Znam historię jego mocowania się
        z diabłem, który opętał dziewczynę.
        Wiem także, że Kościół bardzo ostrożnie podchodzi do takich rzeczy jak
        opętanie i najpierw wyklucza się chorobę psychiczną.
        Dlatego nie rozumiem księdza, który zamiast wysłać kobiecinę do lekarza mówi
        jej, że faktycznie mogła słyszeć skomlenie psa, bo demon może się wcielać w
        różne istoty!!!??
        • michiko Re: rzeczy o których sie filozofom nie śniło 13.10.04, 11:31
          bo demono może przybierac rózne postacie. Niestey tylko troche czytałam o
          demonach. natomiast sporo czytałam o duchach zjawach i innych niewyjaśnionych
          zajwiskach. Wierzę w życie po śmierci ale to inna historia. ja wierzę w
          zjawiska paranormalne!
          • twinmama76 Re: rzeczy o których sie filozofom nie śniło 13.10.04, 11:37
            Ale ja nie mówię, że nie wierzę! Uważam tylko, że trzeba być bardzo ostrożnym w
            tych sprawach i najpierw wykluczyć ziemskie przyczyny pewnych zdarzeń czy
            odczuć, a dopiero na końcu mówić o demonach. Moim skromnym zdaniem na 100
            przypadków dziwnych zdarzeń, 99 daje się racjonalnie wytłumaczyć.
    • justyna1212 Re: TVN - "kobieta w objęciach demona"??!!! 13.10.04, 11:55
      Ja też oglądam rozmowy w toku-bo lubię i lubię Ewę Drzyzgę. Jest bardzo
      sympatyczna, ciepła. A co do opowieści pań we wczorajszym programie, to
      podchodzę do nich z dużym dystansem. Nie chcę mi się w to wierzyć, ale kto tam
      wie co drzemie w ludzkiej duszy....
      • aari Re: TVN - "kobieta w objęciach demona"??!!! 13.10.04, 22:29
        Ja tez oglądałam wczorajszy program i moim skromnym zdaniem kobiety, które tam
        wysrtępowały były chore ...
        Wierzę w duchy, wierzę w demony ...ale bez przesady.

Też ogladam BO LUBIĘ smile
    • nina.xxx Re: TVN - "kobieta w objęciach demona"??!!! 07.04.16, 14:01
      Ludzie, to XXI wiek! Jak można wierzyć w to, co ta "egzorcystka " mówi. Przecież na kilometr widać,że te jej egzorcyzmy to sposób na zarabianie. Moja córka pisała do niej w sprawie "nawiedzonego"ponioć domu. Takie bzdury odpisała,że od razu było wiadomo,że chce wyłudzić pieniądza. Jej sposobem na szybkie zarabianie jest praca na odległość:wysyłasz pieniądze, a ona swoje"robi", czyli najprawdopodobniej nic nie robi. Nawet choroby psychiczne wg, niej to opętany. Nawet jak leki pomagają, człowiek powinien się egzorcyzmować....Ludzie....MASAKRA!! Nie DAJCIE SIĘ WYDOIĆ Z KASY!!!!!!!!!!!!!!! Już po wyglądzie tej pani widać,że jest to inaczej myśląca osoba.
      • asia_i_p Re: TVN - "kobieta w objęciach demona"??! 07.04.16, 20:44
        To nie tylko XXI wiek, ale i 2016 rok. A wątek jest z 2004.
        • pieskuba Re: TVN - "kobieta w objęciach demona"??! 08.04.16, 09:12
          W sumie to nie ma znaczenia, że wątek bardzo stary i że wiek XXI. Wątek jest bardzo aktualny, albowiem głupota ludzka jest wieczna i nieskończenie rozległa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka