Dodaj do ulubionych

Rozregulowana flora bakteryjna jelit

09.07.18, 21:36
Rozregulowana spozywaniem duzej ilosci polioli i blonnika i owocow, jakie probiotyki polecacie na odbudowanie?
Obserwuj wątek
    • dziennik-niecodziennik Re: Rozregulowana flora bakteryjna jelit 09.07.18, 21:47
      Blonnik nie rozregulowuje flory bakteryjnej jelit.
      Napisz konkretnie co bylo jedzone i co sie dzieje, jakie sa objawy.
      • lemasakr Re: Rozregulowana flora bakteryjna jelit 09.07.18, 21:58
        Napisalam co bylo jedzone, objawy to fermentacja, gazy, bol brzucha
        • 1matka-polka Re: Rozregulowana flora bakteryjna jelit 09.07.18, 22:07
          Co to sa poliole i od ilu dni masz niestrawnosc?
          • cosmetic.wipes Re: Rozregulowana flora bakteryjna jelit 09.07.18, 22:18
            Myślę, że chodzi bardziej o ksylitol niż o glikol big_grin

Poliole to alkohole wielowodorotlenowe.
            • 1matka-polka Re: Rozregulowana flora bakteryjna jelit 09.07.18, 22:20
              Tez to znalazlam w necie i sie zastawiam, czy dobre, moze warto sprobowac..
              • 1matka-polka Re: Rozregulowana flora bakteryjna jelit 09.07.18, 22:22
                Teraz jeszcze doczytalam ksylitol, itp. Ematka jak zwykle - uczy, bawi, wychowuje.
              • cosmetic.wipes Re: Rozregulowana flora bakteryjna jelit 09.07.18, 22:22
                Wszystkie chcesz spróbować? To daj znać jak było. Jeśli przeżyjesz.
                • 1matka-polka Re: Rozregulowana flora bakteryjna jelit 09.07.18, 22:26
                  big_grin ja mam żołądek jak struś. Kiepsko reaguje jedynie na krowe i apteczne wynalazkiwink
            • dziennik-niecodziennik Re: Rozregulowana flora bakteryjna jelit 09.07.18, 22:21
              Tyle ze rozregulowac jelita moze i ksylitol, i duze ilosci blonnika, i kwasy owocowe. Niepokojący jest ten bol brzucha bo ciekawe gdzie i jak boli - ale autorka nie chce doprecyzowac, wiec coz smile
        • dziennik-niecodziennik Re: Rozregulowana flora bakteryjna jelit 09.07.18, 22:16
          To troche za malo dokładnie ale jak chcesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka