lemasakr 09.07.18, 21:36 Rozregulowana spozywaniem duzej ilosci polioli i blonnika i owocow, jakie probiotyki polecacie na odbudowanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziennik-niecodziennik Re: Rozregulowana flora bakteryjna jelit 09.07.18, 21:47 Blonnik nie rozregulowuje flory bakteryjnej jelit. Napisz konkretnie co bylo jedzone i co sie dzieje, jakie sa objawy. Odpowiedz Link Zgłoś
lemasakr Re: Rozregulowana flora bakteryjna jelit 09.07.18, 21:58 Napisalam co bylo jedzone, objawy to fermentacja, gazy, bol brzucha Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Rozregulowana flora bakteryjna jelit 09.07.18, 22:07 Co to sa poliole i od ilu dni masz niestrawnosc? Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Rozregulowana flora bakteryjna jelit 09.07.18, 22:18 Myślę, że chodzi bardziej o ksylitol niż o glikol Poliole to alkohole wielowodorotlenowe. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Rozregulowana flora bakteryjna jelit 09.07.18, 22:20 Tez to znalazlam w necie i sie zastawiam, czy dobre, moze warto sprobowac.. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Rozregulowana flora bakteryjna jelit 09.07.18, 22:22 Teraz jeszcze doczytalam ksylitol, itp. Ematka jak zwykle - uczy, bawi, wychowuje. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Rozregulowana flora bakteryjna jelit 09.07.18, 22:22 Wszystkie chcesz spróbować? To daj znać jak było. Jeśli przeżyjesz. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Rozregulowana flora bakteryjna jelit 09.07.18, 22:26 ja mam żołądek jak struś. Kiepsko reaguje jedynie na krowe i apteczne wynalazki Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Rozregulowana flora bakteryjna jelit 09.07.18, 22:21 Tyle ze rozregulowac jelita moze i ksylitol, i duze ilosci blonnika, i kwasy owocowe. Niepokojący jest ten bol brzucha bo ciekawe gdzie i jak boli - ale autorka nie chce doprecyzowac, wiec coz Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Rozregulowana flora bakteryjna jelit 09.07.18, 22:16 To troche za malo dokładnie ale jak chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś