Dodaj do ulubionych

Krople bez recepty

24.07.18, 13:59
Są jakieś krople do ucha bez recepty? Od rana kłuje,boli też trochę gardło po tej samej stronie. Co się robi na takie cuś?
Obserwuj wątek
    • 1matka-polka Re: Krople bez recepty 24.07.18, 14:20
      Paracetamol/ibuprom.
    • aqua48 Re: Krople bez recepty 24.07.18, 15:05
      Odstawia się lody i zimne napoje, bierze się ibuprom zatoki, albo coś innego z apteki bez recepty przeciwko zapaleniu zatok i płucze gardło wodą z solą. Można okolice ucha posmarować maścią rozgrzewającą, albo wystawić tę stronę na słoneczko i wygrzać.
    • berdebul Re: Krople bez recepty 24.07.18, 15:13
      Bierze środki przeciwbólowe, przeciwzapalne i coś na obkurczenie śluzówek (spray do nosa).
      • akseinga3 Re: Krople bez recepty 24.07.18, 15:18
        Otinum krople do uszu . Dawniej byly na recepte a dzisiaj kupowalam bez.
    • alpepe Re: Krople bez recepty 24.07.18, 15:39
      Smaruje się wokół ucha maścią rozgrzewającą.
    • ala.maciejka Re: Krople bez recepty 24.07.18, 16:02
      Idzie się do lekarza.
    • zlababa35 Re: Krople bez recepty 24.07.18, 16:17
      Ototalgin. Ale najlepiej to iść do lekarza.
      • hedna Re: Krople bez recepty 24.07.18, 22:14
        No i już wszystko wiem, antybiotyk sad
        • 1matka-polka Re: Krople bez recepty 25.07.18, 07:37
          Gdybys nie wziela antybiotyku, to tez bys przezyla.
          • hedna Re: Krople bez recepty 25.07.18, 08:23
            Zapewne.Boli jak fix ,nawet skóra głowy 😕
            • 1matka-polka Re: Krople bez recepty 25.07.18, 08:27
              Nic, tylko sie cieszyc, ze mieszkamy w miejscu, gdzie sa dostepne antybiotyki i srodki przeciwbolowe.
        • zlababa35 Re: Krople bez recepty 25.07.18, 08:34
          Byłaś jednak u lekarza? To dobrze wink. Mam mieszane uczucia co do leczenia uszu na własną rękę, przynajmniej u mnie to nigdy nie wychodziło i zawsze kończyło się bardzo pilną wizytą u laryngologa. Ale ten ototalgin/otinum (to samo, cena może się różnić) też będzie pomocny, bo obkurcza i działa przeciwzapalnie miejscowo.
          • alpepe Re: Krople bez recepty 25.07.18, 09:03
            Młodzi lekarze uczą się zasady, przynajmniej powinni, że większość chorób przechodzi po 7 dniach, niezależnie od tego, jak były leczone. I to w sumie widać, bo to czas, kiedy obraz choroby się stabilizuje, jeśli jest ona poważna. Ja z moją córką, a mam dwie, poszłam tylko raz do lekarza w sprawie chorego ucha, resztę zapaleń leczyłam sama i z sukcesem, no i bez antyb., ale ja się zawsze śmieję, by mój brat czy moi znajomi dali mi swoje niewychowane i/lub chorowite dzieci na wychowanie, a wyprowadzę je na zdrowych i dobrze wychowanych ludzi.
          • hedna Re: Krople bez recepty 25.07.18, 13:15
            Biorę antybiotyk, Clatrę i Ibuprofen 400 i boli jak cholera. Nie cały czas,ale falami. Do tego ból skóry głowy,połowy twarzy. Dołożyć do tego zestawu jeszce krople ,o których piszecie czy czekać?
            • 1matka-polka Re: Krople bez recepty 25.07.18, 13:19
              A księdza wołałaś?
              • kruella83 Re: Krople bez recepty 25.07.18, 13:21
                Gencjane rozpuścić w ciepłej wodzie i wlać do ucha, poleżeć kilka minut , tak poleca robić laryngolog mojemu mężowi który od zawsze ma problemy z uszami
              • hedna Re: Krople bez recepty 25.07.18, 16:55
                Zawołam za chwilęwink
                ewidentnie chcesz być uszczypliwa, pytanie po co?
            • cosmetic.wipes Re: Krople bez recepty 25.07.18, 13:24
              Wysypki nie masz? Bo jakoś mi się z półpaścem skojarzyło.
              • hedna Re: Krople bez recepty 25.07.18, 16:55
                nie,nie mam
            • berdebul Re: Krople bez recepty 25.07.18, 17:41
              Nie masz zapalenia nerwu? Wtedy duże dawki witaminy B, ciepła chusta i uważanie na różnice temperatur pomogą.

• hedna Re: Krople bez recepty 25.07.18, 17:42
                Oj tego nie wiem.Wrażenie takie,że pół głowy boli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka