Dodaj do ulubionych

wakacje w Kanadzie

26.07.18, 11:02
pierwszy raz jadę i zastanawiam się czy o wszystkim pamiętałam. mam:
- bilety na samolot
- ubezp. kosztów leczenia
- ETA
- międzynarodowe prawo jazdy
- stale brane leki
czy coś jeszcze powinno być? np. jakieś legitymacje dla dzieci potwierdzające wiek do zniżek, czy paszporty wystarczą?
Obserwuj wątek
    • joa66 Re: wakacje w Kanadzie 26.07.18, 11:06
      Sprawdź czy komórki będą działały. Ja co prawda mam starą jak dinozaury, ale przy okazji przygotowywania się do wyjazdy dowiedziałam się ciekawych rzeczy. Np moja w ogóle się nia ładowała (pomijam już możliwość korzystania) - i to było "normalne" .
      • joa66 Re: wakacje w Kanadzie 26.07.18, 11:07
        p.s. I upewnij się czy ubezpieczenie pokrywa też transport medyczny , nie tylko leczenie na miejscu.
      • bella_roza Re: wakacje w Kanadzie 26.07.18, 11:26
        racja, inne wtyczki sad ale z przejściówką powinna się ładować?
        • bella_roza Re: wakacje w Kanadzie 26.07.18, 11:29
          takie coś znalazłam
          Dobrą wiadomością dla osób podróżujących do USA, które zabierają ze sobą z Polski tylko “podstawowe” urządzenia elektroniczne tj. laptop, tablet, tel. komórkowy, ładowarki do aparatów, kamer video itp. jest, że praktycznie wszystkie urządzenia tego typu wyprodukowane po roku 2005 posiadają wbudowany transformator napięcia.
          Łatwo jest to sprawdzić odczytując informacje zamieszczone na ulotce oraz na samym urządzeniu. Gdy znajduje się tam oznaczenie typu “input 100-240V” oznacza to, że urządzenie zadziała automatycznie podłączone do gniazdka w USA. Niektóre urządzenia elektryczne posiadają również ręczne przełączniki służące do zmiany napięcia prądu, na którym pracują. Wówczas przed podłączeniem go do prądu zmieniamy położenie przełącznika z 220V na 110V.
        • joa66 Re: wakacje w Kanadzie 26.07.18, 11:32
          Moja stara z przejściówka się nie ładowała. Nowsza (wzięłam dwa telephony) ładowała się z tej samej przejściówki (I działała) . Stara wróciła do normy po powrocie do Europy. Teraz nie pamiętam szczegółow, ale chodziło o jakieś częstotliwości (???) . Ale google wszystko Ci powie - "czy telefon X działa w Kanadzie" lub tym podobnie. Mnie google uprzedził, że moga byc problemy z ładowaniem, więc specjalnie się nie zdziwiłam). IMH0 - na 95% Twoja komórka bedzie działać, ale warto się upewnić.
    • milamala Re: wakacje w Kanadzie 26.07.18, 11:29
      I co sie chwalisz, ze niby pytasz. Jedz nad Baltyk, to jest wlasciwy kierunek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka