Dodaj do ulubionych

Smierdzacy pot moj problem :(

03.08.18, 07:55
Witam matki, poradzcie. Od wieeeelu lat moim problemem jest pot. NIE jego nadmiar, a zapach sad probowalam kilka razy botoksu, szkoda kasy bo on nie hamuje zapachu, cos tam czlowiek wydziela jednak no i to tez smierdzi. Rollom jak etiaxil mowie nie. Moje pachy po tym umieraja. czy ktos podpowie CO mozna z tym zrobic, moze bakterie przebadac ale w jakim kierunku, co gdzie jak. Jak z tym walczyc. Dermatolog nic mi nie poradzil, ale to jakas nawiedzona babka byla.
Jem normalnie, od razu mowie ze cebulami ani czosnkiem sie nie obzeram wink
Obserwuj wątek
    • jaagna Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 08:05
      A w jakim jesteś wieku? Mam podobny problem. Też nie zlewam się potem, a tylko ten zmienił zapach na paskudny i trudny do zniesienia. Piję kawę (ale nie tak dużo), zieloną herbatę i wodę mineralną. Nie jem woniejących potraw. Może u Ciebie to jakieś zmiany hormonalne? Bo u mnie obstawiam premenopauzę (mam 48 lat).
    • raczek-nieboraczek Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 08:17
      mięso w diecie też może śmierdzieć
      • mallard Re: Smierdzacy pot moj problem :( 22.10.18, 12:56
        raczek-nieboraczek napisała:

> mięso w diecie też może śmierdzieć

To świeże trzeba kupować.
        • abecadlowa1 Re: Smierdzacy pot moj problem :( 21.08.22, 12:02
          🤣🤣🤣
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 08:31
      Mi wystarczy zwykły antyperspirant z Garniera, ten mój jest niby antybakteryjny smile Mam też śmierdzący pot, ale on załatwia sprawę. Ostatnio sobie kupiłam jakiś marki Rossmann jakiś bez aluminium, więc teoretycznie zdrowszy i to była porażka. Niestety tylko "zła chemia" na mnie działa tongue_out
    • ania-z-lasu Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 08:34
      Ja cuchnę starym gryzoniem, jak piję za dużo zielonej herbaty. Przeanalizuj to co jesz i pijesz. Jak masz na tyle samozaparcia to zrób sobie dietę eliminacyjną. Na razie tylko maskujesz problem, kiedy trzeba go zlikwidować w zarodku.
    • lady-z-gaga Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 08:38
      Czytałaś wszystko co na ten temat mowią specjaliści? bo od tego nalezy zacząć - od przeanalizowania diety i ewentualnie wykluczenia np cukrzycy czy zaburzeń hormonalnych.
      www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/zapach-potu-a-dieta-jak-to-co-jemy-wplywa-na-zapach-potu-i-skory_41666.html
      zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,107103,14016911,Wyjatkowo_przykry_zapach_potu__Poszukaj_przyczyny.html
    • wkurzo-namama Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 08:49
      U mnie obstawiam leki. Plus dużo mięsa. Nie mogę używać blokerów, bo mam dramat. Bolą mnie po każdym pachy.
      Pomagaja męskie antyperspiranty. Uważam że są silniejsze. A lubię męskie zapachy, więc używam męskich.
      • e-ness Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 09:01
        Mi jako jedyny pomaga antyperspirant Vischy
        Nawet jak się spoce to przyjemnie pachnie pod paszka smile
        Wczesniej mogłam używać w zasadzie wszystkiego i wszystko było skuteczne , teraz moje paszki to jakiś dramat
        • wkurzo-namama Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 12:36
          Spróbuję. Dzięki.
    • kochamruskieileniwe Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 09:32
      Po ierwsze, co już zostało podniesione , przeanalizuj dietę... I wcale nie musi chodzić o czosnek, czy cebulę.
      N dla Chińczyków, często my Euroejczycy, śmierdzimy ... zgniłym mięsem. Chodzi o ilość spożywanego przez nas nabiału pochodzenia krowiego. Chińczycy dla nas też "pachną" inaczej. Po dłuższym pobycie w Chinach, gdy nasz flora bakteryjna zmieni się (od warunkiem spożywania ichniejszego jedzenia) nasz zapach się zmienia. Co czuć najlepiej w samolocie europejskim - czyli jak masz przesiadkę w Europie na lokalne linie, w których pasażerami są prawie wyłącznie Europejczycy.
      I możesz mieć na sobie ubranie ćzyste, prosto z prali, być po przysznicu itp. "Pachniesz" inaczej. suspicious
      • liberica1 Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 19:06
        To prawda. Siostra po pobycie w Chinach pachniala inaczej. Jej ciuchy też. Tak przez kilka dni jeszcze.
    • makurokurosek Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 09:38
      Jedyny sensowny sposób to zmienić dietę. Zapach twojego potu wynika z tego co jesz. Na początek wyeliminuj mięso
    • muchy_w_nosie Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 09:41
      Ale śmierdzi potem czy jakoś inaczej? Ja lubię swój zapach, u mnie najlepiej sprawdzają się antyperspiranty w sprayu, kocham ogorkowy dove albo zwykłe nivea.
      Ogólnie to swietne dezodoranty, mają dość mocny zapach także do wieczorowej sukienki i perfum się nie nadają.
      • aerra Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 12:49
        Gdzie kupujesz ogórkowy Dove? To był mój ulubiony, ale od dłuższego czasu już nigdzie go nie ma...
        • zabka141 Re: Smierdzacy pot moj problem :( 23.10.18, 12:43
          A na mnie ogorkowy Dove nie dziala, as to.musze miec niebieski Dove. Probowalyscie?
    • ochacha Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 09:59
      Detox. Pomijając przyczyny natury zdrowotnej, warto oczyścić organizm. Przyjmowane leki, pożywienie i zawarte w nim różne konserwanty, środki chemiczne, metale, itp. mogą powodować, że niestety cuchniemy.
      • myq1 Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 12:41
        Po myciu spróbuj przetrzeć się pod pachami spirytusem salicylowym. Dezodorant jako drugi. Mnie pomaga od wielu lat, nie podrażnia.
        • ochacha Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 13:14
          Dzięki za podpowiedź. Nie mam z tym problemu, ale podam dalej, może ktoś skorzysta.
        • makurokurosek Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 13:24
          "Po myciu spróbuj przetrzeć się pod pachami spirytusem salicylowym. Dezodorant jako drugi. Mnie pomaga od wielu lat, nie podrażnia.

to tylko pudrowanie problemu, samego problemu nie rozwiązuje, bo tu tak jak napisała ochacha niezbędny jest detox
          • myq1 Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 13:33
            Można połączyć jedno z drugim, nie zaszkodzi.
    • snakelilith Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 12:55
      Śmierdzący pot może być także (oprócz diety) wynikiem bardzo wysokiego poziomu kortyzolu. Ludzie w stałym stresie pocą się więcej i często ich pot ma odpychający zapach, to atawizm, który miał wcześniej odstraszać przeciwnika. Zacznij więc uprawiać łagodny sport dla wyrównania hormonów stresu. Pot ludzi uprawiających regularnie sport praktycznie nie ma zapachu, także dlatego, bo jest bardzo rozwodniony. I naucz się metody relaksacyjnej.
      Inną sprawą jest, że jak szorujesz się agresywnymi detergentami, to możesz mieć niekorzystną florę bakteryjną na skórze. Spróbuj do mycia czegoś delikatnego, na przykład żelu dla dzieci i dolej do niego trochę soku z cytryny. Musisz zakwasić nieco skórę. Albo spróbuj do ciała żelu do higieny intymnej. W żadnym wypadku zasadowego mydła.
      • ochacha Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 13:16
        To też prawda i warto spojrzeć na ten problem od tej strony.
        • 3-mamuska Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 13:42
          Spróbuje antyperspirant w żelu tylko w żelu z firmy mitchum.
          Żadne blokrey nie działały do tego podrażniają mi pachy. Ten jest rewelacyjny.
          Poza tym sprawdź cuchy. Ja mam ze 2-3 bluzki z h&m które minio prania, tuż po założeniu wydzielają przykry zapach tak jakby były nie świeże. A ja po jestem tuż po myciu.
          Wiec może to tez to.
          • martialis Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 15:21
            Mam wrażenie, że w niektóre materiały bardziej wchodzi zapach. U mnie pomogło zapieranie Białym Jeleniem przed praniem właściwym, albo Dr. Beckmann, odplamiacz w sprayu do plam z dezodorantu i potu.
            • evee1 Re: Smierdzacy pot moj problem :( 23.10.18, 11:20
              Akryl jest wyjątkowo paskudny i jakikolwiek dodatek powoduje, że pot bardziej śmierdzi.
            • evee1 Re: Smierdzacy pot moj problem :( 23.10.18, 11:21
              Akryl jest wyjątkowo paskudny i jakikolwiek dodatek powoduje, że pot bardziej śmierdzi.
            • mikams75 Re: Smierdzacy pot moj problem :( 21.08.22, 13:58
              racja, niektore materialy bardzo chlona pot i nawet po praniu jak sie nagrzeja od ciala to wonieja i tez do takich ciuchow uzywam odplamiacza pod pachy przed praniem i to dziala, ubrania sa dluzej swieze. A nie poce sie jakos nadmiernie.
      • filga Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 15:25
        Wyjasnilas mi coś, czego nie rozumiałem. Generalnie mało się poce i raczej bezwonnie. Za to w pracy musiałam mieć i ręcznik i ubranie na zmianę bo jak się denerwowalam to dla mnie samej mój zapach był przykry. Teraz już rozumiem - kortyzol. Dziękuję
    • black-cat Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 13:36
      Dieta- głównie warzywa i owoce, mało ostrych przypraw. Ciało ładnie pachnie po owocach. Mało mięsa i produktów mlecznych.
      Przez 3 kolejne dni po prysznicu robisz kąpiel z dużą ilością soli morskiej i olejkiem z drzewa herbacianego. Leżysz w tym (pachy pod wodą) 20 minut. Póżniej taką kąpiel robisz raz w tygodniu. Olejku sporo, ok 100 kropli.
      Zmiana płynów do kąpieli i pod prysznic na delikatniejsze.
      • berlin30 Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 14:15
        Polecam Antidral.U mnie wystarczy raz na 4 dni lub raz na tydzien.Skora sucha bez zapachu.Polecam do stop tez jak ktos ma ptoblem.Moja corka tez uzywa raz na jskis czas-a ze dojrzewa to bardzo sobie chwali.
    • pani_tau Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 15:01
      Już podaje rozwiązanie problemu: zaraz po kąpieli wcierasz w skórę pod pachami sodę oczyszczoną (sypiesz troszkę na wacik, dwa ruchy i po sprawie).
      Pocić będziesz się dalej za to bez cienia zapachu.
      • pani_tau Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 15:11
        pani_tau napisał(a):

> Już podaje rozwiązanie problemu: zaraz po kąpieli wcierasz w skórę pod pachami
        > sodę oczyszczoną (sypiesz troszkę na wacik, dwa ruchy i po sprawie).
        > Pocić będziesz się dalej za to bez cienia zapachu.

Dodam, że dzięki temu mogę swobodnie nosić dwie bluzki, które uwielbiam, ale po najdalej godzinie noszenia pot wchodził w reakcję z materiałem i nie dawało się wytrzymać. Oklejalam więc newralgiczne miejsca wkładkami higienicznymi próbując nie myśleć o tym co będzie jak się która odklei i wypadnie.
        Etiaxil mnie koszmarnie podrażniał, antidral nie działał. O tych drogeryjnych wynalazkach to nawet nie wspominam.
        • ola_fatyga Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 15:23
          > Oklejalam więc newralgiczne miejsca wkładkami higienicznymi próbując nie myśleć o tym co będzie jak się która odklei i wypadnie.

wkładki laktacyjne chyba byłyby lepsze...
          • pani_tau Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 15:54
            Nie przyszło mi to do głowy, bo nigdy z czymś takim nie miałam do czynienia.
            A o sodzie wyczytałam w Internetach smile, sama w życiu bym na to nie wpadła.
          • b.bujak Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 17:51
            ola_fatyga napisała:

> wkładki laktacyjne chyba byłyby lepsze...

po co - są specjalne wkładki pod pachy
      • madzioreck Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 18:26
        pani_tau napisał(a):

> Już podaje rozwiązanie problemu: zaraz po kąpieli wcierasz w skórę pod pachami
        > sodę oczyszczoną (sypiesz troszkę na wacik, dwa ruchy i po sprawie).
        > Pocić będziesz się dalej za to bez cienia zapachu.

Można też zrobić papkę z sody i wody utlenionej smile
        • pani_tau Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 19:30
          O cholibka, niedobrze, coś mnie tknęło i sprawdziłam hasło soda a skóra. Podrażnia po długim stosowaniu! Tak że stosować okazjonalnie.
          Zabiję się...
    • issa-a Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 15:20
      piszesz zbyt ogolnie, na czym dokladnie problem polega? Pot czujesz od razu (po myciu), jak sie spocisz mocniej (stres, wysiłek fizyczny) czy po kilku godzinach normalnego siedzenia w pracy?
      Ja zauważyłam, że obecne płyny do mycia jakoś kiepsko usuwaja pot, no, bezposrednio po myciu czuc go pod pachami. Nie wiem, czy to sprawa plynow (róznych uzywałam), ktore sa jednak delikatniejsze niz mydla w kostce. W każdym razie, ja często przemywam pachy, dodatkowo, spirytusem salicylowym (ktory powinien zabic ew. bakterie) i dopiero wtedy nie czuc zapachu potu. Przy czym, mój pot "śmierdzi" zwyklym potem, który to zapach zreszta sam z siebie nie jest przyjemny. Nie wiem, twój ma jakis intensywniejszy zapach? gorszy?
      W pracy zdarza mi się, ze po jakims czasie, w lazience przemywam pachy, właśnie spirytusem czy jakims środkiem antybakteryjnym (takim do mycia rak) i ponownie uzywam dezodorantu - moje pachy nie toleruja antyperspirantów, pocenie jest itensywniejsze.
      Oczywiscie, o codziennej zmianie ubrania (i stanika) nie wspominam bo to normą powinno byc wiec nawet głupio przypominać.
      No i chyba wrócę do mydeł w kostce, które jednak skuteczniejsze są.
      • pani_tau Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 15:57
        Soda oczyszczona i nawet gdy włożysz nos pod mokrą pachę to nie poczujesz nic. Trzyma bez pudła cały dzień. A już nie wspomnę o kosztach smile.
        • issa-a Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 16:24
          a to ciekawe....
          Wyprobuje bo u mnie soda jest w codziennym uzyciu. Choc jeszcze nie w tym celu.
          Kiedys znalazłam przepis na "naturalny dezodorant", ktory skladał się z sody i oleju kokosowego. A ze akurat miałam na stanie olej kokosowy, to zrobilam. Moze i był troche skuteczniejszy (ale czy dużo bardziej...?), natomiast "załatwił" mi wszystkie bluzki oraz (także) letnia cienką kurtkę - wszystkie pachy były z tłustymi plamami, trudnymi do sprania w niskiej temperaturze.
          Spróbuję z sama sodą, moze przynajmniej łatwiej będzie ja sprać z ubrania
          • pani_tau Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 17:05
            Ale po co olej? Soda nie pozostawia żadnych śladów na ubraniach. Widziałam te kombinację z olejem na jakimś blogu, ale gdzie by mi się chciało z tym babrać. I jeszcze tłuste to takie, a idź...
          • snakelilith Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 17:47
            U mnie w drogerii w De można dostać gotowy produkt z sodą pod nazwą Greendoor Deo Creme oraz Deo Creme marki Ponyhütchen, ten ostatni w czeterech perfumowanych wersjach. Przypuszczam, że jest to łatwiejsze do użytku od domowych specyfików.
            Skład Greendoor:
            Orbignia Oleifera (Babassu) Seed Oil kbA | Sodium Bicarbonate | Butyrospermum Parkii (Shea) Butter kbA | Zinc Oxide | Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter kbA | Glycine Soja (Soya) Oil | Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract | Parfum

Skład Ponyhütchen, zapach cytrynowo-herbaciany A Perfect Matcha:
            Zea Mays Starch*, Cocos Nucifera*, Sodium Bicarbonate, Butyrospermum Parkii*, CI 77947, Brassica Campestris Oleifera oil, Hydrogenated Vegetable Oil, Kaolin, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Parfum (Geraniol, Limonene**).

Podobne produkty ma także ekologiczna marka i + m Naturkosmetik Berlin. Na przykład i+m Tausendschön Deo Creme. Skład:
            COCOS NUCIFERA OIL*, HYDROGENATED RAPESEED OIL*, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL* , OLEA EUROPAEA FRUIT OIL* , ISOAMYL LAURATE, ZINC OXIDE, SODIUM BICARBONATE, ZINC RICINOLEATE, TAPIOCA STARCH*, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, CISTUS GRANDIS PEEL OIL, LIMONENE**, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL , TOCOPHEROL, POLYGLYCERYL-3 POLYRINCINOLEATE, POLYHYDROXYSTEARIC ACID, GLYCERYL CAPRYLATE *

• issa-a Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 20:34
              no ale w skladzie też są "tłustosci"..
              Poza tym, uzycie samej sody nie jest trudniejsze niz odkrecenie nakrętki deo.
              No i w końcu - tez kiedyś kupowałam dezodoranty eco, najczesciej niemieckie bo polskich producentów brak. Skutecznośc była słaba.
              • snakelilith Re: Smierdzacy pot moj problem :( 04.08.18, 00:19
                issa-a napisała:

> No i w końcu - tez kiedyś kupowałam dezodoranty eco, najczesciej niemieckie bo
                > polskich producentów brak. Skutecznośc była słaba.

Ale o to ma wspólnego z wyżej podanymi przeze mnie preparatami? Przecież te ekologiczne, kupowane przez ciebie nie były z sodą. I oczywiście, że można użyć tylko sody. Ale sodą to ja czyszczę ceramiczny zlewozmywak, żre plamy jak ta lala i jakoś tak nie widzi mi się nakładać tego solo na skórę.
        • forumologin Re: Smierdzacy pot moj problem :( 23.10.18, 11:02
          pani_tau napisał(a):

> Soda oczyszczona i nawet gdy włożysz nos pod mokrą pachę to nie poczujesz nic.
          > Trzyma bez pudła cały dzień. A już nie wspomnę o kosztach smile.

wyprobowalam z ciekawosci sode, i pytam: co to za czary, dziala bez pudla
    • wegatka Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 16:32
      Do tych wszystkich rad dodałabym jeszcze unikanie obcisłych ubrań przylegających do pach, bo przepocony materiał dużo intensywniej wydziela "smrodek", niż sama skóra.
    • segregatorwpaski Re: Smierdzacy pot moj problem :( 03.08.18, 18:40
      U mnie etiaxil nawet ten dla wrażliwych podrażniał skórę. Ziaja nie - polecam spróbować, zwłaszcza, że kosztuje znacznie mniej. Pachy golę codziennie rano, bardzo dobrą maszynką, by nie podrażnić skóry i oczywiście używając odpowiedniej pianki/żelu. Ziaję stosuję na wieczór - co trzy dni, koniecznie na suchuteńkie pachy! Podziałało, skóra niepodrażniona, nie pocę się. Ale rady ze znalezieniem przyczyny w produktach spożywanych dobre.
      • kruella83 Re: Smierdzacy pot moj problem :( 04.08.18, 00:13
        Pić czystek długo i uporczywie
        • miramaru Re: Smierdzacy pot moj problem :( 04.08.18, 17:33
          Zgadzam się, czystek pity dwa razy dziennie przez miesiąc załatwi sprawę.
          • minniemouse Re: Smierdzacy pot moj problem :( 05.08.18, 00:11
            Moze to problem z tym TRIMETYLOAMINURIA

Minnie
      • milka_milka Re: Smierdzacy pot moj problem :( 05.08.18, 03:28
        Mnie zawsze zastanawia zachwyt suchymi pachami. Przecież po coś te gruczoły są, a te wszystkie antidrale itp. blokują naturalne działanie gruczołów potowych.
        • minniemouse Re: Smierdzacy pot moj problem :( 05.08.18, 04:04
          serio uwazasz ze to
          albo to a zwlaszcza takie rzucajace sie w oczy to atrakcyjniej wyglada?

Minnie
          • milka_milka Re: Smierdzacy pot moj problem :( 05.08.18, 08:55
            Ale ja nie piszę o atrakcyjnym wyglądzie, tylko o zdrowiu. No chyba, że atrakcyjny wygląd jest priorytetem. Pocenie się jest tak samo niemałym zdrowym objawem jak owłosienie intymne i pozbawianie organizmu zarówno jednego jak i drugiego jest po prostu niezdrowe. W przypadku blokowania gruczołów potowych pod pachami można dorobić się stanów zapalnych, albo doprowadzić do tego, że bez użycia blokerów pot będzie lał się obficie i śmierdział. Nie chodzi mi o całkowite zaniechanie higieny i dezodorantów, ale umiar i rozsądek. Jeśli ktoś nie śmierdzi, to czemu ma się nie pocić?
    • redheadfreaq Re: Smierdzacy pot moj problem :( 05.08.18, 09:27
      Po porodzie mi się tak zrobiło, żadne antyperspiranty typowe 24-48-72 h nie robiły na pocie wrażenia. Pomógł kryształ ałunu. Serio. Dalej się pocę, ale zapach zniknął w 90%. Skończył się też problem żółtych śladów na białych bluzkach.
      • pani_tau Re: Smierdzacy pot moj problem :( 05.08.18, 09:58
        Mnie z kolei ałun nie pomógł w ogóle. Pomagał tylko Etiaxil niestety fundując mi koszmarne podrażnienia.
    • lemasakr Re: Smierdzacy pot moj problem :( 05.08.18, 09:48
      Jesli korzystalas z botoksu zastanow sie nad laserowym zabiegiem usuwania gruczolow potowych. Finansowo wyjdzie taniej, w dluzszym rozliczeniu, niz botoks.
    • atena112 Re: Smierdzacy pot moj problem :( 05.08.18, 17:42
      Pij czystek zmienia zapach potu i szałwie zmniejsza pocenie
    • piataziuta Re: Smierdzacy pot moj problem :( 05.08.18, 20:35
      To proste: dwa razy dziennie prysznic z użyciem mydła - rano i wieczorem.
      Do tego pranie ciuchów maks po dwóch razach użycia.
      Efekt gwarantowany.
      Nie trzeba wydawać kasy na drogie specyfiki pod pachy.
      Żeby pot zaczął śmierdzieć, bakterie muszą się zdążyć namnożyć.
      Świeży pot - taki który wstępuje na świeżo umyte ciało - nie śmierdzi.
      • pani_tau Re: Smierdzacy pot moj problem :( 05.08.18, 20:39
        No właśnie nie jest to takie proste sad
        • piataziuta Re: Smierdzacy pot moj problem :( 05.08.18, 21:02
          Cóż...
          Jedno jest pewne: sporo antyperspirantów, działa jak substancja gromadząca pot w okolicach pach na odzieży.
          Trudno to doprać i jebie to ostrym potem nawet po solidnym praniu (doświadczenie z koszulkami faceta).
          Odradzam antyperspiranty.
          Polecam prysznice.
          Prysznic, pranie, dieta, woda i wizyta u endokrynologa.
      • mae224 Re: Smierdzacy pot moj problem :( 22.10.18, 12:58
        Przy takich problemach w życiu nie chodziłabym dwa razy w jednym ubraniu! Zmieniałabym często, nawet w ciągu dnia! To bardzo ważne! Jak wyglada garderoba? Jakich materiałów używasz? Jakiego proszku? Jakiego płynu? Jak pierzesz ubrania? Czesto niedobrane ubrania powodują problem! Należy je bezwzględnie wymienić i skorzystać z powyższych porad.
    • boo-boo Re: Smierdzacy pot moj problem :( 05.08.18, 21:20
      Zrób dezodorant własnej roboty. Na dwie łyżeczki balsamu jedna łyżeczka sody oczyszczonej i mąki ziemniaczanej. Potu nie zatrzyma ale zapach zniweluje świetnie.
    • kajaliw Re: Smierdzacy pot moj problem :( 22.10.18, 11:14
      Mój pot zaczął być śmierdzący dopiero po urodzeniu dziecka, minęło od porodu 8 miesięcy a pod pachami nadal śmierdzi ,już nie wiem co robić nigdy wcześniej nie śmierdział..
      • kajaliw Re: Smierdzacy pot moj problem :( 09.04.19, 12:49
        kajaliw napisała:

> Mój pot zaczął być śmierdzący dopiero po urodzeniu dziecka, minęło od porodu 8
        > miesięcy a pod pachami nadal śmierdzi ,już nie wiem co robić nigdy wcześniej ni
        > e śmierdział..
        Pisałam tak.To musiało być coś z hormonami bo minęło 14 miesięcy i już jest okej mój pot wogóle nie śmierdzi.
    • spanish_fly Re: Smierdzacy pot moj problem :( 22.10.18, 12:59
      Golisz się pod pachami?
    • hanusinamama Re: Smierdzacy pot moj problem :( 22.10.18, 13:03
      MOjej znajomej dermatolog zrobił wymaz ze skóry. Porosły jakies bakterie ktore tamnie powinny być. Antybiotyki jakies brała albo sie smarowała. Nie powiem bo kuracja chyba 2 miesiace trwała ale sie naprawiło smile Zmień lekarza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka