taki-sobie-nick 07.08.18, 23:03 obrzydliwie fajnie: łodzie i kąpielisko w mieście. Żądam dostępu do jeziora! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taki-sobie-nick Re: Poznaniacy mają 07.08.18, 23:09 zasiedziala napisała: > Rusałka czy Strzeszynek? > Malta? Zlikwidowali wam? Odpowiedz Link Zgłoś
zasiedziala Re: Poznaniacy mają 07.08.18, 23:13 Jak ostatnio byłam, to jeszcze stała, ale kąpać się tam nigdy nie kąpałam. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Poznaniacy mają 07.08.18, 23:14 zasiedziala napisała: > Jak ostatnio byłam, to jeszcze stała, ale kąpać się tam nigdy nie kąpałam. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
zasiedziala Re: Poznaniacy mają 07.08.18, 23:23 Nie wiem w sumie, jakoś tak się przyjęło w moim towarzystwie, że na kąpiele jeździ się pod miasto albo na obrzeża, a Malta to takie prawie centrum - tam się spaceruje albo na rowerach jeździ Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Poznaniacy mają 07.08.18, 23:26 zasiedziala napisała: > Nie wiem w sumie, jakoś tak się przyjęło w moim towarzystwie, że na kąpiele jeź > dzi się pod miasto albo na obrzeża, a Malta to takie prawie centrum - tam się s > paceruje albo na rowerach jeździ Aha, bo już myślałam, że może brudno. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Poznaniacy mają 08.08.18, 11:21 Zastanowiłam się i w sumie wychodzi mi na to, ze poza argumentami, ze Rusałkę i Strzeszynek mam za rogiem a Maltę po drugiej stronie miasta, to w Malcie przeszkadza mi brak drzew na brzegu kąpieliska. Jakoś tak woda i drzewa muszą u mnie iść w parze Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Poznaniacy mają 08.08.18, 21:06 kk345 napisała: > Zastanowiłam się i w sumie wychodzi mi na to, ze poza argumentami, ze Rusałkę i > Strzeszynek mam za rogiem No to jest zasadniczy argument! Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Poznaniacy mają 07.08.18, 23:20 zasiedziala napisała: > Jak ostatnio byłam, to jeszcze stała Miałam raczej na myśli likwidację kąpieliska. Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: Poznaniacy mają 07.08.18, 23:25 taki-sobie-nick napisała: > zasiedziala napisała: > > > Rusałka czy Strzeszynek? > > > Malta? > > Zlikwidowali wam? Malta? piękna? blagaaaam Rusałka? pełna patoli???? buhahahaha Strzeszynek... dogorywa.... Dlatego pytam co rzekomo ten Poznań ma ? o co chodzi w poście startowym. Odpowiedz Link Zgłoś
zasiedziala Re: Poznaniacy mają 07.08.18, 23:34 fifiriffi napisał: > Rusałka? pełna patoli???? buhahahaha Ja palę fajki i nie mam bidetu, więc w zasadzie do Rusałki pasuję jak ulał Odpowiedz Link Zgłoś
jeziorowa Re: Poznaniacy mają 07.08.18, 23:53 Nad Rusałką byliśmy tylko na spacerze, podobało nam się, patoli nie zarejestrowałam (pomimo tego, że mam dwa bidety w domu i nie palę fajek😝😝😝). Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Poznaniacy mają 08.08.18, 21:07 jeziorowa napisała: > Nad Rusałką byliśmy tylko na spacerze, podobało nam się, patoli nie zarejestrow > ałam Nawet Zasiedziałej z papierosem? Wszak papieros ex definitone czyni patologię. Odpowiedz Link Zgłoś
jeziorowa Re: Poznaniacy mają 07.08.18, 23:50 Tak, poznańska Malta jest jak najbardziej piękna i ma wspaniale zagospodarowany teren. W maju spędziliśmy z dziećmi na atrakcjach dookoła Malty cały dzień, dopiero około 19.00 poszliśmy na termy maltańskie. Oprócz tego Poznań ma wiele innych atrakcji i jest bardzo przyjaznym miastem. To jedyne miasto w Polsce do którego moglibyśmy rozważyć przeprowadzkę (gdybyśmy kiedyś chcieli zmian). Odpowiedz Link Zgłoś
aniadawid1 Re: Poznaniacy mają 08.08.18, 09:31 Maltę mamy fajną, ale na spacer/rower/rolki. Nie weszłabym do tej wody. Za to obok termy maltańskie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Poznaniacy mają 08.08.18, 09:38 O wlasnie, ja tez bym nie weszla do Malty. To juz wolę Rusalke, choc daleko jej do czystosci, jaką lubię. My jesli w ogole to jezdzimy do Kiekrza (kiedys) lub w okolice Steszewa. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Poznaniacy mają 08.08.18, 13:21 A na czym polega dogorywanie Strzeszynka? Po Plaźojadzie to raczej rozkwita. Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Poznaniacy mają 08.08.18, 09:40 Trzy jeziora w granicach miasta, tak to jest ewenement Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Poznaniacy mają 08.08.18, 09:42 Hehe, Malta. Choć ja tam nigdy się nie kąpałam. Kąpiele zaliczyłam na Strzeszynku, choć wolę pojechać do Kiekrza jak już jestem w mieście. Niedaleko mamy pojezierze gnieźnieńskie i tam to już jezior od wyboru do koloru Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Re: Poznaniacy mają 08.08.18, 10:29 .... Poznaniacy mają jakąś fajną najnowszą atrakcję?? Albo jakąś starszą ale nieoczywistą? Dla dorosłych, nie koniecznie dla dzieci... Wybieram się na parę dni, na razie doczytałam o "balkonowym dzwonie. Coś jeszcze ? Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Poznaniacy mają 08.08.18, 11:20 Zamek sobie zbudowaliśmy, nówka cewka, nieśmigany Odpowiedz Link Zgłoś
nightdream Re: Poznaniacy mają 08.08.18, 15:35 I to nie byle jaki, prawie jak zamek Gargamela Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Re: Poznaniacy mają 08.08.18, 17:46 O matko,... Faktycznie uszczęśliwili was niezłym arcydziełem. Aż chyba się tam wybiorę z ciekawości. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Poznaniacy mają 08.08.18, 17:50 Warto wejść na taras widokowy- ładny widok na miasto i dodatkowy bonus-nie widać zamku Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Poznaniacy mają 08.08.18, 18:38 Stać nas, to sobie wybudowaliśmy Kto bogatemu zabroni? Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: Poznaniacy mają 08.08.18, 21:29 Dzisiaj jak zobaczylam te prawie gotycko- rycerskie wieze z papierowo-czerwonej cegly (?), niemal przysiadlam z wrazenia na rozgrzanym Placu Wielkopolskim. Dzieci za to popatrzyly obojetne, stwierdzily ze nudne i wolaly isc do muzeum 😀. Odpowiedz Link Zgłoś
zasiedziala Re: Poznaniacy mają 08.08.18, 21:17 Ostatnim razem jak byłam w Poznaniu, to największą atrakcję stanowił dla mnie brak świateł w centrum O rety, jaką ja miałam frajdę przechodząc przez Marcina bez zbędnych postojów. Bardzo lubię też poznańskie lodziarnie, chociaż to atrakcja zupełnie nienowa. A z jeszcze starszych, to całe dzielnice z zabudową przedwojenną, tylko że to się stało dla mnie atrakcją dopiero po przeprowadzce do Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Poznaniacy mają 08.08.18, 10:47 A taki Olsztyn ma jeszcze lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Poznaniacy mają 08.08.18, 11:17 Albo Giżycko,ale trzymałam się miast wojewódzkich. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Poznaniacy mają 08.08.18, 19:04 Kochana, ja jestem właśnie na poznańskiej plaży miejskiej i ktoś wygrodzil sobie PARAWANEM małe M4, z prywatnym parasolem, piaskownicą/basenem i zabawkami. Rzecz jasna parasole, piaskownicobaseny i zabawki są do użytku wspólnego, ale co komu szkodzi zgarnąć do użytku wyłącznego wraz z 70m2 piasku...? Normalnie jak we Wladku 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Poznaniacy mają 08.08.18, 19:08 Kto wie, może to najazd władkowych turystów na Poznań? Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: Poznaniacy mają 08.08.18, 21:31 Gdzie jest ta plaza? Malta czy drugi koniec miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Poznaniacy mają 08.08.18, 21:47 No, w zasadzie już ZA samym Poznaniem, ale to wspólny projekt plaż miejskich wzdłuż Warty Odpowiedz Link Zgłoś