12.08.18, 13:26
Nie maluję się nadmiernie. O większości kosmetyków o których piszecie nie mam pojęcia.
Poradźcie wobec tego co zrobić z brwiami. Jak żyję ich nie malowałam, miałam raczej ładne, ciemne.
A teraz na starość mam szczotki nie brwi. Włoski rosną w różne strony, stroszą się i wyglądam jakbym miała włochatą gąsienicę nad okiem. Jak i czym można to ujarzmić?
Obserwuj wątek
    • muchy_w_nosie Re: Brwi 12.08.18, 13:38
      Idź raz do salonu kosmetycznego, niech pani ci ładnie zrobi, będziesz wiedziała później co i jak robić.
      • anilka Re: Brwi 12.08.18, 13:47
        Ale zrobi co dokładnie?
        • muchy_w_nosie Re: Brwi 12.08.18, 14:02
          Wyreguluje, przytnie te wystające włoski i zrobi hennę.
          • anilka Re: Brwi 12.08.18, 14:11
            Nie wiem. Nie chodzi o wyregulowanie, kształt samej brwi jest dobry.
            Nie chcę też henny ani innej zmiany koloru. Ich długość też się nie zmieniła. Zmieniło się to że są " potargane".
            Ze dwa miesiące temu przed ważną imprezą ktoś robił mi makijaż, brwi wyglądaly wtedy dobrze, były czymś przygładzone.
            Chodzi mi o pomysły co by to mogło być.
            • chatgris01 Re: Brwi 12.08.18, 14:14
              Mozna spryskac szczoteczke (taka jak do rzes, albo nawet mala szczotke do zebow) lakierem do wlosow i przyczesac brwi, beda przygladzone i takie zostana na ladnych kilka godzin.
              • semihora Re: Brwi 12.08.18, 14:17
                Albo bezbarwnym żelem przeznaczonym specjalnie do brwi.
              • 35wcieniu Re: Brwi 12.08.18, 14:17
                Sa tez specjalne zele do brwi w szczoteczce jak maskara.
            • gem.stone Re: Brwi 12.08.18, 14:19
              Jest cos takiego jak wosk do brwi, najczesciej do nabycia w zestawie z cieniami do brwi. Dziala wygladzajaco na nastroszone wloski i utrwala kolor. Cos takiego: www.eveline.eu/make-up/oczy/korektor-do-brwi/cienie-do-brwi-all-one
              • blimsien Re: Brwi 12.08.18, 14:46
                gem.stone napisała:

> Jest cos takiego jak wosk do brwi, najczesciej do nabycia w zestawie z cieniami do brwi. Dziala wygladzajaco na nastroszone wloski i utrwala kolor. Cos takiego: www.eveline.eu/make-up/oczy/korektor-do-brwi/cienie-do-brwi-all-one
                Tak, tylko ze trudno o dobry odcień. Osobiście używam jasniejszego niż producenci sugerują
            • aqua48 Re: Brwi 12.08.18, 21:09
              anilka napisała:

> Ze dwa miesiące temu przed ważną imprezą ktoś robił mi makijaż, brwi wyglądaly
              > wtedy dobrze, były czymś przygładzone.
              > Chodzi mi o pomysły co by to mogło być.

Żel do brwi w szczoteczce lub wosk. Są barwiące i bezbarwne.
    • ela.dzi Re: Brwi 12.08.18, 14:30
      Kosmetyczka odpowiednio je przytnie, żeby nie odstawały w każdą stronę.
    • konsta-is-me Re: Brwi 12.08.18, 14:36
      Zel/wosk/pomada do brwi.
      Ze szczoteczka-przejezdzasz i wloski ujarzmione na caly dzien.
      Dla grubych wloskow lepszy zel niz wosk.
    • anilka Re: Brwi 12.08.18, 14:51
      Miałam podejrzenie, że coś takiego istnieje. Tylko nie wiedziałam, czego szukać smile
      • lilicziczi Re: Brwi 12.08.18, 14:53
        Zobaczysz - z brwiami można zrobić prawie wszystko. W ogóle, brwi są mega ważne, jeśli chodzi o twarz. Poszukaj tylko sprawdzonej kosmetyczki.
    • strasznymruk Re: Brwi 12.08.18, 14:58
      anilka napisała:
      > A teraz na starość mam szczotki nie brwi. Włoski rosną w różne strony, stroszą
      > się i wyglądam jakbym miała włochatą gąsienicę nad okiem.

Ciesz się, że ci włosy z nosa nie wyrastają big_grin
      https://p3.kciuk.pl/p3.kciuk.pl/4debe005367642549f176aeeefdea104.jpg
      • anilka Re: Brwi 12.08.18, 15:03
        Nie wolno wklejać swoich zdjęć w necie, nie wiedziałeś ?
        • strasznymruk Re: Brwi 12.08.18, 15:21
          anilka napisała:
          > Nie wolno wklejać swoich zdjęć w necie, nie wiedziałeś ?

To jest zdjęcie pana prezesa PiS.

Nie znasz swojego prezesa?
          https://bi.gazeta.pl/im/20/d0/15/z22873120IE,Jaroslaw-Kaczynski-w-trakcie-slynnego-wystapienia-.jpg
      • pepsi.only Re: Brwi 12.08.18, 15:04
        AAAAAAAAAAAAAAAco się zobaczy to się nie odzobaczy....
        Zawsze ostrzegaj, że umieszczasz tak drastyczne zdjęcia!
        • stara-a-naiwna Re: Brwi 12.08.18, 18:20
          ha, ha , ha !!!
      • kolibeer2 Re: Brwi 12.08.18, 18:58
        o jessuu, wydrukuję i postawię przy cukrze ;-P
    • rozwiane_marzenie Re: Brwi 12.08.18, 20:37
      Polecam bezbarwną odżywkę do brwi, nie ze względu na właściwości odżywcze, ale właśnie "dla uczesania" smile. Najlepsza jest z firmy na C, jest najbardziej "mokra" i przez to dobrze czesze i układa brwi. Próbowałam też z innych firm, ale się nie sprawdziły, bo właśnie były za suche. Kup sobie, koszt to niecałe 10zł, poczesz, poczekaj aż brwi zmiękną i znowu poczesz układając jak chcesz smile.
      • a.va Re: Brwi 12.08.18, 22:54
        Napisz, proszę, całą nazwę firmy, na C nic mi nie przychodzi do głowy.
        • pade Re: Brwi 12.08.18, 23:11
          Catrice?
          • a.va Re: Brwi 12.08.18, 23:22
            Dzięki, Pade, za podpowiedź, nie znam w ogóle tej firmy. Gdzie się ich kupuje?
            • pade Re: Brwi 13.08.18, 00:29
              Zdaje się, że w Hebe lub Natura.
          • rozwiane_marzenie Re: Brwi 13.08.18, 10:27
            Ech, miało być CC, ale widzę, że mi się nie wbiło. Nic dziwnego, że nie wiedziałaś o co mi chodzi, bo firm na jedno C jest mnóstwo big_grin.
            Constance Carroll, kupuję w małych drogeriach na ryneczkach, bazarach i w tego typu miejscach, bo w dużych drogeriach tej firmy nie ma. A tak za niecałą dychę będziesz miała super uczesane brwi smile.
    • princesswhitewolf Re: Brwi 12.08.18, 20:56
      idz do kosmetyczki na wymodelowanie i depilacje. Obserwuj bacznie i albo sama potem depiluj albo regularnie u niej bywa. Poza tym kup odpowiedni zel do modelowania brwi. Kazda prawie firma makijazowa takowy ma w ofercie. Zel sie lepiej sprawdzi niz kredka w twoim przypadku ze wzgl na odstawanie wloskow. Wunderbrow sa niezle bo faktycznie zeluja mocno. Ale blagam nie kupuj za ciemnego chyba ze jestes ciemna brunetka....
    • princesswhitewolf Re: Brwi 12.08.18, 21:36
      >Nie maluję się nadmiernie

tak abstrahujac nieco od pytajacej, to ...

slowo "nadmiernie" i pare innych rzeczy ktore wyczytalam na tym forum w innym watku zaczynaja mi sugerowac ze w Polsce cnota jest nie malowac sie albo tak malowac by udawac, ze sie nie maluje. Bron boze czerwona pomadka lol
      • naggina Re: Brwi 12.08.18, 21:44
        "Polsce cnota jest nie malowac sie albo tak malowac by udawac, ze sie nie maluje. "
        wiesz, to jest tylko zjawisko forumowe big_grin tutaj każda się sobie podoba en naturel albo ma oczy zbyt wielkie rzęsy za długie lub zbyt wyraziste i jest dramatic look big_grin ale to tu- w realu większośc kobiet się maluje- mniej lub więcej ale tak.
        • princesswhitewolf Re: Brwi 12.08.18, 21:50
          cos w tym jestsmile lol
          • anilka Re: Brwi 12.08.18, 22:58
            lol, jednak rozszerzę twoje horyzonty - są kobiety, ktore WCALE SIĘ NIE MALUJĄ. I żyją
            • princesswhitewolf Re: Brwi 12.08.18, 23:18
              jednak ja rozszerze twoje bo chyba nie umiesz czytac i cos piszesz od czapy=>

princesswhitewolf napisala wyraznie

>w innym watku zaczynaja mi sugerowac ze w Polsce cnota jest nie malowac sie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka