Dodaj do ulubionych

Zostac ojcem po 40-ce

10.09.18, 19:00
O match po 40 bylo nieraz.
A znacie w swojej rodzinie, blizszym badz dalszym otoczeniu takich, ktorzy zostali ojcem po 40-ce ALE z kobieta, ktora poznali wlasnie po swych 40 urodzinach (wazne)?
Jesli tak - jakies ciekawe spostrzezenia?
Obserwuj wątek
    • aguar Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 19:05
      Tylu jest takich i tam mi się to normalne wydaje, że wg mnie nie ma o czym gadać.
      • no_easy_way_out Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 19:22
        Czyli ze czy 30 z malym hakiem, czy po 40, jeden czort?
        Hm ok smile
    • kaka-llina Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 19:07
      od cholery znam takich, łącznie z moim własnym chłopem (dzieci inne miał już wcześniej, duuużżżo wcześniej, na tyle , że już były dorosłe jak się związaliśmy)
      • jematkajakichmalo Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 19:51
        U mnie tak samo. Dzieci dorosle juz byly. Jak mnie poznal to byl juz 50+, mamy corke.
        Znam jeszcze przynajmniej 2 (tak na szybko, jakbym sie zastanowila to pewnie wiecej)
    • jeziorowa Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 19:14
      Ty serio pytasz???😱 znam: mój ojciec, mój teść, niektórzy wujkowie lub stryjowie, jeden z dziadków, niektórzy koledzy/znajomi moich rodziców lub teściów. Już w latach 60-tych i 70-tych ubiegłego wieku było to całkowicie normalne i nikogo nie dziwiło (przynajmniej w dużym mieście). W ogromnej większości ci panowie zostali ojcami po raz pierwszy w wieku 40+. U obecnych 40-to latków powinno to chyba jeszcze mniej dziwić...
      • no_easy_way_out Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 19:24
        No tak.
        Nie chodzi mi o to, ze ktos ma sie dziwic, tylko jakie to czeste.
        Sam kojarze tylko jednego takiego czleka. Ale tez z drugiej strony wiekszosc moich znajomych to ludzie w wieku 35-40, wiec sila rzeczy niewielu mam szanse znac takich, co po 40-ce kogos poznali, potem z tym kim zamieskali i dopiero potem zostali rodzicem.
        Ale dzieki i tak.
      • 45rtg Re: Zostac ojcem po 40-ce 19.09.18, 12:41
        jeziorowa napisała:

> Ty serio pytasz???😱 znam: mój ojciec, mój teść, niektórzy wujkowie lub stryjow
        > ie, jeden z dziadków, niektórzy koledzy/znajomi moich rodziców lub teściów. Już
        > w latach 60-tych i 70-tych ubiegłego wieku było to całkowicie normalne i nikog
        > o nie dziwiło (przynajmniej w dużym mieście). W ogromnej większości ci panowie
        > zostali ojcami po raz pierwszy w wieku 40+. U obecnych 40-to latków powinno to
        > chyba jeszcze mniej dziwić...

Nie, żebym prowadził statystyki, ale nie znam chyba ani jednego takiego przypadku.
    • 35wcieniu Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 19:16
      Mój ojciec był po 40 kiedy się urodziłam, ale nie wiem ile miał lat kiedy poznal mamę.
    • julita165 Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 19:21
      Ja znam. Aktualny mąż mojej najbliższej przyjaciółki. Jak się poznali ona miała 26 lat a on 42 ( wtedy w całym towarzystwie nie mogliśmy się nadziwić jak ona może ? Z takim starym dziadem ? 😁). Oboje byli wtedy w innych małżeństwach. Klasyczny pracowy romans. Pierwsze dziecko urodziło im się jak on miał 49 lat, drugie 52. Podobno początkowo nie bardzo się palił do posiadania kolejnych dzieci. Miał już córkę nastoletnia z pierwszego małżeństwa. Myślę że jednak zrozumiał, że związek z młodą kobietą może oznaczać posiadanie dzieci. Jako ojca oceniam go dobrze, ma swoje wady i zalety ale jak każdy, niezależnie od wieku. No ale ma już 59 lat, moja mama jest tylko 10 lat starsza i widzę po niej i po jej znajomych jak to w tym wieku szybko zdrowie i kondycją mogą się posypac. A tu małe dzieci....
      • no_easy_way_out Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 19:31
        J>ak się poznali ona miała 26 lat a on 42 ( wtedy w całym towarzystwie nie mogliśmy się nadziwić jak ona może ? Z takim >starym dziadem ?

smile
        Mam (nieco dziwnego) kolege z czasow studiow. Pamietam jak dzis jak na jednej imprezie bylismy, a la dyskotece. Byly dwie dziewczyny na naszych celownikach (z ktorymi sie umowilismy) - ale zanim to nastapilo, widzielismy jak do ich podbijaja tacy starsi goscie. Starsi, czyli tacy, co no juz z 30 pewnie maja big_grin smile
        No i pamietam oburzenie tego kolegi, ze tacy starzy w ogole tam przylaza i ze nie wezma sie za kogos blizej ich wieku, a nie za mlode studentki na 2 czy 3 roku.
        Minelo nascie lat. Kolega tenze zbliza sie do 40-tki -spotkalem sie z nim jakies 2 lata temu- jedyne na jakie patrzy, to takie do max 25 lat (dodam, ze na patrzeniu sie konczy). 30-tki podsumowuje, ze juz stare tongue_out
        JAk jestesmy w wiekszej grupie, to nie omieszkamy czasami poironizowac, zeby olal te zbyt stare studentki, bo one juz przeciez nawet kredek nie nosza w tornistrze, stare sa wiec. Albo ze "daj spokoj, przeciez ona jest starsza od Twojej wnuczki!" - i takie tam.
        Ale ten pochichocze costam pod nosem, ale potem dalej swoje, bo przeciez "facet jak wino".
        Dodam, ze on raczej taki co najwyzej ogolnie wizualnie przecietny wink
        • piataziuta Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 22:05
          Są różni mężczyźni i są różne kobiety.
          Do tego dochodzi miks wyobrażeń każdego z osobna o tychże grupach.
          To powoduje te śmieszne historyjki.

Mam 32 lata.
          W tym roku, gdy kupowałam alkohol, proszono mnie o dowód jakieś 6 razy - tłumacząc, że nie wyglądam na pełnoletnią.
          Kilka lat temu, gdy miałam 26 lat i jeszcze chodziłam po pubach, podrywał mnie 18latek, przekonany, że jestem w jego wieku.
          Śliczny był.
          Echh, co to za czasy były...

Choć nie dalej jak dwa dni temu, pozazdrościłam pani dobrze po 40stce (43-48?) emocji pójścia na pierwszą randkę.
          Pani przepięknie LŚNIŁA na twarzy.

Także wiecie... Wszystko możliwe.
        • 45rtg Re: Zostac ojcem po 40-ce 19.09.18, 12:43
          no_easy_way_out napisał:

> Minelo nascie lat. Kolega tenze zbliza sie do 40-tki -spotkalem sie z nim jakie
          > s 2 lata temu- jedyne na jakie patrzy, to takie do max 25 lat (dodam, ze na pat
          > rzeniu sie konczy). 30-tki podsumowuje, ze juz stare tongue_out

Od żenady kryzysu wieku średniego zachowaj nas Panie.
          • chlodne_dlonie Re: Zostac ojcem po 40-ce 19.09.18, 15:28
            45rtg napisał:

> no_easy_way_out napisał:
            >
            > > Minelo nascie lat. Kolega tenze zbliza sie do 40-tki -spotkalem sie z nim
            > jakie
            > > s 2 lata temu- jedyne na jakie patrzy, to takie do max 25 lat (dodam, ze
            > na pat
            > > rzeniu sie konczy). 30-tki podsumowuje, ze juz stare tongue_out
            >
            > Od żenady kryzysu wieku średniego zachowaj nas Panie.

Oj, ale co się tu obruszać - wszak może sobie jeden z drugim pokomentować chociaż..tongue_out
            Skoro i tak na patrzeniu zaczyna się i kończy LOL

..a jeśli u innych na patrzeniu się nie kończy i wychodzi z tego związek, a potem potomstwo, to chyba samych zainteresowanych sprawa, czyż nie..?
            wink
    • majenkir Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 19:25
      Moj maz mial 40-te urodziny 8 miesiecy po naszym poznaniu. Dzieci urodzily sie gdy mial 42 i 43 lata.
      Jest bardzo dobrym ojcem. Pomoglam? wink
      • no_easy_way_out Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 19:32
        Tak smile dzieki
      • katja.katja Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 21:32
        Ale Ty też byłaś jego rówieśniczką? Bo o to pyta autorka wątku. Zwykle starsi Panowie koło 40-stki mają dzieci z 25-33 latkami, rzadko z rówieśnicami (chyba, że to ich drugie lub kolejne dziecko z tą samą żoną).
    • grrru Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 19:37
      Tak, w bardzo bliskim otoczeniu smile Mój partner miał 45 lat, jak się poznaliśmy, prawie 50 jak został ojcem naszej córki, będzie miał nieco ponad 51 jak zostanie ojcem kolejny raz. A spostrzeżenia to nie wiem jakie mają być.
      • katja.katja Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 21:34
        Ale Ty nie masz 40 lat (lub więcej), a tego tyczy wątek.
        Rozmnożeń Panów 40 lat plus z młódkami lub stosunkowo młodymi starszymi Paniami (w Twoim wieku na przykład) znamy na pęczki.
        Z rówieśniczkami (za wyjątkiem gdy jest to kolejne dziecko tej samej żony) - malutko lub wcale.
        • grrru Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 22:17
          "A znacie w swojej rodzinie, blizszym badz dalszym otoczeniu takich, ktorzy zostali ojcem po 40-ce ALE z kobieta, ktora poznali wlasnie po swych 40 urodzinach (wazne)?" - a gdzie tu masz cokolwiek o wieku kobiety? Jest o wieku facet i o tym, że poznali się po jego 40.
          Młode starsze panie - big_grin
          • katja.katja Re: Zostac ojcem po 40-ce 11.09.18, 15:18
            A masz rację, padło mi na oczy i nie zajarzyłam.
            Swoją drogą ciekawe ile odpowiedzi byłoby w takim samym wątku gdyby faktycznie brali pod uwagę 40-latków i ich rówieśniczki smile Pewnie byłoby jedno pełno zero odpowiedzi smile
    • bei Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 19:43
      Mam znajomego, który poznał dwudziestoczterolatkę a sam miał 49 lat. Mają prawie dwuletniego syna, myślą o kolejnym dziecku.
    • koralik37 Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 19:54
      No_easy zastanawiasz się czy nadal masz,szansę, mimo, ze jeszcze nie poznales potencjalnej matki?wink
      Znam doskonale-moj mąż. Jak sie poznaliśmy mial 45, jak zostal ojcem 53. Chodzi z corka na rower i piłkę nożną, pracują razem w ogrodzie, budują z klocków i robi dla niej teatrzyki. Ojciec z niego niezły (acz do ideału dalekowink). Myślę, ze oboje żałujemy, ze nie udało się nam kilka lat wcześniej, ale nie na wszystko mamy wpływ.
      • no_easy_way_out Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 20:45
        Wiesz co, poniekad chodzi mi o mnie, ale tylko poniekad.
        Ja juz jestem ojcem, to raz.
        Dwa- w czystej teorii to jeszcze dlugo moge (chocby dlatego, ze owej 40-tki jeszcze nie mam, choc coraz blizej).
        Trzy - w zasadzie myslalem, ze juz raczej nie bede chcial ojcem jeszcze do niedawna - ale jakos w ostatnich nie wiem, miesiacach co najwyzej, czasami pojawia mi sie taka mysl. Cos mi sie dziwnego wlacza, zwlaszcza, gdy widze malego chlopczyka - ale takiego 3-7 lat. Mlodsi/starsi nie.
        Na pewno nie mozna tego porownac do typowego kobiecego parcia na dziecko, ciagat macierzynskich - na pewno nie ta skala.
        Chocby dlatego, ze pojawia sie i znika potem i zapominam o sprawie. Ale mija pare dni, znow widze jakiegos tate czy rodzine (zwlaszcza z takim chlopczkiem) - i pojawiaja mi sie takie ojcowskie mysli.

Jeszcze rok temu nic takiego nie mialem.

Zostanie ojcem po 50-ce wydaje mi sie pozne - bardziej w sensie, ze jak dziecko bedzie nastolatkiem, a rodzic juz 70-tka to, no sila rzeczy, natury nie oszukasz, to juz starszy czlowiek jednak. Ale punkt widzenia zmienia sie z punktem siedzenia. Teraz tak spiewam, za lat 10 moge zupelnie inaczej.

O ile jest starszy od Ciebie?
        • no_easy_way_out Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 20:50
          >O ile jest starszy od Ciebie?

Twoj maz w sensie
        • koralik37 Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 22:49
          17. Pewnie, ze fajnie by było, żebyśmy mieli po 10 lat mniej, ale jeśli mam wybierać: nie miec dziecka wcale lub miec późno, to ja zdecydowanie wolę miećwink
          Ciekawe z tym chlopcem w określonym wieku - od razu pomyślałam, ze moze Ty masz jakąś projekcje związana z własnym dzieciństwem? Moze cos Ci sie takiego dzieje w zyciu, ze jakos cie to przenosi w tamten okres?
          A dziecko po czterdziestce ponoc kocha sie inaczej, dojrzalej, takze moze spróbujwink
    • muchy_w_nosie Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 19:56
      Mój mąż miał 41 lat jak został ojcem, naszego syna, chyba to jego jedyne dziecko ;P
      Nie bylo lat starań, po prostu zrobiliśmy sobie dziecko.
    • danaide Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 20:28
      O Marku Konradzie słyszał?
      • grrru Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 20:32
        A o Korwinie?
        • no_easy_way_out Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 20:38
          A to Wasza rodzina, czy blizsze otoczenie? suspicious
        • katja.katja Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 21:36
          A Pavarotti i jego ostatnie dziecko?
      • ania-z-lasu Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 21:02
        A kto to taki?
        • danaide Re: Zostac ojcem po 40-ce 11.09.18, 16:55
          A Marek Kondrat. Zgubiłam literkę i przekręciłam końcówkę? A jakoś gałązka wyrosła...
      • echt_poznaniara Re: Zostac ojcem po 40-ce 19.09.18, 11:31
        danaide napisała:

> O Marku Konradzie słyszał?

Podejrzewam, że nie. Mógł najwyżej słyszeć o Marku Kondracie.
    • bazia8 Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 21:10
      Tak, w rodzinie: 49 poznał kobietę, gdy miał 51 urodziło im się jedyne wspólne dziecko (z poprzednich związków mieli dzieci). Czasy powojenne.
      Znajomy po 40 poznał kobietę swojego życia (wówczas 30-letnią, gdy miał 47 urodziło się im pierwsze dziecko.
      Znajomy nr 2 został ojcem w wieku 53 lat, a partnerkę poznał rok wcześniej.
    • umzak Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 21:22
      Poznałam swojego partnera, kiedy był już po 40. Spodziewamy się bliźniaków. Nie wiem czy wiek ma tu znaczenie : ma ogromną cierpliwość do mojego nastoletniego syna, próbuje go zainteresować wieloma rzeczami, które potrafi robić a syn nie. I od czasu kiedy jestem w ciąży próbuje mu pokazać jak wielkim jest wsparciem dla matki ( czyli dla mnie). Do pracy , nauki - przedtem również umiał go zmobilizować. Wydaje mi się, że próbuje pokazać, że wszystkie dzieci są równe i dba o jego samopoczucie.
      • piataziuta Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 22:11
        ale fajnie
        • umzak Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 22:48
          Też tak uważam , szkoda tylko, że syn tego nie docenia 😏. On znowu testuje mnie na każdym polu, żeby sprawdzić kto ważniejszy i wszędzie próbuje udowodnić, że jest poszkodowany 😉, ale cóż to taki trudny wiek i trzeba przetrwać
    • princesswhitewolf Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 21:26
      Taaa... Ojciec mojego dziecka, mezowie paru kolezanek. Tu w UK sporo takich par. Dzis siedzialam na lawce z dwoma matkami rocznikiem 71 i 72 i obie maja starszych mezow o pare lat a dzieci maja 5 lat. Last Minute ciaza jest nawet w Bridget Jones Baby filmie i... dwoch 40 ponadlatkow . Tu to standard w sumie w wielkich miastach.

Czy dobrze? Pewno ze lepiej wczesniej rodzic ale nie wychodzilo wczesniej mi
      • princesswhitewolf Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 21:28
        Zapomnialabym, ojciec mojego dziecka mial 43 lata a ja 40 i pol jak sie dziecior urodzil
        • magkul99 Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 21:47
          Mój osobisty mąż : jedno dziecko na 40 urodziny , drugie na 50. W tym roku kończył 60 i normalnie aż się bał😀
      • rumpa Re: Zostac ojcem po 40-ce 15.09.18, 21:56
        A propos ciąży Bridget Jones - dzieci urodziła tak jak autorka, w wieku 45 i 47 lat, ojcem był rówieśnik. Należy dodać dla porządku, że o ile Mark Darcy nie żyje, bo wyleciał w powietrze, tatuś dzieci w realu nie żyje, bo dostał raka.Nie wiem jakiego, ale skutecznego. Ostatnio śledziłam perypetie kobiety, która sporządziła sobie 5 dzieci z panem po 40 tce, tuż przed 50tką dorwał go i zabił w ciągu paru lat czerniak.
        • katja.katja Re: Zostac ojcem po 40-ce 16.09.18, 09:11
          Mark Darcy żyje, tj. w filmie na koniec żeni się z Bridget, nie ma mowy o jego śmierci, chyba że mówisz o aktorze?
          • echt_poznaniara Re: Zostac ojcem po 40-ce 19.09.18, 11:33
            katja.katja napisała:

> Mark Darcy żyje, tj. w filmie na koniec żeni się z Bridget, nie ma mowy o jego
            > śmierci, chyba że mówisz o aktorze?

Nie. Ona mówi o książce. O trzeciej części, która btw nie ma NIC wspólnego z trzecią częścią filmowych przygód BJ.
            • katja.katja Re: Zostac ojcem po 40-ce 19.09.18, 11:39
              Ok, dzięki.
    • biala_ladecka Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 22:01
      Znam, pan poznal pania w wieku 54 lat, w wieku 58 zostal ojcem po raz pierwszy, w wieku 64 po raz drugi.
      • minniemouse Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 22:21
        Julio Iglesias sr, ojciec słynnego piosenkarza, majac 88 lat zostal ponownie ojcem. 40-cha to przy tym pikus.

Minnie
        • anorektycznazdzira Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 22:24
          że dziadek Enrique?
          • minniemouse Re: Zostac ojcem po 40-ce 11.09.18, 08:53
            tak, dziadek Enrique zostal ojcem.
        • 45rtg Re: Zostac ojcem po 40-ce 19.09.18, 12:46
          minniemouse napisała:

> Julio Iglesias sr, ojciec słynnego piosenkarza, majac 88 lat zostal ponownie
          > ojcem. 40-cha to przy tym pikus.

Żeby Iglesiasa określać jako "ojca słynnego piosenkarza"...
    • mayaalex Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 22:59
      Moj maz - poznal mnie jak mial 39 lat i 9 miesiecy, pierwsze dziecko urodzilo sie jak mial 42 lata, drugie jak 44. Jest dobrym ojcem, nie wiem jak bedzie jak dzieci wejda w wiek nastoletni ale mam nadzieje ze jakos sie dogadaja smile
    • boo-boo Re: Zostac ojcem po 40-ce 10.09.18, 23:23
      Mój własny facet. Nie wiem jakie ciekawe spostrzeżenia miałabym mieć z tego faktu.
    • kosmos_pierzasty Re: Zostac ojcem po 40-ce 11.09.18, 09:06
      Mój.
      Nie bardzo wiem, o jakie ciekawe spostrzeżenia Ci chodzi.
      • kosmos_pierzasty Re: Zostac ojcem po 40-ce 11.09.18, 09:07
        Mąż, nie ojciec.
    • mamusia1999 Re: Zostac ojcem po 40-ce 11.09.18, 09:20
      No znam. Bardzo się cieszy tym tacierzyństwem. A że nawet bliżej 50 niz 40 to i kariera zrobiona, "majątek" zgromadzony...ma czas i wenę za córcią po ogrodzie latać
    • kosmos_pierzasty Re: Zostac ojcem po 40-ce 11.09.18, 15:30
      No a co z tymi "ciekawymi spostrzeżeniami"? Wyjaśnisz, o co chodzi?
      • no_easy_way_out Re: Zostac ojcem po 40-ce 11.09.18, 16:44
        Nie chce nic sugerowac, spostrzezenia charakterystyczne dla takich ojcow moga byc przerozne.

Moze wg. kogos spostrzezen czesciej sa lepszymi / gorszymi ojcami.
        Moze np. czesto ich zony sa wyraznie mlodsze, ale tez wyraznie brzydsze.
        Moze tacy ojcowie czesciej / rzadziej rozchodza sie z matkami.
        Moze cecha wspolna tych ojcow jest to, ze sa wyjatkowo dobrze / zle sytuowani.
        Moze dzieci tych ojcow maja wyjatkowo dobry / zly kontakt z ojcem.

Pytanie celowo bylo otwarte, zeby nic konkretnego nie sugerowac.
        • kosmos_pierzasty Re: Zostac ojcem po 40-ce 11.09.18, 16:51
          Wiesz, ale jak się żyje z takim mężczyzną, to raczej jego podejście bierzesz za normę i oceniasz z tej perspektywy. Podobnie jeśli w otoczeniu masz takich wielu (w szkole mojej córki np. nie brak takich ojców). Trudno więc to uważać za ciekawostkę jakąkolwiek. Brak także punktu odniesienia - akurat te historie które znam z bliska z młodymi ojcami w roli głównej (takimi 25-30 lat) nie skończyły się jakość optymistycznie, ani dla dzieci, ani partnerek. Jednak opierając się na jednostkowych doświadczeniach, trudno twierdzić, że tacy mężczyźni z zasady nie dojrzeli do roli ojca i męża (partnera), bo pewnie niektórzy się sprawdzili.
    • mama-ola Re: Zostac ojcem po 40-ce 11.09.18, 17:28
      Znam taką parę dokładnie 40-letnią. Poznali się przez moich znajomych, pobrali. Rok po ślubie urodziło im się dziecko, a dwa lata później drugie. Wygląda na to, że jest ok. Dzieci w przedszkolu, znajoma znalazła nową pracę. O czym tu opowiadać.
    • allegropajew Re: Zostac ojcem po 40-ce 16.09.18, 10:30
      Ja.

Gościula
    • monikakochan Re: Zostac ojcem po 40-ce 18.09.18, 15:28
      jak to się mówi? "na miłość nigdy nie jest za późno" wink
      • katja.katja Re: Zostac ojcem po 40-ce 18.09.18, 16:28
        Tylko w pewnym wieku nie ma z kim.
    • artvitae Re: Zostac ojcem po 40-ce 18.09.18, 18:04
      ja sie urodzilem jak tata mial 47 i sam mam dwoch drybali po 195 ktorzy urodzili sie mak mialem 47 super dojrzale ojcostwo , na rowerze jezdzimy razem , na panny tez tyle ze ja im pokazuje ktorecwarte grzechu ))) sluchaja sie bo jest zaufanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka