seaborgium 10.09.18, 21:21 Warto czy nie warto? Piekarnik z blokadą drzwi i chłodnym frontem znalazłam tylko z tej firmy. Opinie w necie same sprzed 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: AGD Amica 10.09.18, 21:39 Nie wiem, czy mam z blokadą, ale mam dokładnie taką i jestem obecnie zadowolona www.oleole.pl/piekarniki-do-zabudowy/amica-eb833wa-in.bhtml?qoid=16981067328#opinion16981067328&utm_source=email_transakcyjny&utm_medium=email&utm_content=link-do-opinii&utm_campaign=opublikowanie-opinii Odpowiedz Link Zgłoś
seaborgium Re: AGD Amica 10.09.18, 21:50 Też chcę biały piekarnik i do tego białą płytę indukcyjną Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: AGD Amica 10.09.18, 21:54 mam z amici też białą płytę indukcyjną. Działa. Czasem nie da się włączyć, może jak jest czujnik tłusty, nie wiem, pomaga przetarcie szmatą, a jak nie, to szmata z płynem do mycia naczyń i w skrajnych przypadkach, ale się zdarzyło, że nie odpalała mimo to, wyłączałam korki na chwilę. Poza tym jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: AGD Amica 10.09.18, 21:55 i chłodny front w piekaniku jest faktycznie chłodny. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: AGD Amica 10.09.18, 21:58 Mam Amiki kuchenkę ,już ponad 20 lat. Bardzo intensywnie eksploatowana, nadal jest całkiem dobra. Ale, jak powyżej - to model z lat 90-tych, czy sie nie popsuła, to nie wiem. W sumie sama jestem ciekawa opinii, bo jestem na kupnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: AGD Amica 10.09.18, 22:01 Chyba słabo szukałaś, prawie wszystkie firmy mają modele z tymi opcjami, to podstawa teraz. My mamy piekarnik aeg i jak najbardziej jedno i drugie jest. Szyba jest chłodna, nawet przy pyrolizie. Blokada anty-dziecięca też jest. Odpowiedz Link Zgłoś
seaborgium Re: AGD Amica 10.09.18, 22:05 Szukałam białych i poza amicą chyba jeszcze electrolux miał obie funkcje. Może inne mają je gdzieś głębiej w opisie ukryte. Odpowiedz Link Zgłoś
minerallna Re: AGD Amica 11.09.18, 03:14 Jestem świeżo po zmianie piekarnika. Poprzednia Amica działała 16 lat! Oj, jak ja lubiłam ten piekarnik, pod koniec "życia" naprawiany 3 razy, ale w końcu padł. Jak zaczęły się poszukiwania nowego- to miałam dość. A nie chciałam nic więcej niż to co miałam. Od razu zakładaj że sprzęt po okresie gwarancji może się zacząć psuć- to chyba wiadome. Chcesz dobry- to dużo zapłacisz, i nie będzie to 3 tyś. Pojemność piekarnika- zdziwiłam się że większość ma 65 litrów- dla mnie za mało. Nie że tyle piekę ale wymiary naczyń czy blach które mam zwyczajnie nie zmieściłby się (poprzedni miał ponad 70 l). Blokada- jeśli potrzebujesz. Chłodne drzwi- od 20 lat nie spotkałam piekarnika którego dotykając można się oparzyć. Drzwi nagrzewają się ale nie aż tak. Spokojnie można ręką dotknąć i nic się nie dzieje, lekko ciepło, tyle. Oglądałam Amica- bardzo mnie rozczarowały. A pan który naprawiał moja 3 razy też wspominał jakie to były dobre sprzęty. Kiedyś. Kupiłam innej firmy, liczę się z tym że 3-4 lata i będziemy pana od napraw wzywać. Dlatego wydałam tylko 1600 zł. Szału nie ma bo choć w środku ma wszystko co poprzedni to front już nie taki ładny. Poprzedni był jak lustro w kuchni, makijaż można było poprawiać Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: AGD Amica 11.09.18, 08:05 tak, piekarnik jeśli chodzi o pojemność, to porażka, blaszka mi ledwo wchodzi, to fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: AGD Amica 11.09.18, 08:45 Ja się zraziłam. Kuchnia padła mi po pół roku, reklamacji nie uznali. Odpowiedz Link Zgłoś
zaqxsw8 Re: AGD Amica 30.01.20, 19:57 Odradzam zdecydowanie firmę Amica, przynajmniej jeśli chodzi o kuchnię indukcyjną wolnostojącą 614IES3.374TSDPHBQ(XXL). Kupiłem i niedługo potem sprzedałem, woda gotuje się pulsacyjnie podczas gdy w innej płycie indukcyjnej np. Samsung NZ64H57479K regulacja temperatury odbywa się w sposób płynny. Zdecydowanie odradzam, bardzo niewygodna w użytkowaniu, bardzo utrudnione wolne gotowanie. Poza tym płyta grzewcza przy wycieraniu wilgotną ściereczką wyglądała jakby była rozwarstwiona, a numeracja na gałkach poprzestawiana, najpierw 3 potem 2, ale to i tak małe problemy w porównaniu do powyżej opisanej regulacji temperatury. Odpowiedz Link Zgłoś