lilia.z.doliny 14.09.18, 23:43 forumowe migreniczki? jesien jakos na was wplywa? ja dzisiaj poszlam.wlasnie do lekarza pogadac o zmianie jednego leku. zobaczymy. ostatnio bylo źle; bardzo źle Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysiulek08 Re: jak sie miewają 14.09.18, 23:50 Nawet mi nie mow. Od jutra przez caly tydzien sztormowe wiatry i ma mocno padac, wiec bede umierac, a dokladnie juz zaczelam. Potem bedzie wzgledny spokoj az do jesieni. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: jak sie miewają 14.09.18, 23:53 na zmiane pogody nie poradzisz kocham wiatr, ale potrafi doprowadzic mnie do progu kliniki dignitas nieomal Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: jak sie miewają 15.09.18, 00:01 Moja migrena jest meteopatka, ataki przy burzliwych zmianach pogody sa najgorsze, bo na to, ze nigdy nie moze mnie ssac z glodu mam jakis wplyw Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykoty Re: jak sie miewają 15.09.18, 12:17 Z tego co napisałaś wynika, że masz migrenę z powodu alergii pokarmowej na coś, co jesz codziennie. Gdybyś przestała jeść alergey, pogoda najprawdopodobniej przestała by na ciebie wpływać i migrena by znikła. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: jak sie miewają 15.09.18, 21:50 Nie, nie mam alergii, sprawdzone. Potwierdzony tez wplyw pogody. Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykoty Re: jak sie miewają 16.09.18, 15:30 Nie mogłaś sprawdzić, że nie masz alergii, bo jak dotąd nie wymyślono żadnej metody na to, aby alergię wykluczyć. Możesz jedynie napisać, że nie udało ci się potwierdzić alergii, a to nie jest jednoznaczne z tym, że jej nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: jak sie miewają 16.09.18, 19:47 No, tak skoro Ty tak twierdzisz to musze miec alergie, no musze. Nic z tego, testy alergii nie znalazly. Juz ci kiedys pisalam, migreny mam od czasu kiedy ty na stojaco pod szafe wchodzilas, wiec laskawie mnie nie diagnozuj. Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykoty Re: jak sie miewają 16.09.18, 22:18 Nie moge cię nie diagnozować, bo wciąż piszesz coś, co świadczy o tym, że jesteś alergiczką, a ja ciągle mam nadzieję, że pójdziesz wreszcie po rozum do głowy i na stare lata uwolnisz się wreszcie od problemów zdrowotnych. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: jak sie miewają 17.09.18, 02:42 O i nawet wiesz jakie mam problemy zdrowotne, alleluja! kaszpirowski przy tobie wymieka. Dyplom medycyny pani posiada? bo u szarlatanow i samozwancow sie nie lecze. Odpowiedz Link Zgłoś
alin9 Re: jak sie miewają 15.09.18, 22:27 Ona nie może być głodna.O to chodziło.Niestety unikanie znanych alergenów nie powoduje zaniku migreny. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: jak sie miewają 15.09.18, 22:51 Dokladnie o to. I uprzedzajac, nie mam problemow z trzustka, tarczyca i itp Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykoty Re: jak sie miewają 16.09.18, 15:37 Owszem, unikanie alergenów w bardzo wielu przypadkach powoduje zanik migreny. Gównym sprawcą migren są alergeny pokarmowe, potem nietolerancje pokarmowe, a dopiero na szarym końcu inne przyczyny, w tym neurologiczne. Właśnie ten objaw, że jak jest głodna, odczuwa ssanie w żołądku i to jest wyzwalaczem ataku migreny sugeruje bardzo wyraźnie, że przyczyną migren jest alergia pokarmowa. Odpowiedz Link Zgłoś
alin9 Re: jak sie miewają 16.09.18, 18:03 Może u niektórych to takie proste.Ja też między innymi nie mogę być głodna.Nie mogę jeść części nabiału.Jednak to nie doprowadziło do zaniku migren.Tylko do mniejszej częstotliwości.Nie powiedziałabym,że to główny sprawca.W moim przypadku takie rozwiązanie byłoby marzeniem Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykoty Re: jak sie miewają 16.09.18, 22:23 A czemu nie mżesz jeść tyko części nabiału? Skoro po wyeliinowaniu części nabiału częstotliwość migren stała się mniejsza, to co by było gdybyś wyeliminowała cały nabiał? A co by było, gdybyś wyeliminowała wszystkie alergeny pokarmowe? Myślisz, że nie warto spróbować? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: jak sie miewają 16.09.18, 19:50 Oh, jaka doglebna wiedza mojego organizmu i od razu diagnoza, no no pod wrazeniem jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: jak sie miewają 17.09.18, 02:02 mamtrzykoty napisała: > Gównym sprawcą migren są alergeny pokarmowe, potem nietolerancje pokarmowe, a dopiero na szarym końcu inne przyczyny, w tym neurologiczne. o moj borze, jaka ty mundra jesteś. jak to sie stało ze ty jeszcze za swoje odkrywcze idee i cudowne masowe uleczenia jeszcze Nobla z medycyny nie dostałaś? Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: jak sie miewają 17.09.18, 02:44 Coz za teoria, nic nie jadlam, jestem glodna, ssie mnie, mam migrene i to jest spowodowane alergia. Na 'cos' czego w ustach nie mialam. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: jak sie miewają 18.09.18, 06:29 Czy mozna analogicznie zalozyc ze jak mam migrene kiedy sie nie wyspie, to mam alergie na sen? Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: jak sie miewają 19.09.18, 00:49 35wcieniu napisał(a): > Czy mozna analogicznie zalozyc ze jak mam migrene kiedy sie nie wyspie, to mam alergie na sen? nie, to na brak snu. na sen to jak sie wyśpisz, obudzisz i masz migrene Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: jak sie miewają 17.09.18, 03:45 To jeszcze tak zwyczajowo, choc pewnie nie odpowiesz, jakies badania? konkrety? Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: jak sie miewają 18.09.18, 19:17 Doktor Myłek od wody heksagonalnej wyczuwam. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: jak sie miewają 18.09.18, 01:22 alin9 napisała: >Niestety unikanie znanych alergenów nie p > owoduje zaniku migreny. Owszem, czasem powoduje. Zaczęłam walkę z pokarmówką i nietolerancjami ponad 4 lata temu, żeby nie musieć oddawać zwierzaków. Miłym bonusem jest fakt, że od ponad 4 lat ani razu nie miałam migreny. A miewałam potężne. Ale jak ktoś upiera się jedynie na oficjalne IgE, woli się upierać że nie ma alergii zamiast choć spróbować sobie pomóc, to w końcu jego wola. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: jak sie miewają 18.09.18, 02:11 Ok, tylko ja nie mam alergii (przeszlam te droge aby wykluczyc) i nie lubie przyslowiowego 'wciskania dziecka w brzuch', poza tym, jakiez byloby to proste, zamiast p/bolowych, p/migrenowych lykasz pigulke zyrtecu i juz migrena znika. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: jak sie miewają 18.09.18, 02:47 madzioreck napisała: > Owszem, czasem powoduje. Zaczęłam walkę z pokarmówką i nietolerancjami ponad 4 lata temu, żeby nie musieć oddawać zwierzaków. Miłym bonusem jest fakt, że od ponad 4 lat ani razu nie miałam migreny. A miewałam potężne. Ale jak ktoś upiera się jedynie na oficjalne IgE, woli się upierać że nie ma alergii zamiast choć spróbować sobie pomóc, to w końcu jego wola. Madzioreck - strasznie się ciesze, szczerze, ze tobie sie tak udało. weliminowalas czynniki ktore byly u ciebie wyzwalaczami i w jakims stopniu to u ciebie podzialalo, no super! szczerze-sie-ciesze. ale, zrozum, to nie jest metoda dla wszystkich. to ze tobie tak pomoglo to nie znaczy z automatu ze pomoze komus innemu. Powiedzialas nam, ok, wiemy, dziekujemy, przyjmujemy do wiadomosci. end of story. ja osobiscie na drodze mojej blisko 40 letniej migrenowej kariery zabawe w "to-moze-byc-alergia-na..." i szukanie dowolnego alergenu tez juz przeszlam - myslisz ze nie? czlowiek szukajacy ratunku od takiego bolu chwyta sie ewentualnie wszystkiego. I ja się chwyciłam "eliminowania czynników", ziół, witamin, akupunktury, akupresury, masaży, aromaterapii, autohipnozy, botoksu, aerobiku, ogólnie gimnastyki i ćwiczeń, spacerów a nawet do chiropractora raz poszłam dać się lekko pomacać w okolicy szyjnej. a nawet do lokalnego uzdrawiacza recami i znachora poszłam. nawet jak jakiś słynny polski uzdrowiciel tu przyjechal 25 kat temu to zdobyłam bilet i poszłam. co było tutaj możliwe z medycyny alternatywnej łącznie z tradycyjna - to próbowałam. i co? i nic. nic z tego nie było naprawdę skuteczne, nawet twoje tak zachwalane "eliminowanie przyczyn". przy okazji pozwól ze zadam ci pytanie - a ile masz teraz lat? bo wiesz, moze tez tak byc ze zwyczajnie po drodze mogłaś zacząć się starzec, i po prostu migreny zaczęły ci przechodzić tak czy siak - same z siebie. a ty im w tym dopomogłaś. ale gdybyś miała np 35 lat to niekoniecznie twoje wysiłki by przyniosły taki sam efekt, bo to wiek kiedy migreny wybuchają z największa silą. no i masz.. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: jak sie miewają 18.09.18, 03:45 Mamy podobna droge i czas Minnie tylko uzdrawiacza i znachora sobie odpuscilam, caly zakres medycyny chinskiej, przygrzewanie moksa tez, czego ja ze swiata nie sciagalam zeby tylko ulzylo, Zauwazylam, ze po przeprowadzce w bardziej wilgotne i nizej polozone tereny migreny sa rzadsze i mniej dokuczliwe, nie liczac takich ekstremow jak teraz, ale to nie sa czeste przypadki, najpewniej tylko przy zmianie por roku tak natura szaleje. Jakos nauczylam sie zyc z migrena i tylko perfum mi zal, bo jednak niektore zapachy wyzwalaja tez ataki migrenowe. A alergie to ja mam na zimno Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: jak sie miewają 18.09.18, 05:09 pociesze cie iz przeszłam okres takiej wrażliwości na zapachy, ze do całkiem niedawna bo do tak ze dwoch- trzech lat wstecz absolutnie nie tolerowałam żadnych zapachów. nawet na sobie. perfumy były absolutnie zakazane także u znajomych, wiec przy zapraszaniu nie tylko na moje imprezy ale także do innych prosiłam aby sie nie perfumować ani nie używać mocno perfumowanych dezodorantów. ale od pewnego czasu nieco pod tym względen odpuscilo i o radosci znowu mogę używać delikatnych zapachów typu - pudrowe Chloe albo kropelke Vera Wang original. ewentualnie kropelke D'Iris Prada... Jest wiec nadzieja ze z czasem i tobie odpusci i znowu bedziesz sie mogla cieszyc milymi zapachami. a na zimno to i ja mam uczulenie. nawet okropne M Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: jak sie miewają 18.09.18, 05:26 Jedyne niewywolujace napadow to lekkie cytrusowe. Od zawsze odpadam przy wanili, drzewie sandalowym, wszelkich dymnych, pudrowych i kwiatowych, roza ale solo moze byc i lawenda. Biedna jestem 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: jak sie miewają 18.09.18, 05:41 no kazdy jest inny jak widac ja z cytrusssowatych moge J'adore. i czasami jak sie b dobrze czuje to oryginal Flowerbomb. a to próbowałaś moze Stella Peony? to roza wymieszana z piwonia ale tak delikatna ze jak nie przesadzisz z iloscia to moze dasz rade. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: jak sie miewają 18.09.18, 06:39 Nie mam gdzie powachac a juz sie wyleczylam z zakupow zapachow w ciemno. Jakos znosze green tea arden, mandarynke body shop 😀lawende yardleya. Mam tez spory zbior minatur, takie hobby 😁i niektore dalego czy gucci tez.moga byc Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: jak sie miewają 18.09.18, 07:03 O boze jak ja kiedys rzygalam po tym green tea kolezanka mnie psiknela a mialam aie wtedy spotkac z takim chlopakoprzyjacielem. Bylo wesolo Nie moglam sobie pozniej przypomniec jaki to byl zapach az do teraz jak to przeczytalam Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: jak sie miewają 18.09.18, 07:04 Ale moze cos myle jednak? Bo to juz bylo laaadnych pare lat temu, czy ten zapach juz wtedy istnial? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: jak sie miewają 18.09.18, 16:30 To jest chyba dosc stary zapach. Ja cierpialam (cierpie) jak czuje np wanile, no rzygam. Kiedys byly vanilia fields czy jakos tak, jesuuuu, wszystkie kobiety tym pachnialy, mniej lub wiecej, a ja musialam z autobusu wysiadac zeby nie wymiotowac. Do dzisiaj zdarza mi sie opuscic impreze albo kurcgalopkiem konczyc zakupy zeby wyjsc na swieze powietrze. Do gabinetu naszego dentysty najlatwiej bylo sie dostac przez centrum handlowe i trzeba bylo przejsc obok mydlani Lush, docieralam do gabinetu juz z rozwijajaca sie migrena. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: jak sie miewają 18.09.18, 18:34 Tak, to na pewno to. Wygooglalam ze jest od '99 roku i zobaczylam butelke, to na stowe bylo to Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: jak sie miewają 19.09.18, 00:30 Ja z kolei wysiadam natychmiast ale to natychmiast bo w przeciągu 10-sekundowym na takie zapachy jak Opium, Amarige (chcoiaz bardzo je lubie) tez rozne Gucci, i rozne Calviny ktore dla mnie maja pewna mocna wspolna nute z Gucci. u nas tez jest Lush, ale juz na mnie tak okropnie nie dziala, a nawet pewne kulki o zapachu np mietyi grejpfruta dzialaja kojaco na BG. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
alin9 Re: jak sie miewają 18.09.18, 16:57 Ja też mam podobny staż migrenowy i przejścia.Masz rację z tym szukaniem ratunku.Naście lat temu(nasilone objawy i częstotliwość)zjadłabym nawet buta gdyby pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: jak sie miewają 18.09.18, 17:42 minniemouse napisała: > ale, zrozum, to nie jest metoda dla wszystkich. to ze tobie tak pomoglo to ni > e znaczy z automatu ze pomoze komus innemu. Nigdy, nigdzie i nikomu nie wmawiałam, że to droga dla wszystkich. Twierdzę tylko, że większość nawet nie próbuje, a jeśli w ogóle sprawdza jakąś alergię, to zwykle tylko IgE, a raczej nie tędy droga. Tyle i aż tyle. > czlowiek szukajacy ratunku od takiego bolu chwyta sie ewentualnie wszystkie > go. Z tego, co patrzę wokół siebie, ludzie chwytają się głównie szukania coraz lepszych leków. Znowu - nie twierdzę, że wszyscy. > przy okazji pozwól ze zadam ci pytanie - a ile masz teraz lat? bo wiesz, moze t > ez tak byc ze zwyczajnie po drodze mogłaś zacząć się starzec, i po prostu migr > eny zaczęły ci przechodzić tak czy siak - same z siebie. a ty im w tym dopomo > głaś. > ale gdybyś miała np 35 lat to niekoniecznie twoje wysiłki by przyniosły taki s > am efekt, bo to wiek kiedy migreny wybuchają z największa silą. no i masz.. Mam 36 lat, a migreny miałam od końca szkoły podstawowej do okresu ciut po 30-tce. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: jak sie miewają 18.09.18, 18:30 Odstawialam gluten, cukier, nabial, mieso, warzywa takie, owoce siakie, pilnowalam skladow, jak najmniej prztworzona zywnosc, diety wysokobialkowe, tluszcze roslinne i inne takie co tylko doczytalam, uslyszalam ze moze pomoc z migrena. Mialam na to w koncu 40 lat 😁 I co? ano nic. Do tego zmiany klimatu, homeopatia, ziola inne. Migreny jak byly tak sa. Wystarczy wiatr, glod, zmiany cisnienia, zapachy, stres, malo snu, za duzo snu i atak sie rozwija, czasami mniejszy, czasami wiekszy, raz sie uda szybko opanowac, raz trwa trzy dni. Tak miala moja babcia, mama, ciotki. Migrene i problemy kardiologiczno naczyniowe mam w genach. Tak wiec diagnozy via forum uparcie wciskajace, ze nie mam racji, ze alergia, ze napewno mi sie polepszy jak odstawie to i owo dzialaja na mnie jak plachta na byka. Dodatkowo leki nowej generacji nie dla mnie. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: jak sie miewają 18.09.18, 18:39 Rany, Mysiulek, ja Ci niczego nie wciskam i nie twierdzę, że u wszystkich to działa. Ktoś napisał, że nie działa, a ja napisałam, że czasem działa. Może ktoś, kto jeszcze niczego nie próbował, a się męczy, spróbuje i u niego też zadziała. Odpowiedz Link Zgłoś
alin9 Re: jak sie miewają 18.09.18, 19:10 Madzioreck obie macie racje.Fajnie,ze u Ciebie to pomogło.Mysiulek tak jak inni oburza sie bo takie teksty są częste.Pamietam naście lat temu wmawianie przez wspołpracowników.',ze mnie zwyczajnie głowa nap...a i mam wziąć tabletkę.Migrena to nie tylko ból głowy.Niewiedza nie daje prawa do wypowiadania sie w stylu pouczającym. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: jak sie miewają 18.09.18, 21:32 alin9 napisała: Pamietam naście lat temu wmawianie przez > wspołpracowników.',ze mnie zwyczajnie głowa nap...a i mam wziąć tabletkę.Migren > a to nie tylko ból głowy.Niewiedza nie daje prawa do wypowiadania sie w stylu p > ouczającym. Alin, mnie tego nie musisz tłumaczyć, bo sama nie raz i nie dwa to słyszałam. Nieważne, że rzygasz, nie widzisz na jedno oko albo widzisz jak sokół i wolisz zamknąć oczy, a ból zwala z nóg. Wiem to wszystko, nie pisałam o zwykłym bólu głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: jak sie miewają 18.09.18, 19:16 Ale to nie bylo osobiscie do Ciebie ,😀 Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: jak sie miewają 19.09.18, 00:40 madzioreck napisała: Mam 36 lat, a migreny miałam od końca szkoły podstawowej do okresu ciut po 30-tce. no to fantastycznie zadzroszcze ci, naprawde. tez bym tak chciala - odstawic to, to i to i poczuci sie lepiej. ale u mnie tak nie bylo a tobie jeśli pozwolisz, radze - dziel się swoimi spostrzeżeniami w deczko mniej natrętny sposób. tylko tyle i az tyle Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: jak sie miewają 19.09.18, 01:08 Natrętny? To Ty wywaliłaś negującego posta na całą stronę. Ja tylko odpisałam w dwóch zdaniach na wypowiedź, że odstawienie alergenów nie podziała. Nie ja rozbujałam tę gałąź wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate-cakes Re: jak sie miewają 14.09.18, 23:58 Dziś bolała mnie głowa, ale to z innego powodu - miesiączka. To jest okropny, tępy ból. Na szczęście typowe migreny z aurą i drętwieniem ręki mam z wiekiem coraz rzadziej. Noszę przy sobie zawsze leki. Odpowiedz Link Zgłoś
alin9 Re: jak sie miewają 15.09.18, 22:32 Słyszałam,że po menopauzie przechodzi.Moja znajoma tak miała.Czy to przypadek czy reguła?Teraz mam rzadko w porównaniu do wieku około30.Wtedy to potrafiłam mieć 3 dni w miesiącu "normalnego życia".Chciałam umrzeć.Teraz chcę żyć Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: jak sie miewają 15.09.18, 22:48 Tez to slyszalam, ale ani w przypadku mojej babci, mamy czy ciotek sie nie sprawdzilo. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: jak sie miewają 16.09.18, 17:52 Jakie leki działają na migrenę? Mój facet miewa (taką prawdziwą, z drętwieniem twarzy, ręki, z niewidzeniem na jedno oko, czasami z rzyganiem), jego rodzina (w tym lekarze) miewa i wszyscy twierdzą, że nic na to nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: jak sie miewają 17.09.18, 01:50 piataziuta napisała: Mój facet miewa (taką prawdziwą, z drętwieniem twarzy, ręki, z niewidzeniem na jedno oko, czasami z rzyganiem), jego rodzina (w tym lekarze) miewa i wszyscy twierdzą, że nic na to nie działa. to sie teraz nazywa migrena z aura. dawniej - migrena hemiplegiczna. migren z aura jest o wiele mniej niz migren bez aury - ok 15% -20% migrenikow ja ma. a czy dostał moze na to jakis tryptan? porzadny lek p/bolowy? jesli bol jest bardzo silny, to mozna tryptan (Maxalt, Zomig) polaczyc z lekiem p/bolowym. za wyjatkiem Tramalu - Tramalu NIE WOLNO bo połączenie Tramalu z tryptanem grozi syndromem serotoninowym. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
milamala Re: jak sie miewają 15.09.18, 00:04 A ja sobie okulary kupilam i mialam chwile spokoju od migren, po czym okazalo sie, ze mam cos z kregoslupem i bol glowy wrocil. Nie dane mi bylo odpoczac od bolu glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: jak sie miewają 16.09.18, 00:00 Spróbuj może terapii powięziowej. Ja wiem, że to teraz ostatni krzyk mody, ale znam parę osób, którym pomogła. Fakt, że masaż pięty pomaga na głowę, dziwi mnie niesamowicie, ale widocznie coś w tym jest. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: jak sie miewają 15.09.18, 12:21 Jedyna pogoda, ktora wplywa u mnie na migrene jest upal. Wszystko inne jest mi obojetne. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: jak sie miewają 15.09.18, 22:00 Nie, nie przeszkadzają mi. W upale potrafię dostać migreny w czasie pomiędzy przejściem z domu na przystanek, w mrozie mogę łazić godzinami i nic. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: jak sie miewają 15.09.18, 22:03 Nie miewają się. Na razie, ale to pewnie dlatego, że wiatr słaby. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love a któraś z was zdecydowała się na zabieg chirurgic 15.09.18, 22:05 zny w celu pozbycia się migren? Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: a któraś z was zdecydowała się na zabieg chir 15.09.18, 22:08 chodzi Ci o dekapitację? Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: a któraś z was zdecydowała się na zabieg chir 15.09.18, 22:15 lady Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: a któraś z was zdecydowała się na zabieg chir 15.09.18, 22:08 Szczerze mówiąc pierwsze słyszę. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: jak sie miewają 15.09.18, 22:35 Bolała i boli z dwóch powodów- migrena, a jak w końcu odeszła to przyszły skoki ciśnienia- boli gdy zbyt wysokie, boli gdy za niskie. Odpowiedz Link Zgłoś
katie3001 Re: jak sie miewają 16.09.18, 17:37 Ja mocno ograniczyłam migreny z aurą do jednego słabego ataku raz na półtora roku. ale ja znalazłam ich przyczynę. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: jak sie miewają 16.09.18, 18:01 z aura? co powodowalo ataki u ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
katie3001 Re: jak sie miewają 16.09.18, 20:23 Przyczyną okazała się hiperhomocysteinemia. Wyleczyłam i migren się pozbyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: jak sie miewają 17.09.18, 17:51 silny wiatr i masy ciepla.((( nadchodzi jakas helena od zachodu, a to dla konwalki zuoooo . rzygam od rana bezkompromisowo, bo atak jest lewo - a nie orawostronny. i wtedy nie ma zmiluj, ze po drugim tryptanie przejdzue. Dobrzy bogowie z Olimpu, no jak tak mozna! Dziewczyny, wyslijcie i mnie troche tych slynnych ematkowych fluidow, svp.... Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: jak sie miewają 17.09.18, 19:18 Wysylam ile sil w pomigrenowym stanie Ja umieralam wczoraj, sztorm jakiego najstarsi gorale nie pamiateli, na pietrze bylo czuc jak troche chalupa sie trzesie, do tego ulewa w stylu 'sciana wody' i tak od sobotniej nocy, przez cala niedziele i pol nocy. Dzisiaj chwila oddechu i znow sie zbiera. Caly tydzien ma taki byc Trzymaj sie ! Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: jak sie miewają 17.09.18, 19:26 jezu, jak caly tydzien?! a z kad ty klikash? do mnie do drodka anglii przylizie ta wichura? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: jak sie miewają 17.09.18, 21:41 Prawie na koncu swiata nie ma szans by doszla Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: jak sie miewają 17.09.18, 21:45 trzymaj sie jakos . ja rycze z wqrwienia i bezsilnosci Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: jak sie miewają 18.09.18, 07:00 Wiem ze zabrzmi jak herezja ale moze komus pomoze - mam migreny na ktore nie dzialaly zadne leki. Jak zaczynalam rzygac to wiedzialam ze szykuje sie dluzsza masakra i nic nie pomoze. Do czasu kiedy w desperacji polknelam 4 etopiryny. Najzwyklejsze etopiryny. Po 20 minutach bylam jak nowonarodzona i jest to do tej pory jedyny lek, ktory na mnie dziala. Wiem jak to brzmi ale pisze bo moze ktos ma tak jak ja ze mysli ze nic nie pomoze a lekow bez recepty nawet nie dotyka a czasami warto sprobowac. Oczywiscie nie upieram sie tez ze to zadziala u kazdego, po prostu sie dziele odkryciem do ktorego dojscie zajelo mi z 15 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: jak sie miewają 18.09.18, 07:24 mojej orzyjaciolkce pomogly ostatnio dwue, na mnie czasami tez dziala. z antymigrenowych pewniakow po mojej stronie wymienie olej lniany stosowany w duecie dr budwig Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: jak sie miewają 18.09.18, 07:34 poczytaj i wyprobuj. o skutecznosci zaswiadczy kilha dzuewczyn z forum. problem zasadza sie w diecie, ktora, najdelikatniejbtzecz ujmujac, jest oblesna Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: jak sie miewają 18.09.18, 16:43 Jak diagnozowano u mnie migrene, a dawno, dawno to bylo, to bardzo mocno utytulowany neurolog powiedzial: dziecko, musisz nauczyc sie z tym zyc i pamietaj, najwazniejsze by jak naszybciej przerwac atak, czymkolwiek co ci pomaga lub bedzie pomagac. To zawsze jest lepsze dla organizmu niz bol. I tego sie trzymam. Nie moge brac tryptanow, ergotaminy. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: jak sie miewają 18.09.18, 16:47 NIE MOZESZ TRYOTANOW?! Zadnych? matko bosko, to.jakis koszmar. Moze zapal sobie, czesto dziala Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: jak sie miewają 18.09.18, 19:31 W sensie popalac ziolo? Probowalam, nawet bylo ok, bo papieros jako papieros to juz wole nap.,...y leb 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: jak sie miewają 17.09.18, 21:37 Od kilku (może trzech?) dni zdecydowanie gorzej widzę, a to zaczęło powodować bóle głowy. Na razie to są bóle, które tylko raz, dziś, potraktowałam tryptanem z paracetamolem. Widzenia mi to nie poprawiło, ale ból zelżał. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: jak sie miewają 17.09.18, 23:12 rosapulchra-0 napisała: Od kilku (może trzech?) dni zdecydowanie gorzej widzę, a to zaczęło powodować bóle głowy. wyglada na to ze mialas trzy dni prodrom pomieszany z mala aura, po czym dostalam napadu bolu glowy. Na razie to są bóle, które tylko raz, dziś, potraktowałam tryptanem z paracetamolem. Widzenia mi to nie poprawiło, ale ból zelżał. to chociaz tyle dobrego. trzymam kciuki aby gorzej nie bylo i całkiem przeszlo. jak wzrok sie poprawi to znaczy ze przechodzi całkiem. btw jak tez tak mam - raz w jednym raz w drugim oku, gorsze widzenie. to wiem ze migrena nadchodzi... i tez moze trzymać kilka dni. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: jak sie miewają 18.09.18, 07:22 mamtrzykoty, czy twoj poprzedni nick to e-kasia costam? Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: jak sie miewają 18.09.18, 16:35 ten ku...ki wiatr sie wzmaga, leb mi eksploduje . bylo juz ciut lepiej i znowu rzyg. minnie, tk jeden atak wciaz czy dwa oddzuelne? jak.myslisz? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: jak sie miewają 18.09.18, 19:18 A u mnie sie wycisza i nawet slonce wyszlo, polepszy sie i u Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś