bergamotka77
21.10.18, 20:54
Czy ktoś z was się orientuje jakie są zasady budowania domów wielorodzinnych na małej działce? Zadzwoniła dziś do mnie przyjaciółka z lamentem, że niedawno kupiono sąsiadująca z jej domem działkę. I nie bylby to problem bo sąsiedzi nowi mile widziani, ale...Działka ma ok.800 m wiec nie jest jakaś ogromna i szybko ruszyły roboty. Koszmarny hałas to pol biedy. Z ilości skrzynek energetycznych zorientowala się, że będzie to budynek wielorodzinny - taki segment z 6 czy 8 mieszkaniami, już nie pamiętam ile ich naliczyla. Jest wkurzona bo przy jej tarasie będzie teraz parking tych mieszkańców smrodzacych non stop autami, piski wielu dzieci bo zwykle takie segmenty kupują rodziny, rejwach i brak prywatności. Po cichu zastanawia się czy to legalne by na takiej małej działce wybudować taki duży kompleks mieszkań? Wysluchalam, pocieszylam i też mnie to zasmucilo, bo na jej pięknym tarasie wypilyśmy z mężami i bez, niejedną butelke wina i przegadalismy niejedną godzinę, ale pojęcia większego o prawie budowlanym nie mam. Ktoś się orientuje czy da się zastopowac te budowę czy czeka ją koszmar i koniec sielanki?