Dodaj do ulubionych

Taka sytuacja

08.11.18, 12:38
W maju zmarła moja kuzynka..zmarła na glejaka mózgu jak moj tato.
Moja kuzynka miała męża, który w trakcie jej choroby bardzo ja skrzywdził, zdradzal, oszukiwał, machnął dziecko innej itp.
Moja bratowa bardzo wyzywala i zemscila na meza Marzeny (tak miała na imię kuzynka), wiele razy mowila ze go nienawidzi ze jest ch...em, ktory zostawił chorą żonę.Ok.
Wczoraj przypadkowo zobaczylam, że moja bratowa ma w znajomych na fb męża mojej kuzynki. Musiala go dodać niedawno, bo wcześniej nie miala go w znajomych.
Spytalam się jej, czy ma z Adamem kontakt bo zauwzylam, ze ma go wśród znajomych na FB. Jolka odpisala że ona nie kontroluje kogo ja mam w znajomych i ze to lekkie przegięcie z mojej strony. Na to ja odpisalam, ze nie rozumiem jak po tym wszystkim mozna miec takiego chama w znajomych, na co bratowa odpisała, że nie będzie dyskutowala ze mną na ten temat. Co o tym myśleć? Jak dla mnie to ona pokazala jak bardzo jest dwulicowa osobą, skoro najpierw twierdzi ze za skrzywdzenie mojej kuzynki Adama nienawidzi a tu bach! Dodaje go do znajomych na fejsie.
Obserwuj wątek
    • 45rtg Re: Taka sytuacja 08.11.18, 12:43
      miniofilka napisała:

> ekkie przegięcie z mojej strony. Na to ja odpisalam, ze nie rozumiem jak po tym
      > wszystkim mozna miec takiego chama w znajomych, na co bratowa odpisała, że nie
      > będzie dyskutowala ze mną na ten temat. Co o tym myśleć? Jak dla mnie to ona p
      > okazala jak bardzo jest dwulicowa osobą, skoro najpierw twierdzi ze za skrzywdz
      > enie mojej kuzynki Adama nienawidzi a tu bach! Dodaje go do znajomych na fejsie

Zajmij Ty się swoim życiem.
    • hopsi-daisy Re: Taka sytuacja 08.11.18, 12:49
      Ja myślę, że Jolka z Adamem kręcili ze sobą już wcześniej. Wspólnie wysłali Marzenę na tamten świat. Dla niepoznaki on zrobił dziecko innej a ona go wyzywała, ale teraz pomalutku, pocichutku urabiają otoczenię i za chwilę ślub wezmą a to dziecko z trzecią to się jeszcze Jolki okaże - że niby kiedyś tam wyjechała na jakiś czas na wakację a naprawdę to urodziła dziecko Adama i opłacili jakąś laskę, żeby chwilowo podała się za matkę. Zobaczysz... wspomnisz moje słowa...
      • same-old_mona Re: Taka sytuacja 08.11.18, 12:53
        E, byłoby widać przeciez że Jolka w ciąży chodzi. Ta trzecia to opłacona surogatka :p pewnie wzieli kredyt który spłacą pieniędzmi z Marzeny polisy na życie :p
        • hopsi-daisy Re: Taka sytuacja 08.11.18, 12:55
          A może nie widać? Może sama gruba jak beka to się w fałdach tłuszczu schowało. Ale surogatka też brzmi ok + ewentualnie jakaś adopcja plemników jeśli się okaże że tak na prawdę Adam to trans i swoich nie ma.
        • katja.katja Re: Taka sytuacja 08.11.18, 13:10
          Niestety kredyt był we frankach...
      • katja.katja Re: Taka sytuacja 08.11.18, 12:55
        Hehe
      • miniofilka Re: Taka sytuacja 08.11.18, 12:58
        To nie sa zarty...
        Bratowa serio najpier do, wszystkich nas, czyli do mnie, mojej matki, rodziców tej zmarlej kuzynki mowila jak bardzo nienawidzi Adama za to co zrobil swej żonie. A teraz sa znajomymi na FB- dla mnie to sygnał o falszywosci bratowej
        • hopsi-daisy Re: Taka sytuacja 08.11.18, 13:00
          miniofilka napisała:

> To nie sa zarty...

No ja rozumiem...
        • same-old_mona Re: Taka sytuacja 08.11.18, 13:02
          No bo pewnie masz rację, dlatego tak na ciebie naskoczyła.
      • ruckola Re: Taka sytuacja 08.11.18, 16:07
        O! Myśle podobnie wink
    • kota_marcowa Re: Taka sytuacja 08.11.18, 12:52
      Idę po popcorn tongue_out
      • miniofilka Re: Taka sytuacja 08.11.18, 12:59
        Nie jest mi do smiechu...
        • baba_za_kolkiem Re: Taka sytuacja 08.11.18, 13:03
          Masz super sygnaturke 😀
          • ginger.ale Re: Taka sytuacja 08.11.18, 13:06
            :]
          • kota_marcowa Re: Taka sytuacja 08.11.18, 13:09
            Prawda? Zwłaszcza adekwatną do tematu wątku 😂
          • boo-boo Re: Taka sytuacja 08.11.18, 13:11
            To samo pomyślałam big_grin big_grin
    • boo-boo Re: Taka sytuacja 08.11.18, 13:06
      No ale faktycznie- co cię to interesuje kogo ona ma w znajomych....możesz sobie pomyśleć co ci się podoba ale za przegięcie uważam pouczanie dorosłej osoby co jej wypada, a co nie- tym bardziej, że ciebie to bezpośrednio nie dotyczy.
      • miniofilka Re: Taka sytuacja 08.11.18, 13:13
        Nie pouczylam Jolki tylko wspomnialam, ze nie rozumiem jak można po tych wszystkich swinstwach Adama, które sama Jolka krytykowala nawiazywac z takim osobnikiem kontakt.
        • amast Re: Taka sytuacja 08.11.18, 13:25
          Może jest katoliczką. Nie jestem w temacie, ale chyba katolicy mają w swojej religii coś o wybaczaniu...
    • kyrelime Re: Taka sytuacja 08.11.18, 13:10
      Żyj i pozwól żyć innym.

Współczuję straty. Jednak to, kto ma kogo w znajomych na facebooku w tym wszystkim jest moim zdaniem nieistotne
      • miniofilka Re: Taka sytuacja 08.11.18, 13:20
        Myślę, ze istotne akurat w tym przypadku.
        Jolka dodala go do znajomych niedawno.
        Wcześniej przrz wiele miesięcy pomstowala na niego i krytykowala jego zachowanie.
        Skad nagle taka zmiana (dodanie do znajomych na FB i nagly wybuch złości na zadane przeze mnie pytanie, czy ma z Adamem kontakt)?
        • kyrelime Re: Taka sytuacja 08.11.18, 13:36
          Rozumiem, że może wywoływać to Twoją złość, ale sama sobie odpowiedz na pytanie, czemu ma służyć rozstrzęsanie tego. Zawiodłaś się na Jolce, oceniłaś jej zachowanie jako dwulicowe i domyślam się, że zaważy to np.na braku twojego zaufania do niej. Jak widac ona nie chce trgo rozstrzasac i Twoje nerwy tutaj na nic, szkodzą jedynie Tobie samej.

Istnieje jeszcze taka opcja, że w przeciwieństwie do Ciebie Jolka nie przykłada wagi do znajomych na fb, zaprosił ją, zna go, więc zatwierdziła i tyle. A może zatwierdziła, bo była ciekawa jak wyglada ta jego nowa kobieta i miala nadzieję, że zobaczy jej zdjęcia na jego profilu? Co człowiek to inny motyw, dlatego jednak jestem za tym, żeby dać każdemu żyć po swojemu (co innego, gdyby ona jawnie i rzeczywiście krzywdziła kogoś).
          • kyrelime Re: Taka sytuacja 08.11.18, 13:38
            *rozstrząsanie oczywiście
        • gryzelda71 Re: Taka sytuacja 08.11.18, 13:37
          Ma z nim romans. Brata poinformuj.
    • agnes_topesto Re: Taka sytuacja 08.11.18, 13:10
      moze ma na niego chrapkę...
      w końcu wdowiec to czesto łkomy kąśek dla pań.
      a że zdradzal żone, gdy ta byla chora i zrobil dzieciaka innej?
      moze ona byla wkurzona, ze facet nie romansowal z nia sama, ale z inna. dlatego go tak wyzywala....

• miniofilka Re: Taka sytuacja 08.11.18, 13:15
        Bratowa ma męża, czyli mojego brata, ktorego kocha
        • katja.katja Re: Taka sytuacja 08.11.18, 13:17
          Seks na boku nie wyklucza kochania stałego małżonka.
        • annajustyna Re: Taka sytuacja 08.11.18, 13:21
          Kto wie, co jej po głowie chodzi. Jak wygnalam mego starego z domu, to koleżanka superzakochana w swoim, od razu chciała mojego przygarnac...
          • miniofilka Re: Taka sytuacja 08.11.18, 14:27
            Nie no....jakoś nie wierzę w to by bratowa zdradziła męża...kocha go, wręcz za nim szaleje i z wzajemnością.
            Ale nie rozumiem dlaczego tak nerwowo zareagowała na moje spokojne pytanie, czy ma kontakt z mężem kuzynki.
            I caly czas rozkminiam, skąd taka zmiana...jak ja bym kogos nienawidziła, nie dodawalabym go do znajomych ani nie akceptowala zaproszeń od takiej osoby...
            • alpepe Re: Taka sytuacja 08.11.18, 14:38
              Ona tak chce się w niego wpatrywać, by nie zapominać, że ma go nienawidzieć.
            • katja.katja Re: Taka sytuacja 08.11.18, 15:24
              Planuje złośliwie komentować jego zdjęcia na FB, które są dostępne tylko w wersji dla znajomych.
            • agonyaunt Re: Taka sytuacja 08.11.18, 15:29
              A nie przyszło Ci do głowy, że wie coś, o czym Ty nie wiesz, a co sprawiło, że nienawiść jej przeszła? Łatwo ludzi oceniać po czynach, ale czasami jak się zrozumie motywację, to ta ocena potrafi się diametralnie zmienić. Może to ten przypadek?

• miniofilka Re: Taka sytuacja 08.11.18, 15:33
                Może...ale co to mogłoby być? Niecne wystepki Adama sa tak niecne, że nie ma dla niego usprawiedliwienia
                • agonyaunt Re: Taka sytuacja 08.11.18, 15:40
                  Nie, Ty nie masz dla niego usprawiedliwienia. Inni mogą mieć inny system wartości.
                  Niezależnie od sytuacji, dyktowanie innym kogo powinni dodawać do znajomych jest zwykłym wsadzaniem nosa w nieswoje sprawy.
                  • agonyaunt Re: Taka sytuacja 08.11.18, 15:45
                    Nie swoje. Głupi paproch.
                  • miniofilka Re: Taka sytuacja 08.11.18, 15:49
                    W sumie to byla moja kuzynka, nie bratowej...moze ona byla dla niej obca?
    • piekna_remedios4 Re: Taka sytuacja 08.11.18, 14:06
      skandal!
    • jak_matrioszka Re: Taka sytuacja 08.11.18, 14:14
      Śledzi go. Pewnie zbiera dowody, żeby go spadku pozbawić i do tego jej ta znajomość na FB.
    • nenia1 Re: Taka sytuacja 08.11.18, 14:58
      Ale co cię dziwi? "Efekt facebooka". Ludzie w większości mają tak przeprane mózgi koniecznością zdobywania popularności, znajomych i kolejnych lajków na fb, że wszystko im jedno kogo mają w znajomych, byle liczba się zwiększała, ot cała tajemnica.
      • miniofilka Re: Taka sytuacja 08.11.18, 15:27
        Tyle, ze to ja mam więcej znajomych na fejsie niz bratowa
        • nenia1 Re: Taka sytuacja 08.11.18, 15:31
          Może bratowa mniej popularna i bierze kogo się da.
        • maaria33 Re: Taka sytuacja 08.11.18, 15:37
          Tyle, ze to ja mam więcej znajomych na fejsie niz bratowa

big_grinbig_grinbig_grin
    • mikams75 Re: Taka sytuacja 08.11.18, 15:32
      powinna zablokowac mozliwosc ogladania jej znajomych jak sie wscibska rodzine.
      Ja mam wsrod znajomych niektore troche nieopatrznie dobrane osoby, machinalnie kliknelam kiedys ok zgadzajac sie na zaproszenie, nieszczegolnie o tym rozmyslam i nieszczegolnie mnie to obchodzi jak i caly ten fb. Ale zaliczylabym opad szczeki jakby mi ktos wyskoczyl z pretensjami o to, kogo mam w znajomych.
      Ah i posiadanie kogos w znajomych nie oznacza, ze ma sie z ta osoba kontakt. Sa osoby posiadajace po tysiac znajomych.
    • rosapulchra-0 Re: Taka sytuacja 08.11.18, 15:43
      Kuzynka polisę po sobie zostawiła? Jakiś majątek niewiernemu mężowi?
      • miniofilka Re: Taka sytuacja 08.11.18, 15:52
        Z tego co wiem to nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka