Dodaj do ulubionych

Sukienka na studniówkę

10.11.18, 19:10
Ja chyba zwariuję z moją córką.... W styczniu studniówka a cały czas szuka idealnej, wymarzonej sukienki. Kupiła ostatnio jakąś szmatę do przeróbek krawieckich. Żadna krawcowa się nie podejmie poprawek i dalej córka szuka.... no i szuka z wielkimi dekoldami jak biust 65A. Tłumaczę jej, że taka sukienka jej nie pasuje ale się obraża i tyle. W salonie sukien ślubnych gdzie szyją suknie balowe za uszycie sukni 500 zł ale i tak nie ma gwarancji czy dobrze uszyją.... Gdzie można kupić gotowe suknie? znacie jakieś sklepy?
Obserwuj wątek
    • kolibeer2 Re: Sukienka na studniówkę 10.11.18, 19:38
      gdzieś tak rok temu miałam podobne pytanie - to mnie e-matki zjechały, że to córki impreza i córka ma wybierać smile
      moja ostatecznie kupiła w taranko - mają małe rozmiary
      • kolibeer2 Re: Sukienka na studniówkę 10.11.18, 19:56
        forum.gazeta.pl/forum/w,567,164984702,164984702,porada_modowa_sukienka_studniowka.html
    • chocolate-cakes Re: Sukienka na studniówkę 10.11.18, 19:58
      Nie wiem gdzie ale moja córka też ma studniówkę w styczniu, też ma taki biust i nawet jeszcze nie szuka smile a maruda z niej niezła smile
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Sukienka na studniówkę 10.11.18, 20:21
      Ja mam małe cycki i bardzo lubię duże dekolty. Pfff.
    • taki-sobie-nick Re: Sukienka na studniówkę 10.11.18, 20:27
      W salonie sukien ślubnych gdzie szyją suknie balowe za uszycie sukni 500 zł ale i tak nie ma gwarancji czy dobrze uszyją...

To jakiś kiepski salon.
      • kubek290713 Re: Sukienka na studniówkę 10.11.18, 20:30
        nie chodzi mi o jakość uszycia tylko o to czy uszyją wg widzimisię mojej córki i czy efekt końcowy będzie ok
        • taki-sobie-nick Re: Sukienka na studniówkę 10.11.18, 20:36
          kubek290713 napisał(a):

> nie chodzi mi o jakość uszycia tylko o to czy uszyją wg widzimisię mojej córki
          > i czy efekt końcowy będzie ok

To zależy, jak precyzyjnie córka przedstawi swoje widzimisię oraz od tego, jaką panie mają wyobraźnię krawiecką.

Prócz tego, jeśli na przykład córka wybierze tkaninę X, bo znakomicie wygląda w danym modelu, a niestety nie pasuje do modelu z wizji córki, to proszę potem nie pisać, jak winien jest salon.

To naprawdę niełatwe i trzeba trafić na dobrą krawcową. Polecam jednak produkt gotowy.
    • segregatorwpaski Re: Sukienka na studniówkę 10.11.18, 22:22
      Moja idzie w tzw.: spodnium, czy kombinezonie, zwał jak zwał.
      Czarny.
      Z przodu grzeczny jak nie wiem co, ale plecy gołe.Te plecy... cóż, to nie jej studniówka, idzie jako osoba towarzysząca, w jej szkole by się nie mogła raczej pokazać z takim dekoltem bo prawie pupy sięga, ale tu ma luz - więc zaszalała.
    • ga-ti Re: Sukienka na studniówkę 10.11.18, 23:36
      A Ty nie za bardzo panikujesz? Studniówka w styczniu, dopiero się listopad zaczął wink A tak serio to chyba na dniach wejdą do sklepów kiecki sylwestrowe, bo świątecznych gadżetów już mnóstwo. A jak sylwestrowe to i ogólno-balowe, więc i na studniówkę coś się znajdzie, tym bardziej, że studniówka w całym kraju w tym samym terminie, więc i żniwo dla sklepikarzy.
    • folivora Re: Sukienka na studniówkę 10.11.18, 23:44
      Moja chuda kuzynka miała przepiękną sukienkę z topshopu, tam są fasony, w których biust raczej przeszkadza wink
      Sukienki balowe to raczej odeszły w niepamięć w latach 90tych?
    • iks.de.00 Re: Sukienka na studniówkę 10.11.18, 23:50
      dekolTami. Zalando przegląda?
    • eowen Re: Sukienka na studniówkę 10.11.18, 23:55
      Polecam Zalando, ostatnio miałam problem z sukienkami ciążowymi i tam coś się udało znaleźć. Plus taki, że jak nie znajdziesz, to łatwo i szybko zwrócisz.

Przerabianie sukienek to dramat, nawet krawcowym się nie chce tego robić, inna sprawa, że sporo kosztuje, a efekt nieznany.
    • majaa Re: Sukienka na studniówkę 09.01.19, 15:41
      A czy te kiecki to aby nie za mało studniówkowe na dzisiejsze czasy? Wydaje mi się, że teraz to takie więcej balowe się nosi. No, ale zależy jeszcze, gdzie ta studniówka. A zresztą i tak już pewnie kupiła do tej pory.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka