blokersowa Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 21:09 Nie lubie czerni od stóp do głów. Mam ciemnozielona puchowke, cienka. Jasne (!) mietowe Timbelandy i moj ulubiony płaszczyk w kolorze ciemniejszej mięty z pieknej wełny z włosem. Jezdze MPKiem i czasem autem - rzeczy sa w dobrym stanie. Tez mnie przeraza ta wszechobecna czern. Ale szarości i granaty lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
tojamarusia Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 21:12 Ja dzisiaj--czarne majtki, rajstopy w tłoczony koci wzorek, spódnica, bluzka, płaszcz i buty. Torebka beżowa, szal w brązowo- bordowe maziaje. I tylko stanik soczyście turkusowy w białe groszki 😃 Mi takie kolory nie przeszkadzają. Mam intensywnie czerwoną kurtkę ale rzadko ją noszę, bo jej nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
same-old_mona Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 21:14 Nie posiadam puchówki. Mam parkę khaki I czarny płaszcz. Szukam fioletowego ale nigdzie nie mogę znaleźć żadnego, który w kroju nie przypomina wora. Buty mam w różnych kolorach ( bordowe długie timberlandy, kremowe krótkie, czarne oficerki, brązowe botki płaskie, czarne botki na obcasie i czerwone conversy które póki co jeszcze się nadają do chodzenia, bo jest ok 10 stopni :p) Po świętach będę mieć jeszcze czarną parkę którą zostawiłam w ciąży u teściowej, bo mi się już brzuch nie mieścił. No i mam nadzieje że może we Włoszech znajdę ładny fioletowy płaszcz. .. Odpowiedz Link Zgłoś
fawiarina Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 21:19 Żółty płaszcz, czerwone buty, zielone spodnie. Ale fakt, też obserwuję ten smutny widok co roku. Odpowiedz Link Zgłoś
jeziorowa Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 22:00 Ja jestem codziennie w mieście i owszem w sezonie jesienno zimowym ludzie preferują ciemniejszą odzież niż w sezonie wiosenno letnim, ale jednak dużo jest koloru. Wczoraj prawie wszyscy, których widziałam mieli puchówki lub płaszcze, nikt nie pomykał w żakieciku ani topie. Jak myślisz mada, dlaczego? (podpowiedzią niech będzie to, co wskazywał termometr😜😝). Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 22:14 To już nie ma innych okryć wierzchnich, tylko puchowki? W czym ludzie chodzili zanim je wynaleźli? Odpowiedz Link Zgłoś
jeziorowa Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 22:43 Przeczytaj ponownie to, co napisałam (podpowiem: prawie wszyscy mieli puchówki lub płaszcze, a to oznacza, że część osób miała puchówki, część płaszcze a pozostali inne okrycia wierzchnie). Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 22:05 Kurtki mam :czerwoną wściekle, w kolorze kawy z mlekiem i czarną. A jak bylo ciut ciwplej to nosilam pomaranczowa Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 22:08 Kupowanie fajnych kolorów nie jest proste. Kolory mają głównie rzeczy sportowe. No i dobry kolor kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 22:42 Ja mam prawie wszystko czarne , na szczecie tutaj ludzie chodza na kolorowo, wiec sie wyrozniam Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 22:47 Jedną kurtkę mam czerwoną i do niej noszę normalne, brązowe buty. Drugą mam granatową, a do niej różowe trapery, różową czapkę i różowy szalik Odpowiedz Link Zgłoś
joann_80 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 23:56 nienawidzę czarnych kurtek W tym roku kupiłam parkę moro z białym futerkiem na kapturze Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 00:02 a niepuchowka w kolorze butelkowej zieleni moze byc? mam tez jeszcze kurtke w kolorze niebieskim i plaszczyk w kolorze sliwkowym. Niepuchowe. Buty chcialam zielone ale jakos nie moge na fajne natrafic. Odpowiedz Link Zgłoś
same-old_mona Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 07:40 Skąd masz płaszczyk? Pokażesz? Plliiis Odpowiedz Link Zgłoś
same-old_mona Re: Orsay, wieki temu. 22.11.18, 14:29 Ee ee a już miałam nadzieję 😭 Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 01:30 Puchówką się do tej pory nie spalamiłam, mam kilka płaszczy - mój ostatni nabytek to "alpaka", ale wszystko w kolorze czarnym. Za to najnowsze kozaki mam rude. Liczy się? Odpowiedz Link Zgłoś
miss_fahrenheit Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 02:44 21mada napisał(a): > Czy jest tu ktoś kto nie posiada puchowki? Tak, ja. Noszę klasyczne gładkie, wełniane płaszcze. Za to granatowe, bo lubię ten kolor i dobrze w nim wyglądam. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 08:03 Tak, mam buty i okrycia wierzchnie w najróżniejszych kolorach. Odpowiedz Link Zgłoś
marisol25 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 08:15 Ja kupiłam płaszcz z futrzanym kapturem w kolorze bordo i traperki tez mam takie wiśniowe.drugi płaszczyk mam taka ciemna zieleń ,i jeszcze jasny kożuszek.nie mam żadnej kurtki w kolorze czerni czy granatu ani szarości. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 08:32 pełno ludzi w czarnych, szarych i granatowych puchowkach. Do tego przeważnie czarne buty i spodnie... I na tym tle ty, kolorowy motyl.... Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 08:33 Obraz nędzy i rozpaczy to brud, niechlujstwo i ubiór niedostosowany do pory roku, np. cienkie rajstopki i minispódniczka, a do tego trampki. A nie stonowane kolory. Odpowiedz Link Zgłoś
lacunalegis Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 09:02 Mam kurtkę, nie puchówkę, w kolorze pudrowego różu. Jest piękna, ale tak niepraktycznej rzeczy w życiu nie miałam - trzeba by to prać po każdej jeździe autobusem. Zarzut "nosisz szare lub ciemne, żeby nie musieć czyścić" odpieram następującym kontrargumentem - "a Ty oddajesz kurtkę/płaszcz do pralni i szorujesz buty detergentem po każdym jednym użyciu"? I buty, i kurtki/płacze to raczej droższe elementy garderoby, najczęściej kupuje się je na kilka sezonów i raczej kieruje względami praktycznymi. Ubrania są po to, żeby je nosić, a nie żeby na nie ciągle musieć uważać. Ja, w każdym razie, drugiego jasnego okrycia wierzchniego mieć nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 09:08 Z kurtek zimowych posiadam 2 czarne, 2 srebrne i jedną w kolorze oczjeb...ego seledynu Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 09:42 ja. mam czerwoną puchówkę, beżową kurtkę i płaszcz w kolorze magenta. Odpowiedz Link Zgłoś
anberte1 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 11:01 Tak jak pisalam wczesniej : mam problem z zakupoholizmem, a wiec nie ma juz szans na kurtke. Czern od stop do glow podoba mi sie jedynie na jasnych blondynkach. Mnie to by przytloczylo i zawsze rozjasniam czarna kurtke : jasnymi dodatkami, jasne spodnie i buty zazwyczaj brazowe/w kolorze camelowym. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 11:12 > Czern od stop do glow podoba mi sie jedynie na jasnych blondynkach. ja jestem miedziano-ruda i wiekszosc moich ciuchow jest czarnych lub bardzo ciemnych, bardzo czesto ubieram sie cala na czarno (dzis tez ). i - kurcze, naprawde dobrze tak wygladam, nawet moja rodzina, ktora dluuuugo probowala przebrac mnie "jasniej" sie zgodzila - to sa moje kolory ... oczywiscie Tobie nie musi to przypasc do gustu, tak tylko nadmieniam Odpowiedz Link Zgłoś
anberte1 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 11:37 Tak, rudowlosym tez moze byc fajnie w czerni. (ogladajac "seks w wielkim miescie" zawsze lubilam patrzec na stylizacje rudowlosej Mirandy, nosila mocne kolory np.czerwien, do jej rudosci bardzo pasowala, ale tez ciemna zielen, gleboki niebieski czy pomarancz...) Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 11:49 > (ogladajac "seks w wielkim miescie" zawsze lubilam patrzec na stylizacje rudow > losej Mirandy, nosila mocne kolory np.czerwien, do jej rudosci bardzo pasowala, > ale tez ciemna zielen, gleboki niebieski czy pomarancz...) mnie generalnie w mocnych wyrazistych kolorach nie jest dobrze. wyjatkiem jest, o dziwo, czerwien oczywiscie zielenie tez sa swietne, ale lepsze takie zgnile, niz szmaragdowe (choc te tez dobre). pomarancz mnie kompletnie przytlacza, to samo bez i cieply braz. braz "gorzka czekolada" (zimny) jest swietny. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 11:23 mysle, ze to nie tylko od koloru wlosow zalezy ale i od odcienia cery; ja mam ciemne wlosy i w czerni wygladam calkiem ok natomiast we wszystkich pastelach robie sie blada, kolory sie jakos rozmywaja i pastele wygladaja na mnie jak kolory spranych majtek Odpowiedz Link Zgłoś
anberte1 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 11:30 Chyba tak bo niektorym "zimom" tez pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 11:34 ja w pastelach tez wygladam fatalnie a cere mam bardzo jasna, ale nie biala. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 11:53 Mam kremową puchówkę. I różową torebkę. Lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 15:08 Chodze na czarno caly rok i mam w nosie kto Co o tym sadzi Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 19:29 To nie ja. Ja mam z 8 kurtek do chodzenia zimą. W różnych kolorach. 4 puchowe plus plaszcze wełniane, tweedowe. Odpowiedz Link Zgłoś