Dodaj do ulubionych

Obraz nędzy i rozpaczy

• blokersowa Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 21:09
      Nie lubie czerni od stóp do głów. Mam ciemnozielona puchowke, cienka. Jasne (!) mietowe Timbelandy i moj ulubiony płaszczyk w kolorze ciemniejszej mięty z pieknej wełny z włosem. Jezdze MPKiem i czasem autem - rzeczy sa w dobrym stanie. Tez mnie przeraza ta wszechobecna czern. Ale szarości i granaty lubie.
    • tojamarusia Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 21:12
      Ja dzisiaj--czarne majtki, rajstopy w tłoczony koci wzorek, spódnica, bluzka, płaszcz i buty.
      Torebka beżowa, szal w brązowo- bordowe maziaje.
      I tylko stanik soczyście turkusowy w białe groszki 😃
      Mi takie kolory nie przeszkadzają.
      Mam intensywnie czerwoną kurtkę ale rzadko ją noszę, bo jej nie lubię.
    • same-old_mona Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 21:14
      Nie posiadam puchówki. Mam parkę khaki I czarny płaszcz. Szukam fioletowego ale nigdzie nie mogę znaleźć żadnego, który w kroju nie przypomina wora. Buty mam w różnych kolorach ( bordowe długie timberlandy, kremowe krótkie, czarne oficerki, brązowe botki płaskie, czarne botki na obcasie i czerwone conversy które póki co jeszcze się nadają do chodzenia, bo jest ok 10 stopni :p) Po świętach będę mieć jeszcze czarną parkę którą zostawiłam w ciąży u teściowej, bo mi się już brzuch nie mieścił. No i mam nadzieje że może we Włoszech znajdę ładny fioletowy płaszcz. ..
    • fawiarina Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 21:19
      Żółty płaszcz, czerwone buty, zielone spodnie. Ale fakt, też obserwuję ten smutny widok co roku.
      • blokersowa Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 22:15
        Zółty płaszcz! Bomba!
    • jeziorowa Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 22:00
      Ja jestem codziennie w mieście i owszem w sezonie jesienno zimowym ludzie preferują ciemniejszą odzież niż w sezonie wiosenno letnim, ale jednak dużo jest koloru. Wczoraj prawie wszyscy, których widziałam mieli puchówki lub płaszcze, nikt nie pomykał w żakieciku ani topie. Jak myślisz mada, dlaczego? (podpowiedzią niech będzie to, co wskazywał termometr😜😝).
      • 21mada Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 22:14
        To już nie ma innych okryć wierzchnich, tylko puchowki? W czym ludzie chodzili zanim je wynaleźli?
        • jeziorowa Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 22:43
          Przeczytaj ponownie to, co napisałam (podpowiem: prawie wszyscy mieli puchówki lub płaszcze, a to oznacza, że część osób miała puchówki, część płaszcze a pozostali inne okrycia wierzchnie).
    • kornelia_sowa Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 22:05
      Kurtki mam :czerwoną wściekle, w kolorze kawy z mlekiem i czarną.
      A jak bylo ciut ciwplej to nosilam pomaranczowa
    • danaide Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 22:08
      Kupowanie fajnych kolorów nie jest proste. Kolory mają głównie rzeczy sportowe. No i dobry kolor kosztuje.
    • majenkir Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 22:42
      Ja mam prawie wszystko czarne big_grin, na szczecie tutaj ludzie chodza na kolorowo, wiec sie wyrozniam tongue_out
    • kota_marcowa Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 22:47
      Jedną kurtkę mam czerwoną i do niej noszę normalne, brązowe buty. Drugą mam granatową, a do niej różowe trapery, różową czapkę i różowy szalik smile
    • joann_80 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 23:56
      nienawidzę czarnych kurtek W tym roku kupiłam parkę moro z białym futerkiem na kapturze
    • mikams75 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 00:02
      a niepuchowka w kolorze butelkowej zieleni moze byc?
      mam tez jeszcze kurtke w kolorze niebieskim i plaszczyk w kolorze sliwkowym. Niepuchowe.
      Buty chcialam zielone ale jakos nie moge na fajne natrafic.
      • same-old_mona Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 07:40
        Skąd masz płaszczyk? Pokażesz? Plliiis
        • mikams75 Orsay, wieki temu. 22.11.18, 10:42
          orsay, wieki temu.
          • same-old_mona Re: Orsay, wieki temu. 22.11.18, 14:29
            Ee ee a już miałam nadzieję 😭
    • magazynka Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 00:47
      Noszę czerwoną kurtkę.
    • piataziuta Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 01:30
      Puchówką się do tej pory nie spalamiłam, mam kilka płaszczy - mój ostatni nabytek to "alpaka", ale wszystko w kolorze czarnym.
      Za to najnowsze kozaki mam rude.
      Liczy się?
    • miss_fahrenheit Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 02:44
      21mada napisał(a):

> Czy jest tu ktoś kto nie posiada puchowki?

Tak, ja. Noszę klasyczne gładkie, wełniane płaszcze. Za to granatowe, bo lubię ten kolor i dobrze w nim wyglądam.
    • kosmos_pierzasty Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 08:03
      Tak, mam buty i okrycia wierzchnie w najróżniejszych kolorach.
    • marisol25 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 08:15
      Ja kupiłam płaszcz z futrzanym kapturem w kolorze bordo i traperki tez mam takie wiśniowe.drugi płaszczyk mam taka ciemna zieleń ,i jeszcze jasny kożuszek.nie mam żadnej kurtki w kolorze czerni czy granatu ani szarości.
    • gryzelda71 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 08:32
      pełno ludzi w czarnych, szarych i granatowych puchowkach. Do tego przeważnie czarne buty i spodnie...

I na tym tle ty, kolorowy motyl....
    • mgla_jedwabna Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 08:33
      Obraz nędzy i rozpaczy to brud, niechlujstwo i ubiór niedostosowany do pory roku, np. cienkie rajstopki i minispódniczka, a do tego trampki. A nie stonowane kolory.
    • lacunalegis Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 09:02
      Mam kurtkę, nie puchówkę, w kolorze pudrowego różu. Jest piękna, ale tak niepraktycznej rzeczy w życiu nie miałam - trzeba by to prać po każdej jeździe autobusem. Zarzut "nosisz szare lub ciemne, żeby nie musieć czyścić" odpieram następującym kontrargumentem - "a Ty oddajesz kurtkę/płaszcz do pralni i szorujesz buty detergentem po każdym jednym użyciu"?

I buty, i kurtki/płacze to raczej droższe elementy garderoby, najczęściej kupuje się je na kilka sezonów i raczej kieruje względami praktycznymi. Ubrania są po to, żeby je nosić, a nie żeby na nie ciągle musieć uważać. Ja, w każdym razie, drugiego jasnego okrycia wierzchniego mieć nie będę.
    • ophelia78 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 09:08
      Z kurtek zimowych posiadam 2 czarne, 2 srebrne i jedną w kolorze oczjeb...ego seledynu smile
    • dziennik-niecodziennik Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 09:42
      ja. mam czerwoną puchówkę, beżową kurtkę i płaszcz w kolorze magenta.
    • anberte1 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 11:01
      Tak jak pisalam wczesniej : mam problem z zakupoholizmem, a wiec nie ma juz szans na kurtke.
      Czern od stop do glow podoba mi sie jedynie na jasnych blondynkach. Mnie to by przytloczylo i zawsze rozjasniam czarna kurtke : jasnymi dodatkami, jasne spodnie i buty zazwyczaj brazowe/w kolorze camelowym.
      • kura17 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 11:12
        > Czern od stop do glow podoba mi sie jedynie na jasnych blondynkach.

ja jestem miedziano-ruda i wiekszosc moich ciuchow jest czarnych lub bardzo ciemnych, bardzo czesto ubieram sie cala na czarno (dzis tez wink ). i - kurcze, naprawde dobrze tak wygladam, nawet moja rodzina, ktora dluuuugo probowala przebrac mnie "jasniej" sie zgodzila - to sa moje kolory ... oczywiscie Tobie nie musi to przypasc do gustu, tak tylko nadmieniam smile
        • anberte1 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 11:37
          Tak, rudowlosym tez moze byc fajnie w czerni.
          (ogladajac "seks w wielkim miescie" zawsze lubilam patrzec na stylizacje rudowlosej Mirandy, nosila mocne kolory np.czerwien, do jej rudosci bardzo pasowala, ale tez ciemna zielen, gleboki niebieski czy pomarancz...)
          • kura17 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 11:49
            > (ogladajac "seks w wielkim miescie" zawsze lubilam patrzec na stylizacje rudow
            > losej Mirandy, nosila mocne kolory np.czerwien, do jej rudosci bardzo pasowala,
            > ale tez ciemna zielen, gleboki niebieski czy pomarancz...)

mnie generalnie w mocnych wyrazistych kolorach nie jest dobrze.
            wyjatkiem jest, o dziwo, czerwien smile
            oczywiscie zielenie tez sa swietne, ale lepsze takie zgnile, niz szmaragdowe (choc te tez dobre).
            pomarancz mnie kompletnie przytlacza, to samo bez i cieply braz. braz "gorzka czekolada" (zimny) jest swietny.
      • mikams75 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 11:23
        mysle, ze to nie tylko od koloru wlosow zalezy ale i od odcienia cery; ja mam ciemne wlosy i w czerni wygladam calkiem ok natomiast we wszystkich pastelach robie sie blada, kolory sie jakos rozmywaja i pastele wygladaja na mnie jak kolory spranych majtek wink
        • anberte1 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 11:30
          Chyba tak bo niektorym "zimom" tez pasuje.
        • kura17 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 11:34
          ja w pastelach tez wygladam fatalnie wink
          a cere mam bardzo jasna, ale nie biala.
    • angazetka Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 11:53
      Mam kremową puchówkę. I różową torebkę. Lepiej? smile
    • edelstein Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 15:08
      Chodze na czarno caly rok i mam w nosie kto Co o tym sadzi
    • lot_w_kosmos Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 19:29
      To nie ja.
      Ja mam z 8 kurtek do chodzenia zimą.
      W różnych kolorach.
      4 puchowe plus plaszcze wełniane, tweedowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka