Dodaj do ulubionych

Obraz nędzy i rozpaczy

21.11.18, 18:14
Wczoraj byłam w mieście a tam - pełno ludzi w czarnych, szarych i granatowych puchowkach. Do tego przeważnie czarne buty i spodnie...
Czy jest tu ktoś kto nie posiada puchowki? I nosi zima inny kolor niż czarny, szary i granatowy? I ma nie-czarne buty?
Obserwuj wątek
    • pola731 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 18:23
      Ja mam buty trapery T*** d w kolorze brudnego różu, czapkę i komin również. Kurtkę mam jednak granatową
      • mysiulek08 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 15:14
        Moje sa czerwone smile
    • stephanie.plum Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 18:30
      nie pomogę, ubieram się niemal wyłącznie w ciuchy koloru szarego.
      obecnie szukam szarej, ciepłej parki, ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...
      • purchawkapuknieta Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 18:52
        goodlookin.pl/product-pol-10951-BAWELNIANA-PARKA-NA-KOZUSZKU-STALOWA-B1303.html
    • 35wcieniu Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 18:31
      Mam czarną puchówkę i nie odczuwam żadnego bólu ani dyskomfortu z tego powodu.
      • chocolatemonster Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 21:50
        Ja tez! Kupilam ja 30 kg temu, dluga i piekna. Teraz czadowo wyglada do butow sportowych i rurek , ma taki niby kolnierz-nietoperz i teraz swietnie wyglada jako oversize. Wszyscy mnie pytaja skad tak fajna kurtka-plaszcz a to 6 letnia starowinka😁
    • alpepe Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 18:34
      Obecnie na sobie mam oszukaną puchówkę w kolorze spranego jeansu, jeansy i brązowo-zielone traperki udające pionierki z lat 70.
    • anika772 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 18:35
      Dziś miałam na sobie czarne buty, czarny płaszcz, beżową wełnianą sukienkę mini i czarne rajstopy.
      sądząc po liczbie komplementów i spojrzeń pełnych uznania, nie wyglądałam jak obraz nędzy i rozpaczybig_grin
    • lilia-anna Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 18:41
      Kurtki mam: czarna, grafitowa i dwie granatowe, ale za to kolorowe buty, apaszki, rękawiczki
      i torebki smile czarne, szare i granatowe spodnie
      i buty też mam, a jakze smile
    • frey.a86 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 18:59
      Ja "do miasta" i na spacery też noszę czarną puchówkę i ciemne buty, bo w mieście jest taki syf i smog i kolorowe i jasne rzeczy zaraz robią się szare. Puchówkę przynajmniej łatwo wyczyścić. Jasne lub kolorowe buty i okrycia wierzchnie noszę wyłącznie wtedy, kiedy przemieszczam się samochodem od domu do punktu docelowego, który jest zamkniętym budynkiem i nie muszę nigdzie łazić.
      • 21mada Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 19:33
        > Puchówkę przynajmniej łatwo wyczyścić
        To czemu ludzie kupują ciemne żeby nie było widać brudu i nie musieli ich czyścić?
        • 35wcieniu Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 20:09
          I tak muszą czyścić, ale przynajmniej nie codziennie. Pojeździj sobie komunikacją miejską w kolorowych płaszczykach, powodzenia big_grin
          • eliszka25 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 20:13
            hmm, jezdze prawie wylacznie komunikacja miejska, bo nie mam prawa jazdy, a czarnej kurtki nie mam ani jednej. nie chodze brudna ani nie wygladam jak obraz nedzy i rozpaczy, choc nie piore moich kurtek codziennie. kurtke zimowa mam ciemnobordowa i tez widze, ze zwykle bardzo wyrozniam sie na ulicy sposrod burosci.
            • 35wcieniu Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 20:15
              Ciemnobordowa też jest ciemna.
              • eliszka25 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 20:23
                ale jest to kolor inny niz szary czy czarny i moja kurtka jest duzo jasniejsza od czarnej czy granatowej. kolorowe nie oznacza zolte czy jasnorozowe. kolorow jest sporo i wybor jest naprawde duzo wiekszy niz tylko czarny albo rozowy. poza tym w czarnym wygladam jak kostucha, wiec czarnych ciuchow nie mam w ogole, a buty tylko jedne.
                • 35wcieniu Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 20:28
                  No ok, ale odnoszę się do jazdy komunikacją. W jasnym płaszczu jest to wyczyn żeby się nie pobrudzić o zakurzone elementy w autobusie czy cokolwiek. Ciemniejsze kolory - niechby i bordo - są praktyczniejsze i tyle.
                  • eliszka25 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 21:08
                    Ja jeżdżę prawie wyłącznie komunikacją publiczną, więc mam doświadczenie. Ciemniejsze kolory są praktyczniejsze, ale ciemniejsze nie muszą być od razu czarne.
                    • 35wcieniu Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 23:15
                      No spoko, przeciez napisalam dokladnie to samo big_grin
    • aandzia43 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 19:06
      Mam czarną puchówkę i dobrze mi z tym w autobusach, na przystankach, w brudnym deszczu i smogu, w bryzgach błota spod kół samochodów. Gdybym miała różową po kilku tygodniach wyglądałabym jak obraz nędzy i rozpaczy wink
      • 21mada Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 19:36
        Czyli nosisz brudna tylko tego nie widać?
        • 35wcieniu Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 20:11
          Czarną też się pierze, przecież to oczywiste, ale jasną trzebaby prać dzień w dzień. Serio piszę, zrób eksperyment i pojeździj w różowiutkiej komunikacją publiczną big_grin
          • mikams75 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 23:56
            mialam kiedys biala i jezdzilam komunikacja miejska, pralam co 1-2 tygodnie - glownie dlatego, ze mnie dziecko wybrudzilo. Na spacery z dzieckiem mialam tez inna kurtke, dla mnie to dziecko bylo glownym zrodlem brudu, w komunikacji miejskiej wcale sie tak bardzo nie brudzilam i spokojnie moglabym prac raz na miesiac.
        • ykke Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 15:17
          21mada napisał(a):

> Czyli nosisz brudna tylko tego nie widać?

Nie do mnie, ale odpowiem. Oczywiście, że tak. Po to kupuję ciemne żeby nie prać częściej nic raz na dwa trzy tygodnie. A może i rzadziejsmile).
    • jolinka102 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 19:08
      Poza wymienionymi przez Ciebie kolorami posiadam czerwona puchowke 😁.
    • ciapkiwciapki Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 19:31
      mam granatową, czerwoną i bladoróżową puchówkę. najczęściej używana - czerwona, bo cienka- w sam raz na taka pogodę jak teraz. noszona z zielonymi krótkimi kozakami. najrzadziej noszę bladoróżową bo jest tak maskarycznie ciepła że ... czekam na solidne mrozysmile
      i tak, mam czarne i brązowe buty. bo są ( nienawidzę tego określenia) praktyczne.
    • mary_lu Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 19:31
      A dlaczego zaraz ta nędza i rozpacz? Pamiętam, jak pod koniec lat 90-tych pojechałam do Włoch... W Polsce akurat była faza brzydkiego zielonego i kilku innych przeżutych kolorów. Z przyjemnością patrzyłam na czerń, granat, biel, porządne skórzane buty.

Nasza ulica powoli wygląda coraz lepiej, ciuchy są nowe, dopasowane do sylwetek, coraz mniej kiczowate (wyjątki oczywiście rzucają się w oczy, mówię o przeciętnej).
    • cosmetic.wipes Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 19:42
      Nie mam pochówki, za to wszystkie ciuchy i buty szare, czarne lub granatowe. Prócz jednego brudnoróżowego podkoszulka, który został przeze mnie nabyty w chwilowym afekcie szaleńczej ekstrawagancji.
    • heca7 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 20:05
      Mam kilka puchówek . Czarną, beżowa, biało szarą, granatowa i czerwoną.
      • heca7 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 20:09
        Buty zimowe mam granatowe, czarne i brązowe.

To co mnie irytuje to rowerzyści ubrani na czarno często bez jakiejkolwiek lampki, odblasku. Nic. Gdyby nie latarnie to tych ludzi nie byłoby widać.
    • eliszka25 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 20:10
      melduje sie. mam bordowa kurtke, ktorej nie nazwalabym raczej puchowka. w kazdym razie z pewnoscia nie jest wypelniona puchem wink. szalik i czapke tez mam bordowe. jedne buty mam ciemnobrazowe, drugie jasnobrazowe oraz ciemnobordowe, wpadajace w sliwkowe, zimowe botki na klinie. czarnych i szarych rzeczy nie nosze, bo wygladam w takich kolorach jak bym byla chora lub wlasnie zmarla big_grin.
      • greenbutterfly Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 22:05
        O, to tak jak ja. Mam jedna czarna rzecz. Bielizne smile
    • tryggia Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 20:12
      21mada napisał(a):

> Wczoraj byłam w mieście

Wracaj, dziewczyno, do siebie! W mieście masz trudne dla siebie doznania.
    • anberte1 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 20:20
      Ja sie przymierzalam do kupna dlugiej, do kolan kurtki z regatty (model Romina) ale w tym przypominalam strazaka w akcji.
      • eliszka25 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 20:25
        hehe tez przymierzalam kurtke do kolan i mialam podobne wrazenia big_grin. jestem niska, wiec w dlugich kurtkach nie wygladam dobrze, ale poluje teraz na taka, ktora zakrywala by mi caly tylek, ale konczyla sie ciut ponizej bioder, a nie w kolanach.
        • anberte1 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 20:31
          Ja szukalam w kolorze miodowym/zoltym. Sa tez krotkie z regatty w tym kolorze.
          • eliszka25 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 21:09
            W żółtym wyglądam jak rozkładające się zwłoki, więc odpada 😉. Wolałabym czerwoną lub bordową.
      • anberte1 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 22:39
        A wracajac do tematu mam kurtki zimowe w kolorze: ciemny bordo, ciemna zielen, bezowa.
        Ale fakt, najczesciej chodze w czarnej, granatowej i szarej,( mam tez fioletowa i czerwona).
    • leanne_paul_piper Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 20:27
      Mam dużo płaszczy i kurtek - czarnych, w pepitkę, granatowych, w kolorze morskim, kremowym, no sorry, białych nie mam. Jednak nie ta pora roku. Może w przyszłym roku zainwestuję w czerwony płaszcz, bo mnie też ta szara ulica dołuje.
      Buty czarne, ale piękne - muszę pokazać, bo świeżo ustrzelone na zalando 35% taniej
      https://mosaic03.ztat.net/vgs/media/pdp-zoom/K4/41/1A/05/4Q/11/K4411A054-Q11@13.jpg
      • 35wcieniu Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 20:30
        Wytrzymujesz w tym cały dzień czy np. w pracy zmieniasz?
        • leanne_paul_piper Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 20:50
          Są nieocieplane, więc można w nich siedzieć w biurze. Mam też oczywiście szpilki na zmianę, trzymane pod biurkiem.
          • 35wcieniu Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 21:06
            Chodziło mi o obcas i zwężony czubek, czy w tym dajesz radę cały dzień, ale widzę że jesteś zaprawiona w bojach big_grin
            • leanne_paul_piper Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 21:11
              pleazzzze, one mają 7 cm max wink
              i są bardzo wygodne, fajna skórka,
              kiomi, moja pierwsza para, ale wygląda na to, że mogę bardzo polecaćsmile
              • 35wcieniu Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 21:17
                Wyglądają na więcej. Zresztą i tak nie dla mnie, nie noszę takich cienkich obcasów. I tak wąskich nosków big_grin
              • niu13 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 21:55
                Leanne, czy to Ty wrzuciłaś parę mies temu nazwę obłędnych torebek dostępnych na Zalando, których brak w sklepach stacjonarnych w PL? Jeśli tak, to daj linka, proszę
                • leanne_paul_piper Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 22:10
                  o jezuu, nie mam pojęcia,
                  mogłam pisać o Trussardi, Zac Posen, Versace i Longchamp
                  przetestowane, mogę polecać
          • aankaa Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 21:38
            i pod biurko wrzucasz kozaki po zmianie ?
            ślicznie to musi wyglądać big_grin
            • riki_i Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 22:43
              aankaa napisała:

> i pod biurko wrzucasz kozaki po zmianie ?
              > ślicznie to musi wyglądać big_grin

Raczej chowa do szafki.

BTW przypomniało mi się jak u jednej pani rzecznik w gabinecie gościł jeden pan, któremu skapło się było pewnym płynem ustrojowym na wykładzinę. big_grin Cała firma miała polewkę, bo charakterystyczny zapaszek spermy był później niewywabialny przez ponad tydzień. Oczywiście, poza głupimi minami i podśmiechu&jką nikt oficjalnie niczego nie zauważył. wink
            • 35wcieniu Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 23:20
              Po 1. Nikt jej raczej pod biurko nie zaglada, po 2. Pewnie moze schowac.
      • daniela34 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 20:43
        Piekne, w moim stylu!
      • kura17 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 22:32
        Leanne, a do czego te buty nosisz? do mini beda wygladac ... no zdzirowato troche (fajnie, ale zdzirowato), a dluzsza spodnica/sukienka (nawet tylko do kolan) zasloni ich gore i (wedlug mnie) raczej dobrze nie bedzie to wygladalo ... wink
    • aankaa Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 20:39
      nie posiadam ani jednej puchówki
    • czekoladazkremem Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 20:41
      Nie mam puchówki. Buty mam aktualnie niebieskie. Kurtka tonowana, kilka różnych kolorów.
    • daniela34 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 20:46
      Hmm, mam szarą (ciemnopopielatą) puchówkę i czerwone kozaki. Mam też puchówkę w kolorze ciemnego beżu i czerwony płaszcz. Kolejny płaszcz mam w pepitkę. Noszę czerwone, fuksjowe, miodowe szaliki. Lubię kolory, także zimą, mimo że jeżdżę komunikacją miejską
    • 098qwerty Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 20:47
      Ja noszę kurtkę ale nie puchówkę w kolorze czerwonym.
    • muchy_w_nosie Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 20:56
      Ja od kilku lat na zimę mam jasne odzienie, beż, krem, pastelowe pomarańcze, teraz nabyłam płaszcz w kolorze mopsa, mam też białą/kremową puchówkę.
      Po prostu zauważyłam że czarny w zimie mnie postarza.
      Ale spokojnie przez 15 lat nosiłam odzienie wierzchnie w kolorze czarnym.
      Moja siostra ma musztardową kurtałkę a mama czerwoną, oczywiście po czarnej też mają ;P
      • muchy_w_nosie Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 20:59
        A, buty mam szare i czarne, ciuchy bliskie ciału w 80% ciemne.
    • nunia01 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 21:03
      Kurtki mam grafitową i granatową, wcześniej miałam czarną. Za to szaleję z kolorami torebek. teraz co prawda dość stonowany niebieski, ale jeszcze przed chwilą latałam z mokołajowo-czerwoną. Buty też czerwone, bordowe, niebieskie. Teraz może kupię jakieś czarne.
    • gulcia77 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 21.11.18, 21:08
      Dzisiaj akurat miałam turkusowy płaszcz. Mam też czarny, brązowy i fuksję. I fioletową puchówkę. Buty mam i czarne i fioletowe i pudrowy róż i brązowe. Czasem je
      • potworia Re: Obraz nędzy i rozpaczy 22.11.18, 11:59
        Mam miodowożółtą puchówkę, szaro-zielono-niebieski płaszcz (kolor morskiej wody, naprawdę unikatowy), zimowe buty raczej brązowe, choć jedna para różowych też się znajdzie.
        Ale czernie królują a i szarości w mojej garderobie sporosmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka